PDA

View Full Version : PCI-e pitanje...

Bockie
02-08-2009, 11:58 AM
Cika Diviner-u i cika Idekiuse,aj 'leba vam ako znate sledece:

Btw,nabavio sam nalog sa brdo plagova za UAD... najvise mi je trebao "Laza" (LA2A) i dreamverb...

E sad, kad na UAD (uad 1 pci-e) dodje do jedno 90% opterecenja,povremeno se javlja krckanje,ona kao zujka... Imam utisak da je to vezano cak i za grafiku jer je i ona na pci-e,jer kad minimizujem PT dok svira , to prestane,ipak ima jos 9-10% do limita... ili sve ok,a kad otvorim plug za editovanje,krene da drnda... To se javlja doduse tek na 90-92%,ali ,kako to uvek biva, bas kada mi treba najvise editovanja i domincavanja,pa mi ide na ganglije... Dakle sve svira super i samo kliknes na plug ,bez da ista na njemu dirnem,cim se pojavi,a ima kazaljku ili bilo sta sto mrda... ...zrzrzrzrzrzrzr....krece da testera...
Nije vezano za DAW, a samo na skoro punom opterecenju.

Grafika je MSI nesto budjavo,mislim da ima 128mb i nista vise,sranjce koje sam cisto eto uzeo,jer prosto moram inace meni je dosta i monohromatski zeleni displej,mislim da nisu nista jevtinije imali,a nisam hteo bas integrisanu plocu...
Ploca je btw GA-P31 dsl nesto...
Ima li to uopste ikakve veze jedno sa drugim i "bi li bi" mi pomogla neka bolja grafika ili ne...? Ne bih se jos igrao klokovanja magistrala itd,a...?
Ili je to tako jednostavno tako radi UAD i to je to? Mislim mogao bih sa tim da zivim,ali cisto pitam...

Hwalla...

diviner
05-08-2009, 11:27 AM
Mislim da je ovdje osnovni problem sto mi nismo imali iskustva sa PCI-E UADima (pa otuda nema ni odgovora). Graficku mozes pokusati promjeniti, to je najmanje sto mozes da uradis, mada mislim da problem nije do toga (javi se, pa cu ti dati jednu na probu). Takodje, problem moze biti i do same ploce, mada je to manje vjerovatno, i cisto sumnjam da kada bi i nasli krivca, da bi ta granica sa 92% bila podignuta za svega par procenata (znaci neznatno bi izmjenili situaciju)...

Bockie
05-08-2009, 01:46 PM
Ok.

Ma nije da teram mak na konac, ali mi je malkice truba da na 90% vec prakticno ne moze da se koristi,ne mogu da rendam sa dropovima... Nego sve kao radi a ne radi... Razumem da sam nakrkao svih 100% ili 98-9% pa ajde to je limit i cao... Ali dobro,nema veze...

Ne znam da li i drugima UAD krlja na 90-92%...? Ima li neko sa takvim problemom,mozda je tako i kraj...?

STUDIOTON
05-08-2009, 08:24 PM
meni se to desavalo dok sam imao uad1 .. sve preko 90% ludnica ..

mislim da je bilo u starom soft dizajnu doduse podesavanje gde mozes sam da stavis do koliko procenata da uzima dsp .. pa sam stavio 100% i onda je cini mi se radilo dobro ,cak sam isao i do 98% .. ali to je bilo davno .. a sada i ne znam da li to ima u novijim verzijama jer i ne razmisljam o tome jer je kod mene dvojka quad .. pozz

Bockie
06-08-2009, 12:46 AM
stavio ja davno 100%...!
hvaja na odgovoju joc cam maji pa nemam 2jku... Kad pojastem bicu vejiki...!
Tnx matori!
Sta god treba,gowedji prateci,reklame,reci...!

STUDIOTON
06-08-2009, 01:02 AM
stavio ja davno 100%...!
hvaja na odgovoju joc cam maji pa nemam 2jku... Kad pojastem bicu vejiki...!
Tnx matori!
Sta god treba,gowedji prateci,reklame,reci...!

jel se ovo zezas??

Bockie
06-08-2009, 01:31 AM
jel zvucim tako?

Sorry ako da!

Kazem: hvala na razgovnru,jos sam konzervativan,jebala te tehnika ako nemas hita (sto rece moj drugar) i to je to...

Odgovorio si lepo,ljudski,sto bih se zezao?