PDA

View Full Version : Best buy vokalni mikrofon-cijena optimalno do 500, max 600 eura

MD
14-08-2009, 02:34 PM
Ako ima neke veće razlike među nešto skupljim modelima, može i do 600 eura.

Dakle, mikrofon bi služio za usnimavanje ženskog vokala. Vokal je 'tanji', sam po sebi malo agresivniji u visokom spektru.

Treba mi nekakav mikrofon koji bi dao više punoće vokalu, kao i detalja isto tako.
Nešto da zvuči onako, 'finije' ne agresivno...

Radi se o clean vokalima, više epičnim nego pop ili rockerskim.

Do sada sam koristio rode nt-1a, on odgovara za muške vokale kao i dinamicki shure-i, sennheiseri koje sam koristio.

Nt-1a na ženskom vokalu malo doda tih piskutavih visokih, fali mu punoće, nekako je agresivan.

Razmišljao sam o nt-2a, ali ne znam koliko bi to pomak bio. Zatim neki SE ili violet design...

Bilo bi korisno kada bi mikrofon poslužio i za akustične gitare.

Predpojačalo za ovaj mic je Tampa.

:)

Reinhardt
14-08-2009, 05:58 PM
jesi probao drugi micpre?

MD
15-08-2009, 04:55 PM
jesi probao drugi micpre?

Ne s ovim mikrofonom, osim preampova na emu1820m.

MD
15-08-2009, 05:03 PM
Vidam da ba? nije nitko od volje... nego... razmatram violet design black knight... mislim da je bio tu nekakav topic...

Inače, kao ?to rekoh, rode odlično radi sa mu?kim vokalima na ovom preampu, ali sam ?enski vokal je takav i pjevanje je u vi?im tonalitetima, tako da bi mi trebalo ne?to ?to bi dalo neutralniji sound vokalu, bez previ?e boosta u visokima...

Black knight mi se čini takav tip mikrofona...

Bockie
15-08-2009, 08:06 PM
Black knight, definitivno!

Razliku sacuvas,prodas tampu,sacekas,dodas i kupis ozbiljan preamp...!

LACKY
16-08-2009, 04:13 AM
Jesi mozda razmisljao u drugom pravcu? Da zamenis pevaljku!

MD
16-08-2009, 12:21 PM
Jesi mozda razmisljao u drugom pravcu? Da zamenis pevaljku!

Ne.

MD
16-08-2009, 12:38 PM
Black knight, definitivno!

Razliku sacuvas,prodas tampu,sacekas,dodas i kupis ozbiljan preamp...!

http://cachepe.zzounds.com/media/fit,340by230/quality,85/tampa-a263655b42295697a40811432382b0b2.jpg

Ma tampa služi kako treba, dobra je i na instrumentima, bas gitara npr i ima solidan kompresor, upotrebljiv a/d konverter itd.

Ako bi uzimao nešto drugo, uzeo bi preamp koji ne bi ubuduće mijenjao 'boljim'.

A za to treba dosta para i nije prioritet.

Reinhardt
16-08-2009, 09:14 PM
hm..
tampa ko?ta 3 puta vi?e od DMP3 (od istog proizvodjača) a potpuno ista pre sekcija. ostalo nebi ni u ludilu koristio.

ma 5 cent

btw, pogledaj
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24114

MD
17-08-2009, 01:53 PM
hm..
tampa košta 3 puta više od DMP3 (od istog proizvodjača) a potpuno ista pre sekcija. ostalo nebi ni u ludilu koristio.

ma 5 cent

btw, pogledaj
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24114

Nigdje nisam ni vidio ni čuo da se radi o istoj preamp sekciji.
DMP3 je dvokanalno predpojačalo nekoliko puta manje cijene.

Čak su i osnovne zvučne specifikacije različite, izuzevši ostale dodatne opcije na tampi, poput biranja ulazne impedancije, +/- 20 db padova itd.

Također, predpojačalo na TAMPI je 'obojano' THA tehnologijom, koju je M-audio htio progurati tad... nekakva simulacija lampi koja na određen način saturira signal i ne može se uključiti ili isključiti... to je osnovna inovacija na Tampi koja je bila glavna u promociji proizvoda...

Ne kažem da je nešto bolje ili gore već da se meni sviđa zvuk tampe a i nešto bolje nemam na raspolaganju... što je bolje nego da mi se ne sviđa...

No, sve je to nebitno i odvest će raspravu u drugom smjeru.

Problem nije u predpojačalu, jer sve snimke rode nt-1a koje sam slušao, imaju isti taj karakter koji meni ne odgovara za ovaj vokal...

Imaš li kakva iskustva sa rode k2 ili ntk mikrofonima? Nabavljivi su kod nas, a spadaju tu negdje u cjenovni rang.

Za 500-600 eura, može biti i polovni mikrofon, ali nema baš mikrofona po domaćim oglasima pretjerano...

MD
17-08-2009, 07:04 PM
Sad vidim da postoji gomila starih topica sa usporedbom mikrofona koji me zanimaju (violet design, rode K2, se z5600a 2 itd), većina mp3 fileova ne rade jer su stari topici, ali bar ima teksta... a ovdje se baš ne piše ljudima ponovno o tome...

Hvala svima!:)

den
23-08-2009, 02:27 AM
Ako ima neke veće razlike među ne?to skupljim modelima, mo?e i do 600 eura.

Dakle, mikrofon bi slu?io za usnimavanje ?enskog vokala. Vokal je 'tanji', sam po sebi malo agresivniji u visokom spektru.

Treba mi nekakav mikrofon koji bi dao vi?e punoće vokalu, kao i detalja isto tako.
Ne?to da zvuči onako, 'finije' ne agresivno...

Jedini je "Rode K2" najbolji izbor.
Zvuči kao mikrofoni od 2000$ ali je dosta jeftiniji. To je najbolje rje?enje.
A Ako si za naj naj Hollywood sound Sony C800 jedini je za vokale poseban.
i jo? Neve 1073 preamp i to je naj,naj definitivno.!!!
Pa jo? Neve 1073 koji ko?ta 300$ ???? Golden Age Project Pre-73 ?vedska firma koja nemo?e da stigne da ih naprave... :rotfl:
I eto najbolji setup na Balkanu:grin:

MD
09-09-2009, 07:21 PM
Jedini je "Rode K2" najbolji izbor.
Zvuči kao mikrofoni od 2000$ ali je dosta jeftiniji. To je najbolje rješenje.
A Ako si za naj naj Hollywood sound Sony C800 jedini je za vokale poseban.
i još Neve 1073 preamp i to je naj,naj definitivno.!!!
Pa još Neve 1073 koji košta 300$ ???? Golden Age Project Pre-73 švedska firma koja nemože da stigne da ih naprave... :rotfl:
I eto najbolji setup na Balkanu:grin:

Eto, nakon savjetovanja da promijenim 'pevaljku', inače školovanu glazbenicu, dugogodišnjeg člana banda...
Te savjeta da promijenim predpojačalo...

Ja sam jednostavno usporedio rode nt-1a (to je i bila tema topica, mikrofon) sa Se2200 i dobio sound koji je zvučao bolje na ovom vokalu, jako dobro štoviše... sa istim predpojačalom... a radi se o istoj klasi mikrofona... tu mislim prvenstveno na nijanse koje ga čine boljim za ovaj vokal u cjelokupnom miksu...

Zatim sam kupio violet design black knight i se reflection filter...

Sve zajedno, zvuči fenomenalno...

Black knight je super, neutralan mikrofon... kakav sam i htio za ovaj vokal...

Reflection filter, samo pohvale...

Pa eto, ako kome pomogne u izboru mikrofona...

MD
09-09-2009, 07:52 PM
Eh da, ove gore pohvale na black knight, ne znače da je rode t1a lo? mikrofon... već da ima karakterističan sound koji nekome mo?e biti po volji, nekome ne....