PDA

View Full Version : Kurzweil PC1 SE

Goran B
21-10-2009, 02:34 PM
Pozdrav svima!

Planiram kupovinu klavijature Kurzweil PC1 SE.
U jednoj od radnji sam je isprobao i prilično mi se svidjela, dosta jednostavna, klavirske tipke (76), solidne kontrole.
Koliko sam uspjeo da skontam, mogu se 4 sound-a istovremeno koristiti.
Koristio bih je prvenstveno zbog klavira i orkestarskih zvukova, a ona u sebi upravo ima fabrički ugrađena pro?irenja ba? za ove kategorije instrumenata i koji zvuče sjajno btw.

Zamolio bih sve one koje imaju iskustva sa ovom klavijaturom da podjele koju misao, sugestiju ili savjet vezano za ovaj instrument, volio bih da znam ?to vi?e o njoj pogotovo kako se pona?a u Live nastupima?

Zahvaljujem se mnogo unaprijed.

as 78
25-10-2009, 10:02 AM
Koliko vidim na oficielnoj stranici kurzweila,vi?e ne prodaju PC1 seriju.Mo?da je to ostalo u prodavnici,od zadnje serije?
Ne znam koja je cijena tog tvog kurzweila,ali bih ti toplo preporučio kupovinu.Ja sam imao K2500,a sada posjedujem PC3 i izuzetno sam zadovoljan.Mislim da uz postojeće banke na PC1,mo?e? nadoraditi i ROM ekspanzije (vintage),pa iako nije sempler,mo?e zadovoljiti ?irok spektar potreba za live ali i studio.
Verzija 76 ima odlične dirke (fully weighted) ne?to slično kao na K2500 X,i najidealnije su za sviranje piana,rhodes itd..

Goran B
27-10-2009, 05:05 PM
Tačno je da se vi?e ne proizvodi serija PC1, a PC1 SE je zadnji iz te serije.
U PC1 SE (Special Edition) su već fabrički ugrađeni Orchestral i Classic keys pro?irenja, tako da nema potrebe za dodatnom kupovinom istih.
Cijena mu je 750 EU.

Meni se čini kao dobra investicija, a tebi?

P.s. Hvala mnogo na odgovoru.

as 78
27-10-2009, 05:42 PM
To je apsolutno prihvatljiva cijena,pogotovo ako se uzme u obzir da npr. smeće od klavijature,korg tr 61 ko?ta te pare.
Nisi naveo za ?to ti treba PC1?

Goran B
27-10-2009, 08:44 PM
Sla?em se vezano ovo za korga.

PC1 SE ima prave klavirske tipke, i to njih 76 ?to mi vi?e odgovara nego 88.
Treba mi za klavire i orkestarske zvukove, probavao sam ga i mnogo mi se sviđaju. ?to se tiče orkestarskih zvukova pokrivene su sve artikulacije :).
Jedino bih volio da mogu vi?e od 4 sound-a da spajam, ali imam i MOTIF-a pa kada spojim njih dvojicu trebalo bi da bude sve OK :).

?ta ti ka?e? na to?

Pozdrav

as 78
28-10-2009, 08:23 PM
Onda nema? ?ta vi?e razmi?ljati,to je to.
Klaviri i orkestral sekcija su odlični,a ako već ima? i motif (sempler) ,tim bolje.Evo na oficielnoj kurzweil stranici sam čuo par demo stvari sa pc 1 se,te stvarno prelijepo i čisto zvuče.Otidji i poslu?aj.
Ma nije to nikakva lova,čovječe KURZWEIL je KURZWEIL.:wink:
Pozdrav

Goran B
28-10-2009, 09:27 PM
Hahaha...sla?em se Kurz je Kurz.
Hvala mnogo na savjetima i sugestijama :).

Pozdrav

as 78
26-11-2009, 09:31 AM
Jesi li kupio kurzweila?