Log in

View Full Version : RME vs DIGI?

tex viler
19-10-2009, 12:40 AM
Koji interface je bolji, RME FIREFACE 800 ili DIGIDESIGN 003RACK+?
Volio bih imat opciju za pro?irit kanale da mogu mixat van programa u nekoj diitalnoj mixeti (eventualno), mada to nije nu?no..
Koji je od njih bolji za to, konverteri, preampi, općenito...
I da li postoji neka treća opcija u tom rangu?
Thanx!!

don corleone
19-10-2009, 01:08 AM
Oba imaju prednosti i mane. Za ff800 znam da mogu da se vezu tri komada i onda kad se sve sabere imaju negde oko 168 kanala ( ako se ne varam). Za digi ne znam da li moze da se poveze vise komada, ali ako hoces da radis sa PT-om onda je on bolji :) Uzmi u obzir iskustva vise ljudi i kad sve saberes i oduzmes dobices sta ti treba :)

tex viler
19-10-2009, 01:20 AM
Oba imaju prednosti i mane. Za ff800 znam da mogu da se vezu tri komada i onda kad se sve sabere imaju negde oko 168 kanala ( ako se ne varam). Za digi ne znam da li moze da se poveze vise komada, ali ako hoces da radis sa PT-om onda je on bolji :) Uzmi u obzir iskustva vise ljudi i kad sve saberes i oduzmes dobices sta ti treba :)

A koliko ssa jednim FF800 mogu imat max kanala i na koji način?

Inače, radim u CUBASE 5, ali nije lo?e ni imat obe opcije iako nisam nikad u
PT radio, a od atarija sam na cubaseu mada znam za spiku da je PT kao bolji bla bla...
Svaki cigo svoga koonja hvali :-) hehe..

puRe
19-10-2009, 01:23 AM
Digi 003 je jedino bolji ako zelis da koristis ProToolse, ovako je prilicno ogranicen svojim CoreAudio/ASIO driverima koji su daleko losiji od Firefacea. To takodje treba imati u vidu (pored samog hardvera).

Bockie
19-10-2009, 11:12 AM
heh, ja big najradje koristio ff800 za usnimavanje, a PT za mix! To bi bila opaka kombinacija!

...i tata bi sine...:D

Ali evo,PT M-Box micro je oko 200e...

Na stranu to, ff800 je bolja karta...

don corleone
19-10-2009, 12:14 PM
A koliko ssa jednim FF800 mogu imat max kanala i na koji način?

.

Evo ovde ti sve lepo pise. Sa jednom mozes da imas 56 in/out kanala :)
http://www.rme-audio.de/en_products_fireface_800.php

kravadinka
19-10-2009, 01:22 PM
Kako se pravilno kaze, Irak, ili Iran...
Ako se budes tripovao oko konvertera daleko ces da doguras, sve do Rumskog pa onda nazad i to sve pesice, a kilometraza je velika...
Isto ce ti biti i ako se budes tripovao i oko drajvera, mozes da verujes u jedno, ili drugo, generalno bolje sedi, sviraj i stvaraj, obe sprave rade u smislu funkcionisanja...
Ako se budes tripovao oko mixanja OTB, samo se tripuj, bar ce ti zivot proci u testiranju i isprobavanju, ako ti je to vec lepse od muziciranja...

Uzmi ono sto ti se uzima u startu i neces pogresiti, razlike su takve i tolike da su odavno premasene ljudskim faktorom, zapravo tvojim znanjem, ili neznanjem, tako da ces gubiti vreme pitajuci sta je bolje, jer boljeg nema, vec samo goreg, a to je vec neka druga filozofija... Uvali se u stolicu i sviraj...

tex viler
19-10-2009, 01:46 PM
"boli me dupe za irak i iran, oni se kokaju a ja sam miran" citat-
(bora čorba priča gluposti)
Pitam zato jer sam se već jednom zaje** sa project mixom, već drugi put rikava (firewire čip najvjerovatnije) a prvi put mi majstor nije znao reć ?ta je riknuo pa je promijenio čitavu digitalnu ploču i sad mi ovaj drugi ka?e vjerovatno je firewire čip i to nije problem toliki, ali brate dva put u par mjeseci. propalo mi par finih projekata u to vrijeme...

Zeroo
19-10-2009, 03:24 PM
Digi 003 rack je odlicna karta.Imam istu!Imas i ProTools a besprekorno radi i Nuendo ili Cubase.Moj drugar ima FF800 i Nuendo radi extra na njoj (nista bolje i stabilnije od 003)ali nema ProToolsa.Kvalitet zvuka jedne i druge?Razlika je totalno zanemarljiva!Poslusaj savet KRAVADINKE.Pozdrav

quake
19-10-2009, 11:05 PM
Koji interface je bolji, RME FIREFACE 800 ili DIGIDESIGN 003RACK+? Ako iskljucivo interface posmatras,bolji je ff800
Volio bih imat opciju za proširit kanale da mogu mixat van programa u nekoj diitalnoj mixeti (eventualno), mada to nije nužno..
Koji je od njih bolji za to, konverteri, preampi, općenito...Tu nemozes da pogresis ni sa jednom od ove dve
I da li postoji neka treća opcija u tom rangu?
Thanx!!MOTU896mk3.......Poenta je da se odlucis oko sequencera...ako ces C5,onda ff800 ili motu a ako hoces Pro Tools onda naravno Digi003.Ja bih da sada pocinjem sve is pocetka uzeo Digi jer mi je zgodan za moj nacin rada,bez mnogo midija,efekti koji meni itekako prijaju itd ali u sustini sreca je da mozes da biras karticu u toj kategoriji i sta god da uzmes neces pogresiti.Ako ti je bitna ideja da mixas na digitalnoj mixeti sto ja opet podrzavam onda ne bi trebalo da potrosis toliko para na ove karte vec da uzmes neku sa sto vise digitalnih in,out-a i kupis sto bolju mixetu.Pozzzz

Dexxy
20-10-2009, 12:47 AM
Ljudi opusteno... Najbolji je onaj koji vam odgovara za rad...

tex viler
28-10-2010, 01:18 AM
jel istina da su na digi 002 bolji preampi (focusrite neki, navodno) nego na digi 003? to mi je neko rekao, ba? me zanima?
jo? uvijek nisam kupio novi interface, bio mi je popravljen project mix pas sam mogao radit fino ono ?ta sam radio, ali sad moram snimit profi album i moram nabavit pravi interface i jedan dobar preamp.
Iista je dilema, sad je i trilema sa focusrite liquid saffire 56, ali i dalje mi ff800 vodi..

Arthur
28-10-2010, 01:22 AM
teško ćeš se leba najesti od profi snimaka sa preampa sa kartica. To više služi za talkback i demo snimanje neg za išta mudro.

tex viler
28-10-2010, 09:53 AM
Pa ka?em ti da ću nabavit i jedan preamp za sada, pa poslje polako nadograđivat preampe, i tako neću bubanj snimat, tako da če mi bit dosta jedan solidan preamp, kad nabavim vreću mikrofona onda idem na bubanj :-)
ali o tom po tom...
Ni?ta mi ne iskače osim firefacea800 kao konkirencija..

Arthur
28-10-2010, 10:21 AM
ironija je da ff800 jeste najbolji izbor za pare, ali i to da ima očajne preampe na sebi. Tako da je on idealan u kombinaciji sa nekim ozbiljnijim preampom

tex viler
31-10-2010, 10:39 AM
ironija je da ff800 jeste najbolji izbor za pare, ali i to da ima očajne preampe na sebi. Tako da je on idealan u kombinaciji sa nekim ozbiljnijim preampom

DIlema je rije?ena, RME FF800 je naručen :-)
sad idemo na preamp :-)

STUDIOTON
31-10-2010, 11:35 AM
mozda bolje da si uzeo novi ufx :p ako imas para .. na njemu su vec preampi iz ozbiljnije price :) bar bi trebalo da budu :)

tex viler
31-10-2010, 11:45 AM
ma uzimat ću preampe posebno, za početak jedan dual chanel

STUDIOTON
31-10-2010, 11:49 AM
za koji si se odlucio?

tex viler
31-10-2010, 01:13 PM
imam jednog lika koji pravi replike preampa Neve 1073DPA Stereo Mic Preamp
i to navodna da nabavlja originalne dijelove, kad to potvrdim uzimam.

kravadinka
31-10-2010, 05:35 PM
U vezi Focusrite preampa i DIGI... To je bila prica sa Mbox jedinicom, tamo je bio neki slatki Focusrote, to je bilo vrlo lepo resenje, cak i za neke malo ozbiljnije zahteve, e sad 002, 003 su obicni DIGI i to nije nista narocito.

Stos e tice preampa, zavisi koliko para imas, ali ne mogu da zaboravim onaj dbx za 100 eura, ima 12AX7 lampu, jednostavan i mali, to je radilo mnogo zanimljivo, mislimd a ga vise nema u prodaji, nego mozda neke zalihe...