Log in

View Full Version : ruDAW ONE za samo 440-480 eura

diviner
05-09-2009, 09:37 AM
Nakon cetvoromjese?nog rada na optimizaciji novih sistema za sledecu generaciju OSX kompatibilnih ruDAW audio racunara rumski tim je konacno izbacio novu i jeftiniju verziju ONE-a.

http://www.rumski.com/images/ruDAW/ruDAWONEosxsmall.png (http://www.rumski.com/index.php?categoryid=18&p2_articleid=455)

Baziran na Core 2 Duo (Pentium DualCore) platformi novije generacije, novi ruDAW ONE sa minimalnim radnim taktom od 4.0Ghz, 2GB RAM-a (proširivost ?ak do 16GB), 1TB radnog prostora, potpuno optimizovanom platformom za pokretanje najnovije verzije Leopard OSX sistema, i cijenom od samo ~500eura predstavlja, nadamo se, do sada ubjedljivo najbolju ponudu ovakvih sistema na našem tržištu.

Kompletna vijest! (http://www.rumski.com/index.php?categoryid=18&p2_articleid=455)

diviner
22-09-2009, 01:34 PM
Sada jos bolja ponuda:

ruDAW ONE sa 1TB diskom za samo 480 eura. Ovo vazi za full varijantu sa kompletnom zvucnom izolacijom:

Nove ruDAW ONE racunare ce krasiti jos kompleksnija i bolja zvucna izolacija (prednja vrata, kao i sama maska iza njih, su zatvorena u potpunosti plutom, dok se svjez vazduh za intake vazduha dotira kroz modovani donji otvor (koji inace fabricki ne postoji), a sve ovo rezultuje za nijansu boljom izolacijom buke HDDova, koji su kod prethodne verzije bili direktno frontalno izlozeni).

dok ce biti moguce odabrati i jeftiniju varijantu sa osnovnom zvucnom izolacijom:

Osnovna akustička obrada podrazumijeva najosnovnije "tweak"-ove vezane za samu supresiju buke unutar kućišta (zatvaranje suvišnih otvora plutanim elementima, frontalnu izolaciju plutom, odabir boljih i tiših ventilatora...nema mašinske obrade i lakiranja kućišta, nema sekundarnog akustičkog sloja - sunđera i nema gumiranih absorbera) i ovdje se nalazi kao alternativa za uštedu novca (nekih 100nak eura) koji se zatim može "investirati" u bolji audio interfejs, veći kapacitet diskova, više memorije itd...

Ovakva kombinacija ce biti 40 eura jeftinija...

Cijena vazi za varijantu bez instaliranog OSXa (naime, moze da se bira da se ruDAW ONE koristi ili pod winom ili pod OSX sistemom, ili ukoliko je potreban rad na obe platforme, da se dokupi jos jedan HDD).

Midi
11-11-2009, 04:05 AM
jel ga ima u rack verziji?

workmanstation
11-11-2009, 09:17 AM
Pozdrav,
kakva je situacija za isporuku u Hrvatsku?

diviner
11-11-2009, 01:56 PM
Novi ruDAWi sada rade na 4Ghz i za gotovo istu cijenu (morali smo korigovati malo cijenu zbog globalnog poskupljenja DDR2 memorije) pruzaju jos bolje performanse...

Sa Sonic Tower kulerom, kojeg dajemo za samo 30 eura, sa sve ventilatorom, mozete imati pandan ruDAW PRO masini za svega 510 eura. Na sajtu je osvjezen konfigurator u kome mozete prilagoditi masinu svojim potrebama, pri cemu ce vam se automatski iskalkulisati konacna cijena.

Vise o svemu tome na glavnoj prezentaciji ruDAW ONE:

http://rumski.com/index.php?categoryid=20

jel ga ima u rack verziji?

Trenutno nemam dovoljno rack kucista za tu klasu ruDAWa (za ruDAW PRO moze, posto vec imamo jednu takvu masinu spremnu), ali bi trebalo biti uskoro, ako se uvoznik smiluje i uveze novu kolicinu (nije uvozio vise od godinu dana).

Pozdrav,
kakva je situacija za isporuku u Hrvatsku?

Isporuka za hrvatsku nije problem, ukoliko se napravi dogovor i kompromis obeju strana (nas i kupca oko mjesta isporuke, posto je po racunar zasada neophodno otici u predefinisano i dogovoreno mjestu unutar Hrvatske, najcesce u blizini autoputa).

Nadamo se da ce pored Artista i Hrvatski AudioPro uskoro imati ruDAW racunare u svojim prodavnicama (no zasada to nije bila prepreka i vec 10ak kupaca sa teritorije HR uspjesno koristi ruDAWe).

roza
22-04-2010, 10:25 PM
Imam jedno pitanje! :) Planirao sam uzeti quad proc AMD,asus ploca graficka intgrisana,2GB mem 800mhz,hard 500gb,zvucnu m-audio 2496,chiftek kuciste (neke komponente imam necu ih kupovati ) radim u cubase 5 mene zanima jel taj ruDAW ONE jel mocnija masina od ove koju sam ja mislio da skolopim?
Dali cu postici vise s quad ili duo?

Pazite ovo mi je prvi post!Pa imajte milosti! :)

diviner
23-04-2010, 09:10 AM
U audio aplikacijama ce ruDAW ONE biti malo brzi u odnosu na Phenom 2 965 masinu, ciji samo procesor kosta 160-170 eura. Od svih ostalih slabijih modela, ce takodje biti brzi. Jedini nacin da se dostignu performanse ruDAW ONE jeste overklok te x4 masine.

Poz

Djente
01-10-2010, 05:20 PM
Pozdrav!posto mi nitko nije odgovorio na mail kojeg sam poslao prije cca 2 tjedna,da onda tu pitam...zainteresiran sam za kupnju rudaw one racunala,pa me zanimaju slijedece informacije,kako se isporucuje u Hrvatsku,koji je nacin placanja,te kolko se treba cekati od trenutka narudzbe do isporuke?Hvala Vam unaprijed!

diviner
02-10-2010, 12:57 PM
Dobrodosao Djente...

Sad vidimo jedan mail u spam sekciji, pa nam je vjerovatno zato promakao...Oprosti zbog toga.

Odmah saljemo odgovor...

tex viler
19-10-2010, 02:09 AM
pozdrav, ja sam isto ima mjesec ili vi?e slao pitanje za rudaw ali ni?ta od odgovora.. isto sam iz hrvatske... zanimaju me cjene i opcije... Pozdrav..

diviner
19-10-2010, 01:11 PM
Ok. Izvinjavamo se na tome. Posaljite mi samo email ponovo na mihajlov@gmail.com (forward) pa cemo odgovoriti.