PDA

View Full Version : ADATi?

OFF
11-10-2009, 11:57 PM
Postoji li neki ADAT koji moze da radi kao 24 bit 8in/out konvertor makar i na 44,1khz ?

LACKY
12-10-2009, 12:29 AM
Zadnaj generacija ADAT-a je bila 24-vero bitna (mislim da jos uvek negovanovic ima 2), oznaka mu je bila (cini mi se) M 20 i bili su poskupi.

OFF
12-10-2009, 08:28 AM
Ima li smisla koristiti to kao konvertore, generalno..... Imam vec Rme ff800 pa mi treba prosirenje, a sve bezim od Behringera:(

Shot
12-10-2009, 10:31 AM
Ako stavis na behringerov konverter na eksterni (bolji) clock onda uopce nema razloga bjezat od njega! Jedino eventualno bjezis od toga da netko vidi da imas behringera jer ljudi znaju biti svakakvi.
Behringer jako pristojno zvuci na izlazima s eksternim clockom. Ako ne vjerujes, provjeri na GS-u. Prica je da je on po dizajnu zapravo konverter s prve generacije rme kartica. Nije to losa sprava (za razliku od ostalih behr...)
Sigurno je bolji od adatovih konvertera! Naime u usporedbi s Alesis AI3 (rack verzija konvertera iz adata) on je prosao bolje. Samo mu ne valjaju ulazi...

LACKY
12-10-2009, 06:25 PM
Ima li smisla koristiti to kao konvertore, generalno..... Imam vec Rme ff800 pa mi treba prosirenje, a sve bezim od Behringera:(
Ima i to bez brige, ti konverteri (pogotovo ovo 24 bitni, koji su u M20 kao u Apogee AD 8000) lepse sviraju od pola danasnje konfekcije.
Predpostavljam da zelis analogni suming (cim trazis ADAT-e), i moj ti je predlog XT (po mogucnosti neispravan, njima crkne transport i budu neupotrebljivi kao snimaci) i imas vrlo pristojne konverzije za budzasto. Sto bi se rekolo Bes Buy.

OFF
12-10-2009, 10:11 PM
Ima i to bez brige, ti konverteri (pogotovo ovo 24 bitni, koji su u M20 kao u Apogee AD 8000) lepse sviraju od pola danasnje konfekcije.
Predpostavljam da zelis analogni suming (cim trazis ADAT-e), i moj ti je predlog XT (po mogucnosti neispravan, njima crkne transport i budu neupotrebljivi kao snimaci) i imas vrlo pristojne konverzije za budzasto. Sto bi se rekolo Bes Buy.

za sada ne jos analogni sum, nemam neki bogzna mixer ni sabirnicu, treba mi kao ulazi kad zafali za preko 10anal. i kao slanja za sluske i efekte......

A cek, ako snimam preko konvertora koji nisu 24bita (XT), ja mogu da snimim 24bitne fajlove na DAWu? Sta gubim, headrum?

Bitch
13-10-2009, 05:48 PM
koliko znam M20 ima 20bit konvertore - znaci ako snimas u DAW sesiju na 24 bita, imaces 24 bit fajlove jer ce ti karta raditi bit filling - dodace tih 4 bita rezolucije (upisace samo nule) i imaces fejk 24bit fajl, tj normalan 24bit fajl ali sa 20bit dinamikom, sto je ipak OK, za razliku od 16bit verzije ADAT-a.

OFF
13-10-2009, 11:06 PM
Hvala, tako sam i ja kontao da ce da radi :)

OFF
13-10-2009, 11:29 PM
Ako stavis na behringerov konverter na eksterni (bolji) clock onda uopce nema razloga bjezat od njega! Jedino eventualno bjezis od toga da netko vidi da imas behringera jer ljudi znaju biti svakakvi.
Behringer jako pristojno zvuci na izlazima s eksternim clockom. Ako ne vjerujes, provjeri na GS-u. Prica je da je on po dizajnu zapravo konverter s prve generacije rme kartica. Nije to losa sprava (za razliku od ostalih behr...)
Sigurno je bolji od adatovih konvertera! Naime u usporedbi s Alesis AI3 (rack verzija konvertera iz adata) on je prosao bolje. Samo mu ne valjaju ulazi...

A nadjoh i ovo resenje za A/D sekciju za ADDA8000, ima cak negde i Gyraf mod za to.... kolko kontam da mu se iskljuce mic pre sekcije iz lanca

1. remove both sets of 47uF capacitors
2. remove both 6.8k resistors (I just cut all of them out with some clippers)
3. remove both glass surface mount diodes
4. remove both 825 ohm resistors
5. remove both 2.49k resistors
6. remove both A1316 pin in hole transistors
7. remove both A06 surface mount transistors
8. install jumper wire across where the 47 uF caps were
9. install jumper wire across where the base to collector juntion of the A1316 pin in hole transistor was.

LACKY
14-10-2009, 07:59 AM
koliko znam M20 ima 20bit konvertore - znaci ako snimas u DAW sesiju na 24 bita, imaces 24 bit fajlove jer ce ti karta raditi bit filling - dodace tih 4 bita rezolucije (upisace samo nule) i imaces fejk 24bit fajl, tj normalan 24bit fajl ali sa 20bit dinamikom, sto je ipak OK, za razliku od 16bit verzije ADAT-a.
16-to bitni su bili crni adati, Xt su bili 20 bitini. A koliko me secanje sluzi M 20 su 24-bitni. U njih su (opet koliko me secanje sluzi) ubacivali iste konvetrera kao na AD 8000.

Bitch
14-10-2009, 01:44 PM
i XT i M20 su 20 bita.... evo (http://www.sweetwater.com/publications/sweetnotes/sn-latesummer98/page-05.html)

peruzza
15-10-2009, 10:33 AM
i XT i M20 su 20 bita....

To je tachno, ali mislim da je Lacky mislio na konvertore u M20 koji su 24-bitni i mogu da se koriste nezavisno od mashine!

E, sad, to je koliko se ja secam...!:razmislja:

Bitch
15-10-2009, 12:36 PM
To je tachno, ali mislim da je Lacky mislio na konvertore u M20 koji su 24-bitni i mogu da se koriste nezavisno od mashine!

e, to ne znam :)

Color
28-10-2009, 08:29 AM
Da se nadovezem...

http://www.gearslutz.com/board/gear-shoot-outs-sound-file-comparisons-audio-tests/335267-lynx-aurora-16-vs-behringer-ada8000.html