View Full Version : Retrospektiva - sta je sad popularno?
Danny Lou
24-09-2009, 04:42 PM
evo doslo mi da otvorim temu jer sam malo ostao zbunjen... kuda ovo sve ide?
<object width="425" height="344">
<embed src="http://www.youtube.com/v/e7rCTmaNkAU&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object>
od silnog krchanja i prchanja cuje se samo clap i synth. vokal je zguzvan da te Bog dragi sacuva, ni forme ni pravila, nist`... da li to valja? ili se treba opustiti i ici po principu "ma nek ide"?
yoloko
24-09-2009, 05:08 PM
meni je ovo odlicno isproducirano.
odlicno je izbalansirana mekoca i agresivnost, tako da nije pregrubo a opet za nastupe kida.
jednostavno poboljsanjem prodikcijske i reprodukciske tehnologije granice se pomeraju i zvuk postaje suptilniji. pogotovo u basu, sabu koji je tek odskora krenuo da se koristi u pravom smislu te reci.
btw pesma kao pesma mi je prazna, ne bih je ponovo slusao :wink:
Danny Lou
24-09-2009, 06:01 PM
hajde ok sub je pitak i mek ali jbt sve ostalo kao da je proslo kroz ei nis predrkani pojachivac voltaze! hajde ok moderna produkcija i to sve... ali kada recimo nakon ovoga poslusam alanis moriset - uninvited razlika u kvaliteti zvuka je previse drasticna... jasno mi je da su u pitanju razliciti stilovi ali da li je u redu da se toliko i zvuk razlikuje... mozda sam zaostao po tom pitanju ali gdje je nestala ona punoca, mooda, zivost itd itd...
da li je ono sto je popularno obicno ono sto valja????
yoloko
24-09-2009, 06:16 PM
kapiram sta oces da kazes, slazem se, mislim da popularna muzika danas jeste otisla u neko nistavilo, u mrtvilo duhom, kao nikad pre. ko ima usi da to cuje pronalazi ono sto mu odgovara.
kejkz
24-09-2009, 07:09 PM
E, ali zato odlično zvuči na prdavcima i na malim slu?alicama! A ko će jo? danas da daje novac za ozbiljne zvučne sisteme.
LACKY
24-09-2009, 08:41 PM
Ovo ide kuda ide. Zvuci odlicno! A muzika, pa ko jos prica o muzici. To odavno ne postoji!
Kao ni fotografija, ovo su crtani filmovi.
Danny Lou
24-09-2009, 11:14 PM
hahahahah :grin: sta vama dodje Ironija?
Danny Lou
25-09-2009, 01:18 PM
povratak na temu...
http://www.youtube.com/watch?v=DKjSmUIP0HE&feature=fvst
evo jos jedna stvar, doduse ovdje vec nije toliko "radikalna" produkcija. tom, clap, hat, beep, i jos necega malo.. radi, treba priznati. ali meni je zanimljivo to, minimum minimuma a radi. sta bi sa harmonijom? orkestracijom? itd. itd.
opet ista stvar nije to taj stil, ali ovi klepaju jebenu kintu u odnosu na kompozitore koji izgube oci pishuci partiture...
DaBear
25-09-2009, 01:34 PM
ovaj drugi (posto ga nisam cuo) mi je super. Muzicki, fali mi jos malo..mrvica "nechega" pa da prodje mnogo dobro..refren mi je jos uvek tanak...ali sa Lil Waynom, ce da prodje.. vrlo lozacki smisljeno i izproducirano.
Onu prvu znam odavno...
puno njih danas miksaju sa idejom da ce to da se slusa na kompjuterskim zvucnicima, malim sluskama (od 2 ?) i radiju...pa na tome mora da kida - velike kutije vise nisu u modi !!
A za harmonije - znam (pouzdano) da se puno ove muzike zapocne i usnimi sa pravim klavijaturama, harmonijama, basovima itd...(da bi dobro naslagali pevanje) a posle sve to skinu u miksu i ostave samo bas i bubanj!
i onda sve izlazi lepo, ima mesta za pevanje (gde cesto prateci vokali donekle rade kao "tepih").
kejkz
25-09-2009, 01:57 PM
povratak na temu...
http://www.youtube.com/watch?v=DKjSmUIP0HE&feature=fvst
evo jos jedna stvar, doduse ovdje vec nije toliko "radikalna" produkcija. tom, clap, hat, beep, i jos necega malo.. radi, treba priznati. ali meni je zanimljivo to, minimum minimuma a radi. sta bi sa harmonijom? orkestracijom? itd. itd.
opet ista stvar nije to taj stil, ali ovi klepaju jebenu kintu u odnosu na kompozitore koji izgube oci pishuci partiture...
Ironija je metalna devojka oporog ukusa, a meni dodje!
Ovo je jednostavna muzika za jednostavne trenutke, kompozitori za nesto ovako su cesto nepotrebni, bitan je "osecaj". Zaradjuje vise onaj koga bi obicni ljudi slusali, tako je bilo oduvek, tako je i sada. A za svakoga ima mesta pod suncem da proba uraditi i nesto bolje!
darkstar
26-09-2009, 01:46 AM
nova fora koju vec dugo zelim da podelim sa vama.....veoma gadna.....i sigurno je svi vidjate..
....JE DA KLINCI IDU ULICOM I SLUSAJU MJUZU SA MOBILNOG...ALI NE NA SLUSKAMA,NEGO ONAKO "SPIKERFONOVSKI"....
EH..
nova fora koju vec dugo zelim da podelim sa vama.....veoma gadna.....i sigurno je svi vidjate..
....JE DA KLINCI IDU ULICOM I SLUSAJU MJUZU SA MOBILNOG...ALI NE NA SLUSKAMA,NEGO ONAKO "SPIKERFONOVSKI"....
EH..Ali samo uz Air Max... bez toga im nije do muzike:D :banghead:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.