Log in

View Full Version : Grupiranje "insert" kanala u FL studiju 8

SammyAnno
04-09-2009, 12:41 PM
.....prije svega htio bih pozdraviti sve na forumu....mnogi postovi su mi jako pomogli....
....ovako, imam pitanje vezano za insert kanale u mixeru FL studija....

....recimo da imam 3 generatora zvuka kojima su dodjeljena 3 insert kanala u mixeru, htio bih da sva tri kanala imaju izlaz na neki četvrti kanal....u kojem bi ih zajednički kompresirao....no to jednostavno nemogu napravit zato ?to kad na outputu nemogu odabrat neki drugi insert kanal....

Hvala

SammyAnno
04-09-2009, 02:34 PM
...?

...jel to moguće kako izvest?

Tribal_kg
04-09-2009, 03:02 PM
To je mnogo prosto, a sada cu ti objasniti:

http://flstudio.image-line.com/help/html/img_shot/mixer_main.jpg

Selectujes (kliknes na) kanal u mixeru koji zelis dalje da rutiras unutar mixera. Dok je taj kanal selektovan, onda desni klik na ovu strelicu pri dnu kanala (na slici broj 18) ali desni klik ide na kanal u KOJI zelis da posaljes signal. Primer: Selektujes kanal dva, desni klik na strelicu u kanalu 5 i onda imas opciju Route to this channel only! To je to.. :)

SammyAnno
04-09-2009, 03:21 PM
hvala....novi sam u fl studiu....

....mislio sam da s tom "strelicom" pošaljem zvuk u drugi kanal, ali da se on i dalje čuje i iz originalnog kanala....no to se vjerojatno reguliraja sa ovim potenciometrom....

...očekivao sam da se može sa outputom...na krivom tragu bio :D :D .....

...trenutno sam na poslu pa nemogu probat.....

Tribal_kg
04-09-2009, 03:50 PM
Kada kliknes na "Route to this channel only" tada nece da ide i u master vec samo tamo gde si ga poslao. Mozes i rucno da iskljucis strelicu na masteru pa da ukljucis na tom novom kanalu ali lakse je ovako u jednom kliku.