PDA

View Full Version : Treba pomoch oko zvuka!

doppler_effect
29-09-2009, 01:40 PM
E raja shta ima....
kupio sam novu opremu, ono sve.....i sve sam postavio kak trea, al neam pojma, ne znam kak tachno dugmad i ove pipke, kurcheve trea okrenut na mixeti....poshto neam gluhe sobe, trea nekako namjestit da majk ne registruje zvukove iz sobe, a da glas bude ok registrovan....ja sam pokushavo svhasta, al kak god uradim, glas mi registrue pre tiho i nishta ne valja, prima zvukove sobe cak i beat sa slushalica.....MIXETA JE XENYX 802
MOZHEL MI KO POSLAT SLIKU IL SHTA ZNAM, OBJASNIT KAKO TACHNO TREBA, PA DA POCHNEM SNIMANJE

HVALA !!

Tiki the Boyler
29-09-2009, 02:14 PM
Prvo pripazi na rječnik. Ovo je previše ozbiljan Forum da bismo komunicirali tako kako si počeo.
Drugo... ako već nisi, pročitaj neke od tema koje se bave problematikom mikrofona i osnova snimanja uopšte. Iščitavanje tema iskoristi u svrhu sticanja sposobnosti postavljanja konkretnog pitanja. Ovako su postavljena pitanja zaista preopširna i ne očekuj da neko krene od nule da ti objašnjava sve što ti treba. Potrajalo bi godinama.

Pozdrav!

LACKY
30-09-2009, 12:40 AM
Tiki nemoj da si bez srca!

LACKY
30-09-2009, 12:46 AM
E raja shta ima....
kupio sam novu opremu, ono sve.....i sve sam postavio kak trea, al neam pojma, ne znam kak tachno dugmad i ove pipke, kurcheve trea okrenut na mixeti....poshto neam gluhe sobe, trea nekako namjestit da majk ne registruje zvukove iz sobe, a da glas bude ok registrovan....ja sam pokushavo svhasta, al kak god uradim, glas mi registrue pre tiho i nishta ne valja, prima zvukove sobe cak i beat sa slushalica.....MIXETA JE XENYX 802
MOZHEL MI KO POSLAT SLIKU IL SHTA ZNAM, OBJASNIT KAKO TACHNO TREBA, PA DA POCHNEM SNIMANJE

HVALA !!
Bitno je da si sve postavil kak trea. Dugmad i pipci nisu vazni.
Posto nemas gluhe sobe, da bi namjestil majk! Moj ti je savjet da nesnimas u sobi. Ondak ti glas bude registrovan kak treba.
Znaci, nemoras pokusavat svasta. Samo bjes iz sobe!

roginator
30-09-2009, 12:46 AM
E raja shta ima....
kupio sam novu opremu, ono sve.....i sve sam postavio kak trea, al neam pojma
HVALA !!
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

oprosti ali satro sam se od smjeha na ovu prvu izjavu ......DOBRODOSAO

LACKY
30-09-2009, 12:49 AM
Sta se ti smijes, kao da si sve naucio u zabavistu!
Nije sve u zivotu ciganska muzika.

roginator
30-09-2009, 01:06 AM
hehe lucky lacky ... :D