View Full Version : Behringer B1 problem
csstudio
09-09-2009, 02:01 PM
Ljudi molim za pomoc! :) nisam bash neki superbrain za mikrofone pa mi treba pomoc. Kada se pjeva za mikrofonom sve je ok i amplitude su normalne. Moze se i glasnije pjevat i nece se nista desiti ako sam dovoljno udaljen. Al ako pridjem i samo puhnem u mikrofon cujes se malo (KLIK) i smanji jacina vokala drasticno. Moram na mixeti pojacat na max da bi se ista chula. onda moram gasiti mic (cekat dok se kondenzator isprazni i LED se ugasi na MICu) ponovo upalit i sve je ok dok nepuhnem u njega opet. Sta se tu desava? jel se moze nesta napraviti il sam ja zabrijo nesto?
Hvala unaprijed.
Bockie
09-09-2009, 03:24 PM
Amplitude?? Kondenzator??? Led???
Ne,ne...
moguce je da preamp na mixeru nesto brljavi, ili da si popalio neke limitere na kompu,pogotovo ako je neko integrisano smece od kartice,moguce da ima neki efekat tipa 3D sound ili nesto sto upropascava zvuk...
B1 je inace uzasno osetljiv na plozive (slova p,b,itd i reci koje ih sadrze...), odnosno jako kupi niske frekvencije (ili su vec nekako napizdjeni u samoj njegovoj elektronici),pa zato kod takvog snimanja ili koristis "pouch" (sundjer navlaku) koju si sa njim dobio ili mozes i da prebacis poziciju na "lo-cut" koja "sece" niske frekvencije. Imas i -10 (db) obaranje, pa probaj sa tim,a ako i dalje postoji problem,probaj na nekom drugom mixeru i na kraju pozovi radnju u kojoj si legalno kupio proizvod,ako nista ne urodi plodom...
awacs
09-09-2009, 04:02 PM
Sta se tu desava? jel se moze nesta napraviti il sam ja zabrijo nesto?
Koje pretpojačalo je u pitanju? Tojest, nije bitna firma nego koliki napon ?alje putem fantomskog napajanja?
Dve stvari mi padaju na pamet - premali napon ili lo? kondenzator. Verovatno postoji i neka treća varijanta, ali to će ti reći neko ko zna vi?e od mene.
Pozdrav,
Vasa
P.S. Ono ?to svakako treba da uradi? je da priključi? mikrofon na neko drugo pretpojačalo (koje ?alje +48V) i vidi?/čuje? da li se to i tamo de?ava. Sistem eliminacije...
Tribal_kg
09-09-2009, 06:27 PM
Mene zanima odakle tebi LED na ovom mikrofonu? :)
lesha
09-09-2009, 06:38 PM
bilo je vrlo hladno
Tribal_kg
09-09-2009, 07:28 PM
Ja uvek malo metnem mic u friz pre snimanja. Svi se loze na neku toplinu u snimcima. Ja bas volim kad su 'ladnjikavi. :D
csstudio
10-09-2009, 12:35 AM
uuuuu da upravu si :D to je kod C1 i njega imam. A iskreno i on na pravi porbleme tako da je vjerovatno da preampa. (Zato mi je u sjecanju LED) po pravilu salje 48V al Bog zna dal zaista toliko salje napona. aj probat cu na drugom mixeru. hvala a pomoc svima
PS: javit cu sta i kako je proslo
Bockie
10-09-2009, 11:16 AM
to je kod C1 i njega imam.
Joj...
ja sam isto takav problem imao, s istim micom.
Kada sam ga usnimavao,počeo je klick.. klick ..pucati..
te je gain počeo slabiti...
pa onda oped.. klick...pa onda počne.. kuhati ne?to
i tako kuha..kuha...huuhuu...kuha..pucketa..
a ja napravim foru kao Tribal kg..stavim ga u fri?ider
i onda radi cijeli sat kao beba...:rolleyes:
uh stra?na kvaliteta...
mislim dobar je zvuk ali katastrofa komponente unutra...
nisam nikada otkrijo ?to bi to moglo biti..mislim ga rastaviti koji dan..
ako ima tko ideju ?to da zamjenim na tome micu..
napravio bi mod..
ako ne modificirat ću ga u smeće..:rotfl:
pozdrav
slowstar
15-11-2009, 03:53 PM
Problem je u "dahu" pevaca, ne trazite ga na drugom mestu, i ne optuzujte Behringer za "los kvalitet"! To se desava i na U47, i na U87 i ko zna gde sve, kada je u pitanju "Large diaphragm condenser" jer se vlaga iz daha ponasa tako, da na samoj membrani napravi kratak spoj. Jednostavno, treba pevati kroz pop filter (mrezicu) ili se malo udaljiti, a poznato je da je jako dobro pevati u mikrofon malo ulevo ili udesno od istog. Neki producenti stave DVA mikrofona jedan do drugog, i obavezno pevacu kazu da peva u onaj koji i nije ukljucen, da bi sprecili takva desavanja. Nije lose ni staviti vertikalno olovku preko sredine mikrofona, i zavezati je gumicom, to smanjuje mogucnost za "sibilante" a i mogucnost da se mikrofon "zaduva" kako kazemo mi matori studijski pacovi.
Mnogo srece, i ne krivite Behringer, skoro svi se mikrofoni iste konstrukcije slicno ponasaju!
meni nije problem sigurno u dahu..
puca i stalno ?u?ti u njemu...
bez da netko pjeva ili uopče se pribli?io mikrofonu..
kamoli pu?e ili ostalo..
probati ču mu nači kvar ovih dana..
odnesti ču ga električaru,da ga rastavi..:confused:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.