Log in

View Full Version : Yello back again

pecass
10-09-2009, 06:41 PM
http://www.yello.com/

Opet ce se vatamo za glavu na temu produkcije:banghead:

silicon science
10-09-2009, 07:36 PM
I malo od nekada :):)

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/7V_o-LeTpH8&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/7V_o-LeTpH8&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

kVu
11-09-2009, 03:31 AM
http://www.yello.com/

Opet ce se vatamo za glavu na temu produkcije:banghead:
ma to je ocekivano od njih... al mjuuuuuzaaaaa i ceo trip, luuudilo :D

i gde ovo sad kupiti kad izadje u zemlji srbiji brale? :banghead:

InsaneEyes
11-09-2009, 09:35 PM
masnotcya :)

pecass
11-09-2009, 11:21 PM
ma to je ocekivano od njih... al mjuuuuuzaaaaa i ceo trip, luuudilo :D

i gde ovo sad kupiti kad izadje u zemlji srbiji brale? :banghead:

CC pa Amazon.co.uk posle 02.10:grin:

kVu
11-09-2009, 11:57 PM
CC pa Amazon.co.uk posle 02.10:grin:
a dok mi stigne vec ce se pojaviti flac "onamo" :D

silicon science
12-09-2009, 05:48 PM
Hehe vracaju se "starom" zvuku tj. srednjem, onom koji im je doneo najvecu popularnost. jedva cekam ceo album

pecass
03-10-2009, 07:44 PM
http://www.amazon.de/dp/B002PFL8PE/ref=nosim?tag=universaldome-21

kVu
06-10-2009, 01:31 PM
pih.. ne mogu da nadjem order cd, samo em-pe-traj

InsaneEyes
06-10-2009, 01:39 PM

a nekad je bilo skroz jednostavno, izadje novi yello, odesh u jugoton, kazes "dajte mi novi yello, kakav je?", prodavac kaze "ODLICHAN!" a ti uzmes i plochu i kasetu za svaki slucaj! danas skoro ni jedna izdavachka kuca nece da salje u srbiju kad narucis pre-order, izem ti ovaj danashnji sajber :banghead:

pecass
06-10-2009, 05:02 PM

Ima na CD delu amazona.de - ja narucio stize za 7 dana:skacu2:

DaBear
06-10-2009, 05:43 PM
Ima i na Amazonu nemackom da se cuje po malo od albuma...

http://www.amazon.de/Touch-Yello-6-Panel-Digi-Seiten-Booklet/dp/B002N9MK86/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=music&qid=1254847245&sr=1-1

SVE ISTO - iste fore, iste harmonije, isti zvuci, isti still..NISTA NOVO:(:confused:

ima vise gitara nego obicno ,,,i jedino na Pesmi 7 su malo odstupili od stila..neki funky disco house fazon sa zenskim vokalima...

kVu
06-10-2009, 09:02 PM
Ima i na Amazonu nemackom da se cuje po malo od albuma...

http://www.amazon.de/Touch-Yello-6-Panel-Digi-Seiten-Booklet/dp/B002N9MK86/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=music&qid=1254847245&sr=1-1

SVE ISTO - iste fore, iste harmonije, isti zvuci, isti still..NISTA NOVO:(:confused:

ima vise gitara nego obicno ,,,i jedino na Pesmi 7 su malo odstupili od stila..neki funky disco house fazon sa zenskim vokalima...

cuo sam previews. jeste, al meni je to super, futuristicka mjuza

silicon science
11-10-2009, 12:24 PM
Evo bas ga slusham, prodakshn ne vredi komentarisati :D
A sto se tiche muzike... Sta znam, svidja mi se, nesto izmedju albuma "Baby" i "Flag"... Mada nema voznji poput "Tide up" ili "Jungle bill" :(:( Ima dosta "sentisha" koji su sjajni :)

silicon science
11-10-2009, 01:51 PM
Auf, drugo slushanje i odushevljen sam blago recheno...
"Kiss in blue" je mega... Svaka chast, jos uvek su tate :):):) Bili i ostali
Jestu iste fore sto kaze Vrach, al su i dalje zanimljive fore...

yoloko
12-10-2009, 12:07 AM
hm..
pitam se kako je producirano, miksano?
sta je korishceno, pogotovo od reverba?

lesha
12-10-2009, 03:59 AM
sto se tice produkcije, cini mi se da su malo preterali sa stereo slikom, cesto idu u kontra fazu.. :rolleyes:

HeatMan
12-10-2009, 12:51 PM
hmm poslushao sinoc na slushkama.. i prvi utisak mi je da je sve nekako pretanko... muzika odlichna, yello je ipak u pitanju.. mada tu su malo podbacili, ili sam ja jednostavno previshe ochekivao.. cu da poslusham vecheras u studiju da vidim da li tripujem da je tanko.. :/

silicon science
12-10-2009, 01:10 PM
hmm poslushao sinoc na slushkama.. i prvi utisak mi je da je sve nekako pretanko... muzika odlichna, yello je ipak u pitanju.. mada tu su malo podbacili, ili sam ja jednostavno previshe ochekivao.. cu da poslusham vecheras u studiju da vidim da li tripujem da je tanko.. :/

I ja sam na "prvu loptu" imao takav utisak... Posle drugog slushanja :da::da::da::da::da::da:

lesha
12-10-2009, 01:14 PM
nigde nema noge, ba? zbog ?irenja..

awacs
12-10-2009, 02:27 PM
Te Internet porud?bine odskora ba? ekstra funkcioni?u, evo i meni stigao disk :rotfl::rotfl: :rotfl:

To oko protivfaze... jednostavno ih (tj. Dietera) ba? briga za one koji slu?aju mono.

?to se tiče low-enda i noge... nema to mnogo veze sa faznim pomakom, taj kick je takav kakav je - i stereo i mono je isti. Bar ovako na prvo slu?anje.

Kapiram da je ovo namenjeno ljudima koji imaju bar neki Bang & Olufsen sistem u svojim domovima i koji će to da slu?aju na 9W snage, da bi i dalje mogli da čuju ptičice koje ćućore sa stoletnih hrastova koji okru?uju njihov dom. A u takvom okru?enju to garantovano zvuči impresivno.

Pozdrav,

Vasa

lesha
12-10-2009, 02:57 PM
pa ne slusam mono, ali mi smeta kontra faza..

DaBear
12-10-2009, 03:01 PM
dok se mi mlatimo: Faza - kontrafaza...Gos'n Dieter lepo pijucka za sankom SVOG novog restorana u Svajcarskoj...!!
Sluze meso isklucivo sa njegove farme u Argentini !!!:shock:

http://www.youtube.com/watch?v=D0l53h46d0U

awacs
12-10-2009, 03:18 PM
pa ne slusam mono, ali mi smeta kontra faza..

E, to zato ?to "pogre?no slu?a?". ?alim se, naravno, ali nije ovo za slu?anje u sweet spotu, nego za gledanje kroz prozor, prelistavanje Financial Timesa pored kamina, odlazak do biblioteke... pa te ba? briga za phantom image, va?no je samo da ti tranzijenti blago če?kaju u?i i da je zvuk "svuda".

Pozdrav,

Vasa

kejkz
12-10-2009, 03:23 PM
E bre lesho, kakav si sitnicar, fali ti noga... sta bi tek bilo da ruku nema :p

awacs
12-10-2009, 07:57 PM
Par sati kasnije, na drugo, treće i jo? poneko slu?anje... Das ist Kunst.

Usput preslu?ao kompilaciju Essential Yello! (dodu?e MRZ verziju). Čisto da se podsetim kako njihova produkcija nikada nije bila ba? "debela". Dodu?e, nije bila ni ovako "?iroka". Ali ako - razvili su se u ?irinu. Yello! na stereoidima :D Super :D:D:D

HeatMan
12-10-2009, 08:42 PM
ma moze dobra noga da se postigne i kad ga ovako rashire.. osim ako su ga shirili ovoliko u masteru, onda su jednostavno budale..

primetio sam taj trend poslednjih par godina.. sve je nekako tanko i nashiljeno.. mada moram priznati da tranzijenti pucaju (ali prijatno pucaju).. sad tek idem u studio pa cu da chujem.. a i bash me zanima shta misle ovi moji o ovome..

zvuchi skupo, ali nekako usiljeno skupo.. sterilno jednostavno.. teshko je doci do ovakvog zvuka, ali mi se nimalo ne svidja to..

chak i trube i vokali koji su zaprljani maksimalno opet zvuche tanko (sem njegovog vokala koji je masivniji od same pesme koji moze biti josh masivniji).. sterilno mi je sve nekako..

ne znam.. zvuchi mi nekako belachki hahahah.. kao princ koji je bio crn kao noc pa su od jednog trenutka finalni proizvodi pocheli da zvuche kao da ih je radio englez dok je pio svoj chaj.

javljam utiske sutra..

DaBear
12-10-2009, 09:09 PM
ma moze dobra noga da se postigne i kad ga ovako rashire.. osim ako su ga shirili ovoliko u masteru, onda su jednostavno budale..

primetio sam taj trend poslednjih par godina.. sve je nekako tanko i nashiljeno.. mada moram priznati da tranzijenti pucaju (ali prijatno pucaju).. sad tek idem u studio pa cu da chujem.. a i bash me zanima shta misle ovi moji o ovome..

zvuchi skupo, ali nekako usiljeno skupo.. sterilno jednostavno.. teshko je doci do ovakvog zvuka, ali mi se nimalo ne svidja to..

chak i trube i vokali koji su zaprljani maksimalno opet zvuche tanko (sem njegovog vokala koji je masivniji od same pesme koji moze biti josh masivniji).. sterilno mi je sve nekako..

ne znam.. zvuchi mi nekako belachki hahahah.. kao princ koji je bio crn kao noc pa su od jednog trenutka finalni proizvodi pocheli da zvuche kao da ih je radio englez dok je pio svoj chaj.

javljam utiske sutra..

pa NIKADA u miksu nemogu svi instrumenti da budu debeli i masni i veliki...NEMA MESTA za sve !!???
Mora nesto i da bude tanko da bi napravilo mesta za ostale.... ok?

pecass
12-10-2009, 09:17 PM
E'ova ti je dobra...:dj:

lesha
12-10-2009, 09:19 PM
pa NIKADA u miksu nemogu svi instrumenti da budu debeli i masni i veliki...NEMA MESTA za sve !!???

jesi li ga uopste poslusao?

awacs
12-10-2009, 09:38 PM
jesi li ga uopste poslusao?

Kakve to ima veze sa istinito?ću te tvrdnje?

Pozdrav,

Vasa

lesha
12-10-2009, 09:48 PM
slazem se sa time sto je rekao, ali to se ne moze reci za ovaj album, kick se potpuno izgubio sirenjem stereo slike.

kVu
12-10-2009, 11:08 PM
moze... stavi 3 instrumenta 8-)

awacs
12-10-2009, 11:25 PM
slazem se sa time sto je rekao, ali to se ne moze reci za ovaj album, kick se potpuno izgubio sirenjem stereo slike.

Jbg, mo?da sad ja ispadnem neki nadobudni lik koji obja?njava ?ta je Dieter Meier 'teo, ali...

Rekao bih da je sve ono ?to se nalazi na Touch Yello! posledica autorske namere. Jb? kick, jb? fazni pomak, jb? debljinu/tankoću, va?na je celina. Siguran sam da nisu imali lo? monitoring, niti da su radili na brzinu pa zaboravili da uključe phase meter. Uradili sve "naopako" - ra?irili bas i Dieterov glas ko nezdravi, turili ceo bubanj u centar, pa ?ta? Ne moramo da kupimo ako nam se ne sviđa :wink: Al' već smo kupili - ko nam je kriv :rotfl:

I ne ubeđujem ja nikoga da je to dobro, nego rekoh maločas da ovo treba tumačiti kao umetnost. A u umetnosti, za razliku od pop muzike, jo? uvek postoji neka doza slobode.

Pozdrav,

Vasa

HeatMan
13-10-2009, 01:42 AM

ajoj brate

chemu ovaj komentar?

ko je rekao bilo shta slichno tome?

inache, poslushao sam u studiju

ovo je sranje jebo te.. prva pesma klipuje (interno) kao nenormalna.. skinuo sam josh jedan mp3 i isti je problem.. zabrinuo sam se da nije do monitoringa.. pustim ostalo sve radi normalno.. vratim yello KRCHI BRE..

ako su ga sami miksali onda kapiram.. matori su.. otishle im ushi od svih svirki..

al jbt.. poslusham ostale (na preskok)... nije samo shto je fazno shireno i to.. nego sam odabir kickova je losh i ne bi se chuli ni da nije sve otishlo van faze..

mislim da ce album proci kao onaj madonin (njen beshe?) shto je povuchen i miksan ponovo da bi bio u fazi..

a realno ovo i da vrate u fazu zvuchace bzvz.. jako sam razocharan.. :(

johnjogurt
13-10-2009, 03:46 AM
mislim da bi trebalo ponovo da preslusash, novi album yello zvuci odlicno, ne znam shta si ti radio u studiu:)))

mladjex
13-10-2009, 07:57 AM
neki put ne vredi da je sve debelo i fino kad su stvari bezveze, ovaj novi yello album je meni EXTRA

DaBear
13-10-2009, 10:09 AM
ajoj brate

chemu ovaj komentar?

ovo je sranje jebo te.. prva pesma klipuje (interno) kao nenormalna.. skinuo sam josh jedan mp3 i isti je problem.. zabrinuo sam se da nije do monitoringa.. pustim ostalo sve radi normalno.. vratim yello KRCHI BRE..

ako su ga sami miksali onda kapiram.. matori su.. otishle im ushi od svih svirki..

al jbt.. poslusham ostale (na preskok)... nije samo shto je fazno shireno i to.. nego sam odabir kickova je losh i ne bi se chuli ni da nije sve otishlo van faze..

mislim da ce album proci kao onaj madonin (njen beshe?) shto je povuchen i miksan ponovo da bi bio u fazi..

jaooo kakvi smo !! Kad krene pljuvanje po svemu i svima...???:mad::(

Heatman - jer ti to na mp3 "preslusavas kvalitet snimka i produkcije"?
mp3 koji si skinuo ko zna odakle..? Kako i da ti ne krchi onda....?

Inace - album nisam preslusao, ali zanam da nemogu svi instrumenti da budu debeli i veliki u miksu. To je jasno ko dan !!

Braca
13-10-2009, 10:17 AM
A to ti je demokratija, neko te otera u pizdu materinu, a ti ides gde hoces. Yello je stvarno odvratan, trebalo je malo mi sa foruma da im pomognemo da smixaju to i naprave kako treba :D

DaBear
13-10-2009, 10:25 AM
A to ti je demokratija, neko te otera u pizdu materinu, a ti ides gde hoces. Yello je stvarno odvratan, trebalo je malo mi sa foruma da im pomognemo da smixaju to i naprave kako treba :D

ovo ti je do jaja ideja - da se forumashi ponude kao pomoc ovim mrmotima sto rade mikseve i produkciju po svetu !!

nema nista dok ga Srbin ne protera kroz neki RME !!!!!

A Boris Blank, sedeci u svom studiju za SSL-om, na to kaze: " momci moze sve, ja ionako nemam vremena - kupio sam novi sat !!"

(slika JE STVARNO SA REKLAME ZA SATOVE !!!!!!)
http://www.bellmansportsmouth.com/Watches/Boris-Blank-does-not-allow-himself-to-be-swept-away-by-any-trends.html

DaBear
13-10-2009, 10:37 AM
[evo neke taze slike sa intervjua od Septembra 2009....izgleda da je ovo neki kucni studio...ima iza basta...neki Amek desk izgleda...

pecass
13-10-2009, 02:06 PM
:punch:Takvi smo ti mi Srbi-zato nas i svrbi:banghead:

Ma najpametniji....kad ne treba...:punch:

awacs
13-10-2009, 02:13 PM

Borisa Blanka mi da zovemo kao gostujućeg producenta, pa da ga lepo isprozivamo brate ko što dolikuje. On će tu meni da trpa hihat u centar a da širi bas po 90? van faze. I da tura one drtave kickove koji se jedva čuju. Dieter mu kupio studio da se iživljava. Pih. A još kad se konvertuje u MP3 ne liči ni na šta.

kejkz
13-10-2009, 02:20 PM
E sto ti je nezahvalan posao prducenta, pa to je cudo jedno, taman kada prducnes najjace sto si do sada uradio, pomislis da je to vrhunac prdacine, a onda se nadje neki pametnjakovic da te svojim prduckanjem oduva, i to bukvalno.

DaBear
13-10-2009, 02:42 PM
Borisa Blanka mi da zovemo kao gostujućeg producenta, pa da ga lepo isprozivamo brate ko ?to dolikuje. On će tu meni da trpa hihat u centar a da ?iri bas po 90? van faze. I da tura one drtave kickove koji se jedva čuju. Dieter mu kupio studio da se i?ivljava. Pih. A jo? kad se konvertuje u MP3 ne liči ni na ?ta.

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:...

Jaooo idu mi suze...jos se smejem ! Vaso svaka cast!!

awacs
13-10-2009, 03:00 PM
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:...

Jaooo idu mi suze...jos se smejem ! Vaso svaka cast!!

E, al' bez ?ale, poslu?aj. Dođe mi da pod stare dane postanem audiofil, kupim B&O, naučim da vozim, kupim neki najti?i auto na svetu (neki na struju, valjda), pa i u njega turim B&O, pa se vozim ceo dan i slu?am ovo. DOdu?e, kenjam, i na mojim AR48s zvuči MEGA. Kad ka?em "zvuči" mislim i na zvuk i na celo pakovanje - programming, aran?mani, one ezoterične trube koje svako malo sviraju neku noćnu muziku, pa onda neku muziku za popodnevnu letnju vo?nju po nekoj pustari pod mnoooogo plavim nebom... Al' sam se rasken.o, al' neću vi?e na ovu temu - sve sam rekao ?ta sam imao. Odlično je ovo.

Pozdrav,

Vasa

Everbeatz
13-10-2009, 03:05 PM
Ovo ne zvuci "debelo" jer smo se navikli na modern sound gde sve puca od bass-a, a koliko vidim oni teraju svoj fazon sto je za postovanje - u prilog ide to sto su midrange i visoki malo usiljeni i sireni u stereo.

Ne znam zasto treba da postoji patern kako muzika treba da se pravi. U principu primecujem da vecina ljudi koja slusa enormno puno muzike, kolicinski, ima tendenciju da previse analizira i uporedjuje, a manje da slusa neki novi album kao nesto potpuno nezavisno..

HeatMan
13-10-2009, 03:08 PM
jaooo kakvi smo !! Kad krene pljuvanje po svemu i svima...???:mad::(

Heatman - jer ti to na mp3 "preslusavas kvalitet snimka i produkcije"?
mp3 koji si skinuo ko zna odakle..? Kako i da ti ne krchi onda....?

Inace - album nisam preslusao, ali zanam da nemogu svi instrumenti da budu debeli i veliki u miksu. To je jasno ko dan !!

samo poslushaj.

ja sam josh davno u nekom postu napisao da "zvuchi skupo", verovatno zato shto jeste.. ali je meni sve tanko i ruzno.

i da, slushao sam dva razlichita mp3-a, jedan je 256 a drugi 320 bitrate.

i ovo nema veze sa mp3em.

poz

Moritz
13-10-2009, 06:02 PM
ajoj brate

chemu ovaj komentar?

:confused::shock::banghead::banghead::banghead:

alavuk
13-10-2009, 06:20 PM
munze konza komsija lepo rekao ! :)))))))

HeatMan
13-10-2009, 06:31 PM
tachno sam znao da ce to da se desi.

napush od ljudi koji nisu ni poslushali album.. samo me interesuje, jednoga dana kada ga poslushaju da li ce biti LJUDI pa reci iskreno shta misle..

alavuk
13-10-2009, 06:34 PM
da mi nesto smeta rekao bi , a slusam ga vec 2 nedelje kao mp3 faze antifaze ... wtf ??? jel zbog toga slusamo nova izdanja ?... klasican yello zvuk ... nema previse filozofiranja , u svakom slucaju iznenadjenje da se i dalje ne daju

pecass
13-10-2009, 07:17 PM
Za neupucene:ljutpc:
http://en.wikipedia.org/wiki/Yello

p,s,
Respect - brate!

Braca
13-10-2009, 07:20 PM
Ja poslusao, i evo priznajem ja ovo ne bih umeo da napravim! A i sto bi kad nista ne valja...jedina slicnost izmedju mene i njihove produkcije jeste sto i ja napravim mix u kontrafazi, evo imam i svedoka Idekiusa:banghead:

awacs
13-10-2009, 08:23 PM
Ja poslusao, i evo priznajem ja ovo ne bih umeo da napravim! A i sto bi kad nista ne valja...jedina slicnost izmedju mene i njihove produkcije jeste sto i ja napravim mix u kontrafazi, evo imam i svedoka Idekiusa:banghead:

Ne dao ti Bog da liči? na njihovu produkciju - oni su bre ko Tito (fali im noga). A Tito jeste bio majstor, ali vi?e nije :banghead:

Pozdrav,

Vasa

pecass
14-10-2009, 04:55 PM
Za pocetak - nevernici!!!!:wink:
http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=6386&stc=1&d=1255535102

sto se tice faze na The Expert
http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=6389&stc=1&d=1255535454

pa nadalje Till Tomorrow
http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=6390&stc=1&d=1255535454

Noge u sredini ima kolko ocete(kad je ima)

30 godina - Sta reci a ne zaplakati!

REMEKDELO!!!!!

svi ostali komentari na temu albuma - suvisni:sw:

kVu
15-10-2009, 03:35 AM
ja nabavio "original" u flac formatu i preslusao bez ikakvih predrasuda kao da se ni u sta ne razumem i zaista mi ni u jednom trenutku nista nije zasmetalo... moooozda mi malo vise "rezi" zvuk u gornjim srednjima nego sto ja licno volim ali je ok :) ostalo, blizina, sirina, daljina, masne zajebancije, retke zajebancije.. sve bas kako treba, nista naduvano.. DO JAJA!

a za faze me zabole, ionako se ova muzika ne slusa na tranzistorima u ratnom okruzenju

i super album, super stvari iako su setup-ovi kao vec vidjeni... meni nikad dosta :)

Moritz
15-10-2009, 09:01 AM
Jel bi neko od vas bio ljubazan da me pocasti (uputi u pravom smeru) svojom "originalnom" verzijom ovog kontrafaznog, presirokog, bezbasnog i bezveznog sranja od albuma.

Resio sam da batalim muziku pa da onda ko covek userem usi poslednji put :D
Ima li ko ?

pecass
15-10-2009, 09:26 AM
Ako navratis na Balkan preko Zemuna i Save- a na uscu Dunava imas ga:wink: