View Full Version : Kako da skinem mikrofoniju sa klavira?
Zvukom
20-08-2009, 12:01 PM
Pozdrav svima,
Radi se o VST klaviru (True pianos).
Ako poslusate mali fajl koji je u attachmentu, cucete mikrofoniju / visoke frekvencije koje zelim da uklonim. Probao sam sa nekim filterima, ekvilajzerima itd., bez uspjeha.
Da li neko ima koristan savjet? Hvala!
awacs
20-08-2009, 12:38 PM
cucete mikrofoniju / visoke frekvencije koje zelim da uklonim. Probao sam sa nekim filterima, ekvilajzerima itd., bez uspjeha.
Nije ti to nikakva mikrofonija nego 2. harmonik (u ovom slučaju g#) koji je sastavni deo boje klavira. Fora je u tome ?to kada ga ovako svira? taj harmonik uđe u petlju pa počne da zvući kao mikrofonija. Ako ga skine? nekim notch filterom uni?tiće? i boju instrumenta, jbg.
Pozdrav,
Vasa
Zvukom
20-08-2009, 12:48 PM
Hvala, tako nesto sam i pretpostavljao, ali nisam bio siguran. To mi se ponekad desavalo dok sviram bas, ali nisam bio siguran da li isto desava i na visokim frekvencijama.
Pozdrav
skolapper
04-09-2009, 10:56 PM
Kad god kupujem lubenicu, koju inace volim, uvijek izaberem neku da nije slatka ili da nije socna...uglavnom nikad da valja...Zna li neko kako da izaberem slatku, zrelu i socnu lubenicu i da uzivam kao covjek ?
Zvukom
04-09-2009, 11:12 PM
Kad god kupujem lubenicu, koju inace volim, uvijek izaberem neku da nije slatka ili da nije socna...uglavnom nikad da valja...Zna li neko kako da izaberem slatku, zrelu i socnu lubenicu i da uzivam kao covjek ?
Ne znam da li je ovo sala ili spam, ali sto se mene tice ova je tema zatvorena. Posto nisam nasao opciju da temu zatvorim sam, molim moderatora da to uradi. Hvala
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.