Log in

View Full Version : firewire zvucna do 600e

geckonium
17-09-2009, 02:58 PM
poz svima,

sad sam skoro sredio "studio" na gajbi :D
(dok se ne nadje neki dobar prostor... ali ne bih se mnogo zajebavao sa izgradnjom studija...)
treba mi preporuka jos samo za firewire zvucnu karticu do 600e
trenutno imam emu1212m ali ce da leti u kantu zajedno sa pc-em

evo sta sve imam / planiram da koristim:
imac 24" 3.06ghz
+ klavijature (neke :D)
+ klarinet na mic-u
+ 2 x korg kaoss pad 3 + sm58se
adam a7 kutije
hifi hk 980 + akai kutije (za drugo slushanje)
xone xd-53
mpc2500 (uskoro kupujem)

treba mi 2 mic input (xlr)
i 8 inputa
i posto ne znam da li ima 2 outputa
tako da mogu da koristim u isto vreme (ali ne i da slusham u isto vreme)
i hifi i monitor kutije da ne moram zauvek da prevezujem :banghead:

ja se i dalje jako malo razumem u tehniku samo mi je bitno da se snima
planiram da naucim logic studio kolko tolko
mada je meni uvek najvise odgovarao ableton zbog interface-a i nekako mi je za sampling super posto to najvise i radim

ovo nije nista ozbiljno posto radim ziku za svoju dusu tako da nebitni detalji ostaju nebitni!

najvise ljudi mi je do sada preporuchilo: M-Audio ProFire 2626
sta vi mislite?

pomoc uvek dobrodosla

respekt

Bockie
17-09-2009, 03:38 PM
Fantasticna karta ,taj 2626... Znam bar 3 lika koji su sa njom prezadovoljni,sve pohvale i preporuke!

Evo je lepotica:

http://www.musicthingz.co.nz/images/M-Audio%20ProFire%202626.jpg

radsoul
17-09-2009, 04:02 PM
Imam je oko godinu dana i stvarno imam uglavnom pohvale! Dosta stabilan rad i kvalitetni usnimci!
Jedina mana moze biti firewire cotroller !

geckonium
17-09-2009, 04:32 PM
Imam je oko godinu dana i stvarno imam uglavnom pohvale! Dosta stabilan rad i kvalitetni usnimci!
Jedina mana moze biti firewire cotroller !

mislis ako koristim neki hardware koji koristi firewire?
treba mi samo da je preko firewire-a ukljucim u Mac!

Bockie
17-09-2009, 04:42 PM
mislis ako koristim neki hardware koji koristi firewire?
treba mi samo da je preko firewire-a ukljucim u Mac!

Na Mac-u je Texas Instruments... ...tamo nema problema... :grin:

lesha
17-09-2009, 04:56 PM
u novije se stavlja lucent :wink:

nikolicdn
17-09-2009, 05:27 PM
u novije se stavlja lucent :wink:

rme fireface 400, pun pogodak, 720-30 E je da ti neko donese iz inostranstva, ovde 860 e!!!!!

geckonium
17-09-2009, 05:29 PM
rme fireface 400, pun pogodak, 720-30 E je da ti neko donese iz inostranstva, ovde 860 e!!!!!

to mi je preskupo a i nisam planirao skoro da idem preko...

Bockie
17-09-2009, 05:42 PM
To je izolovan slucaj... Svuda je oko 830... Toman, Musicstore...

Komplex
18-09-2009, 10:23 AM
Presonus Firestudio

http://www.presonus.com/products/Detail.aspx?ProductId=5 + imas do jaja remote monitor controller uz nju. U Svajcarskoj je 570eura. Ne znam sta bi jos mogao da nadjes sa 8 Mic in-a da je toliko dobro. E da, sto se izlaza tiche imas dva para monitora (il tri ako se ne varam?) a ako zelis, pored dva para monitora, mozes da zakacis i 5.1 srrnd sistem. Ako mozes da isprsis jos 190eura da kupis i remote monitor controller http://www.presonus.com/media/images/msr-top.gifnista bolje..ja sam zaista prezadovoljan. :) cekiraj...idi u neki shop gde mozes da cujes kako ta kartica zvuci, pogledas software, pogledas sta i kako...pa odlucis.
pozdrav

ps: ume da zeza pri instalaciji sa ovim novim driver paketom ali nista strasno, instaliras stariju verziju drajvera, i pustis samo Firmware update i to je to, sve radi:)

percival
18-09-2009, 03:38 PM
Presonus Fp10

High-Speed FireWire (IEEE 1394) Audio Interface
Up to 96K Sampling Rate
8 XMAX Class A Microphone Preamplifiers (+60dB gain) w/ Trim Control
8 Analog Mic/Line Inputs, 2 Instrument Inputs
8 Analog Line Outputs
S/PDIF Digital Input and Output, MIDI Input and Output
Balanced Send / Return for Channels 1 and 2
Zero Latency Monitoring
Separate Main and Cue Mix Outputs
Daisy-chain multiple FP10's for additional inputs/outputs
FREE ProPak Software Suite including Cubase LE Audio Production Software Included

ja je koristim 2 godine i super sam zadovoljan.Instalacija maciji kasalj,stabilno radi,latencija 0 i po meni super preamps.Kod nas u Hr kosta oko 4 000 kuna

puRe
18-09-2009, 05:16 PM
Focusrite Saffire Pro 40
http://www.thomann.de/de/focusrite_saffire_pro_40.htm

korenjak
18-09-2009, 07:55 PM
+1

za firestudio

odlicno me sluzi

pozz

Khan
26-09-2009, 04:05 PM
Glasam za motu ultralte. 8+8, 2 preampa (dobra!) +DSP, bez glavobolja...

STUDIOTON
26-09-2009, 06:07 PM
http://www.thomann.de/gb/tc_electronic_konnekt_48_ohne_remote.htm

Bez remote control-a .. i bez konkurencije

pozz

quake
26-09-2009, 06:33 PM
Ja bih TC ipak zaobisao.Saport im je katastrofa a drajveri takodje,znaju cesto da se kvare....firma na zalost pored toga sto pravi sprave koje super zvuce uopste ne haje za musterije.Sa konektima je hiljadu ljudi imalo problema....mozda decko ubode bas rdjav komad...a sto bi rizikovao kada barem sto se tice kartica ima povelik izbor.Da kupuje Poco pa ajde...ali ovo....

korenjak
28-09-2009, 02:10 PM
ja sam moj konnekt 8 prodo za 150 e

kvarila su mi se oba koja sam imao

STUDIOTON
28-09-2009, 02:34 PM
Da nazalost pored toga sto su super osmislili kartice i pretila je da bude vodeca, kiksnuli su kada je u pitanju support ali i izrada ..

jos jedan clan sa foruma je kupio konnekt24 i riknula posle par meseci .. i dobio je ponovo sa servisa popravljenu i za sada radi .. tj.nadam se da ce da mu radi ..

a sto se tice Konnekt48 , u pocetku nisi ni mogao da je upalis koliko su sjebani drajveri .. zasto su uopste pustali u prodaju dok ne naprave bar koliko-toliko stabilne drajvere .. ali .. to koliko brinu o svojim korisnicima konnekt karti govori i cinjenica da stalno padaju cene konnekt karti .. jednostavno , podbacili su iako je kazem to mogla da bude kartica koja bi zeznula sve best buy varijante ..

Ipak i dalje RME je lider u stabilnosti i kvalitetu .. ali ipak nije all in one karta .. da bi imao sve sto zelis i sto imaju karte kao sto je konnekt48 treba mnogo para ..

pozz

slowstar
28-09-2009, 04:00 PM
I zto je moj savet FireFace 400, pa makar se i "stiso" malo po budzetu, jer ce da traje dugo, zvuci odlicno, i bar na MAC-u je stabilan k'o stena, bar takva iskustva ja imam sa FF 800, sto bi 400 bio drugaciji?