PDA

View Full Version : Testiranje Opreme

Monroe/Rampart
26-08-2009, 03:41 AM
Nisam otvorio temu toliko za komentiranje, koliko da bih upitao nesta. Dakle, zanima me gdje mogu probati najveci izbor mikrofona u "?iroj regiji"...iz Hrvatske sam, ali ako postoji neki dobar shop koji bi mi dopustio isprobat ?iroku paletu mikrofona, ne bi mi bio problem skocit do Slovenije, BiH, pa niti Italije ili Austrije. Stvar je u tome ?to kod nas Audio Pro/Artist ima neke od zeljenih mikrofona, studiji po jednog ili max 2, a vecinu onih koji me zanimaju niti nemaju. Do sada sam duze vremena snimao samo sa K2 i kada sam zivio vani sa SM7, a mixao sam snimke snimane sa svim i svacim te bih sada htio naci nesta sta mi maximalno lezi...ne mora to nuzno biti "step forward" u odnosu na K2 (iako bih volio da bude), moze biti i "sideways move" ako bi mi lezalo glasu. Dakle, zanima me gdje bih mogao testirati sve ili vecinu navedenih mikrofona:

-Neumann u87ai
-Neumann tlm103
-Neumann tlm49
-Shure ksm44
-SE Gemini
-AudioTechnica AT 4047 i 4060
-Brauner Phantom

A bilo bi stvarno sjajno (iako su mi ovi prvi bitniji) kada bi uz to mogao probati i:

-Gefellove mt70/71 i m930
-Blueove Blueberry i Kiwi
-Violetove Amethyste (to doduse mogu u AudioProu)

Eto...bilo koja smjernica, u vidu studija, nekog audio mega-storea u blizem inozemstvu ili ne-daj-boze nekog rental shopa koji ima vecinu navedenog, bi mi puno znacila. Samo cekam s laptopom i intefejsom da krenem negdje to probat, snimit i onda doma ko covjek usporedit...dosta mi je vise kupovanja na preporuku niti rekla-kazala...hvala bogu, jos se nikad nisam zeznuo tako kupujuci, ali isto tako, kupovao sam safe-betove pa nisam niti nasao nesta sto bi meni licno savrseno lezalo.

Hvala unaprijed.