PDA

View Full Version : minimoog..

clusterchord
18-08-2009, 08:03 PM
novi "stari" sint u mom pogonu,.. nakon dugo godina odgadjanja, ipak sam se odlučio. zahvaljujem se ovom prilikom bushu, obami i sj*b*noj američkoj ekonomiji, jer su njihove cijene napokon malo pale, pa mi je to postalo dostupno.. 8-)8-):wink:

6077

6078

6079

silicon science
18-08-2009, 08:52 PM
Aaauuu burazeru, rechi su suvishne :wink::wink::grin::grin:

goasia
18-08-2009, 09:25 PM
kako vidim odma si zavrsio u krevetu sa "old lady" :rolleyes:

alavuk
18-08-2009, 10:39 PM
mornarski jorgan ;)

http://www.synthtopia.com/content/wp-content/uploads/2009/05/minimoog-tattoo.jpg

neka ti sa srecom domacine :)

gregor z
18-08-2009, 10:43 PM
Čestitam!:D:D:D

darkstar
18-08-2009, 10:50 PM
a daj neke zvukoveeeeeeeee

relis
19-08-2009, 10:26 AM
:D

Sad SH2 place negdje u kutu ...

Daemian
19-08-2009, 12:18 PM
Divno :D Cestitke...
A koliko je pala cena?

milos
19-08-2009, 02:39 PM
Hehe, znao sam da ces jednog dana...
8-)

sRce
19-08-2009, 04:49 PM
Sto li ljudi bacate pare kad ima sve to u VST...

roginator
19-08-2009, 10:16 PM

Dobro je srce dobro je...nemoj se nervirat :D

clusterchord
19-08-2009, 11:24 PM
Aaauuu burazeru, rechi su suvishne :wink::wink::grin::grin:

hahaha i ja kažem, još ne mogu vjerovat ni sam.. stize u zagreb 23-eg..

Hehe, znao sam da ces jednog dana...
8-)
da znaš da sam baš na tebe mislio kad sam ga kupovao. reko ... sad mi vise Miloš neće moć reć da mi "nešto fali" u studiju .. :wink:8-):D

:D

Sad SH2 place negdje u kutu ...

ne brini, ne ide SH2 nigdje. ovo je starija verzija minimooga, iz sedamdesetih, i poprilično različito zvuči od SH2. toplije, mekše.. misli: wish you were here intro.. i sl..

noviji minimoog iz 78 - 81, sto ce potrvrdit i kolega droginator (koji ga ima), ima nekih dodirnih točaka sa SH-2. to smo obojica primjetili. agresivniji su. ali ipak su im filteri puno drugačiji po karakteru. roland je diodni ladder, a moog je tranzistorski ladder..

balthazaar
20-08-2009, 04:18 AM

ima se, moze se...

ja bi jedan miniplug...ne plug..nego pluug...kao sprava za oranje..

šalu na stranu...sretan bio , cluster! mugiša je ipak mugiša!

milos
20-08-2009, 04:44 PM
da znaš da sam baš na tebe mislio kad sam ga kupovao. reko ... sad mi vise Miloš neće moć reć da mi "nešto fali" u studiju .. :wink:8-):D

Hahahaha :rotfl:
Pa fali, fali...
EMS Synthi AKS, Roland System 100 (oprosticemo ti ako ne budes uzeo dodatne speakere i mixer, ali sekvencer moras ! :D ) i Yamaha CS zvuk ...
Salim se naravno- nema vise potrebe da ulazes u sintice, samo ti treba jedan stari MCI desk i Otari ili Studer i to je zvuk koji si uvek zeleo jer grehota je to usnimavati u DAW :wink:8-)

Synclavier
21-08-2009, 03:12 PM
Cestitke!!!8-)

Divno je kad ispunis decacki san!:)
Nisam "preterani i po svaku cenu" ljubitelj "starina", ali (koliko se moze primetiti) ovakav komad vredi posedovati...

Meni je ,vec neko vreme, u izgledu jedan solidan Rev D komad, mozda se usudim "uclaniti" u klub...:wink:

Nedim
22-08-2009, 09:31 AM
Pa bacao sam i ja para na one PhoneSex operatorke dok
nisam jednog dana uzivo probao...taka ti je razlika u tome...

dlukace
22-08-2009, 03:15 PM
čestitke!
jedno pitanje-probao sam svirati voyagera i phatty-a i solidno je to ali obrada je katastrofa(osjećaj potova i sama plastika!)
kakvi su stari modeli ?to se toga tiće,a i kako s dijelovima?

DzoniPFC
22-08-2009, 10:13 PM
lol hahah
pa taj fazon
nothing without old school

sRce
23-08-2009, 04:30 AM

Ma salim se ja... volim i ja moog-a... i bas mi drago sto ga je Toma uzo jer znam da se odavno meraci na stariju verziju...

pozz drugari...

silicon science
23-08-2009, 12:10 PM
hahaha i ja kažem, još ne mogu vjerovat ni sam.. stize u zagreb 23-eg..

Znachi, danas stize :da::da: Nek je sa srecom...:wink:

clusterchord
23-08-2009, 07:32 PM
Cestitke!!!8-)

Divno je kad ispunis decacki san!:)
Nisam "preterani i po svaku cenu" ljubitelj "starina", ali (koliko se moze primetiti) ovakav komad vredi posedovati...

Meni je ,vec neko vreme, u izgledu jedan solidan Rev D komad, mozda se usudim "uclaniti" u klub...:wink:

pa kad je nesto nezamjenjivo onda nije starina, vec Stradivari. :D pa ?to znači vrijeme ako ne?to i dalje radi svoj posao, ili svoju magiju, nenadjeb*vo..

u svakom slucaju samo naprijed, nećes za?alit 8-)

čestitke!
jedno pitanje-probao sam svirati voyagera i phatty-a i solidno je to ali obrada je katastrofa(osjećaj potova i sama plastika!)
kakvi su stari modeli ?to se toga tiće,a i kako s dijelovima?

večina dijelova za minimoogove postoje. i lak?e su nabavljivi nego za sinteve iz 80tih. osjećaj potova na svim starim spravama je odličan. pogotovo na spravama bez memorije (gdje pot vrijednost ne prolazi kroz cpu i multiplexer), vec je direkt na sound circuitu odn. zvucnom sklopu. nema bolje od toga. (od novih je recimo vygr old school, ili futureretro XS, takav.)

inace kontrola mi nije bila tako losa na voyageru. puno bitnije je da se zvuk neda usporediti. jos voyager radi dobro za neke stvari, to je jednostavno moderan analog sa dobrim, ali drugacijim urednim, hladnijim i nadasve tamnijim zvukom.

ali LP je stvarno katastrofa. da ne ulazim dublje.. pojede ga i source, i sh2/9 i pro one.. za doručak. samo da navedem par primjera.

redroom
23-08-2009, 09:28 PM
čestitam! prava sprava u pravim rukama :)

clusterchord
24-08-2009, 04:16 AM
hvala Redroom :)

evo sviram ga vec par sati (naravno , u gaćama) ..zaboravio na vrijeme :D.. opalio sam i koju sliku..

http://www.babic.com/PICs/DSC06251-1280.jpg

http://www.babic.com/PICs/DSC06252-1280.jpg

http://www.babic.com/PICs/DSC06253-1280.jpg

sare
24-08-2009, 07:38 AM
uuuuu, suuuuper!! :thumbsup:

darkstar
27-08-2009, 11:26 AM
Daj nam malo zvuka okaci,da cujemo !

Bas si me smorio sa poredjenjem sa novim moogovima...meracio sam jedan (trenutno imam nord lead 2),medjutim nije me kupio kao sto sam ocekivao :(

Da li bi nesto preporucio u njegovoj klasi,a "danasnje" proizvodnje?

silicon science
27-08-2009, 12:04 PM

Bas si me smorio sa poredjenjem sa novim moogovima...meracio sam jedan (trenutno imam nord lead 2),medjutim nije me kupio kao sto sam ocekivao :(

Mogu ti ja umesto njega reci, a to je Future Retro XS... Sirova, luda, half modular sprava, vredi svaki cent...

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/L_Sx2VAnrLc&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/L_Sx2VAnrLc&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/W0HmD7bMDi8&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/W0HmD7bMDi8&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

clusterchord
27-08-2009, 12:53 PM

evo stiže, stiže... ovih dana.. ;)

Future Retro je super za acid i takve stvari. ima tanasniji, prodorni zvuk. vise vuce na školu SH101 i slično.. to je 12dB filter itd itd.

ako hoćeš "moog" tip zvuka. znači masni bass i lead, debeo filter itd itd.. u klasi LP i Voyagera RME, preporučam ti Studio Electronics SE-1X Nova edition. mislim da bi ovdje dosao oko 1500e. ili cak manje. u americi je rabljeni oko 1000e. ima midi ima memoriju itd. dobar deal sve u svemu.

imao sam ga sad u studiju mjesec dana. i odvalio sam. sa LP sam snimao neku hiphop pjesmu i.. katastrofa. imali smo tamo i moj SH2 i ovaj ga potpuno oduv'o. na kraju LP uopce nismo koristili. pa je taj tip (kolega producent) popizdio, vratio LP, i uzeo i sebi SH2, i na moj nagovor ovaj SE. i sad uživa.

ono sto mi se svidja je da moze radit i te modernije tvrde baseve, pored ovih klasičnih. kad je rezonanca nula, bude agresivan. a sa rezonancom postne bas cisti funk - vrlo mekan. hmmm... saftan? :D

odusevio sam se sa leadovima.

osnovna razlika u odnosu na voyger i LP, je da oni imaju limitiran bandwith u gornjem dijelu. tamniji su. i postanu "mrtviji". i od minimooga, i od SE. SE ga stvarno rastegne tamo gore..

silicon science
27-08-2009, 03:03 PM
evo stiže, stiže... ovih dana.. ;)

Future Retro je super za acid i takve stvari. ima tanasniji, prodorni zvuk. vise vuce na školu SH101 i slično.. to je 12dB filter itd itd.

ako hoćeš "moog" tip zvuka. znači masni bass i lead, debeo filter itd itd.. u klasi LP i Voyagera RME, preporučam ti Studio Electronics SE-1X Nova edition. mislim da bi ovdje dosao oko 1500e. ili cak manje. u americi je rabljeni oko 1000e. ima midi ima memoriju itd. dobar deal sve u svemu.

imao sam ga sad u studiju mjesec dana. i odvalio sam. sa LP sam snimao neku hiphop pjesmu i.. katastrofa. imali smo tamo i moj SH2 i ovaj ga potpuno oduv'o. na kraju LP uopce nismo koristili. pa je taj tip (kolega producent) popizdio, vratio LP, i uzeo i sebi SH2, i na moj nagovor ovaj SE. i sad uživa.

ono sto mi se svidja je da moze radit i te modernije tvrde baseve, pored ovih klasičnih. kad je rezonanca nula, bude agresivan. a sa rezonancom postne bas cisti funk - vrlo mekan. hmmm... saftan? :D

odusevio sam se sa leadovima.

osnovna razlika u odnosu na voyger i LP, je da oni imaju limitiran bandwith u gornjem dijelu. tamniji su. i postanu "mrtviji". i od minimooga, i od SE. SE ga stvarno rastegne tamo gore..

Slazem se, mada ovakav envelope kao XS nema S. Electronics :(:(...
Ja bi svakako razmislio o novom Oberheim modulu kao i o MacBeth novim modulima... Ako bas ne jurish Moog "zvuk"...
Mada kad chujem kako je "Evil" ovaj SE-1 uhh... Momentalno me inspirishe :):)

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/r_dnSrNtNcQ&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/r_dnSrNtNcQ&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

clusterchord
27-08-2009, 03:29 PM
Nova edition SE1X je drastično brži od SE-1. filteri imaju veći range. imaju ugradjen fuzz. i sinusoidalni valni oblik na oscilatorima. i memorija je veća.

a i izgledaju hebeno :wink:..

http://www.rage-audio.com/media/catalog/product/cache/3/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/S/t/Studio_se1xre_1.gif

http://www.rage-audio.com/media/catalog/product/cache/3/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/S/t/Studio_SE1XAngelDust_1.gif

nisam prosli put stigao, ali ako ga ponovo posudim, napravicu nekakv demo..

darkstar
27-08-2009, 11:10 PM
u jebote kakva masina ...

eto opet problema u mom kucnom budzetu.

gde ovo ima da se proba kod nas?(beograd)

darkstar
06-09-2009, 02:31 PM
a daaaaaaj malo minimooga :) :) :)

milos
11-09-2009, 07:53 AM
a daaaaaaj malo minimooga :) :) :)
Da breeeeeeee:D
Sada nas stvarno vec iskusavas :grin:
Ja bi jedan macchiato bass sa kremastim leadom :da:

clusterchord
11-09-2009, 09:45 PM
okay. ovaj vikend obecavam..