Log in

View Full Version : Sve sto znam o tebi

gorjan
10-10-2009, 08:39 PM
Postavio sam novu pesmu "Sve sto znam o tebi" na www.myspace.com/goranjanca pa poslusajte i ako ima kakvih utisaka slobodno pisite...

pozdrav

Coolman
10-10-2009, 08:58 PM
Sve vreme sam slusao bas, jer jako mi se dopao. I organ jako dobro zvuci.
Kako se dobija taj zvuk 90tih?

gorjan
11-10-2009, 10:21 AM
Sve vreme sam slusao bas, jer jako mi se dopao. I organ jako dobro zvuci.
Kako se dobija taj zvuk 90tih?
orgulje su onaj hammond iz logica, bas je trilogy, sve sam svirao rucno,nema nekih specijalnih mix zahvata, valjda je to-to:).
ako ima jos koji utisak-pisite
pozdrav

alek019
11-10-2009, 10:30 AM
Muzika jednom (il sa dve) recju slatka i prijatna.

Pozdrav

gorjan
11-10-2009, 07:26 PM
Muzika jednom (il sa dve) recju slatka i prijatna.

Pozdrav
hvala,
Jos neko?jos koji utisak?

gorjan
22-10-2009, 10:26 PM
jos koji utisak?
90 pregleda, a niko nista da prozbori?:(...

gorjan
21-11-2009, 05:26 PM
samo da proverim da nije sazreo kakav komentar u medjuvremenu...
dajte koju kritiku, da vidimo sta ne valja
a moze i pohvala, necemo se uvrediti...:)

Braca
21-11-2009, 06:35 PM
Sve sto znam o tebi je tako malo! Ajde prvo pohvale na racun tvoje muzikalnosti. Ono sto primecujem na prvo jeste da muzika jeste iz racunara, da je programing, ako bi to mogao da izbegnes bilo bi jako dobro, znaci moze programing ali da se stekne utisak da sviraju zivi ljudi s obzirom na stil muzike. Sledece, morao bi jos da poradis na pevanju, cuje se da nisi pevac. Inace mi se svidja tvoja ideja, muzikalnost, tekst je promisljen, ovo vazi za sve kompozicije koje si postavio, znaci nedostaje jos jedan korak do ozbiljnog aranzmana i produkcije. Ako si zeleo pozitivnu kritiku dobio si je, ako si ti autor svega ovog onda samo napred :)

gorjan
22-11-2009, 10:59 AM
@Braca,
da, ja sam autor svega ovog, ali problem je sto moram da se borim i sa aranzmanom i sa mixom i sa usnimavanjem, tako da je sve ovo sto si naveo kao nedostatke verovatno posledica nedostatka jos kojeg para usiju za slusanje i GITARISTE SA KOJIM BI BIO NA ISTIM TALASIMA! Izgleda da su takvi izumrli odavno:)
Salu na stranu, hvala na komentaru, uvek mi koristi kad cujem ozbiljno i odmereno misljenje sa strane.
pozdrav,
Goran

alek019
28-11-2009, 03:13 PM
Pozdrav Gorjane, poslao sam ti link (pogledaj PM) do jedne tvoje pesme gde ja malo nasnimih gitarice (sada ih ima dve) poslusaj pa ako nemas nista protiv ja bih na ovom forumu taj link stavio. Ako mislis da to nije OK reci ovde ili preko PM, i ja cu tvoju volju postovati. Naravno produkcijski to nikako ne moze biti na nekom zavidnom nivo, sa jedne strane sto ja nisam neki strucnjak za masterovanje, a sa druge strane znas i sam da posle gimnastike skidanje tvoje muzikice sa myspace-a, nasnimavanja pa opet vracanja u MP3 od kvalitetnog zvuka ne ostane bas mnogo.No, to zvuci kako zvuci, dakle poslusaj pa odluci.

Pozdrav jos jednom

Lag
29-11-2009, 06:09 AM
meni su perkusije preobichne i blago zamuljane (produkcijski) i nekako presterilne (u smislu da su jako precizne a bilo bi super da malo bezhe tamo vamo)
muzichki predobro, bash klizi stvar

gorjan
29-11-2009, 03:54 PM
@alek019,
bog te, kao da mi je pesmu napao ingvi malmstin megaraspolozen za svirku:). Brate, vi gitaristi ste stvarno prica za sebe:)
nema brige, okaci slobodno to sto si uradio, drago mi je sto ti se pesma svidela i sto te inspirisala na ovako nesto
pozdrav,
Goran

alek019
29-11-2009, 05:58 PM
Uff bre Gorjan-e (Gorane) upropasti me nacisto. No, nista strasno, ja ovu tvoju pesmicu u datom trenutku tako doziveh, i to je toj.

Ima valjda ovde jos gitarsta koji bi mozda mogli (i hteli) da daju neko svoje videjnje, bilo bi lepo da to jos neku uradi ako ti nemas nista protiv.

Moje vidjenje je:http://www.as-computer-software.com/mymusic/gorjan.mp3

p.s.

Kad me prodje malo nervoza, snimicu i "mirniju" ili bolje reci odmereniju verziju.

gorjan
29-11-2009, 07:14 PM
Uff bre Gorjan-e (Gorane) upropasti me nacisto.
ma daj salim se, imam dosta drugara koji su gitaristi pa znam te vase varijante:)., Ponavljam ti opet, jako mi je drago da te pesma inspirisala na ovako nesto...
pozdrav

alek019
30-11-2009, 08:13 AM
Ma ne ljutim se ja prijatelju, jednostavno mi se tvoje pesmice svidjaju, cak mislim da su one lagane dusu dale za BACKGROUND EASY GUITAR denice. Prosto je veoma tesko odrediti pravu meru da se ne pretera pa da se izgubi osnovna atmosfera. No, videcemo, da ne kazem cucemo sta mislim (muzicki) na te teme (samo da dobijem "pravu" inspiraciju i ne preteram), Ova gore je pravi mali hitic, dal bi to neko hteo da ti prizna ili ne, druga stvar, poznato ti je da se ovde nesto sto bi neko pomislio da je potencijalna komercijala bas i ne docekuje sa zastavama i transparntima. Ne kazem da bi u finalu trebalo bas da ima ovako napadne gitare ali malo eksperimetisi sa tvojim drugarima gitaristima (ako pristanu da uvaze tvoje sugestije, jer gitaristi su teska fela za saradnju ako im postavis ograde i smernice, ali uzmi neku motku, mozda ce da pomogne).

gorjan
30-11-2009, 03:16 PM
Ma ne ljutim se ja prijatelju, jednostavno mi se tvoje pesmice svidjaju, cak mislim da su one lagane dusu dale za BACKGROUND EASY GUITAR denice. Prosto je veoma tesko odrediti pravu meru da se ne pretera pa da se izgubi osnovna atmosfera. No, videcemo, da ne kazem cucemo sta mislim (muzicki) na te teme (samo da dobijem "pravu" inspiraciju i ne preteram), Ova gore je pravi mali hitic, dal bi to neko hteo da ti prizna ili ne, druga stvar, poznato ti je da se ovde nesto sto bi neko pomislio da je potencijalna komercijala bas i ne docekuje sa zastavama i transparntima. Ne kazem da bi u finalu trebalo bas da ima ovako napadne gitare ali malo eksperimetisi sa tvojim drugarima gitaristima (ako pristanu da uvaze tvoje sugestije, jer gitaristi su teska fela za saradnju ako im postavis ograde i smernice, ali uzmi neku motku, mozda ce da pomogne).
e, hvala ti na lepim recima
a sto se tice foruma, ma sve je to ok, ja sam ovde skoro od pocetka i nema za mene vise nekih iznenadjenja, dovoljno je da vidim nick i ne moram ni da citam, znamo se, sto bi rekli...
da ne bude zabune, dobro je ovo mesto, odlicno, uostalom, zato smo tu i nismo odustali, zar ne?
a mogu ti reci, dao si mi dobru ideju, mozda tamo kasnije okacim jednu pesmu kojoj samo fali gitarski solo, pa kome se svidja nek slobodno raspali po licnom ubedjenju
pozdrav

Bockie
30-11-2009, 03:45 PM
Povetarac pesmica,lagana,neobavezna,vrlo lepo...

E sad:

Vokal...
-Mora da se razume,da nisam skoncentrisan ne bih razumeo neko saputanje,u stvari ni ovako nisam razumeo, pa sam vracao... (kompresor jos zategni na vokalu)
-Mogao bi malo da budes uverljiviji u izvedbi, moras me naterati da verujem u to sto pevas...
-Prateci moraju jos malo "pod vinklu"... (preciznije)

Text...
-Bi u refrenu mogao smislenije da se zavrsi umesto "na na na na"...

Brejk (pauza, stanka)
-Se pravi obicno pre necega znacajnog u pesmi, ili na samom znacajnom mestu kada se zeli nesto naglasiti (ne u intonacijskom smislu vec u literarnom) a malo mi zvezebe da bude stanka na "na na na na...", ali to vec jeste mozda moj problem...

Refren
-bi mogao biti naglaseniji, nekako pocne i tek na pola refrena skontam da je isti vec u toku, dakle nesto se tu mora "desiti"...kao BAM - refren!!!

Ovo su neki moji generalni stavovi oko aranzmana i razmisljanja u produkcionom smislu, pa ako ti to pomogne, eto neke vajde...:D

Samo napred,
dobra pesmica,
poz'
Boki.

Inovative_kg
30-11-2009, 04:01 PM
Sad sam poslusao sve pesmice.. Meni su vrh, opustencija :))

alek019
22-02-2010, 03:24 PM
Prijatelju Gorjan, evo jo? jedne tvoje pesmice, meni se svidja da je slu?am a i da drambuljam malo preko. Neko će reći, gitara malo preglasna, malo je previ?e ima... Sve to stoji, ali nije mi ni bila namera da se sada tu ne?to revolucionarno doda. Jenostavno snimih ?ta ja drambuljm dok ovaj tvoj mjuz ide. Eto, valjda se neće? ljutiti (btw podigo sam ručnu da ne bude previ?e brzo svircanje pa da ne pominjes onog I.M. profesionalnog atletičara na 100m prstima ipak ja i on nismo ista liga, ja sam pero kategorija amaterska a on najte?a te?ka pro, treba mu staviti tegove na prste, ne?to gravitacija slabo deluje na njega).

http://www.as-computer-software.com/mymusic/gorjan2.mp3

gorjan
25-02-2010, 07:25 PM
Prijatelju Gorjan, evo jo? jedne tvoje pesmice, meni se svidja da je slu?am a i da drambuljam malo preko. Neko će reći, gitara malo preglasna, malo je previ?e ima... Sve to stoji, ali nije mi ni bila namera da se sada tu ne?to revolucionarno doda. Jenostavno snimih ?ta ja drambuljm dok ovaj tvoj mjuz ide. Eto, valjda se neće? ljutiti (btw podigo sam ručnu da ne bude previ?e brzo svircanje
bogo, kako li tek zvuci kad pustis rucnu!!!
ama STISAJ TE GITARE BAR 10dB:mad:
:):):)

alek019
25-02-2010, 08:39 PM
OK svaćeno i prihvaćeno. Vidim ja da si se ti ba? naljutio ?to ja drambuljam preko tvoje muzikice, nema problema, neću vi?e. Izvinjavam se. Ako ti smeta nema problema da neko od moderatora brisne onaj moj post. Dodu?e ja upozorih da je gitarica malo preglasna, al tu sam vi?e problem ja i moja godina proizvodnje, ne čujem ba? najbolje pa onda svircam malo glasnije. Jo? jednom se izvinjavam, nije bilo lo?ih namera (mo?da malo moje lo?e svirke, neću vi?e da pijem pivo pre drambuljanja), al ?ta je, tu je, mo? jedino da se brisne,u ti?ini, tiho.

gorjan
25-02-2010, 09:00 PM
OK svaćeno i prihvaćeno. Vidim ja da si se ti ba? naljutio ?to ja drambuljam preko tvoje muzikice, nema problema, neću vi?e. Izvinjavam se. Ako ti smeta nema problema da neko od moderatora brisne onaj moj post. Dodu?e ja upozorih da je gitarica malo preglasna, al tu sam vi?e problem ja i moja godina proizvodnje, ne čujem ba? najbolje pa onda svircam malo glasnije. Jo? jednom se izvinjavam, nije bilo lo?ih namera (mo?da malo moje lo?e svirke, neću vi?e da pijem pivo pre drambuljanja), al ?ta je, tu je, mo? jedino da se brisne,u ti?ini, tiho.
nema sta da se brise, samo ti drombuljaj, naravno da mi je drago sto izvlacis iz naftalina ove moje pesme...
eto sta ti je gitarista, cim mu kazes da se stisa, on se uvredi ko seoska mlada:)

alek019
25-02-2010, 09:31 PM
Uff, ?ta će jo? da me snadje ovde???