PDA

View Full Version : Pozdravlja vas Steinberg!!!!

belu
18-10-2009, 05:32 AM
Evo konacno pozdrava i svezeg vazduha!!!

DADDY Z
18-10-2009, 08:24 AM
bojim se policije !!! i steinberga i IP adresa....

Studiokoka013
18-10-2009, 10:29 AM
Gde GDE Gdeee?

aca
18-10-2009, 11:18 AM
nema veze sa ovom temom NARAAVNO al ja bi virnuo na ********

kravadinka
18-10-2009, 11:35 AM
Ih sto ce sada da bude dobrih pesama i aranzmana...

Jan
18-10-2009, 11:46 AM
Ih sto ce sada da bude dobrih pesama i aranzmana...

U startu da se ogradim, ne napadam tebe, nego jebem mu!:), nema to veze sa kvalitetom pesama i aranzmana! Ima veze sa brzinom i mogucnostima novog softvera (to mu je i cilj!), recimo videce 2-3-4 CPU jezgra, moze da se pogura mnogo vise efekata, cesto se desavalo da N3 stane u jednom trenu jer je napunio to jedno CPU jezgro koje vidi.Cesto se po 10-ak sekundi u jednom potezu gubilo ako hoces da pomeris plugin sa jednog slota na drugi,a sad imas drag and drop, mislim, svi znamo da softver ne svira sam od sebe :rotfl: Ako softver nije bitan aj vratite se svi na Cubase 5 VST32, a znam coveka koji radi u njemu dan danas i to uspesno, al opet :)

I opet da naglasim nisam imao volju da te napadnem, nego cesto vidim ovu konstataciju i po stranim forumima, pa sam izneo razloge za veselje novom softveru i zasto je coveku potreban :)

kravadinka
18-10-2009, 12:01 PM
:thumbsup:

kVu
18-10-2009, 12:02 PM
usrali se od presonusa, sta sam vam reko! :D

lesha
18-10-2009, 01:13 PM
pazite sta pisete, inace ce tema biti obrisana. :rolleyes:

alavuk
18-10-2009, 01:15 PM
ja se i dalje radujem c4 :))))

ProkDu
18-10-2009, 01:19 PM
Lepa vest. 8-)

branoy
18-10-2009, 01:23 PM
wlab6, n 4,3, c 5.1 /// sta rec... true to bay

djzolika
...

kejkz
Kako ih samo nije sramota!

lesha
18-10-2009, 01:39 PM
eto sad lepo ljudi iz steinberga mogu iz ove teme da izvuku spisak zadovoljnih kupaca, a uz pomoc policije i ip adrese mogu da dobiju podatke i od vasih provajdera.

ova i slicne teme biti uskoro obrisane jer su u suprotnosti sa pravilima ovog foruma.

Everbeatz
18-10-2009, 01:53 PM
Steinberg je na rumskom? Coool!:D

alavuk
18-10-2009, 01:55 PM
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_BxBs4f4RIU&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/_BxBs4f4RIU&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

lesha
18-10-2009, 01:56 PM
samo kazem sta moze da se desi, pa se vi radujte ali na malo pametniji nacin.

DADDY Z
18-10-2009, 01:58 PM
ljudi...manite se glupiranja...krekovani softver dokazano lo?ije radi od originala:wink:

Everbeatz
18-10-2009, 02:00 PM
dodao bi da je empirijski dokazano da se koriscenjem krekovanog softa ne moze napraviti hit

don corleone
18-10-2009, 02:09 PM
Danas nam je divan dan, divan dan, divan dan!!!!
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl:

kejkz
18-10-2009, 03:11 PM
Veliki brat je svuda...

kravadinka
18-10-2009, 07:47 PM
"War is Peace; Freedom is Slavery; Ignorance is Strength."

MD
18-10-2009, 08:13 PM
Mo?e netko poslati PM...

:D

Dexxy
18-10-2009, 08:27 PM
.............

LAMPASH
18-10-2009, 08:40 PM
!@#$$^*

ultrasoundd
18-10-2009, 09:58 PM
samo kazem sta moze da se desi, pa se vi radujte ali na malo pametniji nacin.

eto sad lepo ljudi iz steinberga mogu iz ove teme da izvuku spisak zadovoljnih kupaca, a uz pomoc policije i ip adrese mogu da dobiju podatke i od vasih provajdera.

ova i slicne teme biti uskoro obrisane jer su u suprotnosti sa pravilima ovog foruma.

Bas bih voleo da dobijem tu cast da ih licno upoznam :-)
Sramota radim na njihovom softveru a ne znam ljude!!!!

Rhino
18-10-2009, 10:05 PM
I.... Oce li to regularno da radi na i 32bit i 64bit platformama? Znaci li to da se selimo na 64bit svi?:)

vasko
18-10-2009, 10:06 PM
dodao bi da je empirijski dokazano da se koriscenjem krekovanog softa ne moze napraviti hit

a sa demo verzijama?

LACKY
18-10-2009, 10:37 PM
Ja sam skinuo krack i koristim ga.
Voleo bi da dodju do moje IP adrese i da mi posalju policiju!:rotfl:

lesha
18-10-2009, 10:42 PM

tebi je lako kad imas original :)

don corleone
18-10-2009, 10:47 PM
radi.....savrseno za sad! :)

LACKY
18-10-2009, 10:51 PM
tebi je lako kad imas original
To je kao onaj vic: Sto je sigurno sigurno! Rce casna sestra i navuce kondom na svecu.

Rhino
18-10-2009, 10:52 PM
To je kao onaj vic: Sto je sigurno sigurno! Rce casna sestra i navuce kondom na svecu.

Dobar ti je ovaj:rotfl:

awacs
18-10-2009, 10:55 PM

Nema? ti IP adresu, ti ima? VIP adresu, nema? frke.

Pozdrav,

Vasa

idekius
18-10-2009, 11:22 PM
Zajebavajte se vi, ali... Jedan član na?eg foruma je svojevremeno, ko zna za?to, preko eMule skinuo nekakve Waves plugove i zaboravio ih u shared folderu. Provajder ga je zvao telefonom da mu ka?e "da se neka Izraelska firma ?alila da sharuje njihove programe". Čovek je pitao ?ta sada da radi, a ovi su mu rekli da momentalno skloni to i da se nadaju da "ti Izraelci" neće da dignu tu?bu protiv njega.
Tako da... koliko god to sme?no zvučalo ("Steinberg na Rumskom"), nimalo me ne bi čudilo da prate audio sajtove...

alavuk
18-10-2009, 11:37 PM
ni mene ne cudi ni malo da su oni sami pustili tj dali zeleno svetlo da odjednom iscure njihovi proizvodi nakon 2 3 godine tisine ...

sto se mene tice ja sam takodje legalno regovan steinberg korisnik ,pa zbog toga sam i napisao da mi je c4 sasvim dovoljan ... ne plasim se ip policije ... ionako sam prosao mnogo teza cyber zlodela ...

LACKY
18-10-2009, 11:47 PM
I za razliku od Tray Befor Buy, ja sam prvo Buy pa onda Tray! Tako da nepricam o porateriji.

darkstar
19-10-2009, 12:04 AM
lacky,ti si presao na visi nivo.Vise ne jebes,sad podjebavas :)

Mika Technika
19-10-2009, 01:06 AM
mrzi me da citam sve stranice, tako da: wavelab 6 instaliran i radi! nuendo 4 i cubase 5 jos nisam instalirao

Mika Technika
19-10-2009, 01:30 AM
instaliran, za sada radi i cubase 5

LACKY
19-10-2009, 01:33 AM
lacky,ti si presao na visi nivo.Vise ne jebes,sad podjebavas :)
Sta preostaje starijem coveku?

awacs
19-10-2009, 02:01 AM
E, a da pitam, ako se ja sada navučem na taj krek, a posle pazarim UAD 2 Quad, oće li onda i moji drugari sa kojima bih delio 1176LN i Pultec Pro (sa UAD 1 naloga koji mi se nudi jeftino) isto da se navuku na moj krek ili svaki krek može da ima svoj nalog, pa da svako može da podjebava svakog, ili moramo da se zajebavamo ovako umreženi? U mašini na kojoj radim trenutno imam domaću klekovaču na koja radi na 46 bita... volti... ono nešto što piše 46% vol. jel' to to? Ili bih morao da imam pravi phantom power na 48% vol?

LACKY
19-10-2009, 02:18 AM
E, a da pitam, ako se ja sada navučem na taj krek, a posle pazarim UAD 2 Quad, oće li onda i moji drugari sa kojima bih delio 1176LN i Pultec Pro (sa UAD 1 naloga koji mi se nudi jeftino) isto da se navuku na moj krek ili svaki krek mo?e da ima svoj nalog, pa da svako mo?e da podjebava svakog, ili moramo da se zajebavamo ovako umre?eni? U ma?ini na kojoj radim trenutno imam domaću klekovaču na koja radi na 46 bita... volti... ono ne?to ?to pi?e 46% vol. jel' to to? Ili bih morao da imam pravi phantom power na 48% vol?
Ta 2 volta ipak mnogo znace, za ispravan rad klekovace posebno. Inace ujutro boli glava da neverujes.

awacs
19-10-2009, 02:32 AM
Ta 2 volta ipak mnogo znace, za ispravan rad klekovace posebno. Inace ujutro boli glava da neverujes.

Ova koju sam instalirao je DIY i namerno sam joj smanjio napon da bih ostavio headroom za jutarnje pivo. Evo radi već pet dana i Windowsi mi jo? nisu prsli. Sad, mo?da sam preterao sa naponom, čuo sam da ti volti imaju neke logaritamske osobine, a ja se u te decibele slabo razumem. A jesu li ti decibeli na UAD 2 Quadu isti kao kod Steinbergovog kreka #5 ili moram da ih posebno autorizujem? A i čuo sam da ljudi koji se odaju kreku postaju kurve zarad par decibela, pa sad mi glupo da postanem kurva za D? :banghead::banghead::banghead:

Mika Technika
19-10-2009, 02:38 AM
evo instaliran i nuendo 4 i radi.

znaci da sumiramo: Wavelab 6 radi, Cubase 5 radi, Nuendo 4 radi.

kejkz
19-10-2009, 09:08 AM
Sada je jedino pitanje koje ostaje sta ce nama sve to.

alavuk
19-10-2009, 10:17 AM
i za razliku od tray befor buy, ja sam prvo buy pa onda tray! Tako da nepricam o porateriji.

+1

Dexxy
19-10-2009, 10:35 AM
i za razliku od tray befor buy, ja sam prvo buy pa onda tray! Tako da nepricam o porateriji.

+1

diviner
19-10-2009, 12:43 PM
Nego ljudi, imate ruChat gore u zaglavlju foruma, pa razmjenite iskustva iz prve ruke. Poz

LACKY
19-10-2009, 01:09 PM
Dodzavola, u pravu si!

kravadinka
19-10-2009, 01:14 PM
Sada je jedino pitanje koje ostaje sta ce nama sve to.

:thumbsup:

LACKY
19-10-2009, 01:16 PM
Pobogu kakva su to pitanja, pa da se igramo!

milos
19-10-2009, 01:46 PM
Stavio bih ja vas sve na Logic Pro 9 i 3 plug-ina :D

darkstar
19-10-2009, 02:05 PM
... ostavio headroom za jutarnje pivo. Evo radi već pet dana i Windowsi mi jo? nisu prsli.

do jajaaaaaa:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

LAMPASH
19-10-2009, 02:15 PM
Pobogu kakva su to pitanja, pa da se igramo!
Normalno:D.

milos
19-10-2009, 03:01 PM
Jel neko moze potvrditi da li radi XILS 3 vst instrument?

balthazaar
19-10-2009, 03:29 PM
Tako da... koliko god to smešno zvučalo ("Steinberg na Rumskom"), nimalo me ne bi čudilo da prate audio sajtove...

Ja mislim da se mi nećemo uvrijediti ako se prisjetimo da možda nismo toliko bitni da bi neko pratio o čemu mi ovjde pričamo...plus znajući da bi morali da prevode njima strani jezik...evo...we are not talking about piracy...we're str8......eto kad moram ja da vas vadim :)

Takođe, nismo neko tržište od kojeg im zavisi posao....zato stvarno nema potrebe da se frčimo...eto..ok treba ispoštovati to da ne postavljamo linkove i da direknto razmjenjujemo pirateriju, jer bi nas ćapili preko searcheva ili tako nešto i tu je sve jasno...ovako...udrimo brigu na veselje...

malo je licemjerno da pola nas koristi ukradeni softver, a da kao ovdje nešto glumimo ili ćutimo...sve je ok dok ne postavljamo linkove...što , naravno, nećemo!

eto...

tako ja mislim o ovome

lesha
19-10-2009, 03:35 PM
balti, vec su nas ranije kontaktirali domaci predstavnici zakona u vezi toga, zato je i postavljen pravilnik o pirateriji.

branoy
19-10-2009, 04:01 PM
Milos rad....i

STUDIOTON
19-10-2009, 04:23 PM
sada je jedino pitanje koje ostaje sta ce nama sve to.

+10

Braca
19-10-2009, 04:33 PM
Nemojte bas naivno da gledate na tu stvar , kao treba da se s prevede, sta ako angazuju nekog advokata kojii zna srpski, ne bi mu bilo tesko da mnoge zavije u crno, by the way u svojoj profesionalnoj praksi sam branio ljude za krivicno delo piraterije i to za puno benignije stvari nego o cemu je ovaj thread. Zapadanjaci uopste nisu ni budale a ni naivni, pa bi predlozio modertoru da izbrise ovaj thread, to bi bilo najpametnije!!!!!!

idekius
19-10-2009, 04:44 PM
... pa bih predlozio modertoru da izbrise ovaj thread, to bi bilo najpametnije!!!!!!

?ta godine čine od ljudi... auuu... :rotfl:
Da te podsetim, TI SI MODERATOR! :rotfl:

awacs
19-10-2009, 04:49 PM
Nemojte bas naivno da gledate na tu stvar , kao treba da se s prevede, sta ako angazuju nekog advokata kojii zna srpski, ne bi mu bilo tesko da mnoge zavije u crno, by the way u svojoj profesionalnoj praksi sam branio ljude za krivicno delo piraterije i to za puno benignije stvari nego o cemu je ovaj thread. Zapadanjaci uopste nisu ni budale a ni naivni, pa bi predlozio modertoru da izbrise ovaj thread, to bi bilo najpametnije!!!!!!

Bez obzira na to ?to će ovo ?to si napisao nekome zvučati kao napad paranoje, ja mislim da si potpuno u pravu. Koliko shvatam, sam forum je bezbedan po?to nema linkova, ali oni koji su se transparentno pohvalili kako im sve radi ba? i nisu bezbedni.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Ček' bre, pa i ti si moderator, ?to ne obri?e??

Braca
19-10-2009, 05:21 PM
Nisam zaboravio, moderator sam za pravna pitanja, Lesha i Kejkz su pozvani da to urade, ako se ne varam!!!!

awacs
19-10-2009, 05:35 PM
Nisam zaboravio, moderator sam za pravna pitanja, Lesha i Kejkz su pozvani da to urade, ako se ne varam!!!!

Ovaj... a zar nije ovo "pravno pitanje"? Dodu?e u pogre?noj sekciji, ali kakve to veze ima?

Pozdrav,

Vasa

balthazaar
19-10-2009, 07:11 PM
ljudi...pa mislim da to ne ide tako daleko...hm, a možda i ide!? Danas je sve moguće...samo mi je malo previše da neko motri hoće li se ko na jednom od ko zna koliko foruma pohvaliti da ima narodnu verziju nekog softa!? Mislim da oni jure distributere tih stvari...tj. sajtove i forume na kojima se njihov softver ekšuali stavlja u nelegalni promet...mislim stvarno bi bilo previše da neko sad prati oće li jedan balti reći da je skinuo i instalirao pirat nekog softa...ako, naravno, nije postavio nikakve linkove i nikakve instrukcije kako do njega da se dođe...

branoy
19-10-2009, 07:22 PM
ljudi moji da neko ima posla i zaradjuje fino slazem se da bi kupio orginal soft kad ima cim da ga plati.. a dok se zajebaje u sobi i experimentise nikom ne smeta.. tako verujem da bi svi kupili da imaju para i od ceg.. mi nismo u EU! i vidi primeti se da cela EU skida pa svi imaju ip.. i primetim svi su povatani.. na kraju krajeva jedan ce da plati za sve koji koriste vazduh tako to ide u svemu.. e sad sta vredi da uvate momka bez banke?? koji ce im.. tako.. slow!

Tribal_kg
19-10-2009, 07:34 PM
Niko tebi ne moze da zabrani da skidas piratska izdanja i da ih koristis na svom racunaru. Problem imaju oni koji vrse dalju distribuciju pirata kao i njihovo koriscenje za ostvarivanje profita. Obicno ljudi koji skidaju sa neta sve drze u jednom folderu koji jos i sheruju (ako je recimo DC++ u pitanju) pa provajderi upozoravaju zbog toga.

Problem bi bio kada bi oni dosli do tebe, a ti u firmi/studiju imas piratski softver na kojem radis i zaradjujes. Pa bila je i ona prica kada su ljudi iz Waves-a isli po studijima, fora predstavljaju se kao klijenti i onda vide na cemu radis, sta imas od njihovih alata i za cas te provale.

awacs
19-10-2009, 07:34 PM
ljudi...pa mislim da to ne ide tako daleko...hm, a mo?da i ide!? Danas je sve moguće...samo mi je malo previ?e da neko motri hoće li se ko na jednom od ko zna koliko foruma pohvaliti da ima narodnu verziju nekog softa!? Mislim da oni jure distributere tih stvari...tj. sajtove i forume na kojima se njihov softver ek?uali stavlja u nelegalni promet...mislim stvarno bi bilo previ?e da neko sad prati oće li jedan balti reći da je skinuo i instalirao pirat nekog softa...ako, naravno, nije postavio nikakve linkove i nikakve instrukcije kako do njega da se dođe...

Hehe Balti & Branoy, pa ne radi se ovde ustvari o čika Steinbergu, on verovatno nema nameru da plaća prevodioce. Ovde se pre radi o dokonim balkanskim ?pijunima koji vole da se ?lihtaju EU. Jerbo ovda?nje dr?ave imaju neke poverenike za pitanja intelektualne svojine, a ti poverenici s vremena na vreme moraju da doka?u da su ne?to radili...

Kao ?to panduri moraju da imaju neki učinak na kraju radnog dana, pa fataju likove u Jugićima i Golfovima MK2, jerbo im je to najlak?e i najbezbednije i najbezbolnije.

Tako mu to dođe.

Pozdrav,

Vasa

Ad Fines
19-10-2009, 08:21 PM
Na zemaljskoj kugli ima vecih problema od slicnih ovome.....neka se ti veliki mozgovi uhvate u kostac sa tim problemima......osobno, ja sam za njih sitna riba.....nek hvataju desetke miliona novaca kojima se trag gubi preko noci. Za cubase koji ja koristim, nemaju za jednu placu, kamoli za vise. Utjerivaci su tu da tlace sirotinju, a veliki su za njih preveliki......

LACKY
19-10-2009, 08:42 PM
Da mi smo uvek veci katolici od pape.
Zapadnjaci (a odatle dolazi 99% krekovanog softvera) ce da jure sitne usere istog u zemljama 3 sveta. A nebave se kako da po?pse svoje koji to prave.
Kao kada bi dileri dop valjali po Knezu, a panduri jure dzankere!

awacs
19-10-2009, 08:44 PM
Utjerivaci su tu da tlace sirotinju, a veliki su za njih preveliki......

Ja i govorim o uterivačima, a oni su nažalost za sirotinju pogubni isto koliko i same korporacije.

Sticajem okolnosti, moja supruga se upravo vratila sa posla (vodi jednu likovnu galeriju) i kaže da im je došao lik kom je "hitno bila potrebna instalacija za najnoviju verziju MS Office-a". Prijatan lik, bio voljan da im plati :rotfl:

Kao kada bi dileri dop valjali po Knezu, a panduri jure dzankere!

To i biva, doduše ne baš u Knez Mihajlovoj. Novi Beograd pun takvih slučajeva.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Kako god bilo - pamet u glavu.

quake
19-10-2009, 10:47 PM
Sta vam je bre ljudi?.....Steinberg vam pokloni soft a vi u frci:shock:....pa vecina onih koji su se nameracili da kupe C5 su to i uradili a ostali polako instaliraju OSX i prelaze na Logic ili traze neka druga resenja sto Steinbergu opet ne ide u korist.To su potencijalni kupci ili zadovoljni korisnici (sve im je dobro posto je sve dzabe) pa barem svojim stalnim pricama reklamiraju C5.....Jel vam nije cudno sto se crack pojavio tek sada?....sta to znaci,da je Peteru i Petru trebalo svo ovo vreme da sede i pisu ga?Ajde bre.....bolje brisite ovu temu i uzivajte na miru.

don corleone
19-10-2009, 10:49 PM
Eh kad bi kod mene zavirili imali bi sta da vide :)
Kako da kazem, ja moram da se sluzim "narodnim" verzijama softvera iz razloga zato sto jos ne zaradjujem od onoga sta radim i za sta se skolujem. Moram iz necega da naucim da radim da bi mogao jednog dana da kupim originalnu verziju nekog softvera.

E sad postoji jedan drugaciji problem kod nas, a to je sto bi svako dao pare pre za neki hardver nego za softver ( u vecini slucajeva) , a to je zatoo sto je ovde normalno da imas ilegalan softver. Niko ni ne obraca paznju. Predpostavljam da 90% ima ilegalan Windows sto je neki pocetak.

Onda kad smo tako krenuli :) i forum se reklamira time sto konfiguracije koje sklapaju podrzavaju os x, sto je (predpostavljam) ilegalno od strane microsofta.

p.s.
Zakoni postoje da bi se krsili :D

Patalo
19-10-2009, 10:50 PM
sta vam je bre ljudi?.....steinberg vam pokloni soft a vi u frci:shock:....pa vecina onih koji su se nameracili da kupe c5 su to i uradili a ostali polako instaliraju osx i prelaze na logic ili traze neka druga resenja sto steinbergu opet ne ide u korist.to su potencijalni kupci ili zadovoljni korisnici (sve im je dobro posto je sve dzabe) pa barem svojim stalnim pricama reklamiraju c5.....jel vam nije cudno sto se crack pojavio tek sada?....sta to znaci,da je peteru i petru trebalo svo ovo vreme da sede i pisu ga?ajde bre.....bolje brisite ovu temu i uzivajte na miru.

+1000

awacs
19-10-2009, 10:54 PM
Sta vam je bre ljudi?.....Steinberg vam pokloni soft a vi u frci:shock:....pa vecina onih koji su se nameracili da kupe C5 su to i uradili a ostali polako instaliraju OSX i prelaze na Logic ili traze neka druga resenja sto Steinbergu opet ne ide u korist.To su potencijalni kupci ili zadovoljni korisnici (sve im je dobro posto je sve dzabe) pa barem svojim stalnim pricama reklamiraju C5.....Jel vam nije cudno sto se crack pojavio tek sada?....sta to znaci,da je Peteru i Petru trebalo svo ovo vreme da sede i pisu ga?Ajde bre.....bolje brisite ovu temu i uzivajte na miru.

Čini mi se da si proma?io poentu poslednjih par strana "priče o C5". Po?to se odavno zapravo ne priča o dotičnom softveru.

Pozdrav,

Vasa

lesha
19-10-2009, 11:00 PM
da ne bismo dalje ovde gusili, pozivam vas da se pridruzite diskusiji na chatu :wink:

belu
20-10-2009, 02:08 AM
Ja se duboko izvinjavam sto sam zapoceo ovakvu neprimernu temu..Inace imam orginal Cubase5 vec 5-6 meseci..Al jebi ga nisam mogao da izdrzim da vas ne izvestim..Moderatori mislim da mozete da zatvorite temu..pozdrav

quake
20-10-2009, 02:17 AM
Čini mi se da si proma?io poentu poslednjih par strana "priče o C5". Po?to se odavno zapravo ne priča o dotičnom softveru.

Pozdrav,

Vasa
Aha....u offtopicu ste:D....izvinjavam se...

slowstar
20-10-2009, 03:06 AM
Samo vas slusam i "citam" kako je glupa izjava tipa "sada koristim narodnu verziju jer ne zaradjujem, a kad zaradim, kupicu legalan" e sada prebaci to na taksistu: "Sada vozim ukraden auto, jer ne zaradjujem, cim zaradim oticicu do osobe kojoj sam ga maznuo, pa cu da platim za isti...MISLITE LI DA IMA NEKE SUSTINSKE RAZLIKE U OVE DVE IZJAVE?
Ovde se ponekada nadju fantasticni primeri licemerja i demagogije - to je evidentno
Ako se nema para za soft, koji uglavnom kosta negde oko 500 evrica, otkuda onda pare za
"Butik" preampove, i ezoterije tipa Manley, Shadow Hills, Crane Song, Neve,API, Weiss, ISA 110 ITD ITD, a ono sve puka sirotinja koja kao "ne zaradjuje" sve umrese od gladi - vidim, a grad vrvi od Neumanna, skupih Roda, SSL X-deskova. alpha i UA stripova i slicno, tipicna roba za sirotinju.
Priznajem doduse, i sam imam poneki "narodni" sempl, ali samo sempl, a nikako softver, jer me savest ne grize zbog toga sto je neki "Biznismen" izmaltretirao kamerni gudacki ansambl da svira ton po ton, a on zaradjuje od toga, a troskovi mu minimalni, citaj NIKAKVI, ali softver (DAW, Plug/in, VST i AU instrumenti), to su bile noci i dani mozganja, kombinovanja, smisljanja, planiranja, pa valjda i ti ljudi treba da plate infostan, telefone, struju, a i da povremeno nesto pojedu?

LACKY
20-10-2009, 03:12 AM
Slowstare, ja trenutno ne poznajem niti jednog coveka koji ima Neumana a da nema originalni program.
Sem mozda jednog sa Logic-om!:da:

slowstar
20-10-2009, 03:28 AM
Slowstare, ja trenutno ne poznajem niti jednog coveka koji ima Neumana a da nema originalni program.
Sem mozda jednog sa Logic-om!:da:

Ako mislis na mene, ovde, pred mnogo svedoka izjavljujem:

1. Imam LEGALNI LOGIC, sve od verzije 1.1 na ATARI kompu (sada imam 9.1)

2. Ne posedujem NI JEDAN mikrofon, pa tako nemam ni Neumann, znas i sam da skoro sve radim u MIDI-ju, a sav audio donesem iz studija, pa i ti si mi davao audio fajlove da ih "radim" kod kuce, a ja ti donosim na "flashu" sve renderovano...

ali mani sad to, uzeleo sam se da pijemo pivo negde,
pa daj da organizujemo to!

LACKY
20-10-2009, 03:30 AM
Ne mislim na tebe, ti nemas Neumann!

branoy
20-10-2009, 03:53 AM
koji ste vi likovi! :p

quake
20-10-2009, 03:56 AM
Samo vas slusam i "citam" kako je glupa...ovde je neko nazvan glupim sto cak i da je tacno po meni nije kulturno ,ali dobro,svako ima svoj stil izjava tipa "sada koristim narodnu verziju jer ne zaradjujem, a kad zaradim, kupicu legalan" e sada prebaci to na taksistu: "Sada vozim ukraden auto, jer ne zaradjujem, cim zaradim oticicu do osobe kojoj sam ga maznuo, pa cu da platim za isti...MISLITE LI DA IMA NEKE SUSTINSKE RAZLIKE U OVE DVE IZJAVE?...taxi sluzba nema nikakve veze sa firmama koje cesto same sebe piraterisu kada im to tako odgovara....
Ovde se ponekada nadju fantasticni primeri licemerja i demagogije - to je evidentno....licemerno je toliko napadati ljude koji poseduju piratski softver a na kraju priznati da i sam posedujes ponesto od istog....
Ako se nema para za soft, koji uglavnom kosta negde oko 500 evrica, otkuda onda pare za
"Butik" preampove, i ezoterije tipa Manley, Shadow Hills, Crane Song, Neve,API, Weiss, ISA 110 ITD ITD, a ono sve puka sirotinja koja kao "ne zaradjuje" sve umrese od gladi - vidim, a grad vrvi od Neumanna, skupih Roda, SSL X-deskova. alpha i UA stripova i slicno, tipicna roba za sirotinju.....taj hardver uglavnom nema "bagove" ali se slazem da bi bilo eticki da neko ko poseduje takvu kolekciju ima i legalan soft,sto je najcesce i slucaj....
Priznajem doduse, i sam imam poneki "narodni" sempl....e zbog ovoga sam i morao nesto da napisem, ali samo sempl, a nikako softver, jer me savest ne grize zbog toga sto je neki "Biznismen" izmaltretirao kamerni gudacki ansambl da svira ton po ton, a on zaradjuje od toga, a troskovi mu minimalni, citaj NIKAKVI, ali softver (DAW, Plug/in, VST i AU instrumenti), to su bile noci i dani mozganja, kombinovanja, smisljanja, planiranja, pa valjda i ti ljudi treba da plate infostan, telefone, struju, a i da povremeno nesto pojedu?....pa ko ti garantuje da i od sequencera neko ne uzima debelu lovu a njegovi radnici sicu....ako se ispostavi da je tako hoces li onda poceti da koristis i piratski Logic....mislim da neces jer kako ces nam onda svojim postenjem stalno mahati nad glavom.Ne razumem ni logiku o "postenoj kradji" i lopovima koje savest pece samo kada ukradu nesto veliko od odredjenog gazde koji nije pravican.Ako si posten,onda si posten i ne krades NISTA.Ja ne mislim da si neposten sto koristis "poneki" narodni sempl,ne mislis ni ti to za sebe ali zato sebi uporno dajes za pravo da drugima pricas o postenju,da nazivas ljude glupima i slicno....takvu upornost nisam skoro susretao pa pocinjem da se pitam,ko te placa da radis to sto radis?

Jan
20-10-2009, 04:03 AM
Necu pricam nista da mi ne otkriju IP:)

hahaha...Ali kako zaraditi novac za legalan softver itd, angazovan sam skoro bio od strane jedne firme (najpoznatije nase da ne pominjem ime, ukapiracete) da uradim muziku i produkciju za rep pesmu za potrebe kampanje fudbalske reprezentacije Srbije za SP u Africi kojoj je sponzor doticna firma, ali brend sponzorstva je Nike.
Elem direktor marketinga (ili njihov marketing agent za kampanju, ma sta god) me je pozvao ja sam mu odneo demo, dopalo im se, NIJE MI NI PITAO KOLIKO KOSTA kompozicija i kad sam mu pomenuo da to TREBA DA SE PLATI, nastao je problem, poceo da je pljuje kako to nista ne valja, na sta sam mu rekao da slobodno mogu potraziti drugog coveka i da cak mogu i da mu toplo preporucim neke druge ljude. Onda je rekao da se grubo izrazio i trazio neke male izmene (smeta mu sto su samo trube u refrenu, oce i chela, oce da mu se glas chuje kao Bajagin i tako te stvari),i ja sve uradio (sem ove Bajaga stavke) rekli su da je odlicno i JEDVA sam izvukao 600 E za tu pesmu, 600 E koje mi jos uvek nisu uplatili i za koje se plasim da li ce uopste uplatiti, jer su se skoro zalili na slabu likvidnost i ekonomsku krizu te da moram da se strpim.
Ako ja budem strpljivo cekao jos jedno 5-6 meseci, godinu-dve a umeju i bezobrazno tako da stavljaju ljude na cekanje tih 600 E koje su ispostavljene putem racuna u dinarskoj protivvrednosti vise nece biti 600E, nego ce zbog skoka evra (kad evro bude bio 100 i preko dinara) da bude manje od 600 E.

I kako naplatiti dovoljno svoj rad kad od najjace firme u Srbiji ne mozes izvuci pisljivih 600 E, i kako onda kupiti legalan softver?
BTW Imam 23. godine, student sam multimedijalnih sistema i otac me izdrzava, koji je btw nezaposlen i nikad mi niko nije dinar dao za nesto od tehnike koju koristim. Jel ja gresim negde ili?

LACKY
20-10-2009, 04:06 AM
...ovde je neko nazvan glupim sto cak i da je tacno po meni nije kulturno ,ali dobro,svako ima svoj stil ...taxi sluzba nema nikakve veze sa firmama koje cesto same sebe piraterisu kada im to tako odgovara....
....licemerno je toliko napadati ljude koji poseduju piratski softver a na kraju priznati da i sam posedujes ponesto od istog....
....taj hardver uglavnom nema "bagove" ali se slazem da bi bilo eticki da neko ko poseduje takvu kolekciju ima i legalan soft,sto je najcesce i slucaj....
....e zbog ovoga sam i morao nesto da napisem,....pa ko ti garantuje da i od sequencera neko ne uzima debelu lovu a njegovi radnici sicu....ako se ispostavi da je tako hoces li onda poceti da koristis i piratski Logic....mislim da neces jer kako ces nam onda svojim postenjem stalno mahati nad glavom.Ne razumem ni logiku o "postenoj kradji" i lopovima koje savest pece samo kada ukradu nesto veliko od odredjenog gazde koji nije pravican.Ako si posten,onda si posten i ne krades NISTA.Ja ne mislim da si neposten sto koristis "poneki" narodni sempl,ne mislis ni ti to za sebe ali zato sebi uporno dajes za pravo da drugima pricas o postenju,da nazivas ljude glupima i slicno....takvu upornost nisam skoro susretao pa pocinjem da se pitam,ko te placa da radis to sto radis?
Ajde bre ne preteruj. Pa Slowstar samo zeli uopsteno da skrene paznju na mladalacka stremljenja.

LACKY
20-10-2009, 04:08 AM

hahaha...Ali kako zaraditi novac za legalan softver itd, angazovan sam skoro bio od strane jedne firme (najpoznatije nase da ne pominjem ime, ukapiracete) da uradim muziku i produkciju za rep pesmu za potrebe kampanje fudbalske reprezentacije Srbije za SP u Africi kojoj je sponzor doticna firma, ali brend sponzorstva je Nike.
Elem direktor marketinga (ili njihov marketing agent za kampanju, ma sta god) me je pozvao ja sam mu odneo demo, dopalo im se, NIJE MI NI PITAO KOLIKO KOSTA kompozicija i kad sam mu pomenuo da to TREBA DA SE PLATI, nastao je problem, poceo da je pljuje kako to nista ne valja, na sta sam mu rekao da slobodno mogu potraziti drugog coveka i da cak mogu i da mu toplo preporucim neke druge ljude. Onda je rekao da se grubo izrazio i trazio neke male izmene (smeta mu sto su samo trube u refrenu, oce i chela, oce da mu se glas chuje kao Bajagin i tako te stvari),i ja sve uradio (sem ove Bajaga stavke) rekli su da je odlicno i JEDVA sam izvukao 600 E za tu pesmu, 600 E koje mi jos uvek nisu uplatili i za koje se plasim da li ce uopste uplatiti, jer su se skoro zalili na slabu likvidnost i ekonomsku krizu te da moram da se strpim.

I kako naplatiti dovoljno svoj rad kad od najjace firme u Srbiji ne mozes izvuci pisljivih 600 E, i kako onda kupiti legalan softver?
BTW Imam 23. godine, student sam multimedijalnih sistema i otac me izdrzava, koji je btw nezaposlen. Jel ja gresim negde ili?
Gresis, nisi mu trebao dati snimak bez para ili ugovora!

Jan
20-10-2009, 04:14 AM
Gresis, nisi mu trebao dati snimak bez para ili ugovora!

Pa ja sam im poslao snimak na 128 kbps samo izrendan nezavrsen i oni ga tako koriste, sto je mene frapiralo.
Al opet i da imam ugovor morao bih da ih tuzim, a valjda i ovako mogu da ih tuzim (ali ne verujem da nesto mogu da izvucem) jer oni bez ikakve moje dozvole koriste moju kompoziciju.
Ali se slazem sa tobom u potpunosti to mi je skola!

quake
20-10-2009, 04:22 AM
Ajde bre ne preteruj. Pa Slowstar samo zeli uopsteno da skrene paznju na mladalacka stremljenja.
Ma verujem, nego me je razocarao kada je hteo da kupi "apotekara" i sada jos priznao da ima "pokoji" nelegalan sempl.EEEE,pa cemu onda cela galama.Dobra stvar u celoj prici je da mu se pivo jos nije ogadilo a ove nase pivare u sustiti bez odgovarajuce licence samo kopiraju inostrane:rotfl:

LACKY
20-10-2009, 04:23 AM
I prijavi to u SOKOJ-u!

Jan
20-10-2009, 04:23 AM
I prijavi to u SOKOJ-u!

Vec je prijavljeno, ako mislis na kompoziciju

OFF
20-10-2009, 07:44 AM
Samo vas slusam i "citam" kako je glupa izjava tipa "sada koristim narodnu verziju jer ne zaradjujem, a kad zaradim, kupicu legalan" e sada prebaci to na taksistu: "Sada vozim ukraden auto, jer ne zaradjujem, cim zaradim oticicu do osobe kojoj sam ga maznuo, pa cu da platim za isti...MISLITE LI DA IMA NEKE SUSTINSKE RAZLIKE U OVE DVE IZJAVE?

taxi ne moze da se prekopira

Hepek
20-10-2009, 07:54 AM

Ako ja budem strpljivo cekao jos jedno 5-6 meseci, godinu-dve a umeju i bezobrazno tako da stavljaju ljude na cekanje tih 600 E koje su ispostavljene putem racuna u dinarskoj protivvrednosti vise nece biti 600E, nego ce zbog skoka evra (kad evro bude bio 100 i preko dinara) da bude manje od 600 E.

BTW Imam 23. godine, student sam multimedijalnih sistema i otac me izdrzava, koji je btw nezaposlen i nikad mi niko nije dinar dao za nesto od tehnike koju koristim. Jel ja gresim negde ili?

I meni se isto desilo,pravio sam neku djeciju pjesmicu za djeciji program na TV-u, dogovorio cijenu od 250 e koje nikad nisam vidio,isto sam im poslao nezavrsenu verziju koju su oni koristili u emisiji, i čupali se na to da nema love...Tako da ne preporucujem nikom da daje materijal bez love ili ugovora..:wink:
POzz.

kejkz
20-10-2009, 09:21 AM
Ma kakvo zakljucavanje treda, ovo je za sticky. Piratski softver pospesuje prodaju hardvera i razvoj internet infrastrukture na toliko direktan nacin da samo izuzetno zadrt covek moze da tvrdi da to nema direktne korelacije. Samo pogledajte te velicine hard diskova i brzine interneta, pa kom "normalnom" korisniku to treba, sa legalnim materijalnom ga ne bi popunio ni za 10 godina!

DADDY Z
20-10-2009, 10:49 AM
Živio Kjubejs !!!

liman021
20-10-2009, 10:58 AM
zivio kjubejs jos jedared!!!

liman021
20-10-2009, 11:03 AM
usput nagradno pitanjce za meleon doloresa: ko zna gde se nalazi najchistiji vazduh na majchici zemlji haaa????

Jan
20-10-2009, 11:29 AM
Ma kakvo zakljucavanje treda, ovo je za sticky. Piratski softver pospesuje prodaju hardvera i razvoj internet infrastrukture na toliko direktan nacin da samo izuzetno zadrt covek moze da tvrdi da to nema direktne korelacije. Samo pogledajte te velicine hard diskova i brzine interneta, pa kom "normalnom" korisniku to treba, sa legalnim materijalnom ga ne bi popunio ni za 10 godina!

Ja licno ne opravdavam posedovanje piratskog softvera, ali u Srbiji gde je plata 200-250 E, gde je jako tesko ziveti od audio-dizajna (narocito ako ste privrzeni jednom nepopularnom muzickom pravcu, ako niste decenijama gradili svoje ime i postali jedini provereni) je nemoguce omoguciti sebi legalan softver.
U Svajcarskoj od jedne plate mozes da odvajas pare i da kupujes sta oces sebi iz hobija, pa ja jedne patike evo nosim vec druga godina (placene 1200 dinara btw), propale su, pushtaju mi vodu, a to nije zato sto necu nove da kupim pa nosim piratske patike, nego jednostavno ne mogu da priustim jer zivim kao i 70% Srbije (narocito van Beograda) na ivici egzistencije.Komad garderobe (izuzev 4-5 pari charapa) nisam kupio ove godine. A sto se interneta tice, vec 3 meseca starim laptopom moje macehe koristim tudji wirless, a vec drugi mesec kako mi komp za muziku ne radi, jer je crklo 2 hard diska i napajanje a ne mogu da opravim, jer mi doticna firma ne uplacuje pare, i jos par dugova sto imam ne mogu da naplatim...O racunima da ne prica.To je moja situacija.
A da ne pricam situaciju moje devojke koja je iz manjeg mesta a studira ovde, ona jednostavno nema para ni postanske markice da krene da skuplja...
Mislim krajnja namera mi je bila da napisem ovo sve na threadu ali su me pojedini naterali, i Kejkz nemoj da se uvredis, nisam mislio da te napadnem, nego sam citirao samo sta si napisao, vezano za internet itd, u pravu si oko toga, davno sam prestao da skidam softver i banke semplova ko lud, mislim da svako preboli tu bolest

Braca
20-10-2009, 11:35 AM
Ljudi, pa svi znamo u kakvoj zemlji zivimo, ali isticanje socijalnih prilika ne menja mnogo stvari, moja poneta je bila da se ne kurcimo bezveze i pricamo o softveru, nego da mudrije koristimo to sto mozemo. A kad se kurcimo i hvalisemo onda moze da nas neko klepi preko dzepa, a bilo je toga u ovom threadu.
Jan pa tu sam da pomognem, da ti se takve stvari ne desavaju vise, barem si mogao ugovor da napravis pa bi na kraju bio siguran, a ne da se nerviras. Inace to o cemu si ti pricao je pravilo ponasanja u Srbiji (cast izuzecima). Kad mi neko plati posteno ja se iznenadim, a evo moram da pohvalim Oriflame koji mi je unapred platio za neki song koji sam mixao.

Jan
20-10-2009, 11:42 AM
Ljudi, pa svi znamo u kakvoj zemlji zivimo, ali isticanje socijalnih prilika ne menja mnogo stvari, moja poneta je bila da se ne kurcimo bezveze i pricamo o softveru, nego da mudrije koristimo to sto mozemo. A kad se kurcimo i hvalisemo onda moze da nas neko klepi preko dzepa, a bilo je toga u ovom threadu.
Jan pa tu sam da pomognem, da ti se takve stvari ne desavaju vise, barem si mogao ugovor da napravis pa bi na kraju bio siguran, a ne da se nerviras. Inace to o cemu si ti pricao je pravilo ponasanja u Srbiji (cast izuzecima). Kad mi neko plati posteno ja se iznenadim, a evo moram da pohvalim Oriflame koji mi je unapred platio za neki song koji sam mixao.

Slazem se i necu vise:)
A i vezano za ovaj song, kao sto sam rekao na Lacky-ev post, sam se opekao.Jednostavno nisam ocekivao od firme koja najvise posluje i drzi je najbogatiji covek u zemlji i delu Evrope da pravi problem za par stotina evra, sta vise poslata im je faktura, postoje tragovi verbalnog ugovora preko prepiske u mail-u gde njihov brand manager se zali na likvidnost i da bez obzira sto su probili zakonski rok odavno "nas" moli da se strpimo,sta vise on je odma prosledio nasu fakturu na hitno placanje kako on kaze.Sledeci put kad budem imao slicnu situaciju cu ti se obavezno obratiti za savet, video sam sta si (ste) po struci i smatram da si najkompenentniji da me posavetujes oko tih stvari.
Pozdrav

google
20-10-2009, 12:22 PM
Da li Cubase 5, ovaj o kome govorimo, moze da radi sa svojim hardverom? Mislim da sam procitao da Cubase 5 ima svoj DSP?

2. Koliko kosta ta karta, ko zna?

kejkz
20-10-2009, 12:27 PM
Ja licno ne opravdavam posedovanje piratskog softvera, ali u Srbiji gde je plata 200-250 E, gde je jako tesko ziveti od audio-dizajna (narocito ako ste privrzeni jednom nepopularnom muzickom pravcu, ako niste decenijama gradili svoje ime i postali jedini provereni) je nemoguce omoguciti sebi legalan softver.

Sa ovim se ne mogu sloziti, jer ima softvera koji nije skup kao Cubase, posao moze uraditi sa istim kvalitetom, a kosta npr ispod 50 e.
Mada mislim da nisi shvatio poentu mog posta: ja uopste ne napadam posedovanje, gomilanje i deljenje piratskog softvera, vec to izdizem na nivo CINJENICE! I to nema bas direktne korelacije samo sa ljudima koji se bave muzikom. Da nema te i takve piraterije i razmene muzike, ja bih sigurno ostao uskracen za sate i sate uzivanja u istoj.

Mislim krajnja namera mi je bila da napisem ovo sve na threadu ali su me pojedini naterali, i Kejkz nemoj da se uvredis, nisam mislio da te napadnem, nego sam citirao samo sta si napisao, vezano za internet itd, u pravu si oko toga, davno sam prestao da skidam softver i banke semplova ko lud, mislim da svako preboli tu bolest

Ma nemam se sta ja vredjati, nisam se ni osetio napadnutim, samo pricamo. Ja cak ponajmanje govorim o nama i nasoj situaciji, posto kod nas internet koristi i dalje sacica ljudi. Za onoga ko se bavi muzikom toliki pristup kvalitetnom materijalu moze biti kontra produktivan, ali opet ne pricam o tome, nego o pirateriji kao takvoj.

Jan
20-10-2009, 12:35 PM
Sa ovim se ne mogu sloziti, jer ima softvera koji nije skup kao Cubase, posao moze uraditi sa istim kvalitetom, a kosta npr ispod 50 e.
Na koji softver mislis, reaper? Reci mi koji jer bih rado kupio jedan tako jeftini softver, jer bih voleo da posedujem original.

Za onoga ko se bavi muzikom toliki pristup kvalitetnom materijalu moze biti kontra produktivan
Cinjenica tvrda kao zemlja!Slazem se

kejkz
20-10-2009, 01:34 PM
pored reapera, koji si vec pomenuo, ima ih jos nekoliko:

Energy XT (http://www.energy-xt.com/)
Renoise (http://www.renoise.com/) Tracker
MuLab (http://www.mutools.com/)

Moja topla preporuka:

Zynewave Podium (http://www.zynewave.com/)

Na ovaj spisak bi mogao doci i Tracktion, ali posto su gospoda iz Mackie-a slavno propala, od developmenta te platforme nema nista, tako da ga ne mogu preporuciti
a ima i besplatnih trekera

Jeskola Buzz (http://jeskola.net/buzz/)
Aodix (http://www.aodix.com/)

Ovaj potonji se ne razvija vise, ali je vrlo dobar treker

A sto se tice efekata, instrumenata i ostale sonicne menazerije, tu tek nema cega nema, imamo vec na forumu listu, i mislim da je sto se tice toga pokriven ceo spektar mogucnosti. A rezultati stvarno mogu biti odlicni.

jjedi
20-10-2009, 02:51 PM
Na koji softver mislis, reaper? Reci mi koji jer bih rado kupio jedan tako jeftini softver, jer bih voleo da posedujem original.

Magix Samplitude Music Studio,orginal dođe oko 50 ? i mo?e se jako puno uraditi sa njime :wink:

OFF
20-10-2009, 03:18 PM

Moja topla preporuka:

Na ovaj spisak bi mogao doci i Tracktion, ali posto su gospoda iz Mackie-a slavno propala, od developmenta te platforme nema nista, tako da ga ne mogu preporuciti

A sto se tice efekata, instrumenata i ostale sonicne menazerije, tu tek nema cega nema, imamo vec na forumu listu, i mislim da je sto se tice toga pokriven ceo spektar mogucnosti. A rezultati stvarno mogu biti odlicni.

Cek..... Mackie kao firma propali?

Jan
20-10-2009, 03:52 PM

Moja topla preporuka:

Znaci sa Trackerom nikako ne bih mogao da se snadjem, ali sa Reaperom da.
A sto se efekata tice, vec u arsenalu imam dosta free plugins koje koristim kao Bootsy EQ MK2 koji je sjajan, Density kompresor, Tesle SE, kad bih skroz isao go legal, kupio bih jedino Inflator.
Ili drugu varijantu Pro Tools bih kupio plus free vst pluginovi , to bih mogo sebi da priustim, i o tome vec neko vreme razmisljam, da obezbedim sebi legal softver barem neki

Mika Technika
20-10-2009, 05:17 PM
vidi vratila se tema :grin:

lesha
20-10-2009, 11:17 PM
opet treba da vas zovem na chat? :D

zaboravih da kazem da je gost menadzer steinberga za evropu

OFF
20-10-2009, 11:35 PM
sreca sto mi nismo Evropa:D

kejkz
21-10-2009, 08:59 AM
Cek..... Mackie kao firma propali?

Izgleda su prekinuli razvoj u dosta delova firme, sada rade samo miksere i jos poneke trice, a razvoj softvera su definitivno zaustavili, mada nema nikakvih objava sa njihove strane, tracktion je updateovan poslednji put pre skoro dve godine. Ja imam licencu za dvojku koju sam dobio za neke smesne pare. Vrlo dobar softver za skiciranje ideja, ali ne bas sjajan za miks. Finalmix je zato vrlo dobar kao master efekat, tako da je samo zbog toga vredeo para.

Mika Technika
21-10-2009, 04:17 PM
This time it took us almost 4000 man hours to emulate the little beast!

Q: Will it work with the 64bit version? Are there plans to make
a release of the 64bit version?
A: No and No! Nevertheless it will perfectly work as a 32bit
application on a 64bit OS like Windows7.

eto

alavuk
21-10-2009, 07:56 PM
samo mi i dalje nije jasna buka oko cubase 5-ice ??? skidam ga sas tamo negde ... i dalje mi se vise svidja 4-a , ako je arrangment track bolji u 5-ici nego u 4-ci ili je priblizno a la ableton onda super !

awacs
21-10-2009, 09:25 PM
samo mi i dalje nije jasna buka oko cubase 5-ice ??? skidam ga sas tamo negde ... i dalje mi se vise svidja 4-a , ako je arrangment track bolji u 5-ici nego u 4-ci ili je priblizno a la ableton onda super !

Cenim da je cela buka nastala oko toga ?to je po izlasku 5-ice bilo priče o tome da neće biti soft-donglova jerbo je sad Syncrosoft do jaja za?tićen i ?tatijaznam. I evo sad "the unthinkable has happened". Zabranjeno voće je najbolji marketing.

+ ono ?to je kejkz već napisao u okviru teme.

+ Pozdrav,

Vasa

alavuk
22-10-2009, 09:56 AM
+pozdrav ;)

Mika Technika
22-10-2009, 02:18 PM
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/t7g4toHw98M&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/t7g4toHw98M&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Danny Lou
22-10-2009, 02:33 PM

hahahahah BULL`S EYE! :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

cek u stvari a sta je sa svakodnevnim importovanjem i editovanjem HOME videa? to trosi puno harda! igre koje dolaze na 3-4 dvd-a?? pa video materijal preko net-a (HD & stuff)... ima toga dosta da se stavi na hard :)

kejkz
22-10-2009, 02:50 PM
ddd des ol folks

darkstar
22-10-2009, 02:54 PM
au brate kolko smo se obradovali ko da su nam se sinovi rodili :) :) :)

marketing je cudo .

Mika Technika
22-10-2009, 03:38 PM
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/izjPJ9MVoSw&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/izjPJ9MVoSw&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

covek lepo kaze

kejkz
22-10-2009, 08:50 PM
Obasnio nam je!

Mika Technika
22-10-2009, 08:54 PM
to ti kazem, sve je rekao

zmaj
22-10-2009, 11:24 PM
Ovo na sredini klipa je ok, a za ostatak sam siguran da laze!

Shot
22-10-2009, 11:53 PM
Vrh! Lom!
Najjače je kad na 5:23 kaze "a pičke... e pičke.. e!"

InsaneEyes
23-10-2009, 02:22 AM
Vrh! Lom!
Najjače je kad na 5:23 kaze "a pičke... e pičke.. e!"

:rotfl:

najjaci lik, vredi subscribeovati se na njegove klipzore ljubi ga majka:kissing:

euphoric
23-10-2009, 12:23 PM
:rotfl:

najjaci lik, vredi subscribeovati se na njegove klipzore ljubi ga majka:kissing:

hahahahahahahahaahah..lool
:rotfl::rotfl:

don corleone
23-10-2009, 06:05 PM
Samo nesto da pitam :) Posto vec ima pola godine od kad je izasao c5, bio bi red vise da izadje i n5. Jel se zna mozda kad ce izaci :) Verovatno ce i on da se izleci sa ovim novim lekcima :)

Rhino
23-10-2009, 09:57 PM
Samo nesto da pitam :) Posto vec ima pola godine od kad je izasao c5, bio bi red vise da izadje i n5. Jel se zna mozda kad ce izaci :) Verovatno ce i on da se izleci sa ovim novim lekcima :)

Posle nove bi trebalo

clusterchord
31-10-2009, 02:38 AM
vidim ka?u zrakoplovci da 32bitni zračni c5 oce radit na 64bitnim prozorima..

medjutim ono sto me zanima, odn. brine.. koliko ja znam, 32bit aplikacija ne vidi vise od 2Gb memorije..

jel to onda znaci da moj novi (buduci) kompjuter sa potencijalnih trilion gigabajta RAMa, moji VSTi lib orkestri i holivudske mega perkusije u biti neće uopce vidjeti..?!? :confused:

naime, mnogostruko vi?e addresable ram-a za sample librarije (i naravno vise CPU konjskih snaga uz to) jest glavni razlog zasto uopce idem na novi, 64bit kompjuter.. (PS prilicno moguce da je to rudaw)

jesam ja to dobro shvatio da je to sranje? ili ima zaoblazna strategija?

ako je, postoji li i "true" 64bitni c5 odn. n43 ?

pretpostavljam da su ove stvari dobro poznate, jbga ja sam malo ispao iz pracenja svih tih verzija updatea.. zadnjih 2 -3 godine.. imam poprilicno malo pluginova opcenito, original N2 mi stoji neraspakiran :rolleyes:, a eto drzim instaliran "vodeni" N2, i do dana danasnjeg je radio dobro. zajedno sa prastarim P4 3.2G,.. napravio sam na tome tone muzike. e sad bi ipak htio da mogu učitati malo deblje i vece orkestre nego prije. doslo doba..

sto se tice steinberga, razmisljao sam i o upgrade-u, kad vec imam N2, al prvo bi da posteno probam jel to vrijedi. N2 je svoje odradio.

hvala
t

alavuk
31-10-2009, 08:54 AM
cubase 5 po defaultu radi na win7 tj 64bitnom os/masini ...

dacko
31-10-2009, 12:21 PM
Imam Win7 64bit.
Instalirao cubase 5.

Probao sam da ga opteretim ramom maximalno moguce, tako sto sam ucitao BFD2 i u njega ucitao kit od oko 1GB.

Zatim sam ucitao drugi BFD2, i u njega ucitao jos jedan kid od 1GB.
Ucitao sam i treci BFD2, i opet ucitao taj kit od 1GB. I onda je rekao BFD da je low memory iako ga je ucitao.

E sad... Fora je sto win7, kada se digne, meni vec pojede oko 1gb, a jos plus na ovom testu, sam jos bio na netu radile jos neke stvari usput, i nije windows uopste optimizovan za audio.

Tako da zakljucujem, da iako je C5 32bit, je uspeo da asocira vise od 2GB rama. Sto na winXP nije bilo moguce sa nuendom 3.2.

idekius
31-10-2009, 12:45 PM
A koliko ram memorije ima? u računaru?

clusterchord
03-11-2009, 06:02 AM
ovaj C5 sto sad kruži naokolo, jest verzija koja je 32-bitna aplikacija, kao sto je i Nuendo3.2. i svi ostali prije. neke 32bitne aplikacije mogu raditi na 64bitnom kompjuteru, to nije sporno, ali ne mogu adresirati više od 2Gb.

medjutim, u medjuvremenu sam saznao, postoji stos sa kontaktom, ew, i jos nekim pluginovima, da mogu direktno da koriste extra memoriju, bez obzira sto ju sam 32bit DAW software "ne vidi". navodno to postoji od kontakt verzije 3.5 naviše..

ima li netko iskustva s ovom situacijom? mozda je taj BDF2 takav?

obratna situacija nosi drugacije probleme: naime, ako stavis pravu 64-bit verziju C5 na 64-bit Win7, nijedan 32-bitni plugin nece vise raditi. samo ovi koji imaju nove 64-bitne verzije. opet i tu ima "zakrpa"... nesto a la wrapper.. Steinberg to za sad pokusava rijesiti sa 64->32 bridge-om, za koji cujem da je pun bugova, i potpuno krashira cijeli sustav..

zato je izgleda zasad jedini nacin da nam radi sve, a da imamo prednosti 64bitnih windowsa i ektra rama: win7, 32bit cubase/nuendo, plus upgradani plugini koji "vide" extra RAM..

daklem ostaje samo cekanje za idealnu varijantu.. a to je da sve vozi na 64-bita.. neki plugin proizvodjaci plugina su to vec napravili.. a neki ne namjeravaju tako skoro.

ako neko ima noviju informaciju o ovome, svakako nek me ispravi. ovo sam zasad prokljuvio nakon noci provedene na citanju GS i nekih drugih foruma koji trenutno bruje o ovim problemima.

dacko
03-11-2009, 01:57 PM
a koliko ram memorije imaš u računaru?

4gb.

Arthur
03-11-2009, 02:01 PM
pa pazi, meni se čini da je u mašini gde ima više od 2gb rama svakako bolje ići na 64bitni sistem, koji će se onda baviti tim delom rama koji DAW ne zauzima. Dakle ako DAW vidi samo 2GB ,a vi metnite još 2GB za OS i prateće aplikacije, i to je sigurno bolje nego gužva u šesnaestercu u 32bitnim sistemima gde svi dele istih 2gb rama.

clusterchord
03-11-2009, 10:22 PM
slazem se potpuno da ima smisla. al do 4Gb. medjutim ja bi htio zveknut unutra 6 ili 8 Gb ... da mogu ovi giga-mega orkestri da se luksuzno "smeste"... da mogu dignut sve odjednom.

dosad sam morao rendat ako bih koristio vise od 2 - 3 mega velika zvuka. npr. stalo bi mi francuski rog sekcija, violine legato/spicato i tromboni, plus nesto sitno timpana.. to je bilo na dosadanjem setupu (n2, xp, 2Gb, k2).

sto ce mi samom OS-u 8Gb, ako VSTi libraries (možda) ne mogu da ih vide.. :shock::mad:

LACKY
03-11-2009, 10:36 PM
Ja sam naterao 32-bitni Nuendo 4 sa Kontaktom Ocan Way da pojede 4 giga bez problema.

Arthur
04-11-2009, 12:01 AM
stalno pominješ taj ocean way, jel to kao jebe kevu BFD2ci il šta?

LACKY
04-11-2009, 12:22 AM
To jedino imam u compu, od tih nekih vst zahtevnih stvari.

Arthur
04-11-2009, 12:39 AM
jel to slučajno il ti se toliko sviđa? bejzikli mi nisi odgovorio :da: