View Full Version : Apogge Duet vs. TC Electronics Konnekt 6
Proximus
12-09-2009, 10:40 PM
pozdrav svima,
trenutno kao audio interface koristim A&H Xone 3D mixetu.. zelio bih kupiti audio firewire interface koji nebih cesto iskopcavao iz pc-a.. inace koristim hackintosh koji radi odlicno na mojoj mashini.
kartica koja mi je potrebna ne mora da ima vise od 2 ulaza / izlaza jer radim produkciju elektronske muzike, znaci nema puno snimanja itd itd...
zapale su mi za oko ove dve kartice iz naslova, pa bih volio da cujem vashe misljenje... posebno kejkz-a jer mislim da ih je posedovao obe...
dali ima razloga davati skoro duplo vishe kesha za Appoge Duet? TC Konnekt 6 mogu dobiti na kucnu adresu preko ebay-a za oko 150e...
kejkz
12-09-2009, 11:35 PM
Da, imao sam oba, skoro sam prodao konnekt 8, a testirao sam i desktop konnekt 6. Svaki ima svoje prednosti i mane.
Duet je izuzetno jednostavan uređaj, koji kada se zakači na Mac (hack) ne tra?i gotovo nikakva posebna pode?avanja, plug and play iskustvo. Ako radi? sa Logicom, nikada neće? ni morati otvarati njegov softver, po?to celu kontrolu ima? direktno u samom programu. Isto je i sa ostalim Apple programima. Mada ni sa ostalima neće? imati mnogo ?ta pode?avati. Sve kontrole na Duetu su u samom Maestro softveru (uključivanje i isključivanje phanotom napajanja, promena faze, midi pode?avanja) i sve na meku izgleda kao i kada radi? sa integrisanom kartom. Odlično je ?to je hot swappable, tako da ga mo?e? otkačinjati i zakačinjati po volji, u toku rada. Zvuk AD DA i predpojačala je odličan, i ne mo?e se porediti sa bilo čim u ovoj klasi (semi pro - consumer). Kontroler na njemu slu?i u sve svrhe, i kao Midi i kontroler softvera (radi u logicu i ostaloj braći mu) Jedna od mana mu je ?to se ne mo?e koristiti kao aggregate device. Takođe, break kabl mu je ru?an i nezgrapan. ne znam za?to su morali koristiti ba? toliku du?inu kablova. Izlazi su mu nebalansirani, ?to je takođe donekle problematično. Mana je i ?to ne postoje drajveri za windows, niti će ih ikada biti, kako sada stvari stoje.
Konnekt je ne?to drugačija vrsta. Ja sam imao model Konnekt 8. Radio sam sa njim otprilike godinu dana, i mogu reći da je za to vreme radio savr?eno... ili skoro savr?eno, jedno vreme je dolazilo do kratkih dropova u zvuku (na svakih sat-dva) ali je to ispravljeno kompletno u poslednjoj reviziji drajvera. On sam nije toliko integrisan u sistem (koristi svoj softver i ne mo?e se kontrolisati preko sistemskog softvera). Prednost mu je ?to ima spdif i ?to se mo?e koristiti kao aggregate device. Ulazi i preampi su mu solidnog kvaliteta. DA deo i klok su savr?eni i ne zaostaju puno za apogeejem. Ustvari, u pitanju su finese. Za ovo vreme ?to sam ih koristio zajedno, apogee se čine ne?to agresivnijim, njihova konverzija je brutalna i mnogima se ne sviđa, ali je ja nalazim izuzetno preciznom. Tc je ne?to mek?i, ali otkriva takođe mnogo detalja koje je te?ko čuti na sličnim konverterima u ovoj klasi. Kontroler jačine je dobar. Desktop konnekt je sličan, probao sam ga i testirao, i takođe je odličan izbor.
Te?ko mi je da preporučim bilo koji, jer ne mogu pretpotaviti ?ta ti tačno treba. Ja sam izabrao Duet zato ?to mi vi?e le?i, mogu ga vući sa sobom svuda, mogu ga isključivati iz laptopa po volji, ima ne?to konkretniji zvuk, koji meni vi?e prija itd...
Da li se isplati dati ne?to vi?e para? Ni to ne znam, ja ne biram uređaje po tome koliko ko?taju, nego koliko donose, tako da mi je cena sekundarna. Duet mi je doneo sve ono ?to mi treba, tako da sam ga zadr?ao. Dosta mi je doneo i konnekt, ali manje od duet-a, tako da je izbor bio lak.
Pozdrav
66musicman
13-09-2009, 07:11 AM
@kejkz
Po tvom misljenju da li postoji neki audio interfejs sa karakteristikama Apogge duet ali potpuno kompatibilan sa Win, da je aggregate device, balansirani in-out i kvalitet AD-DA i predpojacala kao Apogge ?
kejkz
13-09-2009, 09:12 AM
@kejkz
Po tvom misljenju da li postoji neki audio interfejs sa karakteristikama Apogge duet ali potpuno kompatibilan sa Win, da je aggregate device, balansirani in-out i kvalitet AD-DA i predpojacala kao Apogge ?
Ne, koliko je meni poznato, ni po finalnoj izradi, ni po zvuku. Nešto najbliže po zvuku je upravo TC konnekt serija. Motu ima takođe dobre sprave, ali ne mogu se pohvaliti time da sam ih ikada koristio. Sve drugo je po kvalitetu nešto ispod. U pitanju jesu finese, i većini verovatno neće ni biti bitne, posebno u ovom cenovnom rangu, ali postoje. Sledeće što se kvalitetno može uzeti od dac-ova su tek u 700-1k+ e rangu, u vidu eksternih konvertera. Većina interfejsa može da se koristi kao aggregate device u OS X ( to u windowsu ništa ne znači) tako da je duet pre iznimka nego pravilo. Takođe, kao što sam i napomenuo, ne mora da znači da će vam se svideti zvuk Dueta, posebno ne na prvu loptu i sa materijalom koji poznajete, jer će odjednom isplivati mnoge stvari koje pre niste ni mogli čuti sa drugim konverterima. Ova sprava brutalno "kažnjava" bilo kakvu digitalnu distorziju i preteranu kompresiju, pošto se lepo čuje šta kompresori urade sa materijalom. To mnogima može smetati, pošto će ih terati da manje prže snimke, ili da koriste kvalitetnije kompresore i limitere.
Što se tiče balansiranih konekcija, one su bitne samo ako se razvlače dugi kablovi, i retko će u kućnim uslovima, za koje je ova sprava i namenjena, predstavljati problem. Konnekt uređaji su svi balansirani, recimo, što jeste prednost u studiju. Još jedna mana Konnekt sprava je što im je izrada nekada klimava, tako da neretko dolazi do otkazivanja potenciometara za Gain, recimo. To se doduše lako popravi, ali eto... Mislim da su noviji uređaji lišeni ovog problema, to se dešavalo samo sa starijim revizijama.
Proximus
13-09-2009, 09:44 PM
zahvaljujem Kejkz, sacekat cu malo da popravim budzet i uzeti Apogge
milos
13-09-2009, 10:15 PM
Znam samo da Duet radi 101% pouzdano cak i na niskim latencijama kada opteretis projekat u fullu ( 64 pa cak i 32 sempla buffer size). I ja sam bio u slicnoj nedoumici kao i ti - TC Konnekt 8 ili Apogee Duet , i uzeo sam Duet. Citao sam da sto se tice same AD i DA konverzije, oba audio interfejsa su tu negde i mozda su za nijansu bolji konvertori na Apogee ,ali bukvalno za nijansu i razlika je minorna ...
Iskreno, nisam hteo da rizikujem sa Konnektom jer sam procitao gomilu horor prica:( Noviji drajveri su popravili gomilu stvari , ali vidim da i dalje neki ljudi pizde jer im to ne radi kako valja...
Mada opet sa druge strane, Kejkzu je to lepo radilo na OS X.
Jos jedan razlog sto sam uzeo Duet je da ne bi skakao sa platforme na platformu- sada sam vezan za OS X , Logic i ovo malo narodnih pluginova sto ima dok na PC-ju covek moze svasta da nakamara...
Zao mi je sto nisu ukljucili jos dva ulaza da nezavisnim AD konvertorima umesto ova dva mikrofonska, ali sta ces:(
kejkz
14-09-2009, 12:13 AM
zahvaljujem Kejkz, sacekat cu malo da popravim budzet i uzeti Apogge
Nema na čemu, koji god da izabere?, neće? pogre?iti.
Proximus
14-09-2009, 02:16 PM
malo sam gledao na youtube snimke o Duet-u.. dali je moguce da mu nije odvojen level za slusalice i master output ? ako je tako to mi ni malo ne odgovara....
milos
14-09-2009, 02:46 PM
Moguce je...
Duet ima jedan DA stereo konvertor:)
Proximus
14-09-2009, 04:02 PM
onda izbor ipak pada na TC Electronics Konnekt 6, jer su mi potrebni odvojeni potenciometri za monitore i slusalice...
i jos jedno pitanje... sta raditi kada otkaze potenciometar? Kejkz reche da se lako popravlja?
Siljanovski
02-10-2009, 02:31 PM
pozdrav svima,
trenutno kao audio interface koristim A&H Xone 3D mixetu.. zelio bih kupiti audio firewire interface koji nebih cesto iskopcavao iz pc-a.. inace koristim hackintosh koji radi odlicno na mojoj mashini.
kartica koja mi je potrebna ne mora da ima vise od 2 ulaza / izlaza jer radim produkciju elektronske muzike, znaci nema puno snimanja itd itd...
zapale su mi za oko ove dve kartice iz naslova, pa bih volio da cujem vashe misljenje... posebno kejkz-a jer mislim da ih je posedovao obe...
dali ima razloga davati skoro duplo vishe kesha za Appoge Duet? TC Konnekt 6 mogu dobiti na kucnu adresu preko ebay-a za oko 150e...
Drugar zdrav o!
Poslao sam ti jedan mail ali nisam siguran da ces ga dobiti, pa ti iznova pisem i zanima me mozes li mi "odati"tajnu kako mozes naruciti "konnekt 6" odgovara mi ta sprava po ceni od 150 eur-a i jos da ti stigne na kucnu adresu fenomenalno, posto bi mi to olaksalo mnogo cimanja oko nabavke iz Amerike, pretpostavljam da odatle salju robu po toj ceni zar ne ili nije tako?
Imas li neki link koji mi mozes poslati i kako se placa roba da li je u pitanju neka kreditna kartica ili drugacije da li to tamo neko mora plati, pa ti onda to stigne ovamo i to bi mi takodje odgovaralo?Ako ti nije tesko napisi mi neku informaciju.
Pozdrav od Silje!
gregor z
02-10-2009, 07:09 PM
Duet radi super!!!
Preampi su me pozitivno iznenadili....a DA mu je za te pare odličan....
Sa malo sreče se ga mo?e dobit novog za 300 Eur!!!
I vrijedi svaki cent!:D
G
Proximus
02-10-2009, 07:27 PM
fora je jednostavna - eBay... mada meni ce kartica stici u Crnoj Gori na adresu roditelja jer se tamo ne placa carina i porez na pakete do 150e, a ova kartica se tu savrseno uklapa..
za Srbiju su stvari skroz drugacije... Carina i porez se od prije 2 godine placaju u Srbiji na sve pakete preko 20e... tako da izadje za nekih 30-40e sa svim troskovima preko...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.