PDA

View Full Version : Moj Instrumental!

Mariokbee
01-10-2009, 12:40 AM
Pozdrav! Novi sam na forumu, vidim mnogo toga dobroga,a ne vidim bolji način da se predstavim nego da Vam dam svoj prvi instumental na slu?anje. Molio bih kontruktivne kritike. Sviram bass gitaru, a instrumental je neki crossover. http://www.youtube.com/watch?v=SCx5PI0Odpc

Hepek
01-10-2009, 12:14 PM
Fino zvuči,jednostavno i opu?tajuće, bolja produkcija i to je to..:wink:

Pozz.

Mariokbee
01-10-2009, 01:14 PM
Fino zvuči,jednostavno i opu?tajuće, bolja produkcija i to je to..:wink:

Pozz.
Hvala!
Sve sam sam odradio, od ideje do produkcije tako da je moralo negdje zakazati :wink:
I napomena, youtube je smanjio (drastično, naravno.. al pretpostavljam da je to često izvlačenje :grin:) bitrate, pa ako ti il' netko drugi ?eli kvalitetnije poslu?ati ev' link za download:
http://www.4shared.com/file/132545882/60d9df44/Mario_Krito_-_Sun_Life.html

Pozdrav,
Mario Kri?to

DaBear
01-10-2009, 01:26 PM
prosledi odmah tvoj link na ovaj thread...nikad se nezna sta moze da bude...
i naravno, procitaj o chemu se radi prvo...

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29377

Mariokbee
01-10-2009, 01:30 PM
prosledi odmah tvoj link na ovaj thread...nikad se nezna sta moze da bude...
i naravno, procitaj o chemu se radi prvo...

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29377

Hvala na informaciji, evo pročitao sam i vidim da je rok do danas.. za dlaku:grin:

Mariokbee
07-10-2009, 12:40 AM
Pitam se koji je razlog ne odgovaranja kolega forumaša na ovaj thread? Da li sam u manjini što se tiče muzičkog ukusa ili Vas moja pjesma ostvalja ravnodušnima pa nema potrebe komentirati? :S hmmm :D

Flamez
07-10-2009, 01:58 PM
ja, iskreno, ne volim ovaj tip muziike. volim muziku koja nije samo odraz raspolozenja umetnika u trenutku stvaranja. volim muziku koja je i odraz zelje za dokazivanjem, odraz ubedjenja u muzicku superiornost, bilo u postojecem zanru, ili u vidu stvaranja potpuno novog (sto je retkost, bez brige), bilo u samoj produkciji. a sto se iste tice, nije lose, ali nije ni dobro. jeste sve na svom mestu, ali to je sve. nit je sve slepljeno, nit individualno definisano. ali, bar znas da sviras, sto je ogromna prednost, odmah u odnosu na mene :) samo cepaj i kaci radove. da vidimo, kroz vreme, kako napredujes.

ps: inace, bubanj je previse tih u odnosu na ostale instrumente.

Mariokbee
07-10-2009, 10:28 PM
Ja iskreno mislim da je muzika tu da bi pomoću nje iskazali osjećaje i napravili vezu sa božanskim (a ne mislim pritom na religiju... bolje ne preseravat oko ove teme ;))...po meni definitivno nije sportska disciplina i ja ju tako ne shvaćam.Vidi se da ne voliš vakav tip muzike jer bi znao prepoznati nijanse kojima ja ipak pokušavam dokazati svoju muzičku superiornost.. Tvoje zamjerke se više temelje na produkciji, a ona je odraz radnih uvijeta, znanja i iskustva. Ni jedno, ni drugo ni treće nemam..HAHAHA, al eto...trudim se.. Hvala na savjetima, vjerujem da biti će bolje drugi put. ;)

p.s. bubanj je smanjen na youtubeu, nekako...pretpostavljam da sam loše mastering uradio pa se kompresijom izgubilo dosta.. hahaha :D

Flamez
08-10-2009, 12:26 AM
naravno da nije sportska disciplina, ali svaki umetnik ima jak, jak ego. da nema, ne bi svoju umetnost ni delio sa svetom.:wink:

edit: posto ja svaki tip muzike volim da cujem, jer verujem da u svakom zanru, pa cak i samoj jednoj pesmi, ima mnogo da se nauci, zanima me da li bi bio ljubazan da mi ukazes na nijanse koje docaravaju tvoju superiornost. kao sto sam napomenuo, nisam muzicar i ne umem da sviram ni jedan instrument, tako da verujem da bi, nesebicno, mogao da mi otvoris oci u tom smislu. ako te ne mrzi, naravno :) hvala unapred.

Mariokbee
08-10-2009, 01:40 AM
Pa.... teško je sada to opisati.. al' evo probat ću..

Prvo, najvažnije za mene u ovom trenutku jeste da je ovo moja prva završena pjesma (u ovom žanru... prethodno sam radio metal) i na tu sam činjenicu ponosan.

Drugo, drago mi je što sam uspio izaći na kraj sa dosta zahtjevnom harmonijom, a samouk sam i ne poznajem teoriju u muzici što mislim da je prednost jer ne radim šablonski kao neki školovani muzičari. Pjesma zvuči jednostavno ali se dosta 'opasnih' i neobičnih akorda krije u njoj i za koje sumnjam da ćeš toliko često čuti u nekoj drugoj pjesmi. Zadovoljan sam, također, bassom i bubnjem za koje smatram da su dosta unikatni, ako ništa. :D

Treće, relativno sam zadovoljan u kolikoj sam mjeri uspio izraziti što sam htio.. Slike na youtube-u su samo simboličan prikaz onoga što sam imao u glavi.

To je što se tiče zadovoljstva..

Nisam zadovoljan...činjenicom da je većina instumenata odsvirano preko vsti-ova.. pa sve to skupa zvuči dosta sterilno. nisam u mogućnosti snimiti žive instrumente.

Nisam zadovoljan ograničenom količinom instrumenata meni dostupnim preko vsti-ova. Nemam dobrih puhača kao ni dobrih padova za neki ambience iza ili slično.

Pa eto, šta ja znam.. teško je biti objektivan u opisivanju svog rada.. zato i jesam otvorio thread...

Flamez
08-10-2009, 02:05 AM
hm... pazi; poslusao sam i maksim mrvica - nostradamus. mnogo mu je upecatljivija stvar. ima nesto sto ti nemas, a to je impact. aj, ako si zainteresovan, posalji mi trekove po kanalima u .wav, ako si raspolozen. rado bih se poigrao sa produkcijske strane. mislim da bi celoj numeri trebalo prici s druge strane.

Mariokbee
08-10-2009, 02:22 AM
hmmm. a znam šta pričaš.. malo je jebenica uspoređivat njegovu produkciju s mojom..
Možeš li me uputiti 'vako na pismeno na što konkretno ciljaš? Cilj mi je naučiti raditi te stvari, a ne dobit ih na gotovo..