View Full Version : BASOTEC izolacija (piramide 5cm)
csstudio
20-10-2009, 01:00 PM
evo imam jedno pitanje mozda malo poglupo al takvih je ovdje pun k..ac. Kada smo poravili studio narucili smo 5 kvadratnih metara ovih sunđera al za gluhu sobu je iskori?teno samo 4 tako da mi jedan kvadrat ostaje neiskori?ten. Sad pitanje: :) ima li bolje solucije osim da to prodajem da mozda nekako iskoritim u control roomu npr. vidjao sam da imaju onu ?ahovnicu na zidu iza leđa producenta. Il ?ta ja znam ?ta bi se moglo uraditi stim... Ima li ko korisan prijedlog?
PS: Studio se uglavnom korsiti za snimanje rap vokala.
Braca
20-10-2009, 07:56 PM
Dobrodosao u klub postavljaca glupih pitanja, salu na stranu iscitaj malo forum, ljudi pricali o tim sundjerima!!!!!!!
Ja imam jos gluplje... gde ste ih kupili?:D
csstudio
22-10-2009, 10:51 AM
Ja imam jos gluplje... gde ste ih kupili?:D
Spu?ve? Sa jedne njemacke webstranice. Ako te fakat zanima javi se na PM da ti dam ovu adresu.
pa sad kad si več išao sa spužvom koja uopšte nije adekvatno rješenje onda možeš da si napraviš takvu šahovnicu na leđima, to če djelovati kao neki "kvazi" phase grids difuzor jer se spreminja difuzijski faktor na stijeni i nešto malo impendancijske razlike (to se u pravilu pravilo sa različitim izračunatim helmholtz resonatorima i različitim perforacijskim faktorom - phase grids). To je bilo nekad davno u sedamdesetih moderno:). Ili da napraviš moderniji difuzor:)... i zamijeniš pjene sa vunom...
...onda mo?e? da si napravi? takvu ?ahovnicu na leđima, to če djelovati kao neki "kvazi" phase grids difuzor jer se spreminja difuzijski faktor na stijeni i ne?to malo impendancijske razlike...To je bilo nekad davno u sedamdesetih moderno:).
... mada bi malo glupo izgledalo ako izadje sa tim na ledjima napolje ali... :rotfl::ups::rotfl:sorry, morao sam :rolleyes::grin::D nhf
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.