View Full Version : Jedemo najmanje mesa u Evropi !!???
DaBear
11-10-2009, 08:49 AM
:shock::shock:
Jedemo najmanje mesa u Evropi
Autor: B. Krivokapić | Foto: Beta | 11.10.2009. - 00:01
Verovali ili ne, u zemlji roštilja i „jagnjećih brigada“ jede se najmanje mesa u Evropi. Prema anketi sprovedenoj u preko 97 odsto domaćinstava, svaki građanin Srbije tokom 2008. u proseku je pojeo 44 kilograma mesa i ribe, što je 7,4 odsto manje nego 2007. i skoro dvostruko manje od proseka zemalja EU koji iznosi 86 kilograma.
NEMOGU DA VERUJEM!!!! CIM NISAM TU, OPADNE POTROSNJA MESA,,,,:ups:
CEO CLANAK http://www.blic.rs/temadana.php?id=114937
disco violence
11-10-2009, 09:13 AM
Nema se para za meso.
A ni ono sto u Evropi zovu meso ne bih mogao da nazovem mesom... sta prosecan taj "evropljanin" jede od mesa, mi to dajemo kerovima... 8-)
silicon science
11-10-2009, 10:07 AM
Nema se para za meso.
Upravo to je problem...Jeo bi narod ne brini :mad::mad::mad:
dejankuki
11-10-2009, 10:15 AM
97%... Moe msljnje: ovo je LAZ...
drugo, cesto se za "meso" smatra pecenje ili rostilj... a kobasice, salame, slanina, pastete, sarme ... i ostale mesne preadjevine, proizvodi i verzije, ipak ma koliko malo, jesu mesni proizvodi... a njih ne uzimamo kao "meso"
Ovo je narucena aKneta zarad nekih drugih ciljeva... mozda da se pospesi ona akcija, "strajkujem gladju za gladne..." :banghead: gluposti...
moje misljnje
lesha
11-10-2009, 10:53 AM
to je po meni ok, ljudi ce biti manje agresivni.
ono sto je lose je sto smo 3. na svetu po broju umrlih od kardiovaskularnih bolesti posle rusije i ukrajine..
Državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije dr Nevena Karanović je kazala da oko 57 odsto populacije u Srbiji umire od kardiovaskularnih bolesti zato što 38 odsto stanovništva konzumira duvan, 40 odsto ima povišen krvni pritisak, 17 odsto je gojazno, a 10,6 odsto ima šećernu bolest.
http://www.cafe.ba/lifestyle/9085_Svaki-drugi-Srbin-umire-od-srca.html
:shock::shock:
Jedemo najmanje mesa u Evropi
Autor: B. Krivokapić | Foto: Beta | 11.10.2009. - 00:01
Verovali ili ne, u zemlji ro?tilja i ?jagnjećih brigada? jede se najmanje mesa u Evropi. Prema anketi sprovedenoj u preko 97 odsto domaćinstava, svaki građanin Srbije tokom 2008. u proseku je pojeo 44 kilograma mesa i ribe, ?to je 7,4 odsto manje nego 2007. i skoro dvostruko manje od proseka zemalja EU koji iznosi 86 kilograma.
Ja nemam nista sa tim... moj doprinos je impozantan :D:grin:8-):wink: ... da nije to tromesecni izvestaj :confused::rolleyes:
silicon science
11-10-2009, 11:33 AM
Ja nemam nista sa tim... moj doprinos je impozantan :D:grin:8-):wink: ... da nije to tromesecni izvestaj :confused::rolleyes:
Bas to htedoh reci.... I iz protesta idem da pojedem gurmansku pljeskavicu od 400 grama :wink::wink:
shigumicu
11-10-2009, 12:02 PM
A ni ono sto u Evropi zovu meso ne bih mogao da nazovem mesom... sta prosecan taj "evropljanin" jede od mesa, mi to dajemo kerovima... 8-)
Nije bas tako. Na zalost tu ima dosta istine. Mi smo oduvek mislili kako se kod nas dobro (kvalitetno) jede, kako je nasa hrana zdrava, a na zapadu jedu smece. Bas je situacija obrnuta. U Francuskoj na primer nijedan farmer nesme da sam pravi otrov (specije) za prskanje biljaka od stetocina i za prehranjivanje, vec mu to u odredjenim ustanovama odrade strucnjaci da ne bi slucajno napravio pogresnu dozu. Takodje svako tretiranje biljaka bilo kakvim hemikalijama mora da se prijavi odredjenim institucijama koje to beleze i kazu kada je dosta. A kod nas....... svako prska sta hoce, kada hoce i koliko hoce. Niko to ne kontrolise i mozete zamisliti sta mi jedemo. Evo ja imam dosta poznanika koji se bave poljoprivredom i znam da su recimo krompir prskali i po 15 puta, jabuke takodje. Jedemo voce i povrce puno otrova, a izglede niko o tome ne misli. Ove godine su jednom velikom proizvodjacu jabuka iz ovih krajeva (Kac) Rusi vratili ogroman kontigent jabuka zbog ogromne kolicine pesticida u njima, a posle par dana su se te iste jabuke sa logoom tog proizvodjaca pojavile u nasim lokalnim prodavnicama.
Sa mesom je situacija bolja, ali kada vidim one prodavce na pijaci sto prodaju meso na +35...
disco violence
11-10-2009, 01:59 PM
to je po meni ok, ljudi ce biti manje agresivni.
Slazem se sa ovom konstatacijom i jos bi dodao ,ne da cemo biti manje agresivni nego necemo imati snage i volje za zivotom.
ANITA
13-10-2009, 09:09 PM
Slazem se sa ovom konstatacijom i jos bi dodao ,ne da cemo biti manje agresivni nego necemo imati snage i volje za zivotom.
U joj, ako ljudskoj rasi treba meso da bi imali volju za ?ivotom, evolucija je stvarno nerealiziran pojam. :D
:banghead:
lesha
13-10-2009, 10:14 PM
evo ja vec 17 godina nemam ni snage, ni volju za zivotom :D
evo ja vec 17 godina nemam ni snage, ni volju za zivotom :D
... znaci ti si taj sto nam kvari prosek :pirate::sw: ... cccc... gde je sad drustvo za zastitu voca i povrca... :ninja: :D
awacs
14-10-2009, 12:41 AM
U joj, ako ljudskoj rasi treba meso da bi imali volju za ?ivotom, evolucija je stvarno nerealiziran pojam. :D
:banghead:
Mo?da ne treba ljudskoj rasi, ali mislim da rudaru na kraju smene vi?e volje za ?ivotom uliva ramstek nego supa od brokoli. A ljudska rasa nikako da se otarasi tih ?ljakera.
Pozdrav,
Vasa
lesha
14-10-2009, 12:52 AM
Možda ne treba ljudskoj rasi, ali mislim da rudaru na kraju smene više volje za životom uliva ramstek nego supa od brokoli. A ljudska rasa nikako da se otarasi tih šljakera.
Pozdrav,
Vasa
pronadji negde ishranu prema krvnoj grupi pa ce ti neke stvari biti jasnije, meso ne odgovara svima :wink:
evo jedne korisne stranice
http://www.dadamo.com/typebase4/typeindexer.htm
... eee odma' sam se iznervirao i dodje mi da bijem nekog :twisted::sw: :wink:... prva na listi Slanina... i za sve krvne grupe "Avoid"... mis'im... kakva je bre to ishrana bez slanine :shock::confused: ...:D
To sa ishranom po krvnim grupama... slusao sam skoro neke jako strucne i cenjene lekare koji kazu da je to nebulozno i da je stvar pomodarstva... :confused: Cekam samo da uvedu ishranu po horoskopskim znacima (ali ne po ovom klasicnom nego po specijalnom asirskom) i mislim da ce to biti prava stvar:banghead: ...e sad, ne znam koliko tu sta ima smisla, ali moram da priznam da sam jedva docekao, jer to opravdava moju alavost:D ja bez snicle kao da nisam jeo...:ups:
Arthur
14-10-2009, 03:32 AM
bogami ni ja nemam ništa sa ovim. Ove godine sam uveo da uglavnom u svakom obroku jedem meso (ne kobasice i slične akcije nego šnicle, roštilj i kuvano meso), i pored toga dosta povrća, i evo, za nekih 6 meseci nestadoh čitavih 20kg. Ne zajebavam se. I da, osećam se jako zdravo, krvna slika mi je odlična, a bogami imam i volje za svime i svačime :da:
idekius
14-10-2009, 07:31 AM
:rotfl::rotfl::rotfl: Ovaj podatak verovatno nema veze sa životom!
Barem ljudi koje ja znam. Sve samo domaćini od ića i pića! :D
Max i Šimpraga su poprilično upoznali kuhinju juga Srbije. Kafane koje peku pogače ispod crepulje (keramički sud koji se zatrpava u žar), služe pite od domaćih, sukanih kora, spravljaju izvanredna kako ovčija, isto tako i praseća, a Boga mi i jagnjeća pečenja :rolleyes: , a da ne pričamo o rebarcima na kajmaku, Kradjordjevim šniclama itd. :grin:
Usput, ti (obrazovni) objekti su prepuni i često ne može da se nadje mesto, jer su cene smešne! Ne znam da li će te verovati, ali za 2000 dinara se dve osobe overe od klope u kafani, a u tu sumu je ukalkulisano i koje osvežavajuće alkoholno piće (recimo litar-litar)!
Mi koji živimo u gradu smo uskraćeni tih jesenjih radosti, ali, kad odem kod keve u Nišku Banju, vidim kako tamo funkcionišu domaćinstva. Ko za zimu ne uštekuje kućnog ljubimca od kojih 100 kg (nešto što je do nedavno radosno trčkaralo i skičalo u nekom seoskom dvorištu) i ne napravi od njega razne makrobiotičke poslastice ( čvarvi, dimljeno meso itd.), taj se smatra neozbiljnim jebivetrom :D
Znajući mentalitet Srba, sumnjam da su podaci tačni...
S?obzirom na to da se radi o anketi, ne bi me čudilo da su izigravali nevinašca: -Ko ja?!?!? Ja meso i ne jedam! Ma šta vam pada na pamet! Ja sam, znate, ljubitelj zdraaaaave ishrane! Alkohol i masnoće su meni strani! Čim ustanem meditiram, potom popijem čaj, idem na trčanje i apstiniram od sexa! (dok iza ledja briše zamašćene prstiće kojima je do malo pre prebirao po rebarcima) :rotfl:
Ma da.. jedu isključivo Kornflex i preradjevine Kornfleksa! E sad... šta nas briga kako su oni krstili svoje prase. -Kornflex, korni... Korni... dodi ovamo :rotfl:
kejkz
14-10-2009, 08:58 AM
Ne znam da li će te verovati, ali za 2000 dinara se dve osobe overe od klope u kafani, a u tu sumu je ukalkulisano i koje osve?avajuće alkoholno piće (recimo litar-litar)!
Bogami, ima ovde, u gradu belome (ajd da iskoristim taj naziv, makako netacan), kafana u kojoj za te pare mozes da se takodje razvalis. Ali, koja je, e to ne mogu reci, raspricacete, pa gde cu ja onda jesti, kad ne bude bilo mesta... mada ga nema ni ovako... vikendom :)
idekius
14-10-2009, 09:33 AM
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-E6j73duH98&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-E6j73duH98&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Bogami, ima ovde, u gradu belome (ajd da iskoristim taj naziv, makako netacan), kafana u kojoj za te pare mozes da se takodje razvalis. Ali, koja je, e to ne mogu reci, raspricacete, pa gde cu ja onda jesti, kad ne bude bilo mesta... mada ga nema ni ovako... vikendom :)
...i to na 100m od mene u "Pinku"... buhuhhaahaa:grin::grin::grin:...:dance::lick::ange l::D
silicon science
14-10-2009, 11:31 AM
Ima, ali ne kao u Nish ili Bitola u Makedoniji... Tamo je kultura mesa :wink::grin::grin:
A to za te podatke da se jede naj manje mesa u Evropi, ne znam... Mora da su uzeli neku neozbiljnu "oblast" kao uzorak.. Jer "gore kod nas" vec krenuo zimski genocid nad papkarima...
Uveche, kada legnem u krevet, samo se chuju tuzni vapaji umrlih prasadi koji odjekuju kroz noc kao zvuk kuckanja trvdo kuvanog jajeta koji odzvanja u ushima gladnog choveka...
Ne, ovo je neko skroz neozbiljno istrazivanje... :mad:
kejkz
14-10-2009, 12:58 PM
to se zove naruceno istrazivanje...
"meni dve vesalice, deset cevapa, po kile shopske salate i kilo 'leba! Za popiti... daj litru piva, nemoj vise, da ne izvetri. Sta za poneti? Za ovde!"
silicon science
14-10-2009, 01:41 PM
to se zove naruceno istrazivanje...
"meni dve vesalice, deset cevapa, po kile shopske salate i kilo 'leba! Za popiti... daj litru piva, nemoj vise, da ne izvetri. Sta za poneti? Za ovde!"
:wink::wink::wink::):):)8-)8-)8-)
vasko
14-10-2009, 04:08 PM
de bre u nisu kultura mesa?
silicon science
14-10-2009, 04:20 PM
de bre u nisu kultura mesa?
Eeee, pa bio sam ja u Kazanchijsko sokache :wink::wink::)
idekius
14-10-2009, 04:40 PM
Eeee, pa bio sam ja u Kazanchijsko sokache :wink::wink::)
To su fancy budala?tinice. Ozbiljna klopa tamo ne stanuje. Kafana "Kod Rajka" je kao O.K... tj. ima dobra rebarca na kajmaku, ali, samo to.. ostalo nije lo?e, ali je bledo...
Ozbiljne fafane su van grada! Ima nekoliko njih na periferiji koji stvarno znaju ?ta rade. Profesionalci!
U Kazand?ijsko Sokače se ide kad hoće? da je*e?, a kad hoće? da jede? se be?i od tih fancy gluposti :D
Bockie
14-10-2009, 04:50 PM
38 odsto stanovništva konzumira duvan, 40 odsto ima povišen krvni pritisak, 17 odsto je gojazno
40+38+17...
Znaci ja spadam u 95% srba...
:D
Jeste,jeste,jedemo najmanje mesa,cccc... ...ded,daj da uvezemo jos mesa,ko ce? Miskovicu,ti...? Ajde,dobro...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.