View Full Version : Dokle ide ljudska glupost ???
mikac
07-09-2009, 03:13 PM
http://www.youtube.com/watch?v=LD80VRe0HLE
Znam da su komentari suvisni, ali ipak bi hteo da cujem misljenja. Kako ovo moze da udje u studio, dobije (dosta solidnu) produkciju, dobije termin na TV, dobije ime, status, kredibilitet... Gde smo pogresili?
DaBear
07-09-2009, 03:29 PM
http://www.youtube.com/watch?v=LD80VRe0HLE
Znam da su komentari suvisni, ali ipak bi hteo da cujem misljenja. Kako ovo moze da udje u studio, dobije (dosta solidnu) produkciju, dobije termin na TV, dobije ime, status, kredibilitet... Gde smo pogresili?
:shock::shock::shock:
za studio - sto se cudis?? Para vrti gde burgija nece !! a ima jos drugih sredstava i nacina da se dodje do toga...
Solidna produkcija - :rotfl::rotfl::rotfl:
KREDIBILITET - :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::r otfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::ro tfl::rotfl::rotfl:
Status - :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::r otfl:
nesto si tu pobrkao malo....toga nema ovde !!
Samo ima puno plastike.....
mikac
07-09-2009, 03:48 PM
Pa dobro sad... u tom nekom 'narodnjackom' svetu se izborila za status. Mene samo zanima DOKLE cu da palim TV i da ih slusam? :banghead:
shashko
07-09-2009, 04:10 PM
Pa dobro sad... u tom nekom 'narodnjackom' svetu se izborila za status. Mene samo zanima DOKLE cu da palim TV i da ih slusam? :banghead:
sve dok placas pretplatu....
darkstar
07-09-2009, 04:24 PM
nemoj bre da mi dirate vendi,bozanstvo ! :) :) :)
Gledaj ovaj klip skandal ... majmuncinu sa glavom pitona haha :)
In Vendi we trust
Tribal_kg
07-09-2009, 04:44 PM
Jbg... Mozda je resenje u tome da ne palis TV i gledas njih vec da sednes i napravis nesto pa da im pokazes sta znas.
Trebalo bi napraviti jedan thread gde ce svi da bace hejt na Grand, ili sta vec, i onda da se zavrsi ta prica.
mikac
07-09-2009, 04:51 PM
sve dok placas pretplatu....
Necu je platiti pa makar dobio sedmicu! Radimo mi batice, ali je sve to spooorooo.... Dok "mi" smiksamo jedan album Sasha P. (aka Serbian P.Diddy) ce izbaciti jos 10 novih 'zvezda' i ko ce slucati sta tamo neko ima da kaze.... A o terminima za TV i radio, nastupe, promocije itd. i da ne pricamo. :mad:
holla!
silicon science
07-09-2009, 05:05 PM
Nemoj neko Vendi da mi dira 8-)8-)
darkstar
07-09-2009, 05:19 PM
Vendi za ministra kulture !
lesha
07-09-2009, 06:58 PM
melodija na pocetku je skinuta sa jedne italo disco stvari..
mikac
07-09-2009, 08:39 PM
Zasto li me to ne cudi? :banghead:
awacs
07-09-2009, 09:11 PM
Necu je platiti pa makar dobio sedmicu! Radimo mi batice, ali je sve to spooorooo.... Dok "mi" smiksamo jedan album Sasha P. (aka Serbian P.Diddy) ce izbaciti jos 10 novih 'zvezda' i ko ce slucati sta tamo neko ima da kaze.... A o terminima za TV i radio, nastupe, promocije itd. i da ne pricamo.
Aaaaa.... da počnete da miksate br?e? Ne razumem se u raspodelu termina za TV i radio, ali kapiram da ni ?. Mitrović ne bi bio imun na hiperprodukciju neke druge muzike, samo kad bi je bilo. Mislim, on je svirao sa raznim likovoma pre nego ?to je osnovao studio, pa radio, pa TV. Valjda čovek ume da ukapira u kom grmu le?i zec :wink:
Pozdrav,
Vasa
LACKY
07-09-2009, 10:31 PM
Pa ovo nije na RTS-u, znaci nije za pretplatu. Nije ni Na Pinku, ili jeste ako se sada zove BN.
Ja taj kanal nemam.
Ajde da budemo realni, za 500 evra na ovoj televiziji bilo ko moze 3 minuta cak i da prdi u mikrofon.
Pa ko voli neka izvoli.
mikac
08-09-2009, 12:55 AM
Nije care ovde u pitanju ni 3 minuta, ni 500 evra, ni izbor tv stanice. Nesto nam fali u glavi (mis'im nama generalno kao naciji). Skidam im kapu za poslovanje, biznis, brzo miksanje, produktivnost, podelu rada i sta ti sve ne... Ali zasto da gledamo shund? OK neka rade sta hoce, ali kad ja cujem da devojcica od 5-6 godina u igri peva pesmu "a kod tebe su jos uvek moje gacice" pozelim da se nikad nisam vratio iz USA i da nastavim tamo da studiram zvuk (ta se pesma vrtela na Pinku, zar ne?). Ajde to, al sto poskidase sve one grcke i turske ritmove.......??? :confused:
Nije Awacs ovde problem u brzom miksanju. Mozes ti da ga propustis i kroz 5 SSL-a, ali dok on ne cuje onaj triler i ne razbije flashu o glavu to nije hit...
pecass
08-09-2009, 01:17 AM
Strategija Marine Tucaković za pravljenje hitova
Svaki posao u ?ivotu mora biti dobro osmi?ljen, a kvalitetna strategija je pola posla. Najbr?a "pesnikinja" svih vremena (oko 100 pesama dnevno), Marina Tucaković je uvek u velikom poslu, jer joj se dnevno javi pola estrade sa ?eljom da im napi?e 10 novih pesama - 10 novih hitova, te mora racionalno da tro?i svoje vreme. Praskozorje. Marina spava sa povezom preko očiju. Zvoni telefon.
Marina (pospano): mmmm... alo!
Glas sa druge starne ?ice: Ej, ćao, Maki, jesam li te probudila? Stoja ovde.
Marina (skida povez): U, bre, Stojanka, vidi? li ti koliko je sati?
Stoja: Izvini, ja se sad vratila sa tezge. Nego, htela sam da te pitam. Hoću da napravim bombu od albuma, da jebem kevu svim ovim kurvetinama i otvaračicama usta, pa sam htela da mi ti napi?e? pesme. Pare nisu problem.
Marina (uzima papir i olovku): Ma nema? frke. Nego, ti si ipak klasa, moraću da ulo?im dosta vremena, oko 2 meseca, a to će ba? da ko?ta...(računa). Je l puno 30 hiljada evra, pola unapred, pola po obavljenom poslu?
Stoja (ushićeno): Ma gde mnogo, superi?ka. Sad ću da ti uplatim 15 soma na tekući račun. Aj, čujemo se se za 2 meseca, neću da te ometam.
Marina odlazi u klozet. Uzima redom bočice od parfema, domestosa, cifa, vima i čita etikete na njima. Munjevito pravi nekoliko rima: emulgator - integrator, patnja i bol - etil alkohol, balzam - orgazam.... Posle 5 minuta se vraća iz kupatila i uključuje kompjuter. Otvara jedinu pesmu koju je ikada napisala, 1982, i random metodom, na 10 različitih načina umeće novostvorene rime, i pravi 10 novih pesama. Isključuje kompjuter, pakuje torbu i kreće u banku. Podi?e 15 'iljada koje je uplatila Stoja i odlazi u turističku agenciju gde uplaćuje dvomesečno letovanje na Sej?elima.
Dva meseca kasnije. Susret sa Stojom.
Marina (crna ko Med?ik D?onson): Gotovo, Stojo! (Pru?a joj 10 papira sa tekstovima).
Stoja: Ju, al si pocrnela, kao da si na moru bila. (Pru?a joj 15 hiljada)
Marina (pare u d?ep): Ma kakvom moru, crn je ovo posao, moja Stojo.
Stoja (zadovoljno čita pesme): Jebaću im kevu sad.
disco violence
08-09-2009, 07:47 AM
Kako ovo moze da udje u studio, dobije (dosta solidnu) produkciju, dobije termin na TV, dobije ime, status, kredibilitet... Gde smo pogresili?
Pogresili smo jer ne dozvoljavamo da nas jasu po vasarima.
InsaneEyes
08-09-2009, 08:42 AM
Svaki posao u ?ivotu mora biti dobro osmi?ljen, a kvalitetna strategija je pola posla. Najbr?a "pesnikinja" svih vremena (oko 100 pesama dnevno), Marina Tucaković je uvek u velikom poslu, jer joj se dnevno javi pola estrade sa ?eljom da im napi?e 10 novih pesama - 10 novih hitova, te mora racionalno da tro?i svoje vreme. Praskozorje. Marina spava sa povezom preko očiju. Zvoni telefon.
Stoja: Izvini, ja se sad vratila sa tezge. Nego, htela sam da te pitam. Hoću da napravim bombu od albuma, da jebem kevu svim ovim kurvetinama i otvaračicama usta, pa sam htela da mi ti napi?e? pesme. Pare nisu problem.
Marina (uzima papir i olovku): Ma nema? frke. Nego, ti si ipak klasa, moraću da ulo?im dosta vremena, oko 2 meseca, a to će ba? da ko?ta...(računa). Je l puno 30 hiljada evra, pola unapred, pola po obavljenom poslu?
Stoja (ushićeno): Ma gde mnogo, superi?ka. Sad ću da ti uplatim 15 soma na tekući račun. Aj, čujemo se se za 2 meseca, neću da te ometam.
Marina odlazi u klozet. Uzima redom bočice od parfema, domestosa, cifa, vima i čita etikete na njima. Munjevito pravi nekoliko rima: emulgator - integrator, patnja i bol - etil alkohol, balzam - orgazam.... Posle 5 minuta se vraća iz kupatila i uključuje kompjuter. Otvara jedinu pesmu koju je ikada napisala, 1982, i random metodom, na 10 različitih načina umeće novostvorene rime, i pravi 10 novih pesama. Isključuje kompjuter, pakuje torbu i kreće u banku. Podi?e 15 'iljada koje je uplatila Stoja i odlazi u turističku agenciju gde uplaćuje dvomesečno letovanje na Sej?elima.
Marina (crna ko Med?ik D?onson): Gotovo, Stojo! (Pru?a joj 10 papira sa tekstovima).
beat takeshi kitano sve objasnio :D:rotfl::rotfl::rotfl:
Multicom
08-09-2009, 10:09 AM
http://www.youtube.com/watch?gl=CA&hl=en&v=E7IUR_fFypI
jedan od najvećih hitova svih vremena, vrh vrhova, scenografija, image, tekst je izuzetno inteligentan, poetičan. Svaki put pustim suzu kad ovo čujem.
Obavezno pogledati ovo muzičko antologijsko ostvarenje!!!
Najjači je svemirac s harmonikom, ko je ovo smislio majko mila....?
Danny Lou
08-09-2009, 10:40 AM
kako to mozete da se izrazavate pa zar vam ne pada na pamet da je producent doticne tu na forumu??? kako mozete tako da pricate o necijem radu??? cccccccc :shock::shock::shock: gdje vam je etika, kolegijalnost, postovanje????:shock::shock::shock::shock::shock:
awacs
08-09-2009, 11:10 AM
Pa ovo nije na RTS-u, znaci nije za pretplatu. Nije ni Na Pinku, ili jeste ako se sada zove BN.
Ja taj kanal nemam.
Pusti ti te "to je BN, a ne Pink" fore. I vrapci na grani znaju da su RTS, Pink i SOKOJ krivi za sve to:rolleyes:
kejkz
08-09-2009, 11:52 AM
Za sve je kriva jaka ?ljiva
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/YFsT3qYjTnM&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/YFsT3qYjTnM&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
vasko
08-09-2009, 12:03 PM
hahahahahha koj post covece :rotfl:
vasko
08-09-2009, 12:11 PM
sto ste se okomili na tu vendi i nije losa tolko,da je 15 godina mladja ja bi je jebo
karleusa je mnogo gluplja i istripovanija od nje,obradila riba "lords of the boards" guano apesa,ima gomilu debilnih izjava po nedeljnim popodnevima....
awacs
08-09-2009, 12:15 PM
:D:rotfl:Odavno se nisam ovako zabavio:rotfl::D
mikac
08-09-2009, 12:16 PM
kako to mozete da se izrazavate pa zar vam ne pada na pamet da je producent doticne tu na forumu??? kako mozete tako da pricate o necijem radu??? cccccccc :shock::shock::shock: gdje vam je etika, kolegijalnost, postovanje????:shock::shock::shock::shock::shock:
E bas bi voleo da se producent doticne javi da mu postavim par pitanja, tj. da ga unakrsno ispitamo. Etika?!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ako su je doktori izgubili, zasto je ne bi izgubili i producenti?
Multicom
08-09-2009, 12:36 PM
Ovaj echo na glasu mi je nenadjebiv, ko na lunaparku..ajmo vozači disko vozači turbo vozači, jo? jedna vo?nja, nagradna vo?nja, bata u zelenoj majci skinio patka..!!!
allegrosteva
08-09-2009, 12:40 PM
jedan od najvećih hitova svih vremena, vrh vrhova, scenografija, image, tekst je izuzetno inteligentan, poetičan. Svaki put pustim suzu kad ovo čujem.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahaha
pecass
08-09-2009, 01:23 PM
Zlatno doba sa kraja 80-ih i odgovor na Lepu nam Brenu i jos Slatkiji greh - reditelj je NepreStanko Crnobrnja - koji je i rezirao pola tih novokomponovanih i naravno to doooobro naplatio:)
Tako treba:D
Danny Lou
08-09-2009, 02:10 PM
kujara koja je shvatila da ovaj tupavi narod voli sisu i pichku. ostalo nista vise nije vazno, vazno je da sisa i picka sto vise titraju a uz sta i na koga je to nakacheno i kako se ta ponasa to svakoga boli kurac, jedino nas pacenike koji moramo to da gutamo i da se negdje u nekoj prici dovedemo u veza sa takvom ni iz kog razloga drogiranom splachinom od drolje...
neko ce reci vendi, dj krmak, mica trofrtaljka, mara i derventske lole, vip, renome, juzni vjetar, cvrcak, prdez i tako dalje da su pametni ljudi i da narodu daju ono sto narod trazi, zaradjuju pare i tako dalje.
alooooo ako pravim splacine koje svinje jedu ne znaci da mogu sutra praviti rucak na sastanku G8 (ne srbijanskom)!
e sad u ovakvim situacijama uvijek (hvala Bogu) svako ima nesto reci i to je dobro, ljudi se istresu malo ako ne mogu na doticnima ali zakljucak uvijek izvisi...
e pa zasto mara i ostala banda ne bi krenuli da prave kvalitetne pjesme, sa ultra dobrim tekstovima pa na takav nacin zaradjivali pare???
Bockie
08-09-2009, 02:16 PM
kujara koja je shvatila da ovaj tupavi narod voli sisu i pichku.
Ti ne?
:D
awacs
09-09-2009, 10:30 AM
e pa zasto mara i ostala banda ne bi krenuli da prave kvalitetne pjesme, sa ultra dobrim tekstovima pa na takav nacin zaradjivali pare???
Recimo, neke ovakve pesme :rolleyes::
<object width="560" height="340">
<embed src="http://www.youtube.com/v/V4oz7KFRp90&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></object>
Pozdrav,
Vasa
Danny Lou
09-09-2009, 12:40 PM
vaso:
DA! 8-) ili recimo takve... :grin::grin::grin::grin::grin::grin:
bockie:
volim i ja naravno, ali ne malo visem nivou....
Bockie
09-09-2009, 01:03 PM
:rotfl:
A, cika Vaso... ...mnogo si zajeban...ahaha....
Ma shalim se cika Danny,pogledao sam U-tube,povracao i sve mi je jasno...!:banghead:
Danny Lou
09-09-2009, 01:09 PM
ma chika vaso je stara kuka... mora da ga je nesto bocnulo :rotfl::rotfl:
awacs
09-09-2009, 02:25 PM
Hehe, nije lepo ne biti samokritičan. U nekoj knjizi sam pročitao da nije lepo smejati se bratu zbog trna u njegovom oku, a ne osećati brvno u svom oku... ili tako nekako...
Mene samo golica pitanje zašto li se ljudi sekiraju zbog (t)urbo folka? Vendina publika je "tupava", a mnogi bi dali bubreg iz nedara da taj isti tupavi puk plati njima, a ne njoj. Pa.... platiće njoj, zato što ih ona ne naziva stokom. Tako nekako ispada.
@Danny Lou:
Stara kuka pitala fazana: tužna tico, kolko brojiš dana? Ja sam svoj muzički dug otadžbini odradio, aj' sad ti.
Pozdrav,
Vasa
SumAnuT
09-09-2009, 03:19 PM
Dok ne prestanes da palis TV?
Ako trazis smisao, kulturu, razum, odredjeni stepen evolucije ... onda uzmes pa citas knjigu ili internet, ne razumem sta ocekujes da nadjes na TV-u poznavajuci mentalitet prosecnog zemljanina.
LACKY
09-09-2009, 06:07 PM
Pusti ti te "to je BN, a ne Pink" fore. I vrapci na grani znaju da su RTS, Pink i SOKOJ krivi za sve to:rolleyes:
Pa 80-tih nisi imao sve te televizije, pa je postojao neki Juzni Vepar ciji su pevaci bez tv-a punili dvorane i prodavali po 300 000. Gurnuti nesto pod tepih neznaci da nepostoji.
I polemike o sukobu ruralnog i nekog urbanog ukusa postoje u svakoj zemlji pa i ovde.
Tako da se svaki put iznova vrtimo u krug. Sta je starije kokoska ili jaje.
awacs
09-09-2009, 06:25 PM
Pa 80-tih nisi imao sve te televizije, pa je postojao neki Juzni Vepar ciji su pevaci bez tv-a punili dvorane i prodavali po 300 000. Gurnuti nesto pod tepih neznaci da nepostoji.
I polemike o sukobu ruralnog i nekog urbanog ukusa postoje u svakoj zemlji pa i ovde.
Tako da se svaki put iznova vrtimo u krug. Sta je starije kokoska ili jaje.
To moje pisanije be?e ironično, ali eto ostade neshvaćeno.
Pozdrav
Danny Lou
09-09-2009, 07:04 PM
cika vaso izgleda da si danas ustao na krivu nogu :grin:
i idemo u krug, stalno... djela, ipak su djela koja ostaju
LACKY
09-09-2009, 10:23 PM
To moje pisanije be?e ironično, ali eto ostade neshvaćeno.
Pozdrav
Ja sam cisto onako dohvatio tvog posta.
Jasna stvar.
Smara vise kuknjava kako je neko upropastio muziku, i kako ovde vise niko nece da slusa (recimo) Rok.
Sto ne da nije tacno!
supersonic
10-09-2009, 02:47 AM
Vanzemaljac, pravi je muškarac.
Volim te balkane moj !
kujara koja je shvatila da ovaj tupavi narod voli sisu i pichku. ostalo nista vise nije vazno, vazno je da sisa i picka sto vise titraju a uz sta i na koga je to nakacheno i kako se ta ponasa to svakoga boli kurac, jedino nas pacenike koji moramo to da gutamo i da se negdje u nekoj prici dovedemo u veza sa takvom ni iz kog razloga drogiranom splachinom od drolje...
neko ce reci vendi, dj krmak, mica trofrtaljka, mara i derventske lole, vip, renome, juzni vjetar, cvrcak, prdez i tako dalje da su pametni ljudi i da narodu daju ono sto narod trazi, zaradjuju pare i tako dalje.
alooooo ako pravim splacine koje svinje jedu ne znaci da mogu sutra praviti rucak na sastanku G8 (ne srbijanskom)!
e sad u ovakvim situacijama uvijek (hvala Bogu) svako ima nesto reci i to je dobro, ljudi se istresu malo ako ne mogu na doticnima ali zakljucak uvijek izvisi...
zato sto ih boli q*ac i zato sto money makes the world go round... daj sto vise za sto manje vremena
Ja sam cisto onako dohvatio tvog posta.
Jasna stvar.
Smara vise kuknjava kako je neko upropastio muziku, i kako ovde vise niko nece da slusa (recimo) Rok.
Sto ne da nije tacno!
pa izvini, al tacno je... koji to nas bend u poslednje vreme dobro zvuci osim pozerskog van goga? svaki album je negde debelo zasran.. ili u autorskom ili u producentskom delu posla
recimo novi negativ.. ono je blago receno odvratno. Iako su pesme mozda dobre ja ne mogu da slusam garazni demo snimak sa vokalom koji brije na 5 kila i krvare usi, a jos je i pojacan nenormalno u odnosu na sve ostalo.. cak i oni koji nemaju veze sa muzikom cuju da tu nesto ne valja i nece da slusaju
a jedini bend koji je uspeo da izgura neke "novije" pesme medj' repertoare rok bendova je YU grupa, a i taj album ima vec 5 godina.. i to je svima ok ploca, mogla je i bolje ali sasvim ok... dakle, moze se!
a posle lepo pustim rok iz devedesetih (recimo generaciju 5 sa dj. davidom) i uzivam u lepoti zvuka jebote, pored toga sto su dobre i same pesme
dok kod narodnjaka nema zezanja sa produkcijske strane, velika lova je u pitanju.. to mora da bude full i da stoja jebe kevu posle u shvabiji da bi dosla opet da iskesira 30 somica marini za novu plocu
dakle realno... ja kad sam bio klinac imao sam izbor.. i slusao sam generaciju 5, sunshine, prvi negative, dlm, partibrejkerse, eyesburn, orthodox celts itd itd.. i to je sve bilo i vise nego korektno.. sada izbor ne postoji, a to sto postoji uglavnom ne valja... jedino "matorci" sto mogu malo da pomognu da usmere klince da ne odlepe od degenerizama zvanih grand, bn, lazarevic produkcija, renome i ostalih
my 5 cents :P
Hepek
11-09-2009, 07:44 AM
<object height="344" width="425">
<embed src="http://www.youtube.com/v/YFsT3qYjTnM&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="344" width="425"></object>
U bog je .... koji joj je...hahhaha, da se nije dobro nadrmala.
često ?altajuci kanale nalitim na ovako ne?to i ne mogu da dodjem sebi, i ne znam ko ovo moze da slusa, i na kraju ko ovakvim debilima pravi pjesme...:banghead::banghead::banghead:
HeatMan
11-09-2009, 08:44 AM
@kvu: a strip?
Danny Lou
11-09-2009, 10:04 AM
KVU kazes matorci bi mogli izvuci... ali koliko ima voljnih matoraca koji su se u vecini slucajeva sreli sa kretenima od klinaca kojima su htjeli pomoci i koji su rekli sami sebi: "e sad sam nesto pogurao, pomogao i vise necu nikad!"???
u trash smo upali i nema nam nazad...
ovako ako nastavi i gerogiev ce poceti da prima narodnjake u studio... samo je pitanje vremena...
awacs
11-09-2009, 12:15 PM
pa izvini, al tacno je... koji to nas bend u poslednje vreme dobro zvuci osim pozerskog van goga? svaki album je negde debelo zasran.. ili u autorskom ili u producentskom delu posla
Nevolja sa domaćim "urbanim" bendovima je samo u tome ?to mahom prave muziku za svoju ekipu, ?to na?alost vodi u samoizolaciju. Mo?da gre?im, ali većina ih zvuči tako.
Nedostatak mainstreama je upropastio rok scenu u Srbiji. Jb? "scenu" u kojoj postoji samo alternativa. Alternativa u odnosu na ?ta? A mainstream pop/rok je nestao onog momenta kada su bendovi iz političkih razloga odbili da sarađuju sa mainstream medijima 90'ih - istim tim Pinkom, RTS-om i sličnima. I nisu ni Pink ni RTS zatvorili vrata rok muzici, ona se sama durila. Bilo je davno, ali se jo? uvek sećam.
Pozdrav,
Vasa
Nevolja sa domaćim "urbanim" bendovima je samo u tome ?to mahom prave muziku za svoju ekipu, ?to na?alost vodi u samoizolaciju. Mo?da gre?im, ali većina ih zvuči tako.
Nedostatak mainstreama je upropastio rok scenu u Srbiji. Jb? "scenu" u kojoj postoji samo alternativa. Alternativa u odnosu na ?ta? A mainstream pop/rok je nestao onog momenta kada su bendovi iz političkih razloga odbili da sarađuju sa mainstream medijima 90'ih - istim tim Pinkom, RTS-om i sličnima. I nisu ni Pink ni RTS zatvorili vrata rok muzici, ona se sama durila. Bilo je davno, ali se jo? uvek sećam.
Pozdrav,
Vasa
e tako je... ali to ipak previse dugo traje.. ne znam u cemu je problem. Verujem da kad bi bendovi radili ponovo kako treba i dobijali samo sat vremena nedeljno na bilo kojoj od ove dve televizije da bi bilo sasvim dovoljno... samo nek postoji izbor
@danny
uvek ima nazad... a sto se tice georgieva, bolje i to nego da slusam sergeja, vasica, kovacevica i ostalih umetnika sa pesmama od kojih mi se vise sere... teska ljubavna depresija... ;))) narodnjaci bar imaju 3-4 ritma koji vrte a ovi samo jedan! :)
@heatman
strip je puko.. a i bas me cudi :)))
lm, ne zelim da se neko oseti uvredjenim. svi mi radimo za jbnu lovu na kraju krajeva pa snimao i svinju kako grokcje u tuc tac aranzmanu.. Ne iznosim samo svoje vidjenje, vec to isto misle i mnogi sa kojima sam pricao na tu temu.
pozdrav :)
LACKY
11-09-2009, 04:08 PM
recimo novi negativ.. ono je blago receno odvratno. Iako su pesme mozda dobre ja ne mogu da slusam garazni demo snimak sa vokalom koji brije na 5 kila i krvare usi, a jos je i pojacan nenormalno u odnosu na sve ostalo.. cak i oni koji nemaju veze sa muzikom cuju da tu nesto ne valja i nece da slusaju
a jedini bend koji je uspeo da izgura neke "novije" pesme medj' repertoare rok bendova je YU grupa, a i taj album ima vec 5 godina.. i to je svima ok ploca, mogla je i bolje ali sasvim ok... dakle, moze se!
a posle lepo pustim rok iz devedesetih (recimo generaciju 5 sa dj. davidom) i uzivam u lepoti zvuka jebote, pored toga sto su dobre i same pesme
dok kod narodnjaka nema zezanja sa produkcijske strane, velika lova je u pitanju.. to mora da bude full i da stoja jebe kevu posle u shvabiji da bi dosla opet da iskesira 30 somica marini za novu plocu
dakle realno... ja kad sam bio klinac imao sam izbor.. i slusao sam generaciju 5, sunshine, prvi negative, dlm, partibrejkerse, eyesburn, orthodox celts itd itd.. i to je sve bilo i vise nego korektno.. sada izbor ne postoji, a to sto postoji uglavnom ne valja... jedino "matorci" sto mogu malo da pomognu da usmere klince da ne odlepe od degenerizama zvanih grand, bn, lazarevic produkcija, renome i ostalih
Pepersi su u kukuruzima pored Indjije prodali 100 000 karata!
Tako da moja prica stoji, to sto niko nece da slusa domaci rock govori nesto drugo.
Znaci nije da niko nece da slusa, vec to sto nece svasta da slusa!
awacs
11-09-2009, 04:10 PM
e tako je... ali to ipak previse dugo traje.. ne znam u cemu je problem. Verujem da kad bi bendovi radili ponovo kako treba i dobijali samo sat vremena nedeljno na bilo kojoj od ove dve televizije da bi bilo sasvim dovoljno... samo nek postoji izbor
Pa, za početak bi bendovi mogli da počnu da prave pesme koje mogu da dopru malo dalje od bliskih prijatelja iz kraja. S.A.R.S. je dobar primer za to, ali teško je napuniti CEO sat programa (a kamoli nedeljno) jednim bendom sa dva hita...
Pozdrav,
Vasa
P.S. Umalo da zaboravim jednu stvar, a važna je. Bane Antović A.K.A. MTS je svojevremeno za "urbanu" muziku bio ono što je Saša Popović danas za "novu urbanu muziku". Zašto je ta priča pukla, a Grandova nije? Mislite o tome.
pecass
11-09-2009, 05:11 PM
Ko zna Baneta-...:wink:
Bockie
11-09-2009, 05:23 PM
Pepersi su u kukuruzima pored Indjije prodali 100 000 karata!
Tako da moja prica stoji, to sto niko nece da slusa domaci rock govori nesto drugo.
Znaci nije da niko nece da slusa, vec to sto nece svasta da slusa!
E svaka ti cast Lacky...!
I cika Vasa lepo veli...
A koji je drugi hit?
awacs
11-09-2009, 05:26 PM
Ko zna Baneta-...:wink:
Ma naravno, ko ne zna Baneta skupo bi ga platio, a ko ne zna S. Popovića.....:wink:
Nisu tu bitni Bane A. i Saša P. bitno je to što "oni Sašini" znaju šta hoće a "mi Banetovi" znamo šta nećemo.
Pozdrav,
Vasa
P.S. (edit) @Big Bockie: drugi hit = Debeli lad (nije pocepao kao Buđav lebac, ali je opet veći hit od celokupnog S3P-ovog opusa...)
HeatMan
11-09-2009, 06:14 PM
Pa, za početak bi bendovi mogli da počnu da prave pesme koje mogu da dopru malo dalje od bliskih prijatelja iz kraja. S.A.R.S. je dobar primer za to, ali te?ko je napuniti CEO sat programa (a kamoli nedeljno) jednim bendom sa dva hita...
to retko ko ume.. da ne budesh deklarisan kao "komerc", ali da te shiri narod slusha... to mogu samo pravi muzichari, a ne gomila wannabe-eva sa kompom i klavijaturom..
evo za one koji ne znaju, kako rok scena zaradjuje:
banda bend. gitarista iz alise (drugi), bubnjar iz ekv, basista iz neke manje poznate grupe, i odlichan pevach.. koji je inache prvi put svirao sa njima, jer im je glavni pevach imao neko snimanje (glumac je i radi sa njima samo zato shto je showman)...
prvi put zajedno. bez probe.. dogovori pred nastup. petak veche. svirka. pun kafic. prvo drugo pice, moraju da uspore jer imaju samo josh 3 za dz.
izlaze na binu. rokaju po secanju pesme (potpuna improvizacija), i na toj muKi :) se poznaju junaci. odlichni muzichari.. odlichno odsvirano, i to bez ikakve probe.. gitarista zna jednu pesmu, basista drugu, pevach (i gitara) trecu.. nema veze, svirace sve tri.
odlichna svirka. pauza. sedaju kod mene.. ja iz zezanja (dobar mi je drugar gitarista) kolko dobijate za svirku?
kaze 4000. ja rek'o, ma daj nemoj me zezash.. kako 4000? za veche? da ga nisi preterao (misleci da su evri).. naravno, radilo se o dinarima. 4k dinara po glavi.
a to su ljudi koji sviraju, pevaju i vesele se za tako male pare (kao cigani, samo bolje..) :)
sa druge strane, reperi, se bune shto zarade oko 200 eura po tezgi.. gde izadju na sat vremena max i izrokaju sve preko matrica (koje im je radio ko zna ko)..
sa trece strane. lexington bend (drugari sa faksa).. pre nego shto su postali "popularni", zaradjivali su po 100/150 eura po glavi 4 puta nedeljno. pevali narodnjake po splavovima..
sad malo vecu lovu obrcu..
uzasno je stanje muzichara u srbiji.. ali opet, ako MUZICHARI zaradjuju 4k din na veche, ne mogu neki djevi i reperi da se bune za lovu.
silicon science
11-09-2009, 06:45 PM
uzasno je stanje muzichara u srbiji.. ali opet, ako MUZICHARI zaradjuju 4k din na veche, ne mogu neki djevi i reperi da se bune za lovu.
Meni kad neko u Srbiji da 4000 din ja sam srecan k'o malo dete :banghead::banghead: Al pazi jbg, nemam (jos uvek :banghead:) album (jer sam lenchuga), nisam nesto poznat, i spram toga takav je i honorar...
Mislim da je 4000 din realna cena za tako tezga bend (koji je kul naravno i znaju da sviraju), jer i te "kafane" ne zarade novca kao i one gde gostuje Dado Polumenta... Uz narodnjake ide "veselje" i "nazdravljanje", a na rok ili hip hop pola dodje naduvano i treba mu koka kola.. :rotfl::rotfl::rotfl:
Mozes i tako posmatrati "problem", sa, da kazemo, antropoloske strane :wink::wink::rotfl:
Iskreno ne mislim da je muzika kod nas u ku%cu, jer bendovi poput "Gun Sale" recimo me potpuno razuvere u tako nesto.. Ko ih je chuo uzivo zna o chemu pricham :wink: To je samo jedan od primera, ima ih jos dosta... A opet, ne zaradjuju skoro nista para, a i ne trude se da zarade, vole da "prze chorbu na visokotonce"...
DaBear
12-09-2009, 02:33 PM
http://www.youtube.com/watch?v=YFsT3qYjTnM&feature=related
:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:: shock::shock::shock:
Danny Lou
12-09-2009, 02:46 PM
hehehehehe... tema se uveliko rasplela a pocelo je bas oko ove kujare tj. ovog istovara sranja iz ljudske nasmrkane psihe...
InsaneEyes
12-09-2009, 04:40 PM
leb te jebo :shock::shock::shock::shock::shock:
igorxp
12-09-2009, 06:35 PM
Boginja!
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/prU6Xmbgveg&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/prU6Xmbgveg&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
InsaneEyes
12-09-2009, 09:44 PM
Boginja!
mozda boginja 10og kruga pakla
evo objashnjava nam o behringeru, SODOMA I GOMORA kazem vam :D
http://www.youtube.com/watch?v=GQTsPJCiTOM&feature=related
mikac
13-09-2009, 11:16 PM
Kolega ja sam SHOCKIRAN... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
a kakve ovo veze ima sa behringerom..?
InsaneEyes
14-09-2009, 12:10 AM
pa s*re nesto o trutovima
Starter*
14-09-2009, 02:09 AM
Vendi bila ucenik generacije pa je jedan dan samo crklo pojacalo...:) a ja kazem smanji...ahahahah
Miha Blaze
14-09-2009, 10:49 AM
iz ovoga vidim da verovatno ne pratis, sto verovatno opet nisi ti kriv, jer nemas gde da pratis... ali bendova ima... boljih mnogo nego ranije... bolje i pesme, i produkcija ume da iznenadi ;)... samo nema nigde mesta za njih... jbg...
mikac
14-09-2009, 04:50 PM
Да ми лепо нашу драгу нам Венди кандидујемо за народног посланика, па ком опанци том и џери..?? :d
pecass
15-09-2009, 04:17 PM
Ajd malo razonode da joj ne puknu.....:rotfl:
http://www.youtube.com/watch?v=cylzmeKlC0Q&feature=related
Stara dobra jos od Rimskog doba - dajte narodu razonode pa vi udrite....ima cime raja da se zabavlja:wink:
pecass
15-09-2009, 04:26 PM
I nesto dosta ozbiljnije:wink:
http://www.youtube.com/watch?v=rwNqSgbJPjY&feature=player_embedded
mikac
15-09-2009, 05:16 PM
Ovo je jos jedno novo!!!! :shock: Buzuki i distorzija... Kako li ga struja ne ubi?! :confused:
awacs
15-09-2009, 05:38 PM
Ovo je jos jedno novo!!!! :shock: Buzuki i distorzija... Kako li ga struja ne ubi?! :confused:
Ubiće tebe Grci ako te čuju da ovo zove? buzukijem :wink: Ja bi reko da je ovo saz (dodu?e maskiran u ornamente tipične za buzuki). To Korenjak garant zna, al ga ne?to nema u poslednje vreme.
Pozdrav,
Vasa
nokash974
29-09-2009, 11:20 PM
Peco ss..za pricu o tome kako nastaju pesme ti moram reci..kralj si najstrasniji..I svi koji su normalni znam da su tu i da ih pritiska svakodnevna i uzasna glupost po nasoj zemlji...Mogu dodati puno toga ali bi bio strasni kandidat za ban a i ne treba to da cinim...Nadam se da ce nasa zemlja izaci iz crne rupe,da ce svi licemerni postati odgovorni i ozbiljni pa da ce Sabanima i Kitama u lice u medijima reci da su zalutali...i da je to muzika za dizanje testa..Da ce pevaljke i decaci koje ja zovem Tozovci sa splavova svirati samo tamo a ne po eminentnim tv stanicama...i da necemo vise slusati gde su jeli sarme i bili na pecanju..moraju se opet zbog takvih otvarati vecernje skole,i moramo prestati da razmisljamo samo o novcu ali svi...neke stvari ne mogu biti kupljene..na zalost ovde se kupuje sve...Zelim da osvane dan kada ce oko mene nestati glupost...Budite moji saborci cenim vas sve...UBIJMO GLUPOST MISLIM DA MOZEMO...VELIKI POZZ ZA SVE VAS...
LACKY
30-09-2009, 12:19 AM
Pra pa pa prapapa/pra pa pa prapapa!
Ko kaze da niko ne ulaze u alternativu!
E sad sto svaka dobra alternativa jednoga dana postane main streame!
Pa valda je to i cilj.
Alternativno, znaci ukazujes, da ono sto vlada nije dobro. Znaci da si bolji ili(u najmanju ruku) intersantniji!
Ako je neko ceo zivot alternativa, znaci da je losa alternativa!
HeatMan
30-09-2009, 07:20 AM
to je takmichenje bilo nameshteno radi privlachenja paznje.
poz
balthazaar
30-09-2009, 11:32 AM
volio bih da čujem sve zaklete anti-narodnjake , pobornike kvalitetne i urbane muzike da naprave jedan klip...sa klavijaturom, ili gitarom, nebitno...klip u kome će precizno skinuti harmonije ,odsvirati foršpil i otpjevati sa trilerima npr neku Šabanovu pjesmu...taj neka pokaže koliko je muzički vješt i neka onda kaže - eto pljujem na ovo!
evo jedna relativno laksa...oću da čujem sve ove ukrase na foršpilu...trilere u vokalu...i harmonijske ukrase
http://www.youtube.com/watch?v=65cRrO253GY&translated=1
silicon science
30-09-2009, 11:43 AM
volio bih da čujem sve zaklete anti-narodnjake , pobornike kvalitetne i urbane muzike da naprave jedan klip...sa klavijaturom, ili gitarom, nebitno...klip u kome će precizno skinuti harmonije ,odsvirati foršpil i otpjevati sa trilerima npr neku Šabanovu pjesmu...taj neka pokaže koliko je muzički vješt i neka onda kaže - eto pljujem na ovo!
evo jedna relativno laksa...oću da čujem sve ove ukrase na foršpilu...trilere u vokalu...i harmonijske ukrase
http://www.youtube.com/watch?v=65cRrO253GY&translated=1
Voleo bi da chujem bilo koga od narodnjaka da isprogramira neku Drum en Bejs ili chak i elektro jazz numeru u Ableton Live-u... Ovako nesto..
Mozda je maalkice tezi zadatak ali ipak, Shaban je Shaban :wink:
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/d_EL9UtL_mI&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/d_EL9UtL_mI&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
balthazaar
30-09-2009, 11:49 AM
Uprkos što sam i sam prvenstveno programer, te ću malo pljunuti na svoj fah - istina je isitan - programiranje se uz određenu količinu urođene muzikalnosti može naučiti - al nikad neću pjevati ko šaban:)
uzgred...odlična je ova stvar što si stavio :) Đasvi mi se...
balthazaar
30-09-2009, 12:14 PM
da čujem trilere
http://www.trilulilu.ro/xplaur/0dee3648bdf7a4
trilere, harmoniju. šafl
Danny Lou
30-09-2009, 12:55 PM
balthazare navodis omladinu na blud i nemoral... ccccc nemoj tako nije to dobar nacin!
balthazaar
30-09-2009, 01:08 PM
balthazare navodis omladinu na blud i nemoral... ccccc nemoj tako nije to dobar nacin!
Sve treba probati! Jedno iskustvo više! Ja kad sam probao shvatio sam da ne mogu da prismrdim, a ne da otpjevam nešto slično...da odsviram nekako i mogu sa ne tako vještim trilerima...al kad dođe do pjevanja...mrka kapa!! Od tada gajim jedan specifični respekt prema narodnjacima !
kejkz
30-09-2009, 01:39 PM
Mislim da vam svima promice poenta, bez postovanja stvaraoca, ma koliko nam se "svidjalo" njegovo delo, prica o pogubnoj muzici ili sta ti ja znam cemu gubi smisao. Svi se na srecu razlikujemo, i dalje, nismo odrasli niti se razvijali u istoj sredini, nemamo iste puteve, nemamo iste godine, imamo svako svoj ukus. Ne moramo se sloziti u mnogo cemu, ali ako ne postujemo jedni druge, i ako ne pokusamo da iz tudjeg ugla gledamo na bilo koju pesmu i uzivanje u njoj, onda o postovanju nas samih nema takodje nista.
Ja ne slusam narodnu muziku zato sto mi ne lezi, nikada se nisam u njoj nasao, nikada niko oko mene nije izrazavao makar i malo sentimenta za nju. Kada idem gradom, ja je ne cujem, u mojoj glavi su neki drugi zvukovi. Ali da je pljujem, a ne slusam je, i to u bilo kom obliku, ne mogu, niti zelim. Kada cujem nesto sto mi se ne svidi, prebacim kanal, izadjem ili ne udjem u kafic u kome se pusta, i to je moj "protest", ako se tako moze nazvati.
Kada vam se nesto ne svidi, vi uradite bolje! Nema kvalitetnijeg primera od tog.
E da, svaka cast Klifordu, ali ja eto npr vise volim Red Snapper i Square Pusher-a, slicno, a opet, razlicito!
darkstar
30-09-2009, 01:39 PM
Pra pa pa prapapa/pra pa pa prapapa!
Ko kaze da niko ne ulaze u alternativu!
E sad sto svaka dobra alternativa jednoga dana postane main streame!
Pa valda je to i cilj.
Alternativno, znaci ukazujes, da ono sto vlada nije dobro. Znaci da si bolji ili(u najmanju ruku) intersantniji!
Ako je neko ceo zivot alternativa, znaci da je losa alternativa!
Znaci,Porcupine tree je losa alternativa ? :)
SumAnuT
30-09-2009, 06:18 PM
Mislim da vam svima promice poenta, bez postovanja stvaraoca, ma koliko nam se "svidjalo" njegovo delo, prica o pogubnoj muzici ili sta ti ja znam cemu gubi smisao. Svi se na srecu razlikujemo, i dalje, nismo odrasli niti se razvijali u istoj sredini, nemamo iste puteve, nemamo iste godine, imamo svako svoj ukus. Ne moramo se sloziti u mnogo cemu, ali ako ne postujemo jedni druge, i ako ne pokusamo da iz tudjeg ugla gledamo na bilo koju pesmu i uzivanje u njoj, onda o postovanju nas samih nema takodje nista.
Ja uvek kada cujem narodnjake, ili bilo kakvu muziku koja se meni ne svidja podsetim sebe da neko uziva u toj muzici, kao sto ja uzivam u muzici koju ja volim, i nemam problem ni sa muzikom ni sa uzivaocima iste ...
Jedino mislim da muzika ne bi trebala da promovise pogresne vrednosti, ali opet muzicari nisu tu da vaspitavaju decu, nego roditelji, a i pogresne vrednosti nisu rezervisane za samo jednu vrstu muzike, vec se prozimaju kroz sve zanrove ...
awacs
30-09-2009, 08:33 PM
Ja uvek kada cujem narodnjake, ili bilo kakvu muziku koja se meni ne svidja podsetim sebe da neko uziva u toj muzici, kao sto ja uzivam u muzici koju ja volim, i nemam problem ni sa muzikom ni sa uzivaocima iste ...
+1000
Jedino mislim da muzika ne bi trebala da promovise pogresne vrednosti, ali opet muzicari nisu tu da vaspitavaju decu, nego roditelji, a i pogresne vrednosti nisu rezervisane za samo jednu vrstu muzike, vec se prozimaju kroz sve zanrove ...
+1000000
Uostalom, jedine vrednosti koje muzika promovi?e su notne vrednosti, sve ostale vrednosti dodaju slu?aoci. I te vrednosti idu njima na du?u...
Pozdrav,
Vasa
LACKY
01-10-2009, 01:00 AM
Znaci,Porcupine tree je losa alternativa ? :)
Nisam ja rekao da su konkretno oni losa alternativa. Pricao sam uopsteno.
Ali njih sam spomenuo iz razloga jer su vema medijski zastupljeni. Nepamtim kada sam na neku pesmu, u odredjenom vremenskom periodu vise puta natrcao od ove. I to u udarnim marketinskim terminima. Ocu reci ljudi su dobili sansu.
darkstar
01-10-2009, 01:15 AM
Nisam ja rekao da su konkretno oni losa alternativa. Pricao sam uopsteno.
Ali njih sam spomenuo iz razloga jer su vema medijski zastupljeni. Nepamtim kada sam na neku pesmu, u odredjenom vremenskom periodu vise puta natrcao od ove. I to u udarnim marketinskim terminima. Ocu reci ljudi su dobili sansu.
nesto se nismo razumeli ... ja sam mislio kad si rekao da ako je neko ceo zivot alternativa znaci da je losa alternativa...a ja kazem,eto,porcupine tree su i dalje alternativa,a tesko da su losi ..
Nije ni bitno,mozda mi je promaklo negde da si ih ti spomenuo...
srdanryu
25-10-2009, 07:29 PM
Ovo je sjajno.... Tekst je sjajan, dodje mi da vise nikad ni ne pomislim da se bavim muzikom!!! :rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.