View Full Version : SSL Waves native i duende verzija
Razmi?ljam o kupovini....sad me interesuje dali postoji razlika između ova dva formata u zvuku? Il je samo razlika u tome sto duende/dsp verzija ne opterecuje CPU? Hvala!
pecass
23-10-2009, 01:36 PM
Ima vernika i nevernika sa obe strane...
Neki tvrde da isto zvuce - a neki ne...
Imam PCI-e i probao sam i Demo Waves-a :wink: meni licno Duende ima bolju rezoluciju i punch a svojevremeno je kostao manje od plug-in Wavesa gde te svaka dobrodoslica posle godinu dana kosta Waves-ovog WUP plana.(ako si registrovan user)
Call V.Negovanovica za Demo probu pa odluci sam:)
Probao oba i meni isto bolje zvuci Duende (uzeo sam jos kad je izasla prva firewire verzija).
a koristi li ko ostale plug-inove na Duendeu, ne samo E ch, g eq i G comp?
Drum strip i to, sigurno radi do j. ?
X-Eq i X-comp su odlicni mada malo poskupi (probao samo demo). X-Eq je inace Algorithmixov kod portovan i sa novim GUI-em. Drumstrip mi i nije nesto posebno...
idekius
25-10-2009, 02:42 AM
X-Eq i X-comp su odlicni mada malo poskupi (probao samo demo). X-Eq je inace Algorithmixov kod portovan i sa novim GUI-em. Drumstrip mi i nije nesto posebno...
A X-Verb? Kakav je? Jesi li ga probao?
A X-Verb? Kakav je? Jesi li ga probao?
Nisam jos. Instalirao sam 3.0 softver, ali nikako da isprobam kako radi, CPU usage i to...
idekius
25-10-2009, 05:08 PM
...CPU usage i to...
To za CPU usage im je najpametnija stvar na svetu, ako to radi kako treba. Samo mi tu ne?to nije jasno?!? Kako misle da prodaju Duende, jer je onda, koliko kapiram, svejedno da li ima? Duende, ili Duende mini?
Nadao sam se da će i UAD uraditi tako ne?to, ali... naravno da nije. Svi bi onda kupovali UAD Solo, a Duo i Quad ne bi kupio niko...
Staro ogranicenje i dalje postoji. Sad se to zove 32/64/128 slotova tako da i dalje ne mogu da ucitam vise od 32 plugina dok ne dokupim upgrade... A oni su valjda i ukinuli veliki (19") duende - sad je samo mini i pci-express (sa onim razlicitim softverskim paketima).
Dexxy
25-10-2009, 09:22 PM
Da ukinuli su veliki 19". Ja sam danas ugrabio jedan polovan sa ebay-a.
ne kontam, mini sad cepa 32 kanala?
Ako je neko probao xverb, nek javi utiske:wink:
Dexxy
25-10-2009, 11:41 PM
Sa novim softwerom mini moze i 64 kanala teoretski za sada, posto kako sam cuo ne moze da pogura bas toliko. Zavisi sve od kompa.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.