View Full Version : kako da izvedem ovaj efekat?
Flamez
23-09-2009, 05:47 PM
posto je prosla tema sa slicnim sadrzajem otisla u off, i ne verujem da je iko i proverava, postavljam novu.
molim na kolenima da mi neko objasni kako da dobijem identican efekat u vokalu na sledecem linku:
http://www.speedyshare.com/999175988.html
probao sam iz jednog vokala, ali ne umem. onda sam nasnimio 5 trekova istu frazu i opet ne umem. ne znam kako da dobijem tu gustinu u vokalu. molim vas da mi neko objasni, ako uvidja sta se ovde desava, kako da proizvedem frazu da zvuci identicno pomenutoj.
hvala na vremenu.
lesha
23-09-2009, 05:59 PM
jesi li probao neki chorus da stavis?
Flamez
23-09-2009, 06:08 PM
da, ali nije tu problem. problem je u gustini samog loopa/vokala. evo ga link do moje nezavrsene verzije (nezavrsena, jer ne znam kuda)
http://www.speedyshare.com/512789789.html
primetite kako sirotinjski zvuci u odnosu na prvi fajl. nek vas, samo, ne zavara vokal za oktavu nize u prvom fajlu (fergie). istu gustinu i punocu ima i bez tog bass elementa.
Tiki the Boyler
23-09-2009, 06:08 PM
Pa ja ne bih rekao da se ovde radi o nekom efektu.
Gomila vokala koji (perfektno) pjevaju svoju dionicu... i onda sve to jako lijepo smiksano u stereo slici.
Mo?e? poku?ati sa nekim doublerom, ali će? vjerovatno dobiti samo sterilnu robotizaciju... koje ovde ba? i nema!
Flamez
23-09-2009, 06:15 PM
da, pokusao sam i razne doublere, ultra x voice pitcheve, harmonizere... :banghead:
jednostavno, razmisljam da li je to - to: 100 nasnimljenih vokala i kraj?
Flamez
24-09-2009, 12:39 PM
anyone? :(
Tazman
24-09-2009, 04:21 PM
ne verujem da je od pomoci ali mozda da probas da nadjes na soundONsound sajtu ako ima neki intervju sa njenim producentima/inzinjerima ? cesto imaju te clanke gde do najsitnijih crevaca objasnjavaju kako su pravljeni i budzeni razni elementi neke pesme ili albuma..
al realno zvuci mi kao da je samo snimljeno kroz neke predrk@ne mikrofone/preampe/kompresore/blablabla masivno izlejerovano i lepo eq/vremenski ispomerano i smixano..
LACKY
24-09-2009, 08:55 PM
Vratio se Mujo iz Afrike i pita ga
Haso:
Jeli, bolan mujo, vidjeli ti tu Bananu tamo u Africi?
Mujo:
Cuj viidje li, pojeo bolan 3 tone!
Haso:
Pa kako bolan izgleda ta banana?
Mujo:
Jel' znas kako izgleda kruska?
Haso:
Znam!
Mujo:
E pa ni nalik!
DaBear
24-09-2009, 09:14 PM
posto je prosla tema sa slicnim sadrzajem otisla u off, i ne verujem da je iko i proverava, postavljam novu.
molim na kolenima da mi neko objasni kako da dobijem identican efekat u vokalu na sledecem linku:
http://www.speedyshare.com/999175988.html
probao sam iz jednog vokala, ali ne umem. onda sam nasnimio 5 trekova istu frazu i opet ne umem. ne znam kako da dobijem tu gustinu u vokalu. molim vas da mi neko objasni, ako uvidja sta se ovde desava, kako da proizvedem frazu da zvuci identicno pomenutoj.
hvala na vremenu.
za ovakve vokale nema "program taj i taj"..nego treba iskustvo / znanje / praksa itd...
Tu, za pocetak, ima layer-ovanih vokala KOJI NE PEVAJU SVI ISTO.
Vrlo verovatno ima i neki program sa Harmonizera, koji vrlo blago rastimava (ja u 99% slucajeva koristim editovani program 101 sa Eventide 300 SE)..
Vrlo je moguce i da ima malo i Auto Tune-a, koji isto "ostavlja" neku svoju boju.
A da ne pricam o EQ i svemu ostalom sto je pomoglo da se vokal usnimi.
Vrlo je moguce da ima preko 5-6 efekata...
Mixao je Phil Tan - a on puno miksa ITB, na Pro Toolsu...
LACKY
24-09-2009, 09:20 PM
Ima programa za sve sto ti treba!
Svi imamo kompjutere, koristimo internet i znamo za ruske sajtove.
Dans je sve izmisljeno, i za sve moze da se nadje uputstvo na netu.
Gde svi sve znaju!
I sve je dzaba.
I sve je, nista!
A od nista nemoze da se zivi, ili mozda moze.
Jebem li ga!
Flamez
24-09-2009, 10:56 PM
@lacky - super. lepo sto si se javio, ne moras vise.
@tiki, tazman & bear - hvala. kapiram da cu da nastavim da kockam.
LACKY
24-09-2009, 11:50 PM
Nisam morao ni ovo. Ali staces, nerade ljudi samo ono sto moraju!
Meni ovo zvuci ko najobicnije layerovanje....I po malo rastimovano pevanje, nista vise...Mislim ima 2 ili vise vokala koja pevaju za oktavu nize, i ostali vokali su istoj oktavi ali se pevaju na razlicite nacine, ne znam kako da objasnim, ali ovo nije tesko uraditi, mislim da je najobicnije layerovanje
Coolman
25-09-2009, 10:13 PM
Ja nisam neki strucnjak bash ali mislim da je ovde posebno nasnimavan svaki glas na drugi kanal i da je to sve provuceno kroz neki fazer tipa losijeg. Mozda cak i 8mobitnog
SumAnuT
26-09-2009, 12:21 AM
Ima programa za sve sto ti treba!
Svi imamo kompjutere, koristimo internet i znamo za ruske sajtove.
Dans je sve izmisljeno, i za sve moze da se nadje uputstvo na netu.
Gde svi sve znaju!
I sve je dzaba.
I sve je, nista!
A od nista nemoze da se zivi, ili mozda moze.
Jebem li ga!
:rotfl:
8-)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.