View Full Version : Peak-metri u Sonaru reaguju sporo?
Ghost Dog
12-09-2009, 03:07 PM
Jedno kratko pitanjce za sve ljude koji imaju (su imali) prilike da uporede Sonar sa drugim programima: da li peak-metri u Sonaru zaista reaguju sporije nego u ostalim programima.
Recimo, na istoj ma?ini, peak-metri u FL Studiju reaguju jako brzo, u Cubase-u za nijansu sporije, ali, opet brzo, a u Sonaru se oseća latency. Ista ma?ina, ASIO drajver u sva tri programa...
Tolerancija
13-09-2009, 01:42 AM
Imaš opciju da podesiš brzinu reagiranja (desnim klikom miša na traku gdje signal skače).
Vjerovatno ti je podešen na veću vrijednost. Pozdrav
Ghost Dog
13-09-2009, 06:35 AM
Pa, kada klikne? desnim tasterom na samu traku, mo?e? da bira? dinamiički raspon koji će biti prikazan (-60dB, -78dB, -90dB), pre i post fader i slično, ali ne i brzinu rasta i opadanja pikova. Za to postoji posebna stavka u meniju sa opcijama, ali, kako god da se podesi, opet deluje tromo. Računar nije spor, prilično je solidan, tako da gotovo sigurno nije fazon u tome. Samo da spomenem, u pitanju je najnoviji Sonar, 8-ica, sa svim update-ovima.
Recimo, to ?to si ti spomenuo postoji u Cubase-u, ali, u Sonaru ne.
Pozdrav.
Tribal_kg
13-09-2009, 12:44 PM
Hmm.. Proveri drajvere od graficke kartice.
Ghost Dog
13-09-2009, 01:17 PM
Heh, dobra ideja.... ali ... drajveri su ATI Catalyst v9.9 (najnoviji), kartica je Radeon 4850. Valjda kartica koja je pro?le jeseni plaćena blizu 15K dinara mo?e da tera grafiku u DAW programu. :D
?alu na stranu, na istoj ma?ini su i Cubase i Sonar - u Cubase peak-metri reaguje brzo ... u Sonaru se malko vuku. Znači, ista ma?ina, isti ASIO drajver. isti latency...
?ta znam, nije to sporo, ali da u FL Studiju peak-ovi skaču br?e nego u Sonaru... :shock::(
Tolerancija
20-09-2009, 11:25 AM
Pa, kada klikne? desnim tasterom na samu traku, mo?e? da bira? dinamiički raspon koji će biti prikazan (-60dB, -78dB, -90dB), pre i post fader i slično, ali ne i brzinu rasta i opadanja pikova. Za to postoji posebna stavka u meniju sa opcijama, ali, kako god da se podesi, opet deluje tromo. Računar nije spor, prilično je solidan, tako da gotovo sigurno nije fazon u tome. Samo da spomenem, u pitanju je najnoviji Sonar, 8-ica, sa svim update-ovima. Recimo, to ?to si ti spomenuo postoji u Cubase-u, ali, u Sonaru ne. Pozdrav.
Ima u sonaru.. pa pode?avam i sam to jer mi odgovara da br?e skaču. To nije u desnoj strani, tako gdje su trake, nego u lijevoj strani, tamo gdje se na traci pode?ava volume, paning i ostalo. Pozdrav
Ghost Dog
20-09-2009, 11:40 AM
Pa, na to sam i mislio, ?ta drugo? :shock:
Kada se desnim tasterom otvori kontekstni meni sa leve strane, tamo gde su pode?avanja, dobijaju se sledeće opcije:
Peak
RMS
Peak+RMS
-----------
-12 dB
...
...
-90 dB
-----------
Hold Peaks
Lock Peaks
I ... ?ta bi od toga moglo da se iskoristi za pobolj?anje odziva?
kejkz
20-09-2009, 12:22 PM
peak
Ghost Dog
20-09-2009, 12:36 PM
Kapiram. Tako podesim maltene čim instaliram program i posle ne diram.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.