PDA

View Full Version : isplati li se

MiGi
14-08-2009, 04:34 PM
kupovati Behringer Ultra-Curve Pro i ostale Behringer rack efekte?

valjaju li cemu? il je bachena para?

silicon science
14-08-2009, 04:36 PM
kupovati Behringer Ultra-Curve Pro i ostale Behringer rack efekte?

valjaju li cemu? il je bachena para?

Pa za te pare se isplati... Jeftino je i dobijes jeftin zvuk kad koristis i nema lazi nema prevare :wink::)

Reinhardt
14-08-2009, 05:46 PM
ako su ti to prve sprave.. za?to da ne?

kasnije ih koristi? u monitoring lancu:wink:

MiGi
14-08-2009, 05:56 PM
hmm,ne bih jeftin zvuk....
prve sprave jesu,dosta puta sam se zeznuo pa kupio jeftino,sad ne bih da ponavljam...

gledao sam lexicon al mi je preskup...budzet je odprilike oko 1000 e.
preporucite mi nesto za te pare....
treba mi reverb,delay,compressor...

voomighty
14-08-2009, 08:05 PM
studio svrhe ili LIVE?

Bockie
14-08-2009, 10:50 PM
TC M3000 (http://www.artistsystems.net)

http://images1.thomann.de/pics/prod/131732.jpg

Ima dva engine-a,compresore,reverbe,svasta a mozes i da ih kombinujes. Sprava brootalna, i studio i live, i kosta ili 1000 ili cak nize...i koristi vss3 tehnologiju...

kravadinka
15-08-2009, 02:05 AM
Pa... Za kilo eura imas PCM 80 i jos da ti ostane para, ako dodas stotinak eura mozes da uzmes PCM 81...

E sad po pitanju kvantiteta i koliko cega dobijes za iste pare, TC M3000 ima dva engine-a i verovatno vise nekih opcija na papiru, ali je Lexicon i pored toga sto i on ima gomilu efekata i neke dbx comp algoritme ipak zvucnija i magicnija sprava, sto smatram velikim plusom, osim ako i sam hoces sterilniji TC...

U globalu nema greske sta god da odaberes od ova dva, samo je pitanje sta zelis, jer su prilicno razliciti po karatkeru...

Sto se kompresora tice kao posebne sprave, malo je preko tvog budget-a ali pogledaj dbx 160A, pa cak i po cenu slabijeg efekt procesora...

Na kraju ja bih ipak uzeo Lex za 700-800 eura i dbx 166XL, ima taj cuveni dbx sound, a za blagu kompresiju pri usnimavanju ce raditi odlicno, valjda ti za to treba...

MiGi
15-08-2009, 12:53 PM
treba mi za studio...
hvala vam puno,obraticu paznju na gore navedene...

STUDIOTON
16-08-2009, 11:05 AM
za te pare, ja bih ipak uzeo tc powercore MKII + vss3 ...

dobijes m3000 (vss3) + dosta jakoo dobrih plugova koji idu uz samu karticu ..

poz

vmil
14-09-2009, 09:28 AM
Behringer-ova tehnologija se ne razlikuje puno od tehnologija drugih (renomiranih) sprava, ali... :wink:
Pre svega, način izrade, zavr?na obrada i ujednačenost su mana Behringera.
U kontrolisanom kori?ćenju, samo tamo gde rade posao vredi ih nabavljati.

Na primer: ADA-8000, ima fantastičan AD/DA-ADAT konvertor, ali očajne mic-preamp-e, i ako ga koristi? samo kao konvertor onda je vi?e nego OK, ali kao mic-preamp...

Drugi primer: Za potrebe novosadskog radija021 nabavili smo svojevremeno mic-pre mp MIC2200 Ultragin (sa lampama) koji sa kondezatorima AKG C-3000B radi odličan posao - odličan phantom, transparentan, sve super, ali... ?um -70 dB, plus neujednačenost kanala. :cry:
Ali nama je trebao pouzdan phantom pre-amp za 24/7/365 rad, a tu je ovaj preamp OK. Na radiju se taj ?um ne čuje, jer je korisna i upotrebljiva dinamika realno oko 40 dB, ali za studio...Tu se ?um i te kako čuje.

Tako da, oprezno! Prvo po mogućstvu proveri da li ti radi posao :wink: