Interesuje me dali je potrebna neka licenca pri otvaranju muzicke izdavacke kuce ,i dali bi to bila agencija , preduzece, ili nesto trece, i gde se moze naci na internetu spisak delatnosti i sifre koje se mogu obavljati i u tako otvorenoj firmi . pozdrav .
Braca
12-10-2009, 05:55 PM
Nije potrebna nikakva licenca za otvaranje muzicke izdavacke kuce. Potrebno je registrovati firmu kod APR (Agencija za privredne registre), koji oblik firme to vec zavisi od tebe, moze sve: Agencija, komanditno drustvo, ortacko, drustvo kapitala, akcionarsko drustvo, znaci odluka je na tebi, svi oblici imaju svoje specificnosti. Osnivacki kapital-moze bez para ako registrujes agenciju, do recimo 500 eura tj.250 prilikom registracije a ostatak u roku od dve godine za D.O.O.. Sto se tice sifre na internetu ne znam gde se moze naci, ako bas ne nadjes, kad krenes u to ja cu ti pronaci sifru-sifra je izdavacka delatnost. U najkracem to je to :wink:. Ono sto ti u svakom slucaju preporucujem jeste da sagledas sve aspekte oko otvarnja firme, najlkse je otvoriti, a malo ljudi zna da moras da primenjujes preko 30 zakona u poslovanju firme, dalje vrlo vazan je i poreski aspekt poslovanja, zatim knjigovodstveni aspek, pa razne takse recimo za isticnje firme itd, itd. U svakom slucaju nemoj da imas povrsan pristup tom biznisu, jer danas sve kosta, svaka greska kosta, pokusaj sa malim biznis planom. Dobro je imati i konsultanta u vezi svega toga, visestruko se isplati.:)
Hvala na informacijama,,,
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.