PDA

View Full Version : @DaBear:) sexy back 2006 rmx

Flamez
09-10-2009, 09:08 PM
naravno, nikad dovrsena, jer ne radim rmxe, a ni klupsku muziku uopste, kad smo vec kod toga.

rostiljajte! :grin:

http://www.box.net/shared/mc0zbkqyf8

DaBear
09-10-2009, 09:38 PM
naravno, nikad dovrsena, jer ne radim rmxe, a ni klupsku muziku uopste, kad smo vec kod toga.

rostiljajte! :grin:

http://www.box.net/shared/mc0zbkqyf8

pazi sad ovo !?
Prvo je bilo..."pokazacu vam ja kako se radi remix"..."..mi znalci.." .."..artisticki pristup.." itd itd.. a sad .." znate..ja ne radim remikse...mislim ..znate uopste ne radim klupsku muziku...hmm.."..izvin'te !

Ovaj Remiks pokusaj je bas ono sto sam pricao! Prva polovina je ista kao original..SAMO ima drugi zujavi zvuk i bubanj preko..
- Isti tempo, isti akordi..isti feel...znaci nema razlike od originala !
Zasto bi neko uzeo sad to kad je 99% isto kao original...a onda dodje breakdown, koji nije pravilno uradjen..jeftini (preset) zvukovi...predugackooooo, dugooo, dosadno..svi su vec otisli sa dance floora u wc ili da kupe pice...i onaj sequenced sinti koji ama bas nema veze sa pesmom / fazonom / feel-om...????i posle 5 minuta se vrati opet u ISTI fazon kao sto je original..??

Lako je zalepiti par sounda preko vec (dobro) sazvakane pesme i miksa...
To moze i moja baba da uradi.
A najveca je fora da 90% ljudi nemogu / ne umeju da zavrse aranzman / remiks..pogube se...

Imam druga ovde iz BG, koji ima desetine ideja u Logicu, sa dvadesetak kanala, ali sve je po 4 takta !!! I kad ga pitam.."daj celu pesmu.." on kaz:confused:e "ma ja to mogu...ali me mrzi..ili nemam vremena..ili sta vec..!!"

Flamez
09-10-2009, 10:02 PM
Prvo je bilo..."pokazacu vam ja kako se radi remix"..."..mi znalci.." .."..artisticki pristup.." itd itd.. a sad .." znate..ja ne radim remikse...mislim ..znate uopste ne radim klupsku muziku...hmm.."..izvin'te !
ide samo kao razlog zasto je stvar nedovrsena i nista vise, a definitivno nije imalo taj 'izvin'te' momenat.

Zasto bi neko uzeo sad to kad je 99% isto kao original
pa, nije li rmx od kog je cela rasprava krenula 99% isti kao original?

jeftini (preset) zvukovi
nece biti. pravljeni od nule, kao prvo, a kao drugo vrlo aktuelni u to vreme.

predugackooooo, dugooo, dosadno..svi su vec otisli sa dance floora
ti, ko da nikad nisi bio na tech zurci. dug brejk je kicma zurke, bre.

ama bas nema veze sa pesmom / fazonom / feel-om...????i posle 5 minuta se vrati opet u ISTI fazon kao sto je original..??
pa, to je i poenta.

koji nije pravilno uradjen
e ovo je vec konstruktivno. sto nije? sta fali? ne verujem da cu se vracati ovoj stvari, al sam bio ubedjen da je, ako nista, pravilan. gde skripi?

i da, poenta je bila da se napravi daleko agresivniji pristup od originala, sto je i postignuto. ogradio sam se u onoj temi od kompletne promene harmonija. bila je moja greska. ali imam i jednu takvu. da nakacim tu? u stvari, ovo vec ide u domen 'zanimaju me misljenja' aj, kacim jos malo i ovu drugu. bas me zanima sta ko misli.

jos nesto: 'znam da nista ne znam'. totalno prihvatam ovu misao kao prikladnu. sasvim je moguce da sam STRASNO istripovao. tako da je i to u redu. zive ljudi ceo zivot u zabludi. sto pre izadjes iz iste to bolje, jel da? :D

i samo jos jedna stvar:
evo, postavicu za koji dan rmx 'sexy back'. cisto da dam i prezentaciju ovog o cemu pricam. nisam izmisljao toplu vodu, ali sam stvar obukao u daleko moderniju produkciju od one koju je obukla kad je izasla u svet i, sve to, iste godine
a vezano za tvoju 'pokazacu vam ja...'
daj, brate, cemu sve to?

Coolman
10-10-2009, 08:50 PM
Pa meni uopste ne zvuce jeftino ti semplovi. A i cinimi se da je remix uradjen dosta mastovito :wink:
Ince onaj ko je probao raditi remix zna koliko je tesko usteliti ritam..

alavuk
10-10-2009, 09:15 PM
???? sta je problem ???

Coolman
10-10-2009, 10:15 PM
Nista, diskutujemo. :)

DaBear
10-10-2009, 10:19 PM
Pa meni uopste ne zvuce jeftino ti semplovi. A i cinimi se da je remix uradjen dosta mastovito :wink:
Ince onaj ko je probao raditi remix zna koliko je tesko usteliti ritam...

mastovito...? Sta - kad je (maltene) isto kao i original...par zvukova odozgo.
A "usteliti ritam" ili ako si mislio tempo - UOPSTE nije tesko..(ko zna).

vasko
10-10-2009, 11:10 PM
Imam druga ovde iz BG, koji ima desetine ideja u Logicu, sa dvadesetak kanala, ali sve je po 4 takta !!! I kad ga pitam.."daj celu pesmu.." on kaz:confused:e "ma ja to mogu...ali me mrzi..ili nemam vremena..ili sta vec..!!"

koji je lek za ovo?

awacs
11-10-2009, 12:22 AM
ne radim rmxe, a ni klupsku muziku uopste, kad smo vec kod toga.

E, tu smo isti. Ni ja ne radim rmxe ni klupsku muziku uop?te. Ali se bar trudim da ne solim drugima pamet na koji način bi trebalo da je rade.

Pozdrav,

Vasa

Flamez
11-10-2009, 02:10 AM
deckonja, ni ja ne znam da kuvam, ali znam sta je dobra klopa.

awacs
11-10-2009, 02:16 AM
deckonja, ni ja ne znam da kuvam, ali znam sta je dobra klopa.

Čiko, ni ja ne znam da kuvam, ali ne poku?avam da obja?njavam kuvarima kako se pravi dobra klopa... pr?eći smznute filete oslića na tiganju.

Pozdrav,

Vasa

Flamez
11-10-2009, 02:41 AM
da, izvini. bas cesto gresim u izrazavanju. uzas...
dakle, ja znam da rmxujem. jednostavno to ne radim.

a pamet ne solim nikome, tako da me zaobidji s tim izjavama.

awacs
11-10-2009, 03:05 AM
a pamet ne solim nikome, tako da me zaobici s tim izjavama.

Mislim da ću te zaobići i sa izjavama i u principu.

Pozdrav,

Vasa

Flamez
11-10-2009, 03:10 AM
tako mator, a sujetan...

SumAnuT
11-10-2009, 03:34 AM
e jbg :)

napljujes lika da mu je glup remiks, kazes da ces nam ti objasniti kako se to radi, okacis nesto potpuno nezanimljivo po misljenju coveka koji je verovatno najkompetentniji da prica o tome (i slozio bih se sa tom kritikom), a potom ostale ucesnike koju uvidjaju da je bilo bolje da cutis u startu, nazivas sujetnima :)

Oraspolozio si me zaista :)

a i awacs

Čiko, ni ja ne znam da kuvam, ali ne pokušavam da objašnjavam kuvarima kako se pravi dobra klopa... pržeći smznute filete oslića na tiganju.

:rotfl:

Nemoj da se jutis, ne znam koliko sam realan i koliko sam blizu istini, ali moj licni utisak je da si se arogantno poneo ...

Mogu da razumem i argument da znas sta je dobra hrana, tj. dobra muzika, kao slusalac, ali da kazes da znas bolje, a onda okacis stvar koja definitivno nije bolja ...

Jos ce ispasti da svi mi nemamo pojma ... Da ti nisi sin od ovog aleka koji je jedini u pravu? :)

silicon science
11-10-2009, 10:19 AM
e jbg :)

napljujes lika da mu je glup remiks, kazes da ces nam ti objasniti kako se to radi, okacis nesto potpuno nezanimljivo po misljenju coveka koji je verovatno najkompetentniji da prica o tome (i slozio bih se sa tom kritikom), a potom ostale ucesnike koju uvidjaju da je bilo bolje da cutis u startu, nazivas sujetnima :)

Oraspolozio si me zaista :)

a i awacs

:rotfl:

Nemoj da se jutis, ne znam koliko sam realan i koliko sam blizu istini, ali moj licni utisak je da si se arogantno poneo ...

Mogu da razumem i argument da znas sta je dobra hrana, tj. dobra muzika, kao slusalac, ali da kazes da znas bolje, a onda okacis stvar koja definitivno nije bolja ...

Jos ce ispasti da svi mi nemamo pojma ... Da ti nisi sin od ovog aleka koji je jedini u pravu? :)

To za ribu i kuhanje nije rekao Flejmz vec Vasa (ili sam ja pogresno skapirao kome si se obratio :shock:)... Elem, remix nisam ni preslusao.... Sledio sam intuiciju :wink::)

Flamez
11-10-2009, 12:50 PM
@sumanut: po (bilo cijem) misljenju:

svi mi razlicito razmisljamo. da ne razmisljamo, forum ne bi imao svrhu. po mom misljenju, sexy back je daleko bolji i mastovitiji rmx od kokete. po vasem nije i to je skroz u redu. evo ga iskreni smajlisa :). sve ok, stvarno.

e sad, da napises da sam napljuvo lika i napisao da mu je rmx glup je van svake pameti, jer, jednostavno, nisam. ne znam odakle ti ta ideja. ne postoji moj post koji to, makar, i nagovestava. moji postovi, vezani za istog, sadrze:
1- pohvale predjasnjih radova
2 - vidjenje aktuelnog (malo opsirno i gradskim jezikom, ali, opet, samo vidjenje) i
3 - ideje za unapredjenje.
bez pljuvanja, bez trunke arogancije, zato, stvarno, iskulirajte s takvim navodima.

a sto se awaxa tice, covek mi, ladno, napiso 'mojne solis pamet'. ja mu odgovorim da mi ne pise takve stvari, on se naljutio? daj, bre...

Flamez
11-10-2009, 01:15 PM
@dabear:
predugackooooo, dugooo, dosadno..svi su vec otisli sa dance floora u wc ili da kupe pice...i onaj sequenced sinti koji ama bas nema veze sa pesmom / fazonom / feel-om...????i posle 5 minuta se vrati opet u ISTI fazon kao sto je original..??
nek te ne mrzi da poslusas ovaj planetarni klupski hit. nakacio sam samo referentni deo, oko 2 min...
http://www.box.net/shared/r9qcd9d0r7

djape
11-10-2009, 03:19 PM
flamez nije nigde pljuvao rmx kokete a njegov rmx sexy back nisam jo? uvek preslu?ao ali hoću!

SumAnuT
11-10-2009, 04:36 PM
To za ribu i kuhanje nije rekao Flejmz vec Vasa (ili sam ja pogresno skapirao kome si se obratio :shock:)... Elem, remix nisam ni preslusao.... Sledio sam intuiciju :wink::)

Rekao sam:

Oraspolozio si me zaista

a i awacs

I onda sam citirao awaksa.

Aj da se ouzbiljim, sinoc sam bio u malo raskalasnom fazonu.

Naravno da nisi, Flamez, pljuvao nikoga, karikiram ja malo, ali poenta je valjda jasna.

DaBear
11-10-2009, 07:39 PM
@dabear:

nek te ne mrzi da poslusas ovaj planetarni klupski hit. nakacio sam samo referentni deo, oko 2 min...
http://www.box.net/shared/r9qcd9d0r7

poslusao...tvoj break down je mnogo duzi od ovoga...izbroj taktove! ...

Drugo - da li je Koketa mix ili Sexyback bolji - to nemoze da se uporedjuje jER JE SEXYBACK BOLJA PESMA u startu...

kod remiksa je glavna ideja da prikazes pesmu iz nekog drugog ugla. Ako radis full vokal miks, onda su break down-i jos kraci , jer se oni vrte u vrlo komercijalnim klubovima, ako je neki underground techno / elektro sa VRLO MALO VOKALA, onda je cela prica drugacija...i oko zvukova i oko strukture i oko duzine pojedinih delova...
U tvom miksu ti si zadrzao isti tempo, nema intro, nalepio 2 nova zvuka odozgo, ritam ostao u ISTOM fazonu,,,a onda break down , u stvari zvuci kao 2 sastavljena iz razlicitih pesama...i dalje mnogo dug...i onda se vrati u full vocal strofu.?

mislim, glupo je da se sad nesto potresam i objasnjavam ti , kad ionako to ne radis,,niti te zanima - ko sto si rekao...

dosta vise oko ovoga...ja mislim

Flamez
11-10-2009, 08:36 PM
...izbroj taktove! ...
molim te... ja sam glup, navodim napamet, sta?

a ideja da prikazes pesmu iz nekog drugog ugla nije glavna ideja rmxa, nego jedna od dve. druga je adaptacija. i ne bih se slozio da je sexy back bolja u startu, jer su u pitanju dva potpuno razlicita zanra, a i da ne pricam o trendu produkcija.

ali, ok. po nekim komentima u postovima vidim da nisi proveo vremena u klubovima koliko ja, tako da je, stvarno, glupo natezati se.

Coolman
11-10-2009, 08:53 PM
Meni nista nije jasno ko je dabear, ko je flamez. i ko je sta postavio. Sve je izmesano:banghead:
Molim da se postrojite pa das vas prebrojimo:)
A gde je ta stvar od Flameza, ja nemogu da je nadjem ?!

Flamez
11-10-2009, 09:12 PM
flamez hasnt posted any of his original work, yet.

DaBear
11-10-2009, 11:13 PM
molim te... ja sam glup, navodim napamet, sta?

ali, ok. po nekim komentima u postovima vidim da nisi proveo vremena u klubovima koliko ja, tako da je, stvarno, glupo natezati se.

pa iskreno receno - i nisam proveo puno vremena u klubovima dok sam bio malo mladji.. - jer sam bio zauzet radeci remikse za te iste klubove...:ups:
(pod imenima Sinewave Surfers, Messy Boys, EQ, Hectic, Zanzibar, SE16, Kut'N'Paste, The Top Three itd itd...

Flamez
11-10-2009, 11:45 PM
onda stvarno ne znam kako mozes da kazes ovo:
underground techno / elektro sa VRLO MALO VOKALA
po kojoj knjizi standarda?

...izbroj taktove! ...
jesi ih ti izbrojao?

predugackooooo, dugooo, dosadno..svi su vec otisli sa dance floora
u kom klubu?

ali, na kraju, ipak, res non verba, tako da se povlacim. tvoje se stvari vrte po klubovima, moje se ne vrte. kraj diskusije.

djape
12-10-2009, 12:02 AM
meni je kul ovaj rmx

Coolman
12-10-2009, 12:16 AM
Sad mi tek nista nije jasno

Flamez
12-10-2009, 12:17 AM
meni je kul ovaj rmx
i meni je...

ali covek me pokopo svojim discogs portfoliom. proveo sam ceo zivot u studiju, imam tacno nula izdanja. wtf? bas sam se smorio ko dupe. imam znanje, imam alate i pun hard nedovrsenih stvari... a sta radim povodom toga? sedim ovde i zurim u monitor. ko retard... jebes ti ovo...

awacs
12-10-2009, 10:48 AM
a sto se awaxa tice, covek mi, ladno, napiso 'mojne solis pamet'. ja mu odgovorim da mi ne pise takve stvari, on se naljutio? daj, bre...

Otkud ti to da sam se naljutio? Ja samo ne vidim svrhu razgovora sa ljudima koji sami za sebe pričaju kako ne?to umeju da urade bolje od nekog drugog. Pa ih onda zaobilazim. ?to rekla Laurie Anderson (već mnogo puta citirana na Forumu): "Talking about music is like dancing about architecture". Da bih ilustrovao to ?to pi?em, citiram tvoj post iz jednog drugog threada, u kome se pominju i Koketa i tvoj Sexy Back remiks:

^ e, pa, jebi ga... :( mislio sam da se vise potrudio. samo je zalepio horny club souds preko stvarcice i to je to... ponadao sam se da je u potpunosti rearanzirao i reproducirao stvar. ta stvar zasluzuje o.p.a.s.a.n. rmx. ovo me podseca na katy perry i ostale. jes da je napucan zvuk i sve, al sa umetnicke strane je, ipak, malo siromasno. evo, postavicu za koji dan rmx 'sexy back'. cisto da dam i prezentaciju ovog o cemu pricam. nisam izmisljao toplu vodu, ali sam stvar obukao u daleko moderniju produkciju od one koju je obukla kad je izasla u svet i, sve to, iste godine :) znaci, kompletno novo ruho. :)

tako se rade rmxs. ali, opet, ovo je pop, prebacen u club... sta znam. ipak mislim da je moglo MNOGO bolje.

... i onda po?alje? ne?to za ?ta i sam ka?e? da je nedovr?eno, a kao treba da poka?e svima kako se to radi :banghead: Fora sa Sevdahom je ?to je on svoj remiks dovr?io i pustio ga u opticaj. I sad, ja ne idem po klubovima, ali sam taj njegov rmx čuo prolazeći ulicom pored ?urki po gajbama.

Znači - DOVR?I brate, pa po?alji. Ne na Rumski nego u javnost. Onda ćemo moći da pričamo. Ili nemoj da dovr?i?, ali onda nemamo o čemu da pričamo. Eto tako.

Pozdrav,

Vasa

Flamez
12-10-2009, 11:00 AM
nisam izmisljao toplu vodu, ali sam stvar obukao u daleko moderniju produkciju od one koju je obukla kad je izasla u svet i, sve to, iste godine
mislim da je jasno sta sam hteo da kazem.

a sto se tice:
Znači - DOVRŠI brate, pa pošalji...
to je to. istina ziva. respect.

Hollywood
12-10-2009, 11:41 AM
bardo je ovaj sexy back, ali Sevdah je ipak objasnio i sto je najvaznije pogodio trenutak kada treba da se izbaci.