PDA

View Full Version : Armin Van Buren intervju...

DaBear
01-08-2009, 10:24 PM
u zadnjem Sound On Soundu, Armin Van Buren prica o poslu, muzici itd...

Nije uopste moj fazon muzike (Trance) ali ima puno pametnih saveta za mlade pocetnike u dance muzici...

"...kad radimo novu stvar ili remix, puno slusamo trenutni sound. To je vrlo vazno...ne kopiramo ih, nego se inspirisemo....da vidimo gde se scena krece.
DJ-i nece da pustaju pesmu ako mnogo odskace od ostalih pesama u njegovom setu! Bez obzira koliko se vremena potrosilo na produkciju, ako vasa pesma ne zvuci malo kao ona pre vase i ona posle vase (u DJ setu) on je nece vrteti!
Tako da je poznavanje materije i istrazivanje, vrlo vazno!!"

To je ono sto ja govorim vec godinama svima...ako se stavljaju pogresni zvukovi, ako se mnogo "tera po svome" onda se nigde ne stize! Ali svi nesto pricaju o nekoj "originalnosti"...

yoloko
01-08-2009, 11:15 PM
naravno, ako je u pitanju komerc sablon izdrkavanje bilo tehno, haus, progi, trens podrazumeva se kako se pravi.
pa to je jasno ko dan! zar ne? a i koga iole ozbiljnog ta scena zanima?
zasto teziti ka blatu neukusa?

ono sto se ceni upravo jesu autori koji imaju nesto svoje, u energiji, produkciji, stilu...itd
dakle ljudi koji su kvalitetni, njihov stil je toliko profilisan i isteran do kraja tako je ne moguce da ne bude originalan.

npr. uzmimo samo neke meni omiljene :wink:

Mathew Dear
Ricardo Villalobos
Robert Hood
Jeff Mills
Burial
Chris Clark
Mr Oizo
Onra
Danger

LACKY
02-08-2009, 01:15 AM
u zadnjem Sound On Soundu, Armin Van Buren prica o poslu, muzici itd...

Nije uopste moj fazon muzike (Trance) ali ima puno pametnih saveta za mlade pocetnike u dance muzici...

"...kad radimo novu stvar ili remix, puno slusamo trenutni sound. To je vrlo vazno...ne kopiramo ih, nego se inspirisemo....da vidimo gde se scena krece.
DJ-i nece da pustaju pesmu ako mnogo odskace od ostalih pesama u njegovom setu! Bez obzira koliko se vremena potrosilo na produkciju, ako vasa pesma ne zvuci malo kao ona pre vase i ona posle vase (u DJ setu) on je nece vrteti!
Tako da je poznavanje materije i istrazivanje, vrlo vazno!!"

To je ono sto ja govorim vec godinama svima...ako se stavljaju pogresni zvukovi, ako se mnogo "tera po svome" onda se nigde ne stize! Ali svi nesto pricaju o nekoj "originalnosti"...
Ispada burazeru da proizvodimo jogurt muziku (rok uptrebe 7 dana)! Trenutno je aktuelan sa Ananas aromom.
Verovatno ce se Cold Play (kada im lose krene) obratiti nekom strucnjaku da im odsetuje pesmu. Nebi li ponovo bili aktuelni.:da:

DaBear
02-08-2009, 08:45 AM
ja sam SAMO prepisao sta covek kaze, i sto se poklapa sa onim sto sam i ja video. I pricamo o dance muzici....da se razumemo (mada ni pop nije daleko od istog nacina razmisljanja!)

@Yoloko - ovi sto si ih naveo se jos uvek racunaju u underground (ja pricam o mainstream dance muzici - ko sto si primetio) Ja, na primer nista od ovoga sto si naveo nemogu da slusam...mislim, mogu...ali mi je mnogo dosadno ..

@Lacky - dokle god dodju kod nas da im "izsetujemo sve" - dobro je!

Everbeatz
02-08-2009, 12:16 PM
@DaBear - koji je po tebi bio zlatan period mainstream dance muzike u smislu kvaliteta i da ti se licno najvise dopadalo?

DaBear
02-08-2009, 08:42 PM
@DaBear - koji je po tebi bio zlatan period mainstream dance muzike u smislu kvaliteta i da ti se licno najvise dopadalo?

hmmm...ja pod mainstream - mislim kad dance numera udje na Official Top40 UK Chart list. Bio je jedan period (2000 -2004/5) kad je 2/3 Top40 bila dance muzika. Nije bilo gitar bendova na chartu i tad je bilo plodno za sve koji su se time bavili (pa i za mene!:))
Bilo je dobrih stvari..Moloko - Sing It Back, Mousse T - Horny itd, na primer..

U zadnjih godinu dana (posle 2-3 godine pauze) PONOVO se pojavljuju dance pesme na Top40...Lady GaGa (razvalila) , Cascada , Black Eye Peas..

evo sad gledam, ovonedeljni Top 10 (oficijelni) 8 pesama su dance !!!!!
http://www.bbc.co.uk/radio1/chart/singles.shtml

polako se vraca sve na svoje mesto...sto se tice izbora muzike..
e sad, sto se manje prodaje, sto su budzeti za potpisivanje / miksanje / studio sve manji...to nije dobro !!