Log in

View Full Version : Mixer (controler) za cubase sa shto vishe kanala?

HeatMan
06-08-2009, 10:14 PM
treba mi neshto kao us-2400 od tascama.. koji je nazalost jako brzo povuchen iz proizvodnje i prodaje..

znachi treba mi shto vishe motorizovanih fejdera, transport kontrola, promena ch banki, i shto manja cena.. :)

ima neko neku ideju?

pozdrav

edit: nikako mackie control, jer je papreno skup za tako malo "kanala".. jednostavno, hocu da pogasim ekrane i miksam ushima.. (plus brzi rad itd)

sRce
06-08-2009, 10:50 PM
kupuj odma'... ovo se retko nalazi...

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPII.dll?ViewItem&item=400066212681

HeatMan
06-08-2009, 11:01 PM
paypal payments only.. :(

bih ja, chak bih ga uzeo i od nepoznatog lika, sa drugog kontinenta..

iskreno.. al jbg :/

edit: uchlanio sam se u jebaj zajednicu i sad gledam kako da se dogovorim sa likom.. hvala ti Srce puno! mada ako neko ima josh neku ideju, neka kaze slobodno..

pozdrav

Bockie
07-08-2009, 12:41 AM
evolution UC-33... 200tinak evra...
To Lesha bolje zna...
Pogledaj mozda ima na artist sajtu...

HeatMan
07-08-2009, 01:25 AM
hvala na pomoci, ali nije to to..ovo je vishe za live..

i mislim da nema ni motorizovane fejdere, i daleko je od 24 kanala.. :/

poz i hvala josh jednom

Maiv
07-08-2009, 06:42 AM
a jedno 3 ovakva? :D

http://www.thomann.de/de/behringer_bcf_2000.htm

STUDIOTON
07-08-2009, 09:18 AM
ja to ganjam mesecima .. i veruj mi nista ispod 2500-3000 eur nemas da kupis .. osim mozda mackie control .. koji nema nigde .. bukvalno nigde da se kupi zadnjih godinu dana,a mackie se gasi tako da ga nece ni biti .. tascam us2400 nije dugorocno resenje zbog drajvera

moj izbor tj.jedino resenje je bilo tascam 4800 dig.mixer koji bi koristio kao kontroler .. ili drugo zadnje resenje tascam 1884 + 2x fe8 ex ..

i u jednom i u drugom slucaju placam konvertore,efekte,audio interface i gomilu drugih stvari koje ove sprave imaju a ne treba mi ..

moj izbor je na kraju bio 1884 + fe8 .. i sada ganjam da uzmem jos jedan fe8 a to deluje kao da trazis polarnog medveda u Srbiji ..

ovo je sve u slucaju da hoces 24 ch ...

ako hoces klasicnu kontrolu sa 8 fadera sa svim ostalim funkcijama koja odlicno radi javi mi se,imam nesto za tebe

STUDIOTON
07-08-2009, 09:39 AM
profi kontrole za cubase/nuendo

http://www.audiodog.se/audiodog_products.asp?menu=48&menu1=209

HeatMan
07-08-2009, 01:43 PM
ja to ganjam mesecima .. i veruj mi nista ispod 2500-3000 eur nemas da kupis .. osim mozda mackie control .. koji nema nigde .. bukvalno nigde da se kupi zadnjih godinu dana,a mackie se gasi tako da ga nece ni biti .. tascam us2400 nije dugorocno resenje zbog drajvera

moj izbor tj.jedino resenje je bilo tascam 4800 dig.mixer koji bi koristio kao kontroler .. ili drugo zadnje resenje tascam 1884 + 2x fe8 ex ..

i u jednom i u drugom slucaju placam konvertore,efekte,audio interface i gomilu drugih stvari koje ove sprave imaju a ne treba mi ..

moj izbor je na kraju bio 1884 + fe8 .. i sada ganjam da uzmem jos jedan fe8 a to deluje kao da trazis polarnog medveda u Srbiji ..

ovo je sve u slucaju da hoces 24 ch ...

ako hoces klasicnu kontrolu sa 8 fadera sa svim ostalim funkcijama koja odlicno radi javi mi se,imam nesto za tebe

ne znam samo zashto nisi uzeo tascama kad si vec imao priliku.. ja sam mislio da cete me ti i zeljko preduhitriti... :)

ajd javljam ti se na pp

edit: ova chuda su brate po 20k dolara.. previshe je.. :/

goran ns
07-08-2009, 04:02 PM
Behringer DDx3216 mozes koristiti kao kontroler!

HeatMan
08-08-2009, 12:04 AM
ma jok, hvala.. jezim se na behringer..

elem, imam ponudu za MACKIE digital x bus za 3500 eura sa uad I kartom.. shta kazete ljudi? ja stvarno ne znam kako ide cena te sprave a negde sam video da se prodaje i za 12 hiljada eura.. ova je polovna, i iz Bukureshta.. ne mogu da probam jer nemam pasosh, lik mi je slao snimak i sve deluje ok..

molim da mi se javite shto pre jer do ponedeljka moram da shaljem odgovor.. kakvi su vashi utisci? da li ste chuli neshto o toj spravi? znam samo da mi je profan sa faksa prichao da je uzeo to pa je hvalio, pa na kraju iznapushavao i skymusic i spravu jer je govno.. medjutim posle sam chuo da je dobio valjda pedalu iz skymusica pa je verovatno zato i tako reagovao.. mada opet, ne znam..

aj plz sad ste mi najpotrebniji

HeatMan
08-08-2009, 03:37 PM
help? :(

Inovative_kg
08-08-2009, 10:24 PM
profi kontrole za cubase/nuendo

Lele koje cene, a za dosta ovih firmi prvi put i cujem :)

HeatMan
09-08-2009, 03:37 PM
niko nishta?

ajte ljudi..

sada mogu da biram izmedju mackie dxb (x200) i tascam us2400 koji je jeftiniji

a mackie ima dosta prednosti osim shto chujem da je bagovit dosta.. jel to toliko uzasno?

HeatMan
13-08-2009, 02:04 PM
car me 3 dana vrteo i na kraju prodao tascama, i to kad sam mu rekao da sam poslao pare nekom liku u cheshkoj ne bi li mu on prosledio pare preko paypala..

uzas

znachi ipak mackie control universal +2 produzetka

HeatMan
13-08-2009, 02:44 PM
ima li neko ideju kako da dodjem do mackie control universal pro +2 ekstendera?

sky i artist nemaju

STUDIOTON
13-08-2009, 10:03 PM

sky i artist nemaju

nikako .. ja sam porucio to isto jos prosle godine u decembru .. i pre mesec dana mi je receno da nema i da je pitanje da li ce da bude .. situacija sa mackie je takva da se firma najverovatnije gasi,prodali opremu u fabrici .. navodno sele se .. odugovlaci se .. podrska ne radi, slao sam na desetine mailova nijedan odgovor nikad nisam dobio .. nema nista od toga ..

jedino polovno na ebay da nadjes ako hoces bas mackie ..

RetroMan
13-08-2009, 10:16 PM
i na kraju prodao tascama
Nemoj da zalis, Tascam moze da kontrolise samo nivoe, a ne moze plugin-e.

Edo Music

RM

DaBear
13-08-2009, 10:42 PM
Predji na Mac platformu, sa Cubase-om i uzmi Euphonih MC kontrolere i bog da te veseli...i odma' si preso u Pro ligu !!!

http://www.euphonix.com/artist/solutions/cubase.php

http://www.euphonix.com/artist//products/mc_control/tour_app_support.php#tour1

imas brdo videa i info na njohovom web sajtu.....ovo nisu igracke, by the way!

Pogledaj "advanced set up video" da vidis kakvih fora sve ima...mozes i da kontrolises 2 DAW na dva kompjutera itd, itd..

Firma nije propala (kao Mackie..)

lesha
13-08-2009, 11:31 PM
Predji na Mac platformu, sa Cubase-om i uzmi Euphonih MC kontrolere i bog da te veseli...i odma' si preso u Pro ligu !!!

ako smem da se nadovezem, euphonix mc mix i mc control mozete pogledati u artistu u beogradu ili novom sadu.

STUDIOTON
13-08-2009, 11:56 PM
mc je skroz nekako mali .. tanak,elegantan .. i prelep

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/oQbnPqimRiQ&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/oQbnPqimRiQ&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

HeatMan
14-08-2009, 06:05 AM
Nemoj da zalis, Tascam moze da kontrolise samo nivoe, a ne moze plugin-e.

Edo Music

RM

ne treba mi nishta za plugove.. to mi nije problem

edo music?

mc je skroz nekako mali .. tanak,elegantan .. i prelep

meni ne treba prelep, treba mi samo da ima shto vishe kanala i d mi shljaka dobro.. al ochigledno cu na kraju zavrshiti na onim govnima sa astronomskim cenama.. :/ btw, zaboravio sam da ti se javim (pogubljen sam i birfestovan) :)

@dabear: ma jok.. samo je sexy i to je to.. meni treba chudo da zazmurim (ugasim ekrane) i odradim posao ushima.. jedino ako bih uzeo 3 mix-a.. +ovaj jedan za transport

btw, samo za mac? pfff.. :)

hvala na pmoci btw? :)

milos
14-08-2009, 10:03 AM
Euphonix je Mac only !
A nije ni midi standard nego ide preko LAN-a i dosta je precizniji...

quake
14-08-2009, 10:23 AM
ako smem da se nadovezem, euphonix mc mix i mc control mozete pogledati u artistu u beogradu ili novom sadu.
Kakve su cene??

lesha
14-08-2009, 11:35 AM
na pm

Moritz
14-08-2009, 01:52 PM
Napomena za Euphonix, radi samo sa Cubase 5 i Nuendo 4. Osim toga kada kupis kontroler moras da ga registrujes on line preko Steinberg sajta i licnog naloga na My Steinberg, ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu ali mislim da zahteva donglu (tj. original softver) da bi radio....mislim da ovo ne vazi za Logic.
Ja resio da odresim kesu, kad je bal nek je na vodi pa cu preneti utiske :)

Era
14-08-2009, 02:46 PM
Moja preporuka je da preskocis Mackie,prvo sto se ne proizvodi vise,drugo to je vec zastarela tehnologija...Radio sam na Macki-u 24 kanala ,ok je ,precizan (malo motori sklopocu),posle mesec dana crknu 2 komada iz razlicitih modua,reklamiramo i stignu posle 6 meseci!!!!Znate li kako su resili touch sensitive,ispod reglera je provucen KANAP (doduse tanak koncic) koji se zatrese kada dodirnete dugmence???Ma daj ,made in China!Imao sam prilike da pogledan Euphoca ,deluje mi robustno .sigurno, verovatno ce izbaciti podrsku za PC,ja bih to sacekao!

HeatMan
14-08-2009, 03:02 PM
Napomena za Euphonix, radi samo sa Cubase 5 i Nuendo 4. Osim toga kada kupis kontroler moras da ga registrujes on line preko Steinberg sajta i licnog naloga na My Steinberg, ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu ali mislim da zahteva donglu (tj. original softver) da bi radio....mislim da ovo ne vazi za Logic.
Ja resio da odresim kesu, kad je bal nek je na vodi pa cu preneti utiske :)

nemam frku oko toga, imam oridjidji sx5..

jbt ne mogu da verujem da postoji tako mali izbor kontrolera

DaBear
14-08-2009, 03:30 PM
nemam frku oko toga, imam oridjidji sx5..

jbt ne mogu da verujem da postoji tako mali izbor kontrolera

sto ne mozes da verujes?

Digidesign / Pro Tools drzi jako puno market sa Toolsima i svojim kontrolerima, (command 8, C24, ProControl, Icon itd..) ima za svaciji dzep ako si na Tools-u..

Steinberg je imao neke svoije "high end" ali je sve to propalo...
Mackie - vidis isto...

Ima jos par ovih "decijih" tipa behringer, Alesis, MAudio i to je to...

Euphonix je lepo pounio rupu...

a ima i ovo ..ko voli 32" touch screen monitor / surface...mega je !!
http://dawtouch.com/demos.aspx

OVO IZGLEDA SUPER !!! sad sam odgledao...jednostavno a efektno..

HeatMan
14-08-2009, 03:59 PM
hmmmm.. :) veoma zanimljivo.. cena?

silicon science
14-08-2009, 04:03 PM
hmmmm.. :) veoma zanimljivo.. cena?

Pa kaze covek cenu :wink:
cirka 3500 dolaresa

HeatMan
14-08-2009, 04:14 PM
nisam chuo..

3 i po 'iljade za dodir-ekran? uhhh

definitivno je trebalo uzeti dxb x200 pa da mi vrishte ventilatori u studiju

silicon science
14-08-2009, 04:35 PM
nisam chuo..

3 i po 'iljade za dodir-ekran? uhhh

definitivno je trebalo uzeti dxb x200 pa da mi vrishte ventilatori u studiju

Ne znam, ne bi ni ja taj touch skrin uz'o...
Strpi se, nemoj zuriti i chekiraj E-bay, mada kad chuju za kombinacije sa lovom i da si iz Srbije nije ni chudo sto prodaju nekom na zapadu. Vidi da ti to neko napolju kupi

HeatMan
14-08-2009, 04:52 PM
pa to i jeste fazon.. iscimao sam celu planetu jbt oko ovog lika.. dao caletu pare, cale uplatio pare na rachun, prebacio u devize. pa poslao direktoru firme. koji je wire-ovao liku u cheshkoj. sve u roku od dva dana (nisam ochekivao da ce biti tako brzo) i ovaj lik sa ebay-a mi dva dana pre toga rekao ok, moze.. javi kad budesh hteo da shaljesh pare.. i ja mu javim, dam adresu (taman da iscimam ortaka poshtara da mu kazem da ne ostavlja to chudo u poshti nikako).. i ovaj amer car javlja "sorry, somebody bought it.."

popizdeo sam.. sad moram da trazim chehu pare nazad.. i sve do kurca...

ili da si uzmem iphone/htc touch pro za sve pare i nek ide zivot.. :/

STUDIOTON
14-08-2009, 06:45 PM
pa to i jeste fazon.. iscimao sam celu planetu jbt oko ovog lika.. dao caletu pare, cale uplatio pare na rachun, prebacio u devize. pa poslao direktoru firme. koji je wire-ovao liku u cheshkoj. sve u roku od dva dana (nisam ochekivao da ce biti tako brzo) i ovaj lik sa ebay-a mi dva dana pre toga rekao ok, moze.. javi kad budesh hteo da shaljesh pare.. i ja mu javim, dam adresu (taman da iscimam ortaka poshtara da mu kazem da ne ostavlja to chudo u poshti nikako).. i ovaj amer car javlja "sorry, somebody bought it.."

popizdeo sam.. sad moram da trazim chehu pare nazad.. i sve do kurca...

ili da si uzmem iphone/htc touch pro za sve pare i nek ide zivot.. :/

chekaj ,polako .. bice opet neka varijatna na ebay a onda si spreman

player
14-08-2009, 11:31 PM
....... ovaj lik sa ebay-a mi dva dana pre toga rekao ok, moze.. javi kad budesh hteo da shaljesh pare.. i ja mu javim, dam adresu (taman da iscimam ortaka poshtara da mu kazem da ne ostavlja to chudo u poshti nikako).. i ovaj amer car javlja "sorry, somebody bought it.."
:/
Kako to mislis " javi kad budesh hteo da shaljesh pare"?Pa jesi imao na ebayu "Buy it Now"?Sto je nisi kupio pa posle saljes pare,samo proveris da ne zahteva “immediate payment required”.
Ako kupujes na ebay i placas sa PP proveri koliko je "coverage" tj da li je puna cena pokrivena osiguranjem Pay Pala(za ne daj boze:cry:) .
Mislio si da ti posalje regularnom postom:shock:??Ne znam na kom ebayu si pronasao ali ako je US i CA regularna posta ne verujem da pokriva osiguranjem toliku sumu novca,za Kanadu znam sigurno(za US nisam siguran)....a i tracking sistem je:banghead:...ciiim udje u Srbiju vise nema traga...puf....Za nekoliko paketa ni dan danas nisam dobio potvrdu da su isporuceni(a jesu).Verujem da su UPS ,DHL,Fedex bolji sto se toga tice samo je papreno.
....btw....onaj tvoj Rumun jos uvek prodaje Mackie na GS...i jos par komada na ebay

HeatMan
15-08-2009, 12:23 AM
Kako to mislis " javi kad budesh hteo da shaljesh pare"?Pa jesi imao na ebayu "Buy it Now"?Sto je nisi kupio pa posle saljes pare,samo proveris da ne zahteva ?immediate payment required?.
Ako kupujes na ebay i placas sa PP proveri koliko je "coverage" tj da li je puna cena pokrivena osiguranjem Pay Pala(za ne daj boze:cry:) .
Mislio si da ti posalje regularnom postom:shock:??Ne znam na kom ebayu si pronasao ali ako je US i CA regularna posta ne verujem da pokriva osiguranjem toliku sumu novca,za Kanadu znam sigurno(za US nisam siguran)....a i tracking sistem je:banghead:...ciiim udje u Srbiju vise nema traga...puf....Za nekoliko paketa ni dan danas nisam dobio potvrdu da su isporuceni(a jesu).Verujem da su UPS ,DHL,Fedex bolji sto se toga tice samo je papreno.
....btw....onaj tvoj Rumun jos uvek prodaje Mackie na GS...i jos par komada na ebay

evo ti ukratko nash razgovor

On Aug 7, 2009, at 6:58 PM, Aleksandar Stanojkovic wrote:
Hello.. I've sent you a message on ebay concerning this product you are selling.. Now I've organised my father and his coworkers so we came up with a plan.. :) so, after some excessive thinking we realised that we could transfer the money to a guy that we know in Czech republic and he could send you the money over PayPal.. So, that IS an option.. and now, I'ld like to know how much money do you need to send it to Belgrade (Serbia) to my home adress?

the waiting time for money to be transfered is about 2 (two) working days, so I must ask you is this good for you?

thanks

Greets from Serbia

Subject: Re: Tascam us2400 question
Date: Sat, 8 Aug 2009 13:50:29 -0700

That plan is fine......it will cost $80 to ship to Serbia.

veoma je rechit bio, kaj ne? :)

elem, ja sam se registrovao na ebay kad sam otvorio temu tj kad mi je sRce bacio link.. samo zbog toga.. ranije nisam kupovao preko ebaya.. samo preko amazona neke gluposti al to beshe jaako davno.. nemam iskustva, shta cu.. shto se shipmenta tiche rekao je da je na njemu da osigura to preko usps il kako se vec zove..

a onaj rumun, daj link za temu majke ti.. ispao je kul.. napravio mi 15 minuta video kako sve to shljaka itd.. sa par objashnjenja.. mada jako je buchna mashina pa me odbilo odmah.. jbt chuje se kao da sam u server sobi u telekomu (a veruj mi ono je uzas).. al ono.. svidja mi se shto su touch screenovi.. i shto je kao josh jedan komp.. ma nemam pojma.. glup sam

player
15-08-2009, 01:51 AM
evo ti ukratko nash razgovor

On Aug 7, 2009, at 6:58 PM, Aleksandar Stanojkovic wrote:
Hello.. I've sent you a message on ebay concerning this product you are selling.. Now I've organised my father and his coworkers so we came up with a plan.. :) so, after some excessive thinking we realised that we could transfer the money to a guy that we know in Czech republic and he could send you the money over PayPal.. So, that IS an option.. and now, I'ld like to know how much money do you need to send it to Belgrade (Serbia) to my home adress?

the waiting time for money to be transfered is about 2 (two) working days, so I must ask you is this good for you?

thanks

Greets from Serbia

Subject: Re: Tascam us2400 question
Date: Sat, 8 Aug 2009 13:50:29 -0700

That plan is fine......it will cost $80 to ship to Serbia.

veoma je rechit bio, kaj ne? :)

elem, ja sam se registrovao na ebay kad sam otvorio temu tj kad mi je sRce bacio link.. samo zbog toga.. ranije nisam kupovao preko ebaya.. samo preko amazona neke gluposti al to beshe jaako davno.. nemam iskustva, shta cu.. shto se shipmenta tiche rekao je da je na njemu da osigura to preko usps il kako se vec zove..

a onaj rumun, daj link za temu majke ti.. ispao je kul.. napravio mi 15 minuta video kako sve to shljaka itd.. sa par objashnjenja.. mada jako je buchna mashina pa me odbilo odmah.. jbt chuje se kao da sam u server sobi u telekomu (a veruj mi ono je uzas).. al ono.. svidja mi se shto su touch screenovi.. i shto je kao josh jedan komp.. ma nemam pojma.. glup sam
...ja skapirao da si kupovao Mackie:banghead:....pa mogao si da stavis bid,a prevoz hm...nesto mloogo jeftino al' ok kad platis sa PP bar imas kome da kukas:D ako nesto krene na lose...
Evo link
http://www.gearslutz.com/board/gearslutz-secondhand-gear-classifieds/405791-fs-eu-mackie-digital-x-bus-200-uad-1-ultrapack-waves-api-ssl-included-3500-eur.html

lesha
15-08-2009, 02:47 AM
moze li ovo da posluzi ?

http://www.steinberg.net/en/products/hardware/cc121.html

player
15-08-2009, 03:36 AM
moze li ovo da posluzi ?

jel ima u Artistu?:D...trebace mu baaar jedno 24 komada

HeatMan
15-08-2009, 03:52 AM
...ja skapirao da si kupovao Mackie:banghead:....pa mogao si da stavis bid,a prevoz hm...nesto mloogo jeftino al' ok kad platis sa PP bar imas kome da kukas:D ako nesto krene na lose...
Evo link
http://www.gearslutz.com/board/gearslutz-secondhand-gear-classifieds/405791-fs-eu-mackie-digital-x-bus-200-uad-1-ultrapack-waves-api-ssl-included-3500-eur.html

ma ja sam ti potpuni duduk shto se net kupovine tiche, zato sam i skeptichan u pich...

moze li ovo da posluzi ?

:confused:

trebace mu baaar jedno 24 komada

^tako neshto

btw hvala na pomoci ljudi..

lesha
15-08-2009, 04:49 AM
jel ima u Artistu?:D...trebace mu baaar jedno 24 komada

da si malo bolje pogledao sliku, video bi dole levo "channel select" :wink:

player
15-08-2009, 11:08 AM
da si malo bolje pogledao sliku, video bi dole levo "channel select" :wink:
vidim,vidim :) " < > "...ako je dovoljno brz nece mu mnogo trebati da stigne do 22. kanala recimo...i vrati se nazad.:beer:
...kakav si to trgovac Lesho,trebalo bi da ga ubedis da mu treba naaajmanje 48 kanala i da ce na taj nacin jos i ustedeti pare....i struju:D

Zeroo
19-08-2009, 11:38 AM
Mozda ovo moze da zavrsi posohttp://www.alesis.com/mastercontrol

DaBear
21-08-2009, 09:07 AM
evo kako je neko lepo slozio mali Euphonix mikser...
:):)

STUDIOTON
21-08-2009, 09:45 AM
evo kako moze da se slozi tascam 1884 + 3 modula FE8

http://www.argosyconsole.com/images/argosy_fw1884/argosy_studiofurniture_tascamfw1884_70FW40.png

Dexxy
21-08-2009, 11:12 AM
Super izgleda Euphonix a i Tascam :)

quake
21-08-2009, 11:14 AM
Ja bih ovako...Pro control

quake
21-08-2009, 11:15 AM
...