View Full Version : Preamp dilema!!
tex viler
15-09-2009, 06:12 PM
Dakle uzeo sam RODE K2 i sad sam u dilemi oko preampa,
Universal Audio SOLO 610
TL Audio Ebony A3
Focusrite ISA ONE ...troumim se oko ova tri? :confused:
Ako neko ima neki drugi prijedlog neka ka?e
(iako nekako naginjem vi?e na lampu)
Snimao bih i vokal i bass gitaru preko njega.
THANX!!!
sasaristic
15-09-2009, 07:24 PM
Za bas definitivno..ne lampa.Za duplo manji novac GA pre-73 radi veoma pristojno, stavise ima nesto od "magije" Neve preampa.Koristio sam ga par puta sa Rode ntk1000 i ta kombinacija mi se nije svidela, medjutim sa npr Shure sm7 radi fantasticno.
quake
16-09-2009, 03:16 AM
Ja bih naprotiv za bass prvo uzeo solo610,snimali smo kroz njega i to stvarno dobro zvuci.Stoji jedan komad u petici,mislim da ga i oni tamo samo za to koriste.
mandrak
16-09-2009, 09:07 AM
Solo 610 je odličan za bass.
Komplex
16-09-2009, 11:14 AM
ja na primer nikako ne bih uzimao preamp a evo i zasto: zamisli da uhvatis do jaja dobar tajk ali imas toliko srece da podesis nesto pogresno na preampu..a to sto usnimis sa preampa ne mozes vise nikako da ispeglas u software-u. I ako bih eventualno uzeo preamp, uzeo bih:
http://www.davelectronics.com/bg1u.htm#
^^ pozdrav
radsoul
16-09-2009, 11:31 AM
Nije mi jasno sta moze da krene po zlu! Osim ako preamp stvarno ne radi!
Komplex
16-09-2009, 12:13 PM
nabijes ovo, nabijes ono, odvrnes malo tamo, malo ovamo i eto, imas do jaja rec. tejk ali nazalost vokal koji ne mozes lepo da mixujes jer si ga vec prenaduvao efektima na preampu:)
A ja, nazalost, poznajem ljude koji i previse koriste te male dugmice na preampovima :)
Ufff....
Odvali ga i ostane ziv...
Tiki the Boyler
16-09-2009, 01:32 PM
nabijes ovo, nabijes ono, odvrnes malo tamo, malo ovamo i eto, imas do jaja rec. tejk ali nazalost vokal koji ne mozes lepo da mixujes jer si ga vec prenaduvao efektima na preampu:)
A ja, nazalost, poznajem ljude koji i previse koriste te male dugmice na preampovima :)
A ko ka?e da mora? da vrti? dugmiće prilikom usnimavanja?
Na kraju krajeva, pomenute sprave i ne obiluju pretjerano dugimićima. Naročito ne hvaljeni Solo 610, za koji i ja moram dodati da je odličan na bass gitari.
radsoul
16-09-2009, 03:12 PM
Planiram kupovinu UA solo 610. Koristio bih ga za vokale, gitaru i bass. Nisam nikada imao iskustva sa pomenutom spravom pa me interesuje da li se jednako dobro pokazuje pri usnimavanju vokala i instrumenata.
Pozdrav!
tex viler
16-09-2009, 07:14 PM
ja na primer nikako ne bih uzimao preamp a evo i zasto: zamisli da uhvatis do jaja dobar tajk ali imas toliko srece da podesis nesto pogresno na preampu..a to sto usnimis sa preampa ne mozes vise nikako da ispeglas u software-u. I ako bih eventualno uzeo preamp, uzeo bih:
http://www.davelectronics.com/bg1u.htm#
^^ pozdrav
šta ti reče i ostade živ, da ne bi koristio preamp, a sigurno su ga budale izmislile, a onda uzmi shure 58 šta će ti studijski samo više čuješ i više imaš posla za mix...
Inače ljudi odluka je pala, solo 610 najvjerovatnije uzimam, dvoumio sam se između njega i TL Audio Ebony A3 a on je ipak preskup i neznam jel toliko bolji koliko je skuplji...
hvala svima...
sasaristic
16-09-2009, 08:31 PM
Moj ti je savet da pokusas prvo cujes i probas pre nego kupis.Ja sam dugo vremena glorifikovao lampe dok nisam cuo Neve i shvatio da je to u stvari zvuk koji zelim.Posebno ako ce ti to biti jedini preamp.
tex viler
16-09-2009, 09:47 PM
Moj ti je savet da pokusas prvo cujes i probas pre nego kupis.Ja sam dugo vremena glorifikovao lampe dok nisam cuo Neve i shvatio da je to u stvari zvuk koji zelim.Posebno ako ce ti to biti jedini preamp.
na?alost te stvari mi je nemoguće uzet pa probat, jer se naručuje i jo? k tome i imam popust tako daaa... :da: nemogu nego ovako...
Komplex
17-09-2009, 09:20 AM
e ljudi, lagano :) nisam mislio nista lose :). Sto se tice "imaces vise posla za mix" u pravu si, al, kontam, da ces na taj nacin izvuci i bolji mix, ne? U sustini samo prenosim ono sto su meni neki iskusniji ljudi pricali. A svi mi iz dana u dan ucimo sve vise tako da su vasi sarkasticni komentari suvisni. Ako ste iskusniji, znate vise, skrenite paznju normalno. eto :)
pozdrav!
@Komplex - nema problema! nitko ti nije zamjerio! samo je trebalo brzo reagirati da drugi jos neiskusniji korisnici foruma ne uzmu tvoj post kao nesto ozbiljno... jer tako nastaju neznanja i mitovi... ne brini nista! :)
Sto se tice preampa... za tex vilera...
Neces pogrijesiti niti s jednim od ovih modela. Ipak se radi o high-end preampima.
Moje je iskustvo sa UA preampom koji je slican, ako ne i isti kao Solo 610 (imam naime 2-610 a to je isti preamp puta 2, sa high-low EQom) je da taj zvuk dugo volis i onda ti nakon nekog vremena pocne ici na nerve. Ako sve snimas na njega, onda pocinjes primjecivati u miksevima da ti se naslaguje ta tube saturacija. Jer jedna je stvar snimiti lead vokal i bass kroz njega a ostalo kroz neke druge preampe, ali ako slozis blokove vokala - njih recimo 15tak (harmonije u duplex-triplex kombinacijama npr) onda u miksu kasnije primjetis da se nesto dogodi na grupi takvih vokala negdje u donjem midlu. Takodjer, 610 ima taj neki svoj zvuk u najvisim frekvencijama. Stvarno zvuk s potpisom. Meni on predivno zvuci, ali opet ako se pretjera s brojem kanala u jednoj stvari usnimljenih preko njega onda to pocinje biti malo too-much. Ne znam kako bi ti to opisao. Gle, ni na koji nacin te ne zelim obeshrabrit. To je jeben preamp. Samo sad kad krenes raditi s njim moras od pocetka nauciti slagati gain-level kombinacije. Uvijek kreni tako da level dignes na otprilike 8 i onda podizes gain da dobijes zdrav signal, ako radis s vokalima. Tako dobivas najmanje koloracije signala. Obrnuto ti vrijedi za bass gitaru. Na bassu zvuci sjajno ako namjerno krenes farbati signal. Samo racunaj da ako pretjeras (gain do kraja a level jako nisko - oko 2-3) onda mozes previse izobliciti donji mid na basu i onda ga je tesko uvuci u mix. Basically... kupio si zvijer i sad ju moras nauciti ukrotit!
E da, jos nesto... pazi da ne nabijas u njega s visoko podignutim gainom glasne signale. Ja sam to napravio (kreten!) pa mi je uredno pregorila jedna lampa. Te lampe koje su oni unutra stavili su relativno skupe i tesko ih je nabavit. Meni je konkretno otisla GE JAN 6072A koja vani kosta oko 50 eura. Puno ako racunamo da ta specifikacija lampi kosta oko 20tak dolara. E a ovi su unutra strpali taj original iz 60tih i sad ce mene to sa postarinom izaci oko 75 eura. Puno...jbg...
@Shot
odlicna mini recenzija!!!!
Jesi poredio mozda tvoj 610 sa Frankovim preampima? Meni takodje treba nesto sto je bitno drugacije od mojih trident preama (ti bese imas neki ATB?).... a ne mogu sad da se isprsim za npr great river ili neki neve fazon preampa.......
tex viler
17-09-2009, 12:26 PM
@Komplex - nema problema! nitko ti nije zamjerio! samo je trebalo brzo reagirati da drugi jos neiskusniji korisnici foruma ne uzmu tvoj post kao nesto ozbiljno... jer tako nastaju neznanja i mitovi... ne brini nista! :)
Sto se tice preampa... za tex vilera...
Neces pogrijesiti niti s jednim od ovih modela. Ipak se radi o high-end preampima.
Moje je iskustvo sa UA preampom koji je slican, ako ne i isti kao Solo 610 (imam naime 2-610 a to je isti preamp puta 2, sa high-low EQom) je da taj zvuk dugo volis i onda ti nakon nekog vremena pocne ici na nerve. Ako sve snimas na njega, onda pocinjes primjecivati u miksevima da ti se naslaguje ta tube saturacija. Jer jedna je stvar snimiti lead vokal i bass kroz njega a ostalo kroz neke druge preampe, ali ako slozis blokove vokala - njih recimo 15tak (harmonije u duplex-triplex kombinacijama npr) onda u miksu kasnije primjetis da se nesto dogodi na grupi takvih vokala negdje u donjem midlu. Takodjer, 610 ima taj neki svoj zvuk u najvisim frekvencijama. Stvarno zvuk s potpisom. Meni on predivno zvuci, ali opet ako se pretjera s brojem kanala u jednoj stvari usnimljenih preko njega onda to pocinje biti malo too-much. Ne znam kako bi ti to opisao. Gle, ni na koji nacin te ne zelim obeshrabrit. To je jeben preamp. Samo sad kad krenes raditi s njim moras od pocetka nauciti slagati gain-level kombinacije. Uvijek kreni tako da level dignes na otprilike 8 i onda podizes gain da dobijes zdrav signal, ako radis s vokalima. Tako dobivas najmanje koloracije signala. Obrnuto ti vrijedi za bass gitaru. Na bassu zvuci sjajno ako namjerno krenes farbati signal. Samo racunaj da ako pretjeras (gain do kraja a level jako nisko - oko 2-3) onda mozes previse izobliciti donji mid na basu i onda ga je tesko uvuci u mix. Basically... kupio si zvijer i sad ju moras nauciti ukrotit!
E da, jos nesto... pazi da ne nabijas u njega s visoko podignutim gainom glasne signale. Ja sam to napravio (kreten!) pa mi je uredno pregorila jedna lampa. Te lampe koje su oni unutra stavili su relativno skupe i tesko ih je nabavit. Meni je konkretno otisla GE JAN 6072A koja vani kosta oko 50 eura. Puno ako racunamo da ta specifikacija lampi kosta oko 20tak dolara. E a ovi su unutra strpali taj original iz 60tih i sad ce mene to sa postarinom izaci oko 75 eura. Puno...jbg...
pa volio bih poslje nabavit neki drugi preamp naprimjer neki bez lampe i kroz njega vozit back vokale ili recima el gitaru sa (sa shure57) tako da nije cijeli mix kroz solo610(ako njega uzmem) a jako mi se sviđa i ebony a3, samo niko ga ne spominje pa neznam jel ga pametno uzet..ali i got a hunch :-)
inače, imam soudcraft m12 mixetu
http://www.soundcraft.com/products/product.aspx?pid=24
pa me zanima jel ona ok, da kroz nju snimam bubanj (sa dobrim mikrofonima naravno) bi li to bilo bolje nego direktno u project mix?
BTW, zna li itko išta o ovoj spravi?
DRAWMER 1960 Mic Pre/Vacuum Tube Compressor
Bockie
17-09-2009, 01:37 PM
To su kompresori zlo i naopako! Ne znam da imaju los model,stvar je ukusa kome se sta dopada,ali jos i cev... Zlo...!:shock: Secam se iz studija noga i dobos na studer i mci pa drawmer... krv curi...
U svoj svojoj lepoti:
http://www.drawmer.by/products/1960_main.jpg
tex viler
17-09-2009, 08:46 PM
Super stvar, malo sam počačkao po netu, ali i skupa... ufff
To su kompresori zlo i naopako! Ne znam da imaju los model,stvar je ukusa kome se sta dopada,ali jos i cev... Zlo...!:shock: Secam se iz studija noga i dobos na studer i mci pa drawmer... krv curi...
U svoj svojoj lepoti:
http://www.drawmer.by/products/1960_main.jpg
Jesi poredio mozda tvoj 610 sa Frankovim preampima? Meni takodje treba nesto sto je bitno drugacije od mojih trident preama (ti bese imas neki ATB?).... a ne mogu sad da se isprsim za npr great river ili neki neve fazon preampa.......
Jesam, uspoređivao sam ih!
FrankoPankov preamp jede malu djecu. Kratko i jasno. On apsolutno stoji uz bok UA 610, iako je drugacijeg karaktera. Njegovi preampi (barem ovaj dual kanal koji ja imam... DIY se mogu od primjerka do primjerka razlikovati) imaju sjajan i kristalno cist karakter. Oni su nekako manje kolorirani i nemaju taj zvuk "e vidi me imam muda!" nego rade dosta transparentnije. Na njima bass recimo ne zvuci tako masno kao na UA ali zato kroz UA ni za zivu glavu ne bi protjerao overhead od bubnja ili klasicnu gitaru, dok kroz FrankoPankove preampe to radim stalno. Dapace, jako mi je drago da bas imam tu kombinaciju jer jedan drugoga jako dobro nadopunjuju. Pokrivaju mi 99% situacija u kojima trebam lampaske preampe. Tako sto se mene tice vise ne trebam niti jedan lampaski preamp (ok, dobro, lazem... jednog dana V72...uf...)
Ja imam inace Tridenta T8-24 a ne Toft ATB. Ne volim njegove preampe na bubnju, ali sta je tu je... Super je za mix... za te pare nema boljeg!
Ali sad je jucer stigla jedna prinova - rackirani channel strip Studer 902 typeB. E to ce mi vjerovatno postati glavni tranzistorski preamp jer *ebe mamicu kako divno zvuci!
inače, imam soudcraft m12 mixetu
http://www.soundcraft.com/products/product.aspx?pid=24
pa me zanima jel ona ok, da kroz nju snimam bubanj (sa dobrim mikrofonima naravno) bi li to bilo bolje nego direktno u project mix?
Ja ti to pojma nemam! Probaj A/B testirat pa vidi sto ti vise odgovara. Sigurno nece lose zvucat na soundcraftu, al koja je to klasa preampa nemam pojma jer to nisam nikad cuo.
BTW, zna li itko i?ta o ovoj spravi?
DRAWMER 1960 Mic Pre/Vacuum Tube Compressor
Ja sam se svojedobno jako palio na to ali me jedan prijatelj, inace vrlo cijenjeni kolega, pokopao kad mi je rekao da je na tome radio i da mu se nikako nije svidio jer sve jako jako kolorira. Tako da sad nemam pojma. Cinjenica je da sam jednom bio u jednom studiju gdje se snimalo neke vokale sa odmah ubodenim ovim Drawmerom i da mi je stvarno sve zvucalo malo previse saturirano. Al tad je bio u igri i lampaski mikrofon tako da... nemam pojma... treba isprobat... al puno je to para... da imam te pare ja bi radije uzeo TubeTech CL-1B (iako nema mic preamp al nema veze!)
tex viler
14-10-2009, 02:45 PM
Zna li itko i?ta o ovom preampu? Čini se zanimljiv. spoj tube i solid state.
http://www.uaudio.com/products/hardware/710/index.html
Bockie
14-10-2009, 03:23 PM
Brutalna sprava! Jedan dobar novosadski studio je uzeo 2 odjednom, moze svasta da se sa njim radi i usnimavanje i post... Najveca prednost je to sto imas preklapajuci pot izmedju tranzistorskog i lampaskog dela preampa,i tako mozes da doziras jedan u odnosu na drugi,koliko cega, a svaki ima svoju fazon,a meni prija njihov sound...
tex viler
14-10-2009, 03:58 PM
Super. Jako mi se dopada spravica..
Ako ti je snimanje basa jedan od vaznijih zahteva, onda ti je UAD resenje bez greske.
Solo 610 i LA-610 bi trebalo da su ako ne isti onda skoro isti preampi,a posto ja imam LA-610 mogu provereno da ti kazem da je njegov instrument Direct in FENOMENALAN za gitaru i bas !
Slazem se sa Shotom da je prejak karakterom za sve snimiti samo na njemu,ali kad recimo spomenu Neve,to su opaki preampi(takodje provereno-imam 8801) ali njihov instrument Direct in ne moze da parira UAD-ovom sto se tice basa ili gitare.
Tako da ako trazis ono sto tebi zavrsava posao,sa UAD-om neces pogresiti.
Bockie
14-10-2009, 10:30 PM
Neve,to su opaki preampi(takodje provereno-imam 8801)
Slazem se, samo treba imati na umu da pricamo o preampu koji je vise od tri puta jeftiniji od 8801...
No, u svoj svojoj lepoti:
http://images.miretail.com/products/optionLarge/UniversalAudio/562981jpg.jpg
a nije mi jasno... ako mu je unutra solo 110 i solo 610 zasto je ista cena kao za 610?
analog
15-10-2009, 12:52 AM
mislim da je potpuno drugačija topoloija od 110/610, ne znam odakle ti to?
koliko znam u 710 ide jedna lampa, a u 610 dve.. to bar govori da ne mogu biti isti preampi
Slazem se, samo treba imati na umu da pricamo o preampu koji je vise od tri puta jeftiniji od 8801...
Big Bockie, u pravu si,ali ja sam mu i preporucio da uzme Solo 610:wink:
Pozz
Studiokoka013
15-10-2009, 08:40 AM
Moj favorit je GA 73 probao i odusevio se......
tex viler
15-10-2009, 09:31 AM
Ako ti je snimanje basa jedan od vaznijih zahteva, onda ti je UAD resenje bez greske.
Solo 610 i LA-610 bi trebalo da su ako ne isti onda skoro isti preampi,a posto ja imam LA-610 mogu provereno da ti kazem da je njegov instrument Direct in FENOMENALAN za gitaru i bas !
Slazem se sa Shotom da je prejak karakterom za sve snimiti samo na njemu,ali kad recimo spomenu Neve,to su opaki preampi(takodje provereno-imam 8801) ali njihov instrument Direct in ne moze da parira UAD-ovom sto se tice basa ili gitare.
Tako da ako trazis ono sto tebi zavrsava posao,sa UAD-om neces pogresiti.
Da li misli? na UAD kartice poput ove http://www.uaudio.com/products/uad/uad2soloneve/index.html ili si mislio ba? na preampe solo 610 i LA610?
Da li misli? na UAD kartice poput ove http://www.uaudio.com/products/uad/uad2soloneve/index.html ili si mislio ba? na preampe solo 610 i LA610?
Pa na preampe,svo vreme o njima pricamo...:confused:
tex viler
15-10-2009, 11:11 AM
Znam, nego sam se zbunio jer si napisao UAD, a ba? sam gledao ne?to o njima.
Pa neznam, kontam onda uzet ovog twinfinitija ili solo 610.. moram jo? vidijet kakve su kritike po netu..
Bockie
15-10-2009, 11:24 AM
Big Bockie, u pravu si,ali ja sam mu i preporucio da uzme Solo 610:wink:
Da,mada bih rekao da je 710ka upotrebljivija,pazi ista je lova,sve,ali da imam pare,pre bih isao na 710ku... Oba rade do jaja u toj ceni nema sta, ali mi se 610ka vise dojmi samo kao preamp za usnimavanje,lampa i udri i to je to, dok 710 ima taj sweep cev-trandza, toplo - ostro,i usnimavanje i post,...generalno bolje resenje...
tex viler
15-10-2009, 11:51 AM
Al kao ?to je neko napisao, ranije, 610 ina dvije lampe a 710 jednu, da li je mo?da malo osiroma?ena 710 jer su stavili i jedno i drugo ili se dobije snimak iste kvalitete sa 610 i 710 namje?ten samo na lampu?
Bockie
15-10-2009, 12:05 PM
710 nije 610, cak i matematicki...
Svaki je na svoj fazon,svoj sound,ok, ali, ako me pitas za jednu spravu u toj vrednosti, ja sam onda rekao sta mislim...
Uvek gledam u kupovini opreme da pokrijem vise stvari,tj. da se ne ostavim bez ili sa malo opcija, doduse bavim se live-om,pa je valjda i normalno da tako razmisljam, jer nikad ne znas sta ti za sta moze zatrebati. Versatility je uvek prednost za mene i to je to... To jednostavno covek mora da sam skapira sta mu treba... Najbolje je imati i jedno i drugo,ali...hebi ga...i tata bi sine...
tex viler
15-10-2009, 12:26 PM
710 nije 610, cak i matematicki...
Svaki je na svoj fazon,svoj sound,ok, ali, ako me pitas za jednu spravu u toj vrednosti, ja sam onda rekao sta mislim...
Uvek gledam u kupovini opreme da pokrijem vise stvari,tj. da se ne ostavim bez ili sa malo opcija, doduse bavim se live-om,pa je valjda i normalno da tako razmisljam, jer nikad ne znas sta ti za sta moze zatrebati. Versatility je uvek prednost za mene i to je to... To jednostavno covek mora da sam skapira sta mu treba... Najbolje je imati i jedno i drugo,ali...hebi ga...i tata bi sine...
Pa i ja volim vi?e opcija,
Da,mada bih rekao da je 710ka upotrebljivija,pazi ista je lova,sve,ali da imam pare,pre bih isao na 710ku... Oba rade do jaja u toj ceni nema sta, ali mi se 610ka vise dojmi samo kao preamp za usnimavanje,lampa i udri i to je to, dok 710 ima taj sweep cev-trandza, toplo - ostro,i usnimavanje i post,...generalno bolje resenje...
Ovaj rezon naravno ima smisla...
Licno nisam cuo 710 ali nisam ni cuo nista lose o spravi,naprotiv kao sto i Big Bockie kaze iz svog iskustva.
Obrati paznju samo na jednu stvar.
Ono sto je tebi bitno koliko sam ja skapirao, to je da sa spravom mozes usnimiti odlicno bas koji je pretpostavljam tvoj instrument..Instrument in na 610 je fenomenalan za to ,a kakav je na 710 u poredjenju sa 610 progooglaj malo a moze i Big Bockie da kaze on ih je cuo oba.
tex viler
16-10-2009, 12:25 AM
Ja sviram klavijatue, bubnjeve i pjevam, to mi je glavno, ali ovako snimuckam gitaru bas tu i tamo, ali imam prijatelj koji jede bass i on mi snima uglavnom sve sa svojim starim fender jazz bassom, inače momak ima 22/3 godine, studira u klagenfurtu i svirao je sa Joe Zawinulom malo prije nego je Joe umro, a momku je idol Jaco Pastorius i upravo Joe, tako da mu se doslovno ispunio san. Malo sam skrenuo s teme, ali eto fina pričica... :-)
Ma uglavnom sviđa mi se ideja o ovm preampu 710, sad jesu li ga dobro sklepali, to je bitno...
Big Bockie, ti si ga probao, daj reci jo? ne?to o njemu...
Evo linka sa mojom mjuzom...
http://www.myspace.com/noa3108
Ja sam odsvirao sve instrumente osim basa i saxa kojeg je svirao Ante Jurinović (to je taj momak) i na prvoj je moj bubnjar iz benda a na zadnjoj su gitarist iz TBF-a i njihov biv?i bunjar Jan Ivelić...
Snimke nisu najbolje i iz raznih perioda su i na svakakvoj opremi, ali nije ni bitno. :D
Bockie
16-10-2009, 02:05 PM
Eh, sad... Da objasnim kako zvuci... Mozda bolje da izguglujes neke tejkove pa da sam cujes ali evo:
610 zvuci toplo i veliko i da me pitas,koristio bih ga najcesce za dinamicki zivlje signale (vokal,gitare,bas,bubnjeve etc.),sto opet ne znaci da ne moze na nekim drugim stvarima da se koristi,hebi ga,pravila nema...
710 ima taj sweep izmedju lampe i solid stejta,precizniji,vise tranzijenata i isto tako se moze koristiti za gore navedeno i odlicno radi ali i za recimo klavire ,gudace,uopste,za neke finije stvari i sa druge strane,elemente toplog lampaskog sounda koje pruza 12ax7 u lampaskoj sekciji sprave, s tim sto imas... ...pa...prakticno tri farbe na uredjaju, dakle s.state, lampu i kombinaciju ta dva u svim razmerama... kazem raznovrsnije je...
610ka ima dobar sound,takav kakav je dok 710 ima vise opcija,vise nacina za podesavanje zeljene zargonski,opsteprihvaceno recene "farbe"...
Dugorocno 610ka uz kasniju nabavku Neve-a-like trandza preampa, ekonomskije - 710ka i cao djaci...!
Ako ocekujes odgovor "ovaj je bolji", nema takvog, jedan preamp je na jedan fazon , drugi na drugi, iskreno, u toj ceni nema losih sprava,fora je u tome da odlucis sta ti zapravo treba, osim ako ti neko ne uvali behringer za 700e...:D
tex viler
16-10-2009, 03:54 PM
pa da to je to, mo?da bi ipak bolje bilo imat sad 610 pa nekad kad se sa 610kom zaradi koja pinka onda uzet ba? to ?to si rekao, neki neve - like.
Ali jo? ću izguglat i vidit ?ta ka?u ljudi za 710.
Ka?u neki da one UAD kartice nisu lo?e, pa onda imat jednog od ovih i poslje nabavit UAD 2 duo flexi...
A vidio sam i onaj topik sa frankopankovim preampima, nije ni ono lo?a opcija...
Neću ?urit jer sad nabavljam materijal za sredit prostor, to je skoro bitnije od opreme...
Hvala na savjetima...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.