PDA

View Full Version : HITNO: Cubase 5 & UAD 2

Komplex
03-10-2009, 07:17 AM
Pozdrav svima,

Aj, ukratko...instalirao sam Cubase 5 (sve legalno :D). Izabrao sam Stereo outs, definisao IN kanale, cekirao mikrofon i sve radi. Problem je kod UAD kartice. Na pocetku je Cubase uopste nije ni prepoznavao a sad razlikuje UAD 1 od UAD 2 powered plugIns-a. Kad hocu da startujem neki EQ pojavi mi se greska da "UAD 1 karta nije nadjena" i blabla a kad zelim da startujem neki IQ poput 88RS pojavljuje mi se greska da "UAD 2 is not responding" a sa UAD kartom je sve oke, odlicno radi. Sa "narodnim" sx3 mi je sve radilo odlicno. Sad uzeo peticu i odmah problemi, sranje!

Hvala unapred :)

Poz,
Dalibor

Komplex
03-10-2009, 03:15 PM
eto, sredih i ovaj problem:)
hvala idekiusu na cimanju!

pozdrav, Dalibor.

ps: ukoliko nekog zanima sta i kako, mogu da napisem u kom sam grmu uvatio zeca.... :D

Rhino
03-10-2009, 04:01 PM
Meni licno u ovom trenu ne treba, mozda oce sjutra ili prekosjutra... Napisi naravno ako te je volja. Valjace da stoji na forumu u sv slucaju.:)

Poz

Komplex
03-10-2009, 04:12 PM
nista to nije komplikovano ali u slucaju da nekom zatreba, izvolte:)

ajmo ukratko

1. Deinstalirao sam Cubase & UAD 2 drajvere+software
2. Instalirao sam Cubase
3. Startovao Cubase (cisto da proverim jel ima nekih UAD 2 pluginsa u njemu)
4. Instalirao UAD 2 (kontao sam ako ovo uradim posle cubase-a 5, cubase ce mi prepoznati plug inse kad ga budem pokrenuo)
5. otvorio cubase...video sam da cubase nije lepo izlistao sve plug inse...
6. otisao na plugIn information...otisao na VST blabla, ADD...
7. izabrao UAudio folder..POWERED PLUGINS... UAD 2 i MONO i voila...radi kao sat :)

opet kazem...jebena technika i kod iste se nikada ne zna zasto nesto hoce da radi a nesto nece...samo sam srecan da sad sve radi super:)

pozdrav,
Dalibor