View Full Version : Multicore - predlozi?
Arthur
11-09-2009, 06:23 PM
Uzimao bih neki multikor za studio moj mali, tipa 16-4ch, i to 10ak metara. Cenovni rang ?elja mi je između 300-400e.
Neke ideje, predlozi? Na umu mi je bio Cordial, mada mi u Artistu nude Adam Hall il tako ne?to, ne znam o čemu se radi.
clusterchord
11-09-2009, 09:48 PM
ja sam si napravio sam (citaj: elektroivo mi je zalemio), Neutrik plus Mogami 4ch balanced. koliko cujem rade super. vrlo dobro izoliraju od smetnji, naponskih veza, napajanja itd.. nikakvih zamjerki.
akordeonista
11-09-2009, 10:38 PM
Uzimao bih neki multikor za studio moj mali, tipa 16-4ch, i to 10ak metara.
I mene interesuje ista stvar - 16/4 duzine nekih 15-20 metara. Ali jedino sto prodavnica u kojoj bi se pazarilo mora da bude u BIH posto ovo trazim za skolski studio a zbog papirologije skola mora da placa preko racuna.
HeatMan
12-09-2009, 04:43 AM
Uzimao bih neki multikor za studio moj mali, tipa 16-4ch, i to 10ak metara. Cenovni rang ?elja mi je između 300-400e.
Neke ideje, predlozi? Na umu mi je bio Cordial, mada mi u Artistu nude Adam Hall il tako ne?to, ne znam o čemu se radi.
ja imam klotza, i ne zalim se.. dodushe, moj je 34 metra.. :/
spiderman
12-09-2009, 07:58 AM
Ja sam trenutno u fazi menjanja mog multikora koji je 8+2 / 20m - 2 kom.
Zbog rentala mi treba 32/40m.
Ja sam ga pravio, Novkabel je sa neutricima i ima 10 paralela.
Cena 400eu
Bockie
12-09-2009, 09:18 AM
Srecan sam vlasnik Adam Hall 16X4 od 33m...!
BRUTALNO!!!!
Vredi svih para,kvalitet je enorman,sve kako treba,sta drugo da kazem....!
I skakali su po njemu i gazili "slucajno" i stakla za Novu i alkohol i nista pod milim Bogom.... Ne fali mu ni cvonjka...!
bpucekov
12-09-2009, 01:55 PM
moj glas za mogami + neutrik
puc
Arthur
12-09-2009, 06:53 PM
samo bih vas zamolio da pre odgovaranja prvo pročitate pitanje - klotz, mogami i slična boranija koštaju kudikamo više. Zanimao me predlog za ovaj cenovni rang kao i način kupovine, gde i kako.
Takođe, napominjem da mi je kvalitet zvuka prioritet spram izdržljivosti jer ga stavljam u studio a ne na binu .
spidermusic
12-09-2009, 07:54 PM
Ukoliko zelis gotov multicore, tesko je dati neku preporuku, jer su oni, po pravilu dosta skupi, a i tesko se u nasim uslovima nabavljaju. Obicno su u ponudi multikori manje poznatih firmi u ciji se kvalitet moze sumnjati.
Ukoliko zelis da se pozabavis visecasovnim lemljenjem onda je moguce proci i jeftinije, pa se i uklopiti u sumu do 300 eura.
Inace, svoj prvi multikor sam kupio preko jedne neobicne veze iz Subotice i komad od 10 metara Klotz-ovog kabla sa 24 parice me je kostao nekih 100 eura. Drugi Belden multikor od 20 metara sa 24 parice me je kostao oko 250 eura. Naravno oba kabla su bila bez konektora, pa na predhodne sume treba dodati i oko 140 eura za materijal i utrosak vremena za izradu. (Vreme, naravno, nema cenu. :wink:)
U Mitrosu je svojevremeno mogao da se kupi osmoparicni Stagg-ov multikor, koji sam licno imao prilike da vidim. Rekli su mi da su imali isti takav sesnaestoparicni.
Tiki the Boyler
12-09-2009, 09:16 PM
samo bih vas zamolio da pre odgovaranja prvo pročitate pitanje - klotz, mogami i slična boranija koštaju kudikamo više. Zanimao me predlog za ovaj cenovni rang kao i način kupovine, gde i kako.
Takođe, napominjem da mi je kvalitet zvuka prioritet spram izdržljivosti jer ga stavljam u studio a ne na binu .
Onda pazari taj Adam Hall i Bog te veselio...
Ja bi glasao svakako za sastavljanje multikora. Ispadne puno jeftinije nego kupit gotovi.
Ima onda opcija da odes na sajt od Gotham Audio Cable-a (GAC) koji rade fantasticne vrlo kvalitetne kablove (rang Mogamija i Monstera) i tamo nadjes njihovu kategoriju koja se zove "surplus" ili tako nekako. Uglavnom - ostatci. Od njih se moze naruciti goli kabel, i obicni i multikor, za smjesno male novce tako da se isplati cak i platiti postarina iz svicarske. Ali onda dobijes stvarno vrhunski kabel.
Ja jako volim Adam Hall-ove XLR konektore. Stvarno su dobri, cak su mi drazi od razvikanog Neutrika, a 1/3 su jeftiniji od njega... Ne znam kakvi su im TRS konektori...
Arthur
14-09-2009, 12:20 PM
dakle ne bih pogre?io sa tim adam hallom? To je neki u Artistu koji je neko naručio pa odustao, tako da je cena povoljna.
Bockie
14-09-2009, 01:40 PM
Slobodno! Artist je inace bio povoljan na Adam Hall-u i kad sam ja kupovao krajem 2007...
clusterchord
14-09-2009, 04:13 PM
samo bih vas zamolio da pre odgovaranja prvo pročitate pitanje - klotz, mogami i slična boranija koštaju kudikamo više.
pa ne bas. ja sam prosao debelo ispod tvog budgeta. 1 x 4bal x 7m, i 1 x 4bal x 12m , plus neutrici. ne sjecam se sad vise cijena po metru, znam samo da sam pao nesvjest kako im je jeftin 4ch i 8ch multicore od mogamija.. (AVC Zagreb).
ako te bas zanima mogu potrazit račun, ali mislim d aoni imaju i neki website s time..
Arthur
14-09-2009, 07:11 PM
uzeh danas adam hall iz artista, neko je naručio i odustao. 24-4, 30m - 340e
slowstar
24-09-2009, 12:43 AM
Steta, ja sam uzeo MOGAMI 2934 16-paricni kabl, kupio NEUTRIK konektore, zagrejao moj verni Weller lotstation (lemilicu) i za 3-4 sata slusajuci muziku, izletovao i to pazljivo oba kraja, a kostalo me smesno, sto kaze i Cluster. doduse moji kablovi su sa TRS na oba kraja, ali cena kabla samog u tom ne ucestvuje...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.