View Full Version : Virus Classic pads!
relis
09-10-2009, 02:46 PM
Evo jos jedan demo Virus Classic-a. Radi se o 3 pada koje sam napravio u zadnje vrijeme. Nasnimljeno na brzaka, bez efekata.
Link:
http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_virusclassicpads. mp3
slowstar
10-10-2009, 12:10 AM
Evo jos jedan demo Virus Classic-a. Radi se o 3 pada koje sam napravio u zadnje vrijeme. Nasnimljeno na brzaka, bez efekata.
Link:
http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_virusclassicpads. mp3
Relis,
Prvo kompliment: ukusno si slozio harmonski sled ovih padova, sa izuzetkom poslednjeg, koji je malo "partizanski" ali me primetno iznenadio tvoj prijatan muzicki ukus harmonskog razmisljanja, koje je pomalo Irsko, sto je vrlina, naravno!
Drugo, primedba: Sta to ima u tom virusu, sto te je navelo da "kacis" demo tih padova sto bilo koji ROMpler u vidu Rolanda ili Korga ne moze da izvede?
Ako mislis na tzv "real time" kontrolu parametara, 'ajde da se slozim, ali izvini, ovih par padova koje si nam izveo, su tonski u najmanju ruku bledunjavi, i cak pomalo bezivotni (moje misljenje, naravno) ali i dalje mislim da recimo Roland Fantom, ili da ne budem pristrasan KORG M3 moze sve to daleko bolje da uradi, uz izuzetno malo "tvikovanja"...ponavljam, moje misljenje, ili ako mi neko veruje, iskustvo...
relis
10-10-2009, 09:00 AM
Hvala na komplimentu. Nije ni da sam se potrudio, sve je bilo gotovo za 20 min, a napamet.:D
Ovo su tri varijacije PWM pada, bez efekata, i kao takvi ne mogu zvucati zanimljivo poput nekog multi-layered digitalnog pada s JD990, ali...
Roland Fantom, ili da ne budem pristrasan KORG M3 moze sve to daleko bolje da uradi...
Moram cuti da bi se uvjerio!
clusterchord
10-10-2009, 05:14 PM
Slazem se. predlazem da Slowstar baci koji demo od M3 ili Fantoma, ovakav tip pada, ali bez layeringa.. isto dva oscilatora, malo reverba i ciao. :wink:
mene bas i zanima M3 kako radi, jer je nova generacija, obzirom da sam stare tritone davno napustio jer su imali bandwith koda je neko bacio krpu preko zvucnika. uzasna plastika i od filtera i od sounda.
balthazaar
31-10-2009, 02:37 PM
mnogo lijepo urađene i odsvirane boje...nema šta...sviđa mi se...samo mi nikako nije jasna ta posebnost virusa i zašto se nešto ovako fino ne bi moglo dobiti na bilo kom boljem hardverskom ili softverskom sintu uz dovoljno vještine...ne želim pokretanje 1000 puta pokretane diskusije kojoj nema kraja, ali izgleda da mi nikad neće biti posve jasna verziranost za određene analogne sprave...
relis
31-10-2009, 06:03 PM
Meni je to vise pitanje boje, kolorita tona, kako vec.
Tocno, 1000 puta je vec pokretana slicna rasprava, ali kao da ljudi ne zele razumijeti da svaki pojedini, spomena vrijedan, sint ima neku svoju karakteristicnu boju tona, po kojoj je poseban. Na tu boju utjecu svi cimbenici u lancu, od izvora zvuka, bio to sample, waveform ili nesto trece, preko filtera, envelopa itd., do pretvaraca na izlazu...
Prema tome, kolika je mogucnost da dva sinta zvuce identicno, ali zaista identicno?
Jer kad netko kaze: to se moze napraviti na X sintu, po meni bi to znacilo: X sint moze zvucati identicno. A ne: X sint moze zvucati slicno, u istom rangu kvalitete.
Na kraju, takvi se padovi upotrebljavaju kod snimanja. U pojedinoj pjesmi pase bas taj tip s tog sinta, u nekoj drugoj bi bio bolji neki drugi pad, pa bio on i slican onom prvom, s nekog drugog sinta.
Eto, to je moje razmisljanje.
:D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.