View Full Version : X-Verb -Duende----Najbolji plugin reverb ikada
Evo konačno ne?to ?to bi bilo najpovoljnije rje?enje:
http://www.solid-state-logic.com/docs/X-Verb_Reference_Guide.pdf
Definitivno pravi zvuk identičan kao Hi End Reverb Hardware Ma?ine...
Ima li neko da ima duende jer dolazi kao demo sa verzijom V3 ?
awacs
03-09-2009, 10:54 AM
Definitivno pravi zvuk identičan kao Hi End Reverb Hardware Mašine...
Kao koji Hi End Reverb Hardware? Analogni ili Digitalni? :rotfl::rotfl::rotfl: Izvinjavam se, nisam izdržao :rotfl::rotfl::rotfl: Neću više, obećavam :banghead:
Pozdrav,
Vasa
LACKY
03-09-2009, 10:55 AM
Imam ja!
Imam ja!
Aaa..Ima li jo? neko?:D
LACKY
03-09-2009, 10:50 PM
Zasto, moj sud ti nije merodavan?
idekius
03-09-2009, 11:33 PM
Sad će da padne neki preset za verovatno Waves RVerb koji radi jednako dobro, ili čak i bolje, nego Duende :)
Izvinjavam se... ali nisam ni ja mogao da izdr?im... Neću vi?e, OBEĆAVAM :D :banghead:
Dobro ako nitko nece onda cu ja...
Ovaaaj... hm... Den?... imas li ti duende? Kako znas da je to najbolji reverb ikada? Radis u njemu stalno pa si ga usporedio s drugim reverbovima?
Cisto me zanima... koliko ti imas godina?
LACKY
04-09-2009, 02:55 AM
I koliko si reverba probao?
johnjogurt
04-09-2009, 05:08 AM
mozda je probao reverse a ne reverb
http://www.gearslutz.com/board/music-computers/418765-x-verb-impressive.html
awacs
04-09-2009, 10:21 AM
http://www.gearslutz.com/board/music-computers/418765-x-verb-impressive.html
Ne razumem. Jel' studiogear tvoj username na GS? Prvo da to raščistimo, onda možemo da pričamo dalje...
Pozdrav,
Vasa
ssskansi
04-09-2009, 10:48 AM
Imam Duende i nisam ba? previ?e impresioniran xverbom.Meni to sve u plugin varijanti slično zvuči. I wavesi i sonnoxi i tc.jevi... Kad ne?to novo izađe odmah se stvori hype, normalno. Jedino od plugin varijanti reverbova mi se svidio onaj kod Nebule. Ima nevjerovatan karakter za plug. Svejedno mi je najbolji combo za reverb Bricasti i Eventide. I stari lexiconi. Ma, mislim...sve to radi dobro brate...:D
pecass
04-09-2009, 11:37 AM
Moram da stanem u odbranu mladjeg?kolege...:wink:
Na prezentaciji u Sky-u gde sam i odlucio da uguram taj Pci Duendeu moju konfiguraciju najvece iznendjenje je bas X-verb.
Odbrana teze je da imam Lex-aPCM91,Eventide Eclips-a u hardw i Sve Wavs-e i Tl audio u Soft + Space designera u Logic-u mozda je dovoljna da mladji kolega i banda sa Gear-a su u pravu.
Zbirno cela Plug-in podrska Duenda dodaje onaj ne tako digitalni punch koji nam je potreban u definiciji instrumenata u aranzmanu -
Oni koji su se u Junu Upgradeovali su cak ustedeli i do 700 e sto nije malo za verziju 2.6 - a 3.0 je dzabe - osim X-verba koji je 299$8-)
Posto sam jos uvek na 10.4.11 probao sam V3 ali to ne sljaka kako valja
ovih dana - kada to posao dozvoli se pridizem na 10.5....... sta mi Pro Tools dozvoli pa mogu malo i opsirnije o X-u:)
awacs
04-09-2009, 11:55 AM
Moram da stanem u odbranu mladjeg?kolege...
Niko ne napada (mlađeg?) kolegu. Samo mu je postavljeno par pitanja. Da je odmah poput tebe rekao: "ljudi, ja probao, probajte i vi" niko mu ta pitanja ne bi ni postavljao.
Pozdrav,
Vasa
pecass
04-09-2009, 12:10 PM
Pozdrav:wink:
Peca
p.s.
Malo bila osuta paljba pa reko ... da ne zagine covek iz momenta8-)
DaBear
04-09-2009, 12:12 PM
pa decko samo posecuje Gearslutz, svako ima prava da se informise....
Mada ti likovi sa Gearslutz...hmmmm...2/3 nisu profesionalci (ne zive od muzike)..ima puno lozacha, prodavaca, napaljenih mrmota...tako da sve sto kazu treba uzeti sa rezervom...
Ceo trip - moras da imas "the best of the best" je totalno bezveze...
A koliko sam ja puta "proturio" Yamaha REV500 kao glavni reverb u miksu (iako imam Lexicon 960L - mrzilo me da ga palim, na pr...) i NIKO nije imao problem ili primetio nesto...sve je to isti Q-urac..!!
pecass
04-09-2009, 12:19 PM
Bitno je da sve to na kraju "LEGNE" u mix-u:):grin::):grin::wink:
p.s.
S vremena na vreme ipak g.Bob Katz prozbori i koju pametnu na Gear-u,
a ima i simpa likova.
By the way krivi su za moju sadasnju AAD konfiguraciju sa kojom sam EXtra zadovoljan - IBIS-2500-HEDD 192 - a mislim da ce i mali 5032 doziveti zamenu kondenzatora.
awacs
04-09-2009, 12:47 PM
pa decko samo posecuje Gearslutz, svako ima prava da se informise....Mada ti likovi sa Gearslutz...hmmmm...2/3 nisu profesionalci (ne zive od muzike)..ima puno lozacha, prodavaca, napaljenih mrmota...tako da sve sto kazu treba uzeti sa rezervom...
Pa naravno. Ali može i da se kaže: "evo šta kažu na GS-u", nije fora preporučivati nekome nešto iz druge ruke. Osim ako nisi preprodavac, naravno...
A koliko sam ja puta "proturio" Yamaha REV500 kao glavni reverb u miksu (iako imam Lexicon 960L - mrzilo me da ga palim, na pr...) i NIKO nije imao problem ili primetio nesto...sve je to isti Q-urac..!!
Ma, to su je..ni alati. Šta me boli briga koje šrafcigere ima lik koji je došao da mi popravi veš mašinu... Samo da ne moram da perem "na ruke".
@pecass: Neće čovek zaginuti, samo nek počne da prepričava lična iskustva i razmišljanja umesto da citira GS i koristi Google Translate :wink:
Pozdrav,
Vasa
Imam Duende i nisam ba? previ?e impresioniran xverbom.Meni to sve u plugin varijanti slično zvuči. I wavesi i sonnoxi i tc.jevi... Kad ne?to novo izađe odmah se stvori hype, normalno. Jedino od plugin varijanti reverbova mi se svidio onaj kod Nebule. Ima nevjerovatan karakter za plug. Svejedno mi je najbolji combo za reverb Bricasti i Eventide. I stari lexiconi. Ma, mislim...sve to radi dobro brate...:D
Hmmm.....Mislim da je apsurdno porediti Impuls response reverb sa algoritamskim reverbom...A evo i primjera:
idekius
04-09-2009, 01:43 PM
Den... ne mora da se postuje po svaku cenu i to na teme koje smo do sada pre?vakali jedno milion puta. Spamuje?...
awacs
04-09-2009, 01:44 PM
Hmmm.....Mislim da je apsurdno porediti Impuls response reverb sa algoritamskim reverbom...A evo i primjera:
A za?to ti recimo ne bi posetio temu http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28658 , odabrao jednu od ponuđenih numera i poslao svoj miks?
Evo i pojedinačnih linkova na postove sa kanalima:
http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=251361&postcount=1
http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=251855&postcount=46
http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=254011&postcount=187
Pozdrav,
Vasa
redwater
05-09-2009, 12:58 AM
:shock::confused::shock::confused: uf uf uf
kakva tema....preznojih se...........
ssskansi
05-09-2009, 05:42 AM
Den, nije mi ba? jasno i nakon primjera, priznajem...mislim da se priča o cilju a ne o sredstvu. Primjena je toliko individualna da je o tome apsurdno razglabati.
pa decko samo posecuje Gearslutz, svako ima prava da se informise....
Mada ti likovi sa Gearslutz...hmmmm...2/3 nisu profesionalci (ne zive od muzike)..ima puno lozacha, prodavaca, napaljenih mrmota...tako da sve sto kazu treba uzeti sa rezervom...
Word!
i realno, u koliko pesama je zaista potreban jak reverb? 1%?
ne racunam baladomaniju kod nas sa default decay-om od 3 sekunde na vokal i stick (iliti rimshot po srpski) :)
LACKY
11-09-2009, 04:18 PM
Sta je coveku zaista potrebno je jedna stvar (pogotovo ako nije probao a kamoli navikao). A dali ima smisla je druga!
Sve sto je napravljeno i neko koristi, naravno da ima smisla, inace nebi opstalo.
silicon science
11-09-2009, 06:23 PM
.mislim da se priča o cilju a ne o sredstvu. Primjena je toliko individualna da je o tome apsurdno razglabati.
Ovo je ipak muzichki forum i treba raspravljati o takvim stvarima... Nista lichno, ali ti si 100. chlan koji kaze da nije bitno sredstvo vec cilj... Ta pricha stoji na nekom filozofskom forumu a ne ovde :wink::wink:
ssskansi
11-09-2009, 09:08 PM
Ovo je ipak muzichki forum i treba raspravljati o takvim stvarima... Nista lichno, ali ti si 100. chlan koji kaze da nije bitno sredstvo vec cilj... Ta pricha stoji na nekom filozofskom forumu a ne ovde :wink::wink:
Ima? pravo, prijatelju.
I tako godine idu, Duende native je iza?ao i evo ba? probam X-Verb.
Demo je ovdje. 30 dana
http://www.solid-state-logic.com/music/duende%20native/x-verb/page_2.asp
Mogu reči da je ovo ipak najbolji reverb u klasi Lexicona, po?to je naj -vjerovatnije algoritam vrlo sličan Lexiconovim. PCM Native Hall je blizu ali ovaj ima bolju definiciju. Ba? kao da je Hardware Lex. Mora se probati....
:wink:
quake2
17-06-2011, 09:21 PM
Jeeeeeeeeeeee......konacno te stare i nove, skupe kanturine na kojima pise lexicon mozemo da pobacamo u kante.....jupiiiiiiii,u fudbalu je buducnost.
Ali ipak u mixu nije kao... kao Lex PCM native. Jo? treba testirati, Vrlo je kompleksan...Ali realističan.
Bockie
17-06-2011, 09:53 PM
Jeeeeeeeeeeee......konacno te stare i nove, skupe kanturine na kojima pise lexicon mozemo da pobacamo u kante.....jupiiiiiiii,u fudbalu je buducnost.
Ohohahahe...:D:rotfl::D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.