View Full Version : Pesma
silicon science
01-10-2009, 11:03 PM
Kupio nove zvuchionike pa odma i nova pesma :D:D Trensic..
www.myspace.com/elektribeband
Prva po redu, SuperNova (ni manje ni vishe :ups::ups:)
Ja sam zadovoljan, ovo je da samo mix, bez masteringa... Mada ovaj my space skrlja zvuk skroz :banghead::banghead:
InsaneEyes
02-10-2009, 12:10 AM
odlicni sweepovi, jel' blofeld?
silicon science
02-10-2009, 10:48 AM
odlicni sweepovi, jel' blofeld?
Jes, Blofeld je sweep. Bassovi su kombinacija Microwave 1 i Pulse (takodze Waldorf :D).... Tako da se ovo moze nazvati Waldorf trance... Ima i malo soft sinta, 2 ili 3 kom...
Mika Technika
02-10-2009, 11:11 AM
ma opasan si ti trenser, znao sam ja to jos odavno!
silicon science
02-10-2009, 11:46 AM
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Everbeatz
02-10-2009, 02:13 PM
opasan trenser a jos bolji denser:D
man, kidanje je stvar - way to go!!! thumbsup
Bockie
02-10-2009, 03:11 PM
Fusion-punk-trash-electro-rock, sa elementima house-techno-a i r'n'b-a....
:D
silicon science
03-10-2009, 03:08 PM
opasan trenser a jos bolji denser:D
man, kidanje je stvar - way to go!!! thumbsup
Dobijes ovih dana za mastering ovu pjesmicu :D:D:ups:, sad sam skontao da mi je ovaj dist sint na pochetku "pobegao" od said-chaina pa je zato i preglasan i ne "pliva"...
awacs
03-10-2009, 09:39 PM
Dobijes ovih dana za mastering ovu pjesmicu :D:D:ups:, sad sam skontao da mi je ovaj dist sint na pochetku "pobegao" od said-chaina pa je zato i preglasan i ne "pliva"...
Ni?ta ja to nisam primetio, ni Said-Chain, ni Sai-Babu. Ovako kako je - sve radi. Dodu?e, ne razumem se ja u trance, ali mrda mi se organizam.
A ?ta sad tu ima da se masteruje, kad je jedna jedina pesma u pitanju? Mislim, u odnosu na koje druge pesme se radi mastering? Iz ovog dečjeg pitanja sledi (ispravan) zaključak da ja ba? i ne kapiram koji je smisao masteringa u XXI veku? A stvar je super ba? ovakva kakva je... Mislim, ovako "masterovana" kroz MySpace-ovu konverziju zvuči odlično :) Ali to sam samo ja :wink:
Pozdrav,
Vasa
silicon science
03-10-2009, 10:03 PM
Ništa ja to nisam primetio, ni Said-Chain, ni Sai-Babu. Ovako kako je - sve radi. Doduše, ne razumem se ja u trance, ali mrda mi se organizam.
A šta sad tu ima da se masteruje, kad je jedna jedina pesma u pitanju? Mislim, u odnosu na koje druge pesme se radi mastering? Iz ovog dečjeg pitanja sledi (ispravan) zaključak da ja baš i ne kapiram koji je smisao masteringa u XXI veku? A stvar je super baš ovakva kakva je... Mislim, ovako "masterovana" kroz MySpace-ovu konverziju zvuči odlično :) Ali to sam samo ja :wink:
Pozdrav,
Vasa
Hehe Vaso u pravu si... na mastering u mom sluchaju podrazumevam da gosn. Everlast sredi malo RMS, dinamika je ok, ima bolje slusanje nego ja itd... Ranijih dana je bilo vise posla jer sam umeo da zestoko zeznem stvar u mixu pa je pomenuti gospodin Everlast vadio fleke... Sad sam pazio na ama bas svaki zvuk (kojih ima mnoogo, oko 100 kanala :ups::ups:)...
Side chain i elektronska muzika (barem trance) ne idu jedno bez drugog...Pesma bas iz tog razloga i "pliva"... Mogu ti poslati i verziju bez side chaina pa da chujes te guzve uh... A kad zavrsi Everlast pos'o postavicu na neki share pesmu pa da chujes koliko my space degradira zvuk.. Pesma bukvalno duplo bolje zvuchi..
awacs
03-10-2009, 10:57 PM
Side chain i elektronska muzika (barem trance) ne idu jedno bez drugog...Pesma bas iz tog razloga i "pliva"... Mogu ti poslati i verziju bez side chaina pa da chujes te guzve uh... A kad zavrsi Everlast pos'o postavicu na neki share pesmu pa da chujes koliko my space degradira zvuk.. Pesma bukvalno duplo bolje zvuchi..
Ma <SS>, kapiram ja sve to, i sidechaining u trensu i u juropopu i hausu i clipping i brickwall u svim muzikama i sve... Ali isto ono ?to sam napisao Heatmanu pre jedno nedelju dana sad ponavljam tebi: "mladalačka" muzika se danas pravi/miksa prvenstveno za online konverziju. Nema vađenja na foru "MS skrljava zvuk, a zvuk je inače do jaja kod mene na Questedima", po?to JA to slu?am (kao i 95 posto populacije) SAMO na MS-u i YT-u. A natrpan RMS online zvuči... zna? kako.
Ja ću se svakako radovati da čujem kako pesma "zaista" zvuči, ali na kraju balade pesma ZAISTA zvuči onako kako je ljudi čuju... na MySpacey :banghead:
Pozdrav,
Vasa
Mika Technika
03-10-2009, 11:33 PM
sto se tice konverzije treka na youtube recimo, ne valja nikako, dobije neke artefekte i ozvanjanja barem kod mene kada snimam sa mashina utra niske frekvencije, tako da je ipak ne moze se dati konacan zakljucak treka sa space-a i tube-a(zato i razumem sta zeli da kaze silikon), zbog toga sto degradiraju zvuk i kvare trek.
mada ovo zvuci prilicno dobro, za majspejs.
awacs
04-10-2009, 12:02 AM
ne moze se dati konacan zakljucak treka sa space-a i tube-a(zato i razumem sta zeli da kaze silikon), zbog toga sto degradiraju zvuk i kvare trek.
To je - ?to je. Ljudi pune plejere (na telefonima) fajlovima skinutim sa youtubeta i myspaceta, neće da pazare 24bit wavove i aiffe. Realnos'. Na?alos'. Ili da čovek okači FLAC torrent negde, ali kuda sve to onda vodi :banghead:
Pozdrav,
Vasa
Mika Technika
04-10-2009, 01:29 AM
to si u pravu, beda nas je pojela, nema se za kvalitet, mali je jos ostalo onih koji imaju i koji cene neke stvari. nekad se izdvoji, nekad ne.
voomighty
04-10-2009, 01:56 AM
koji su monitori u pitanju, posto ovo doooobro zvuci :))))
POZZZZZZZ
PS
osim ako nisu zvucnici sa NOKIA-e 3310, posto vidim da se o tome vodi rasprava :)
Everbeatz
04-10-2009, 01:58 AM
koliko sam ja video myspace ima neki limiter na -6db i usput, ako je stvar pregruvana i ide tacno do 0db on je potpuno unakazi + artefakti koje dodaje - bass potpuno zguzvan, a visoki pojedeni. Sve u svemu pravi sonic decimator:) Mislim da treba praviti potpuno drugaciju verziju kad je u pitanju taj player - u smislu limitinga i RMS-a - da kako-tako prezivi taj player
Verujem da ce vremenom promeniti taj player, kao sto se desilo na youtube sa HQ
Mika Technika
04-10-2009, 03:22 AM
@everlast: youtube-u ne pomaze ni HQ jer je jako jadan u niskim, dodaje nesto sto ne postoji u treku(niskim)
Mika Technika
04-10-2009, 03:23 AM
koji su monitori u pitanju, posto ovo doooobro zvuci :))))
POZZZZZZZ
PS
osim ako nisu zvucnici sa NOKIA-e 3310, posto vidim da se o tome vodi rasprava :)
u pitanju su krk rp 8
silicon science
04-10-2009, 10:42 AM
u pitanju su krk rp 8
Hehe, da :):):) Deff monitori po mom uvetu... Ne bi ih menjao nikada 8-)
awacs
04-10-2009, 12:39 PM
Mislim da treba praviti potpuno drugaciju verziju kad je u pitanju taj player - u smislu limitinga i RMS-a - da kako-tako prezivi taj player
E, ba? tako! Tj. ne valja gruvati RMS u plejer koji to radi sam po sebi. Kao i YT i većina radio stanica, uostalom.
Pozdrav,
Vasa
alek019
04-10-2009, 05:49 PM
Gospodo, samo da podsetim, na jeziku kojim mi govorimo (da ga ne imenujem sad, ima razlicite nazive na ovim prostorima ali se svuda isto izgovara) kaze se kad je zvuk los da je otisao u 3 p.... m......., braca ameri to malo promenili u mp3 ali mi znamo o cemu se radi i odakle naziv za takvo stanje (citaj brzo da se desi sesta palatalizacija kad t predje u r i tad je opis odgovarajuci).
Da mi neko ne zameri ovo jeste mala sala ali nije daleko od istine.
Mika Technika
04-10-2009, 10:34 PM
E, ba? tako! Tj. ne valja gruvati RMS u plejer koji to radi sam po sebi. Kao i YT i većina radio stanica, uostalom.
Pozdrav,
Vasa
ja ne gruvam rms ali i dalje me zeza youtube sa ultra niskim freqvencijama :(
noonchaka
05-10-2009, 01:05 PM
Sve pesme sa My Space su ti dobre ili ti odlicne...bravisimo i davaj jos...pozz :))
silicon science
05-10-2009, 01:41 PM
Sve pesme sa My Space su ti dobre ili ti odlicne...bravisimo i davaj jos...pozz :))
Tenkju veri mach :):) Bice uskoro.. radi se
noonchaka
06-10-2009, 12:31 PM
prija mi tvoj stil....dobre su ti stvari sa my space.....pozz :))
silicon science
10-10-2009, 10:48 PM
Apdejtovana pjesmica na my spejsu... sad je i prvi onaj sint na side chainu i sve je kako treba... Sinoc sam radio Live u Namaste-u u BG-u i imao sam priliku da je testiram u klubu, kako masa "reaguje" i da li se gujzce mrdaju... I bogme su se mrdale i vrdale :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.