View Full Version : ruDAW XTM vs 8-core Mac Pro
diviner
21-08-2009, 05:46 PM
Nakon četvoromjesečnog rada na optimizaciji novih sistema za sledeću generaciju OSX kompatibilnih ruDAW audio računara rumski tim je konačno izbacio novu verziju XTM-a.
http://www.rumski.com/images/ruDAW/ruDAWXTMOSXsmall.png (http://www.rumski.com/index.php?categoryid=18&p2_articleid=442)
Kompletna vijest:
http://www.rumski.com/index.php?categoryid=18&p2_articleid=442
Pitanja i sugestije mozete ostaviti ovdje!
kejkz
21-08-2009, 11:02 PM
Super izgleda, samo napred :)
Dexxy
22-08-2009, 12:18 AM
Svaka cast, sve pohvale !
diviner
26-08-2009, 09:25 PM
Hvala, hvala...
Opciono, i u klasicnoj verziji ruDAW XTMa je moguce instalirati sistem na SSD disk od 64GB (doplata 180 eura) cime se dobija utisak duplo brzeg odziva masine (workflow je mnogo brzi, pa ko je vec veteran u Mac svijetu, znace ovo itekako da cijeni).
I da skrenem paznju da je promotivna cijena niza nego sto su ranije kostali ruDAW XTM, pa ko planira upgrade do kraja nove godine, zamolio bih da se jave sto prije, jer su moguce korekcije cijena na gore!
U planu je setup nove Win 7 softverske platforme (ovih mjeseci)...
Arthur
11-09-2009, 06:29 PM
zainteresovan sam za upgrade, javi se.
idekius
13-09-2009, 01:17 AM
Cestitke!!! :wink:
diviner
14-09-2009, 11:32 AM
Hvala druze banovani :)
Komplex
06-09-2010, 02:55 AM
kako transportujete ovo preko granice? :D
th_monk80
06-11-2010, 09:54 AM
Vidim da za ruDAW XTM SE koristite X58A-UD5 plocu. Posto ona ima samo jedan PCI slot, da li moze da se desi da PCI zvucna karta (RME HDSP 9632) ne proradi pod OSX? Ja sam na vecini svojih Hackintosha morao da isprobam kartu u barem 2 PCI slota dok je OSX ne 'ugleda'.
diviner
06-11-2010, 05:04 PM
Da, ali mi koristimo plocu koja nema A u oznaci (koja ima 2 PCI slota) i u oba je radila. Trebalo bi stoga da radi i u tom jednom.
A inace, znamo za tu manifestaciju problema. Nama se desavalo da cak i wireless karta ne radi u prvom PCI slotu (p45 ploca), iako je karta kompatibilna pod OSXom (vidi se kao airport), a druge pci karte su se uredno vidjele (recimo dodatna FW).
th_monk80
07-11-2010, 10:21 AM
Znaci testirali ste bas HDSP9632 sa tom EX58 plocom, i to je radilo OK? Sad citam na RME forumu da njihove PCI i PCIe karte imaju problem sa mnogim X58 chipset plocama.
diviner
07-11-2010, 04:42 PM
Pa sad, moram da priznam da nismo radili testove u exploatacionim uslovima (radnim uslovima koriscenja), ali evo recimo bas na RME forumu sam nasao ovo:
http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?id=7974
Kao sto vidis ima clanova tog foruma koji su vec probali tu plocu bez A, i radila im je dobro.
E sad, i mi cemo morati ubuduce da prelazimo na druge ploce, posto vise tih bez A nema u prodaji, pa cemo bas probati i javiti (nasi kupci svakako imaju garanciju da cemo i za one audio interfejse koje ne stignemo probati, a ispostavi se da postoji problem ove prirode, raditi na svemu da se problem otkloni...e sad da li ce to biti zamjena ploce ili nesto trece, nebitno je za kupca...bitno je da cemo napraviti da to radi :) ).
Uskoro slike novog ruDAW XTM (koji je u sustini ono sto je ovdje navedeno za SE verziju, s tim da ima 24GB RAMa, opciono i SSD diskove najnovije generacije, a brzina je u rangu novijih 8core Mac Pro-ova).
Komplex
09-11-2010, 10:47 PM
^^e e to se ceka..dajte slike nekih testova :D
Komplex
06-12-2010, 12:15 AM
Od danas poslepodne je big noize studio postao bogatiji za jedan najsveziji model ruDAW XTMa.
Masina radi fantasticno. Prosto leti :). Sto se tice zvuka samog rudawa..pa, nema ga...jedino sto ja cujem to je moj WD externi hd a od samog rudawa ni traga ni glasa. Odusevljen sam, zaista.
Komp je vredan svakog dinara i jedva cekam da sve optimiramo i krenemo sa radom..vrh!!
boggy
06-12-2010, 03:03 AM
Od danas poslepodne je big noize studio....
sad moras da ga prekrstis na "so little noize... studio"
cestitke :)
pozdrav
bogi
Komplex
10-12-2010, 09:09 PM
hahahh ^^ dobar dobar!! :)) hvala!! masina zlata vredna! :grin:
STUDIOTON
11-12-2010, 06:01 PM
moj stari ruDAW pro i dalje radi kao glavni komp u studiju kao singerica. :)
Mihajlo .. ne znam koliko ti se isplati da odradjujes dobre racunare , kupis jednom i prodju godine i zaboravis da ne bi bilo lose ponovo da se kupi :) :p
boggy
11-12-2010, 09:23 PM
.......................
Mihajlo .. ne znam koliko ti se isplati da odradjujes dobre racunare , kupis jednom i prodju godine i zaboravis da ne bi bilo lose ponovo da se kupi :) :p
http://forum.bozoel.com/images/smilies/secret.gifpsssst! ;)
pozdrav
bogi
diviner
12-12-2010, 08:45 AM
Izgleda da se Komplexu upravo pokvario ruDAW XTM (najvjerovatnije naprasno crklo napajanje...koje je kod mene radilo 4 mjeseca bez problema). Eto urekli ste ga :( . Bolje da ga/me niste hvalili :(
Jbg, i to se desava, sad samo da vidimo kako da rjesimo problem...
STUDIOTON
12-12-2010, 12:03 PM
/?/ :cry:
boggy
12-12-2010, 03:48 PM
Izgleda da se Komplexu upravo pokvario ruDAW XTM (najvjerovatnije naprasno crklo napajanje...koje je kod mene radilo 4 mjeseca bez problema). Eto urekli ste ga :( . Bolje da ga/me niste hvalili :(
Jbg, i to se desava, sad samo da vidimo kako da rjesimo problem...
:ups:
pozdrav
bogi
Komplex
12-12-2010, 07:34 PM
E narode :)
Ma sve je oke, sredili smo ruDAW XTM. Srecom pa je samo napajanje bilo u pitanju. Uzeli smo CorsAir napajanje od 750W. Dali smo 170eur za njega al vredi. Komp dosta stabilnije radi. Cak ni onaj dodatni kuler sto je bio ugradjen iznad Antec-ovog kulera nije vise potreban. Takodje smo iskljucili butovanje svih ostalih HDD-ova koji nepostoji i flopy kojeg inace nema tako da smo podizanje masine smanjili na jednu cetvrtinu vremena:). CorsAir je ujedno i sigurnost da ako se bilo sta desi sa strujom, ode osigurac a sve ostalo ostaje netaknuto tako da sad moze napajanje da puca ponovo "kolko god oce" :)!
Napajanje jeste glasnije, cuje se pomalo al boze moj, nista sto smeta kad se pojacaju adami. Eto, sredili smo sve i radimo dalje, ziveli :D
Komplex
12-12-2010, 08:50 PM
i ako bi neko mogao da pomogne:
Dok radimo, cuje se neko glupo pistanje iz zvucnika. Minimalno pistanje ili zujanje koje MAXIMALNO smeta. Bukvalno se cuje kad se pomera mis po ekranu. Kad se, recimo, browser povlaci sa jednog monitora na drugi itd. Je'l bi trebalo nesto da se podesi u BIOS-u? :) bio bih zahvalan. Takodje, rece mi Mihajlo, da se kuler cuje zato sto je pogresno podesen u BIOS-u? :) Ajde, samo te dve stvari i radi sve kako bi trebalo :)
diviner
12-12-2010, 11:08 PM
Uh dobro je, nasekirao se da nije jos sta otislo...
A mi se cujemo mailom, pa cemo polako da brisemo ovdje suvisne poruke...
Komplex
13-12-2010, 04:09 AM
to to, ne valja da se vidi da nesto nije radilo lepo :D:D
salim se :rotfl:
elem, u pravu si bio za struju Divajnere, promenili smo uticnicu i sve radi. Jedino sto ja ovu Presonu Firestudio kartu ne kapiram ic...al bas ic. Ako ima "neki" neki dobar manual nek mi ga okaci da se prostudira! :)
Izvinte me, nesto sam se bacio na ova seljacki fazon pa mi bas gust tako da zborim :)))
i da ponovim (bez obzira sto smo imali ovaj mali problemcic sa napajanjem) (a desava se, jebiga :))
kupite ruDAW - vredan svake pare!! postovanje i dovidjenja!`:):):)
ps: fino i za support, retko gde moze covek da nadje support u 23h :)
boggy
14-12-2010, 03:08 AM
to to, ne valja da se vidi da nesto nije radilo lepo :D:D
salim se :rotfl:.........
Mislim da nam treba neki thread gde cemo razmenjivati iskustva,... ma kakva ona bila...
Takodje treba imati u vidu da ruDAW nije ni military a pogotovo nije space technology pa da NE SME da crkne napajanje (niti kosta toliko da ne sme nista da rikne nikad)... normalno je da se to desava... ali ono sto je ovde vazno je brzina kojom se problemi resavaju i mogucnost da se nekome obratimo. I sami se bavimo proizvodnjom i cini mi se da na ovim prostorima ljudi ne cene dovoljno mogucnost da im je covek koji moze da im pomogne tu negde blizu i raspolozen je da pomogne, i nije negde Bogu iza kichme, i da ni ne zna sta je Srbija (ili koja vec drzava) a kamoli gde se nalazi.
pozdrav
bogi
Matoree
15-12-2010, 05:22 AM
Mislim da nam treba neki thread gde cemo razmenjivati iskustva,... ma kakva ona bila...
Takodje treba imati u vidu da ruDAW nije ni military a pogotovo nije space technology pa da NE SME da crkne napajanje (niti kosta toliko da ne sme nista da rikne nikad)... normalno je da se to desava... ali ono sto je ovde vazno je brzina kojom se problemi resavaju i mogucnost da se nekome obratimo. I sami se bavimo proizvodnjom i cini mi se da na ovim prostorima ljudi ne cene dovoljno mogucnost da im je covek koji moze da im pomogne tu negde blizu i raspolozen je da pomogne, i nije negde Bogu iza kichme, i da ni ne zna sta je Srbija (ili koja vec drzava) a kamoli gde se nalazi.
pozdrav
bogi
Diskutabilno :rolleyes: Nisam uporedjivao komponentu po kompenentu ali ovako odokativno izgleda prilicno skupo
Tomislav
15-12-2010, 09:19 AM
Diskutabilno :rolleyes: Nisam uporedjivao komponentu po kompenentu ali ovako odokativno izgleda prilicno skupo
Ja jesam... I zaključio sam da se isplati s obzirom na to ?to se dobije. Kao prvo, Mihajlo mora testirati komponente, zatim opet testirati i jo? testirati... Nakon toga ta silna obrada kuči?ta... I činjenica da je komp clockan i da on na njega daje garanciju i support. ?to bi vi?e mogli tra?iti?
Pozdrav
STUDIOTON
15-12-2010, 11:10 AM
Sobzirom kakav je support u potpunosti se isplati, a support je i najvaznija stvar, znam ja sta bi svi voleli, da kosta koliko i u radnji i to nekoj veleprodaji, a da Mihajlo radi za dzabe, lepe su to zelje
RuDAW vredi svaki ulozeni euro
@komplex
Sta ti ne radi sa firestudio kartom? Koji problem imas?
Sent from my iPhone using Tapatalk
boggy
15-12-2010, 11:23 AM
........znam ja sta bi svi voleli, da kosta koliko i u radnji i to nekoj veleprodaji, a da Mihajlo radi za dzabe, lepe su to zelje
............
Ovo je i nama svakodnevnica.. zaprepasti me otkud tolika bezobzirnost i surovost... pa je*ote, treba neko ko radi da ima za lebac u ovoj drzavi....
pozdrav
bogi
Matoree
15-12-2010, 02:22 PM
Ja jesam... I zaključio sam da se isplati s obzirom na to što se dobije. Kao prvo, Mihajlo mora testirati komponente, zatim opet testirati i još testirati... Nakon toga ta silna obrada kučišta... I činjenica da je komp clockan i da on na njega daje garanciju i support. Što bi više mogli tražiti?
Pozdrav
Prva stvar koja mi "bode ochi" je to sto je procesor klokovan :D Po (ne)pisanom pravilu klokovati != stabilno, barem u slucajevima gde je stabilnost jako bitna.. Zato ga i testira mesecima... sto ne znaci da ce raditi jedanko stabilno kao i isti neklokovan procesor.
Sto se buke tice, postoji i varijanta da se kuciste izbaci iz sobe kompletno koriscenjem produznih kablova :) Onda oduzmes skupo hladjenje u startu (mada ako neklokujes procesor nece ti ni trebati neko skupo u svakom slucaju) U svakom slucaju cini mi se da je Mihajlo objasnio kako je obradio kuciste.. sta je koristio i to.. tako da uvek mozes sam to da uradis ako ti smeta buka toliko..
Sasvim je normalno da imas garanciju na bilo koju komponentu.. a za support ne znam na sta mislis tacno..
Sve u svemu, moje misljenje je da je ruDAW luksuz iliti za ljude koji 'nemaju vremena' da se bakcu oko ovih stvari, nego samo pare na ruke i da ne misle :D
awacs
15-12-2010, 03:20 PM
Sve u svemu, moje misljenje je da je ruDAW luksuz iliti za ljude koji 'nemaju vremena' da se bakcu oko ovih stvari, nego samo pare na ruke i da ne misle :D
Tja, verovao ili ne postoje i ljudi koji tumače alat kao... alat. Takoreći - uključe alat u struju i rade ono zbog čega su ga kupili. Sticajem okolnosti, takvi likovi mahom vi?e vole da tro?e svoje vreme radeći nego bakćući se osnovnim pode?avanjem alata. Iz čega bi moglo da se zaključi da im se to početno ulaganje verovatno vraća kroz zaradu od obavljanja osnovne delatnosti, i tako redom, i tako to :wink:
I da se razumemo: nemam RuDAW, niti se pripremam da ga kupim. Drugim rečima - nemam nikakav lični interes da budem Mihajlov drveni advokat, oba?ka ?to se nas dvojica svako malo "kačimo" po pitanju vođenja foruma.
Javljam se samo zato ?to mi je malo muka kad vidim koliko je ljudima lako da potcenjuju tuđ trud, iskustvo i vreme. I koliko im je lak?e da cene vreme ljudi koji su testirali komponente po fabrikama i voljni su da plate njihovo vreme (uračunato u cenu, jel da?) nego da po?tuju vreme onih koji testiraju kombinaciju istih tih komponenti. Jebiga.
Pozdrav,
Vasa
DaBear
15-12-2010, 06:44 PM
da se i ja uchipim....sve stoji sto Vasa rece..ja sam primetio da nas narod voli da "twikuje" sve..od hardware-a do setting na windowsu ili OS X-u ..(????)
Ja imam 7 kompjutera (2 PC i 5 Mac-a) i nikad nisam osetio potrebu da nesto dzaram ili sam pravim / prepravljam, itd...
Znas sta sti treba za neki posao, kupis, odradis, naplatis i ides dalje. Zivot je kratak.
Znam gomilu ljudi koji sve sami klepaju (navodno znaju sta rade) i sve vreme se mlate oko necega...te ne radi ovo, ne radi ono....a posao (koji posao?) stoji.
Ali takav nam je mentalitet....necemo da kupimo "firmiranu" robu, necemo da nas deru, kad mozemo sve sami....:rolleyes:
boggy
15-12-2010, 10:13 PM
Prva stvar koja mi "bode ochi" je to sto je procesor klokovan :D Po (ne)pisanom pravilu klokovati != stabilno, barem u slucajevima gde je stabilnost jako bitna.. Zato ga i testira mesecima... sto ne znaci da ce raditi jedanko stabilno kao i isti neklokovan procesor.
Sto se buke tice, postoji i varijanta da se kuciste izbaci iz sobe kompletno koriscenjem produznih kablova :) Onda oduzmes skupo hladjenje u startu (mada ako neklokujes procesor nece ti ni trebati neko skupo u svakom slucaju) U svakom slucaju cini mi se da je Mihajlo objasnio kako je obradio kuciste.. sta je koristio i to.. tako da uvek mozes sam to da uradis ako ti smeta buka toliko..
Sasvim je normalno da imas garanciju na bilo koju komponentu.. a za support ne znam na sta mislis tacno..
Imao sam u "karijeri" vise od deset licnih racunara, kupljenih privatno u Srbiji, uopste nisu jeftino placeni. sada trenutno imam pet koji su u funkciji, jedan koji je ispravan ali ga ne koristim, i:
1. jedan za koji mi ne veruju u prodavnici da je procesoru poludela "sonda" za merenje temperature i radi presporo (smanji sam sebi clock, posle par minuta od ukljucenja), pa tako gnjavi kako moze, uglavnom samo moze da se surfa sa njega.
2. kada sam se zalio da su preterano bucni (godine, zivci), u znak "dobrih odnosa" su mi dali punu kesu raznih hladnjaka, pa mi rekli "eto ti probaj" koji ti najvise odgovara (skoro sa potsmehom)...
3. mahom su neispravne racunare zadrzavali po nekoliko dana a nisu ih popravili ili barem posle toga nisu radili nista stabilnije. Kada mi crkne VGA adapter, promene ga, ali se ponasaju kao da tog dana nece jesti zbog toga.
4. Stari polovan brendiran mali Compaq radi k'o sat i dan danas, kao linux-firewall za nasu SOHO mrezu. Kupljen je u onim "antikvarnicama" polovnih brendiranih racunara koje su neko vreme postojale.
5. Nikada, ALI NIKADA ni za jedan racunar kupljen ovde u Srbiji, za kucu ili na poslu, gde sam ranije radio, (preko dvadeset razlicitih masina ukupno) od bilo koje firme, nisam ni priblizno bio zadovoljan brzinom i stabilnoscu (u srazmeri sa realnim tadasnjim mogucnostima i mojim ocekivanjima)... na svim testovima, i u normalnom radu to je bilo sporije od dva do tri puta! Najblaze receno mizerija i mediokriteti od masina.
6. Na svaku masinu smo dobijali garanciju, koja je vazila uvek samo za potpunu neispravnost, srecom smo imali neki "status" gde su nam "verovali" da hard disk nije crko od nepazljivog rukovanja... :rolleyes: sto imaju obicaj da urade da bi izbegli obaveze koje povlaci garancija. I ovde nije rec o formalnoj garanciji sa kojojm lako mozes obrisati du*e kada se za to stvore uslovi.
Iz ovoga izvodim zakljucak da se u Srbiji sklapaju racunari da profunkcionisu, i da posalju prompt za login nekog operativnog sistema na ekran... NIKO, ali BAS NIKO se ne bavi time da li ta masina radi onoliko brzo koliko realno MORA, niti da li je dovoljno stabilna. Izvini, mislim da se u Srbiji i krompir bolje i pazljivije tretira od pc racunara!
Pri tom ZNAM i sam da sastavim masinu, cak i jesam to radio u zivotu, ali ako zelis to da STVARNO ZNAS onda moras to da radis stalno, i onda ne mozes da radis nesto drugo, te ako te za prvo ne placa niko, ostade bez 'leba. Te u tom slucaju, meni je lakse platiti dodatno nekom drugom (u Srbiji je to kao bogohuljenje ako se ne placa STRANCIMA!) da mi to uradi, i da ga posle mogu pozvati ako nesto krene po zlu, a ZNAM da moze da krene po zlu bez obzira na to koliko masinu platis.
Pored akustike od koje zivim, profesionalni sam elektronicar i znam da je nemoguce, ili barem znam da je VEOMA skupo napraviti spravu koja NECE da se kvari, to se radi za vojnu i svemirsku tehnologiju,... vojna elektronska industrija nam je unistena (da, imali smo je!), svemirsku nismo ni imali.... prvom sam se bavio na svojim pocecima... i odgovorno tvrdim da bi SAMO napajanje specijalno pouzdano za neke specijalne namene kostalo vise od celog ruDAW (ili bilo kojeg drugog) racunara vise desetina puta. Sta se tu toliko naplacuje... pa nekoliko desetina puta veca kolicina rada, mala serija i nekada nerazumna garancija... cak i delovi mogu da budu specijalni deset ili sto puta skuplji od "normalnih". Cak i tada desi se da crkne...
Drugo, zasto ti smeta da zadovoljni klijenti caskaju na forumu o necemu cime su zadovoljni, iako je to (konceptualno) nastalo u Srbiji (posto svi caskaju o nekakvim spravama ovde), a ti nudis kao "argument" samo puko nagadjanje i sumnjicavost da li se to nama stvarno isplatilo ili ne, pri tom NISI nezadovoljan klijent, jer bi ti tada mozda neko i poverovao da znas sta pricas.
Jbmlg... ne osecam se bas takvim dunsterom kakvim me pravis, imam ja svoje iskustvo, ne treba mi bas "prosvecenje", na PC sam od pojave XT, racunar imam od ZX Spectrum, uglavnom sam proveo zivot cekajuci da se racunari dozovu sebi... i da mogu napokon nesto da radim.
Isto tako, izbacivati masinu u drugi prostor nije uvek prakticno a kamoli jeftino, ... prvo treba da imas taj prostor, drugo moras da razvuces kablove (koji nisu bas ni jeftini), trece to mora da izgleda koliko toliko upristojeno da ne bi kablove preskakao (ni to nije jeftino)... znaci meni to izgleda kao skuplje nego da platim Mihajlu da mi napravi tihu masinu... s tim sto ovaj drugi ruDAW koga kupismo, po zahtevu, nema izolaciju od buke ali tisi je od svega sto smo do sada u zivotu imali pet do deset puta.
Overklokovan procesor je predvidjen prostor koga je ostavio sam Intel da bi formirao cenovnu politiku, NIJE jeftino praviti i specijalno brze i ISTOVREMENO praviti i posebne "spore" procesore, te ako neki core moze da radi na 4GHz a predvidjen je da radi na 2.5, meni je svejedno da li ce Intel da izabere procesore koji mogu 4GHz i da to naplati skuplje (sto inace jedino i radi), ili ce Mihajlo da isto to ucini... ako je hladjenje ok, i ako sve stabilno radi a meni definitivno stabilno radi masina... nemam razloga da se brinem... procesi migracije elektrona su toliko spori, da ce ova masina da zastari pet puta pre nego sto se zbog overclocka pokvari... tako da ne vidim u cemu je problem. Mozda je Mihajlo promenio tri procesora dok nije dobio stabilan rad na 4GHz, ali ja nemam takve mogucnosti... jer bi morao da kupim sva tri procesora da bi ustimovao masinu... a sta cu sa preostala dva? Znaci opet mi se isplati!
Kao sto se moglo zakljuciti ja jesam kupac ruDAW masine, one najmanje, kako je zove, "ONE",... u stvari ... od skora imamo jos jednu za Zoricu ... znaci dva ruDAW-a... (ONEx2) :mrgreen:
BTW, hvala ti na lepim zeljama da nam ruDAW-ovi rade u zdravlju i veselju. :rolleyes:
pozdrav
bogi
p.s. samo da napomenem da nisam prihvatio ni jedan Mihajlov ponudjeni trgovacki popust, sto se cene tice, jer me samo zanima pouzdanost i podrska ako mi nesto krene po zlu. Dovoljno je da kazem da u kuci uvek imamo rezervno napajanje... za svaki slucaj... sa ruDAW ili bez njega... niste znali da napajaci vole da crkavaju nedeljom!? :)
kejkz
16-12-2010, 08:42 AM
hehe, ma pustite ljudi, kod nas ce uvek biti zanimljiv DIY sport samo zato sto ima dovoljno zaludnih koji ne cene ni svoje ni tudje vreme. A to znam jer takvima dovoljno cesto servisiram njihove ingeniozne masine (a neke sam i ja za njih "sastavio") tako da ce toga uvek biti. I nije to samo kod nas, toga ima svuda.
Ja licno, posle svih iskustava koje sam imao, ne bih sada sastavljao kompjuter ni za koju cenu (odnosno, jefitnocu) jer tu razliku uvek negde i nekad moras platiti. A to obicno bude kada ti kompjuter bas treba.
STUDIOTON
16-12-2010, 08:55 AM
Bas tako kejkz, "ko ne plati na mostu , platice na Cupriji" a samim tim moja omiljena " nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari"
Ko razume shvatice :):)
Sent from my iPhone using Tapatalk
quake2
16-12-2010, 09:15 AM
Tako je,kupis Mac i vozi:).
alavuk
16-12-2010, 09:48 AM
da ti cika slowstar nije neki rod ???? :)))
STUDIOTON
16-12-2010, 10:01 AM
hahah.. ma moze se sve i sa apotekarom :komp: :rotfl:
quake2
16-12-2010, 11:00 AM
Hehehe....salu na stranu.Videh na delu rudaw sa osx-om i mogu reci da sam sasvim zadovoljan:), ali posto sam ipak clan ove jabucaste sekte cijeg smo predsednika skinuli sa funkcije jer se u par navrata kolebao oko kupovine apotekara,moram ovom prilikom da podsetim i na do duse najskuplju varijantu ali za koju se nadam da takodje vazi sve ovo sto ste rekli.Na svu srecu da u odnosu kako je bilo do skoro,sada stvarno sve te masine sasvim lepo i pouzdano rade,pa ko sta voli....
Matoree
16-12-2010, 12:51 PM
@boggy
Da sam znao da ce ovako da se razbesnis ne bi nista ni pisao.. :confused: Ne smeta meni da zadovoljni korisnici caskaju o ruDAWu.. Samo je trebao neko da naglasi da se ne sme postovati nista "negativno" o ruDAWu... Dati preko 600evra (xtm se) nekom da ti izoluje kuciste i instalira software + support meni ne izgleda malo.. Zato sam i rekao luksuz :) Al dobro, ako to vredja masu ljudi ovde onda necu vise...
kejkz
16-12-2010, 01:29 PM
Dati preko 600evra (xtm se) nekom da ti izoluje kuciste i instalira software + support meni ne izgleda malo...
Ajd da ja odgovorim, mada sam siguran da ce boggy uciniti jos bolje od mene. U ovome i jeste stvar. Ako imas vremena i znanja, siguran sam da ces sam moci vrlo lako sastaviti jeftiniji kompjuter, mozda cak i bolji za te pare, a koliko ces vremena izgubiti na zezanje sa softverom i izolacijom, to samo ti znas i to je vreme koje onda takodje ulazi u cenu kompjutera. Pa ti izracunaj sta ti se vise isplati. Na nesrecu, ipak je novac osnovni faktor pri izboru kompjutera. Sumnjam da je to ikoga uvredilo, ljudi ovde samo iznose neke cinjenice o ovom sportu.
Ja sam inace isto jabucni sektas, a hrvem se sa sastavljanim kantama svakodnevno, i na poslu, a i posle.
A da, kad smo vec kod tog operativnog sistema i softvera... a da li je i on onda besplatan? Haha, da, znao sam...
diviner
16-12-2010, 02:08 PM
Matoree, ne kosta ruDAW XTM SE toliko koliko pise na toj prezentaciji (to je prezentacija od pre godinu dana). Nebitno sad koliko kosta, nekom je to skupo, nekome nije (drugim rjecima, postoje ljudi koji cijene nas/moj rad, i dokle god bude tako, postojace i ruDAW), tako da ja protiv tvojih opaski apsolutno nista nemam (niti krijemo bilo sta, svoje kikseve dragovoljno i dobrovoljno sami prijavimo, posto smatramo da je tako posteno prema nasim kupcima/klijentima).
Svima ostalima se zahvaljujemo na podrsci, ista ce im biti uzvracena :) u bilo koje doba (pa i nedeljom u 23:00, kako je ovaj primjer naveo), a sad cu da zakljucam temu, posto ne zelim dozvoliti niti jednu mogucnost da iz nesporazuma proistekne neka negativna prica, sa bilo koje strane.
PS. Uskoro cemo zakaciti vise informacija o novom ruDAW XTM, pa ce biti rjesene sve nedoumice.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.