PDA

View Full Version : Logic 9 white noise...

MUzzY
21-08-2009, 12:04 PM
Nakon poslednjeg sistemskog update-a kad pocnem da radim u Logic-u dobijem baraz periodicnog white noise-a! :( uzas. Evo citam na apple forumu ima ih jos nekoliko sa istim simptomima! :(
Nista nije pomoglo, reintall drajvera, permissions reapair, reinstall Logic-a, restart sistema, ma nish!
Eto, pazite da vas ovo ne zadesi... ako neko skonta resenje, javite.

Poz!

milos
21-08-2009, 01:35 PM
To ti je samo problem sa 10.5.8 + Logic 9?
Da li ti je ostala stara instalacija Logica 8?
Meni sa 10.5.8 na ruDAWu 9-ka funkcionise sasvim normalno:)

kejkz
21-08-2009, 02:05 PM
Meni je juce radio, valjda nije odustao, i prepustio se belom. Mada, kompjuteri su to, ako je nesto manje pouzdano od ljudi, onda su to kompjuteri (posto su ih ljudi i pravili)

MUzzY
21-08-2009, 02:44 PM
... nisam ovo razumeo :) Jel se i tebi javio noise ili? :)

kejkz
21-08-2009, 02:46 PM
Radilo je sve ok posle update-a. Macbook-Logic-Duet kombinacija.

awacs
21-08-2009, 03:14 PM
Meni je juce radio, valjda nije odustao, i prepustio se belom. Mada, kompjuteri su to, ako je nesto manje pouzdano od ljudi, onda su to kompjuteri (posto su ih ljudi i pravili)

Eto kako jedan zarez napravi pometnju :wink:

kejkz
21-08-2009, 03:29 PM
postao sam kao fejkbuk danas, gutam slova i interpunkciju kada pisem. A moza sam vec posao iso kao i on nest slucjno progtao (bez tacke)

MUzzY
21-08-2009, 04:28 PM
:) Jbg. aj barem mi je drago da te nije snaslo ovo.
Definitivno nije do audio interfejsa/firewire-a, preslusao sam 1h muzike, ceo film, Revalver u standalone modu radi bez nog shuma. ... bezveze.

quake
21-08-2009, 04:56 PM
Moze da bude problem sa Quick time-om ako je u updateu nova verzija toga.

kejkz
21-08-2009, 05:26 PM
:) Jbg. aj barem mi je drago da te nije snaslo ovo.
Definitivno nije do audio interfejsa/firewire-a, preslusao sam 1h muzike, ceo film, Revalver u standalone modu radi bez nog shuma. ... bezveze.

Evo sad sam proverio opet, sve mi radi dobro, kako u logicu, tako i u ostalim programima. Ajd proveri da ti se slučajno nije resetovala registracija nekog pluga koji emituje white noise, po?to mi je prilično neverovatno (mada ne i nemoguće) da je security update izazvao ovakav problem. Mada kapiram da si to već proverio.

MUzzY
21-08-2009, 07:57 PM
@quake: Nije bilo update-a za QT. Samo security i Safari update.

Sve sam proverio!
Cak i kad nema nista u channel strip-u cim ukuljucim monitoring pocne nasumicno da pusta noise.
Kazm vam, na apple forumu http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=9902270 su isto to primetili i nikom nije jasno u cemu je fora.

Da nisu sa ovim update-om provalili da je "ona" verzija? Izgleda mi nemoguce, al' nista mi drugo ne pada na pamet.

MUzzY
21-08-2009, 08:12 PM
Probao sam i Logic 8, i tu se javlja noise ...

Interesantna stvar, noise sa javlja samo kod Audio track-a? Midi kanal kada svira (konkretno Addictive Drums) nista. Cim ukljucim monitoring pocne? Sto opet pricu vraca na audio interfejs ALI u MainStage-u toga nema!?

MUzzY
21-08-2009, 08:27 PM
eeee... provalio sam kako dodje do noise-a! :)
Napravio sam nov, suv projekat, dodao audio track i ukljucio monitoring kad ono, nista? Sve radi kako treba? Kliknem na settings i iz liste preseta za audio track izaberem jedan od mojih preseta za gitaru i dok se preset loadovao primetio sam da je u jednom momentu pikovao CPU metar u full opterecenje! I odmah nakon toga poceo je da se javlja shum!
Aj barem definitivno nije do MOTU-a :) ... sad cu da se igram da vidim kako ovo izbeci. Izgleda da cu morati da cekam neki update. Za vikend mi stize SnowLeopard pa cu videti ima li promene.

MUzzY
21-08-2009, 09:06 PM
Ajd proveri da ti se slučajno nije resetovala registracija nekog pluga koji emituje white noise

I da, imas pivo jer si (opet) u pravu!
Nisam obratio paznju da je u lancu bio plug od IK multimedie jer je bio deaktiviran. On je pravio noise. Re-registrovao sam ga i sad sve sljaka.

POZ!

quake
21-08-2009, 09:47 PM
eeee... provalio sam kako dodje do noise-a! :)
Napravio sam nov, suv projekat, dodao audio track i ukljucio monitoring kad ono, nista? Sve radi kako treba? Kliknem na settings i iz liste preseta za audio track izaberem jedan od mojih preseta za gitaru i dok se preset loadovao primetio sam da je u jednom momentu pikovao CPU metar u full opterecenje! I odmah nakon toga poceo je da se javlja shum!
Aj barem definitivno nije do MOTU-a :) ... sad cu da se igram da vidim kako ovo izbeci. Izgleda da cu morati da cekam neki update. Za vikend mi stize SnowLeopard pa cu videti ima li promene.
Zna sa Motu-om isto da se desi kada nisu ukljuceni u kontrol panelu opticki ulazi i izlazi.Meni je to pre nekog vremena potrosilo par dana zivota dok nisam nasao sta je.

kejkz
21-08-2009, 10:56 PM
I da, imas pivo jer si (opet) u pravu!
Nisam obratio paznju da je u lancu bio plug od IK multimedie jer je bio deaktiviran. On je pravio noise. Re-registrovao sam ga i sad sve sljaka.

POZ!

Da, pretpostavio sam, meni se to nekada desi takođe, pa ko velim, bolje da se proveri.
Super, drago mi je da je stvar re?ena!