View Full Version : kasnjenje midi-a??
branoy
16-10-2009, 12:13 AM
ljudi jel vam se ikad desilo npr..
uradim projekt u C4 i snimito je 11 kanala sve vsti.. karta mi je namestena na 44.1khz i latency 4.0ms i kad sam pravio ne kasni nista sve ok.. da bi na pola vec kanala sto vise dodajem efekte po kanalima lagano pocela da mi kasni boja nekog vsti pod prstima i na kad snimim u midieditoru vidi se morao bih da pomaknem te note za nekih 2milimetra unapred da bi mogao fino da kvantizujem..
pre par dana sam isto tako radio i sve bilo ok.. i stavim na master kanal waves stereo L3 MultiMaximzer i odmah mi sve kasni i kad sviram i sve.. a kad ga iskljucim normalno sve ???
a procesor da na 20-30 ...
inace kom je jak .. Q9300..3gb rama.. itd
branoy
16-10-2009, 09:47 PM
daj ljudi zar niko ne zna? sve sami kompijuterasi? hehe
awacs
16-10-2009, 09:53 PM
daj ljudi zar niko ne zna? sve sami kompijuterasi? hehe
Pa, da nisi napisao:
pre par dana sam isto tako radio i sve bilo ok..
ja bih ti rekao da uradiš freeze na kanalima koji su već snimljeni dok usnimavaš nove kanale. A ovako... ako ti je radilo pa sad neće da radi... nemam pojma.
Pozdrav,
Vasa
branoy
16-10-2009, 10:27 PM
pokusao da otkrijem bilo sta sto zeza i kreiram vsti npr grove agent 2 drum.. sve radi znaci nema kasnjenja kad sviram preko midi.. i bacim na insert ozon 4 ok, drugi efekat koji sam ubacio je bio waves z-noise stereo i posle njeg odmah mi sve kasni nema sanse da sviram znaci na njemu drasticno, iskljucim ga i sve radi normalno, ukljucim x-noise i opet kasnjenje ali duplo manje nego sa prethodnim???
ako ko moze da isproba isti ovo da mi napisete kasnili kod vas??
pa nema sanse da zavrsim song.. sta se ovo desava.. procesor ni na 5 posto ..
awacs mrzim freze ozbiljno! ali ako to pomaze jbg
mislim kako plugin fx moze to da radi? jel to samo se meni desava?
Everbeatz
16-10-2009, 10:41 PM
Cubase 4?
Gore levo pritisni "constrain delay compensation" (odma pored activate project)
branoy
16-10-2009, 11:34 PM
Everlast aha cubase4, evo sad sam isprobao ovo sto si napisao.. znaci kad to ukljucim nema kasnjenja vise ali pogasi sve efekte ? znaci da mogu snimiti midi pa kad snimim kanal iskljucim i stavljam efekte po starom? ok fala! bolje i to nego da ne mogu da snimam nikako !! nema sta! imas pice od mene hehe! :)
bar mogu da uradim stvar pa kasnije da farbam posle snimanja!
Everbeatz
16-10-2009, 11:59 PM
U Preferences - VST namestis " Delay Compensation Threshold na vise vrednosti pa ti se pluginovi nece deaktivirati
branoy
17-10-2009, 12:17 AM
aha, sad su vrednosti na 0.0ms .. na koliko otprilike ??
Everbeatz
17-10-2009, 01:05 AM
digni na jedno 2, probaj sta ti radi
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.