PDA

View Full Version : Ableton samplovi pomoc

Lipkran
17-10-2009, 04:05 PM
Postovanje !
Vrlo jednostavno pitanje, u abletonovom browseru s ljeve strane, kad otvorim samplove nemogu ih poslusat. Kliknes na jednog i trebao bi se cut. Prije sam to mogao al sam ocito nekaj zmrdo il sam mozda stisnu neki shortcut slucajno. Jel znate mozda o cemu se radi? Sad moram svaki stavit u track da cujem jer mi valja il ne.. koma..

Hvala unaprjed !!

alavuk
17-10-2009, 04:28 PM
u dnu browsera imas da kliknes na slusalice to ti je preview koji trazis

silicon science
17-10-2009, 04:28 PM
Postovanje !
Vrlo jednostavno pitanje, u abletonovom browseru s ljeve strane, kad otvorim samplove nemogu ih poslusat. Kliknes na jednog i trebao bi se cut. Prije sam to mogao al sam ocito nekaj zmrdo il sam mozda stisnu neki shortcut slucajno. Jel znate mozda o cemu se radi? Sad moram svaki stavit u track da cujem jer mi valja il ne.. koma..

Hvala unaprjed !!

Imas gore ikonicu, izgleda kao Slusalice i upalis je...
Evo ti i grafichki prikaz :)

silicon science
17-10-2009, 04:30 PM
u dnu browsera imas da kliknes na slusalice to ti je preview koji trazis

Na vrhu je... Ne znam ima li ga dole.. Moguce da mi je promakao :D

alavuk
17-10-2009, 04:38 PM
ne znam koju verziju koristis ali u 8-ici je dole

silicon science
17-10-2009, 04:47 PM
ne znam koju verziju koristis ali u 8-ici je dole

E pa... Shesticu :D:D vidis vreme je da se apdejtujem, pogotovo sto sam chuo priche da je midi tajming resen... Mozes li da mi potvrdis to?
Jer u drugom sluchaju ne dam kesh za upgrade, iako su mi dali specijal popus' kao osvajach prve nagrade, jel..8-)8-):ups:
Moram i ove godine da odnesem pobedu :rotfl::rotfl:

alavuk
17-10-2009, 05:12 PM
ako mislis na sink sa spravama radi konacno ... ne treba nikakvo podesavanje asio tj onog buffera ... sipas (instaliras) I vozis ... try before buy ... sta da ti kazem ...

silicon science
17-10-2009, 05:19 PM
ako mislis na sink sa spravama radi konacno ... ne treba nikakvo podesavanje asio tj onog buffera ... sipas (instaliras) I vozis ... try before buy ... sta da ti kazem ...

Aleluja :):):) Konachno... Fala nebesima. :rolleyes::rolleyes:Ondak cu se apdejtovat... Al prvo da prodje takmichenje :D:D

Mika Technika
17-10-2009, 06:05 PM

to je ukoliko vozis ableton kao master i preko njegovog clipa kucas midi note da ti sprava svira, ali ja hocu da mi md bude master ili mnm i da koristim njihove sposobnosti a ne abletonove :(

silicon science
17-10-2009, 06:14 PM
to je ukoliko vozis ableton kao master i preko njegovog clipa kucas midi note da ti sprava svira, ali ja hocu da mi md bude master ili mnm i da koristim njihove sposobnosti a ne abletonove :(

Kao sto smo i prichali, moguce da je i do mashindrama :confused::confused:

Mika Technika
17-10-2009, 06:16 PM
Kao sto smo i prichali, moguce da je i do mashindrama :confused::confused:

nije, neki govore da oni mogu da sinkuju ali sa motu + logic tako nesta

silicon science
17-10-2009, 06:23 PM
nije, neki govore da oni mogu da sinkuju ali sa motu + logic tako nesta

uuuhhhh. Tebi treba savrsen midi tajming... eto sad uzmes novu mashinu poceraces Osx... I neki Motu midi interfejs i zavrsio si posao...
Nisu skupi jako ti MOTU 4x4... ispod 200 evra :ups::cry: Ali ces konachno resiti problem :)
Evo sad videh.. Motu 8x8 je 220 jurosa... znachi ne vise od 150...

Mika Technika
17-10-2009, 09:04 PM
uuuhhhh. Tebi treba savrsen midi tajming... eto sad uzmes novu mashinu poceraces Osx... I neki Motu midi interfejs i zavrsio si posao...
Nisu skupi jako ti MOTU 4x4... ispod 200 evra :ups::cry: Ali ces konachno resiti problem :)
Evo sad videh.. Motu 8x8 je 220 jurosa... znachi ne vise od 150...

radije bih probao pre to negde pre nego bacim pare na motu, sta ako mi ne bude ferceralo a ja iskesiram :(

silicon science
17-10-2009, 10:34 PM
radije bih probao pre to negde pre nego bacim pare na motu, sta ako mi ne bude ferceralo a ja iskesiram :(

Ima i kod koga da probas... Saljem ti PM