View Full Version : Gregor Z 808 Samples
gregor z
08-10-2009, 10:21 AM
Evo....imao sam malo vremena , i snimio moj "napimpani" 808 u svim mogučim kombinacijama.....ima promjenjene sve elektrolite za Panasonic audio, i sve diode u audio dijelu su NOS zamjene....zvuči bolje nego nova...
Hvala Leshi ?to je stavio link na ZShare.....
http://www.zshare.net/download/665276808295baac/
U?ivajte! Kad stignem napravit ču jo? jedan session sa 909......:D
Pozdrav Gregor
Signal flow:
808 direct out - Neve 1073 DI input -
Crane song Ibis (low cut na 20Hz i 1 db shelving boost na visokima) -
Crane song STC 8H (lagana auto kompresija 1-2db) -
Crane song HEDD&88.2 kHz (lagana tape kompresija i mrvica pentode)
Sample rate conversion sa AudioEase Barbabatch
mekonin
08-10-2009, 11:52 AM
hvala najlepe na semplovima!
primetio sam da su kod mene drugacije nastimovani HT i CB.
voleo bih i da si snimio kik sa decay-om, posto nisam siguran da moj funkcionise u potpunosti kako treba (decay mislim). ako se desi da se preklope decay iz proslog kika sa sledecim kikom, posle par krugova decay se naglo smanji pa ponovo krene da se povecava. par drugih vlasnika 808-ica su mi rekli da je to pak sasvim normalno.
alavuk
08-10-2009, 11:54 AM
zahvaljujem ;) uskoro cu se i ja pridruziti sa svojim presetima za korg er-1
gregor z
08-10-2009, 12:14 PM
hvala najlepe na semplovima!
primetio sam da su kod mene drugacije nastimovani HT i CB.
voleo bih i da si snimio kik sa decay-om, posto nisam siguran da moj funkcionise u potpunosti kako treba (decay mislim). ako se desi da se preklope decay iz proslog kika sa sledecim kikom, posle par krugova decay se naglo smanji pa ponovo krene da se povecava. par drugih vlasnika 808-ica su mi rekli da je to pak sasvim normalno.
Meni je isto radila......to nije normalno......mora? promjeniti diode u audio krugu, barem od kicka......a ako to več radi? onda promjeni i elektrolite....razlika je ogromna......onda tuče skroz isto....
Ogromna razlika je bila na svim soundovima......prvo kad je promjenio elektrolite....i onda jo? diode na kicku.....i onda sam mu rekao neka promjeni sve diode....i razlika je bila fenomenalna......8-)
?to se tiče ?timovanja.....moj serviser je to sve podesio po 808 service manualu.....tako da bi stvari morale zvučat tačno tako kao su japanci zamislili......ili jo? bolje....:D
Pa kick sa decayem je snimljen......to je na mojoj maksimalni decay...:wink:
mekonin
08-10-2009, 01:08 PM
Meni je isto radila......to nije normalno......mora? promjeniti diode u audio krugu, barem od kicka......a ako to več radi? onda promjeni i elektrolite....razlika je ogromna......onda tuče skroz isto....
Ogromna razlika je bila na svim soundovima......prvo kad je promjenio elektrolite....i onda jo? diode na kicku.....i onda sam mu rekao neka promjeni sve diode....i razlika je bila fenomenalna......8-)
?to se tiče ?timovanja.....moj serviser je to sve podesio po 808 service manualu.....tako da bi stvari morale zvučat tačno tako kao su japanci zamislili......ili jo? bolje....:D
Pa kick sa decayem je snimljen......to je na mojoj maksimalni decay...:wink:
pa ti onda nikada neces moci da pravis miami bass sa ovim kikom :) salu na stranu, poslusacu semplove na nekom normalnijem ozvucenju.
planirao sam da sredim moju 808-icu, stimovanje mi nije toliko bitno (masina jednostavno ne moze da zvuci lose) koliko mi je bitno da ne pravi probleme. jedini problem kao i moj najveci sto se tice instrumenata jeste naci dobrog i pouzdanog servisera a da to ne mora biti van drzave. ne bih voleo da moja 808-ica zavrsi kod nekog kasapina u rukama. na zalost, sve na sta sam do sada nailazio su neki kvazi majstori (izuzev jednog u Novom Sadu koji je solidan ali ne bas najazurniji)
silicon science
08-10-2009, 01:53 PM
planirao sam da sredim moju 808-icu, stimovanje mi nije toliko bitno (masina jednostavno ne moze da zvuci lose) koliko mi je bitno da ne pravi probleme. jedini problem kao i moj najveci sto se tice instrumenata jeste naci dobrog i pouzdanog servisera a da to ne mora biti van drzave. ne bih voleo da moja 808-ica zavrsi kod nekog kasapina u rukama. na zalost, sve na sta sam do sada nailazio su neki kvazi majstori (izuzev jednog u Novom Sadu koji je solidan ali ne bas najazurniji)
Ima jedan chovek u N.S.-u, bilo je vec dosta priche o njemu ovde na rumskom... Pravi custom CV/GATE interfejse, meni ce uskoro nadam se napraviti kontroler za Waldorf Microwave 1 :grin::grin::grin:... Jedini "problem" je sto nema bas puno vremena jer je dobio sina nedavno :):).... Ali u poslu je i verovatno da bi ti uradio servis 808-ice. Lichno mislim da je jedan od najvecih struchnjaka u zemlji, sredio mi je sve sprave koje sam imao i jos uvek imam. Ako zelis mogu ga pitati itd. Treba samo videti delove nabaviti, tj. to da ti odradis, bice lakse i jeftinije. :wink::):)
@Gregor Z-hvala za semplove, odmah idu u uportebu :):):)
clusterchord
09-10-2009, 05:15 AM
fenomenalno... evo skidam... jedva cekam da cujem sto si napravio sa Neve i sa Crane Song-ovima... :wink:
PS a mogli bi se malo čuti, a i vidjeti ...lahko 8-)8-)
gregor z
09-10-2009, 08:52 AM
fenomenalno... evo skidam... jedva cekam da cujem sto si napravio sa Neve i sa Crane Song-ovima... :wink:
PS a mogli bi se malo čuti, a i vidjeti ...lahko 8-)8-)
Pa ni?ta posebno....nisam htio previ?e procesirati......samo malo karaktera , čistog gaina in vrhunske konverzije.....:D
Pa mogli bi se čuti......mo?da ču doči u ZG u 11om......
Pozdrav,
G
relis
09-10-2009, 01:43 PM
Hvala Gregor!
Skida se ....
alavuk
17-10-2009, 05:15 PM
bi mogao da zamolim za ako je neko u mogucnosti novation drum station ??? moze neko da mi je i pokloni ali bi se zadovoljio semplovima , nasao sam neki paket semplova na netu ali nesto ne verujem da visokog kvaliteta
yoloko
17-10-2009, 05:45 PM
hvala veliko
Gregore imas li jos preporuciti neke po tebi kvalitetne i dobro konvertovane sempl packove?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.