View Full Version : Desktop ili laptop?
Danny Lou
27-09-2009, 09:11 PM
ljudi ne mogu da se odlucim...
taman kada skontam uzecu desktop zbog cijene, snage, mogucnosti igranja novih igara (to me opusta) shvati da je laptop skoro blizu tome...
jeste skuplji, jeste da za pare dobrog laptopa moze da se uzme jebeni Kraken od kompjutera ali je mobilan i jos svasta nesto, nekako je all in 1...
polomicu se razmisljajuci, bitan mi je novac zaista ali na neko duze rijesenje s obzirom da nemam stalno mjesto jos uvijek ne znam sta bi uzeo...
Pa ako ti je za zajebanciju samo, onda definitivno laptop... ja sam se toliko navikao na njegove prednosti da ne znam sta sam uopste radio pre njega:grin: ...samo nisam se jos uvek navikao na sve njegove mane... imam poprilicno jak laptop, ali se greje kao blesav... znaci bilo koja varijanta gde sebe zamisljas kako si zavaljen na kaucu i drzis laptop u krilu i citas rumski, vrtis net, itd.-zaboravi je, da ti ne objasnjavam sad zasto...:grin:
Ali lepo je to sto npr. ima HDMI pa ga u dva poteza vezem na TV i gledam film, preko wifi mozes na net sa terase, iz dnevne sobe, teoretski i iz kade... a da ti ne pricam o manjku kablova i o tome da na njemu imam ugradjen mic i kameru za skype (sto inace i koristim:) ) pa bluetooth, citac kartica, pa sam i zaboravio kako se vezuju mobilni i fotoaparat preko usb kabla:) + otisao sam i korak dalje pa imam i daljinski sa radio vezom za njega... da ti ne objasnjavam koliko je to ludilo kad mozes da promenis pesmu ili volume iz druge sobe, a o gledanju filmova da i ne govorim... narocito mi je ludilo kada ga vezem na home cinema samo jednim kablom (HDMI) i onda ukljucim iTunes u kome su mi svi albumi onako lepo poredjani sam omotima. Postoji jedan divan mod u fullscreenu gde na tv-u listas levo-desno omote albuma i biras/pustas...perverzija... e sad to sto bas i nemam preterano vremena i ne secam se kad sam zadnji put i odgledao film, to je neka druga prica...:banghead: :D
kixns
28-09-2009, 07:03 PM
laptop :D
Danny Lou
28-09-2009, 09:58 PM
a to ce mi biti i radni kompjuter a i "paradni"... cesto cu mijenjati boravak pa sam mislio da se ne teglim sa desktopom pa mi je onda laptop pao na pamet (ali ne neka zvijer). i konkretno moje pitanje bi sad bilo da li su trenutni laptopi u cjenovnom rangu oko 1000$ dovoljno dobri kompjuteri da rad sa audiom ne steka? (firewire karta, bez puno efekata, uglavnom za vst koristenje....)
Danny Lou
29-09-2009, 01:15 PM
evo nadjoh ovo chedo...
http://laptops.toshiba.com/laptops/qosmio/X305
lesha
29-09-2009, 02:26 PM
jedan savet - pre svega, idi na toshibin forum i vidi da li taj model radi bez problema sa audiom.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.