PDA

View Full Version : Solo FX Channel - Nuendo

zmaj
01-08-2009, 01:11 PM
Kako da namestim da slusam samo FX kanal u Nuendu... znaci samo ono sto prolazi kroz send???
To u logicu radi vrlo lako, samo se solira bus na kome su efekti, ali u Nuendu vec satima pokusavam i ne mogu da provalim...

milos
01-08-2009, 07:23 PM
I dalje se mucis sa Nuendom ?:banghead::D
Mi vec na Logicu 9:wink:
Ima neka varijanta se pre i post faderom, logicno bi bilo da ovaj send namestis da bude prefader i onda samo mutiras originalni kanal(ili spustis)

zmaj
01-08-2009, 10:10 PM
Ma ja sam prokleti mazohista:rotfl:
Salu na stranu, znam za ovo sa pre faderom, ali nije valjda da je to jedino resenje?!? U tom slucaju, pri svakoj promeni gaina na kanalu moram da menjam za svaki kanal i send!?

Ajde vi Nintendovci pomagajte da se ne patim vise... ako je ovo jedino resenje, moram priznati da sam zgrozen ovim programom:banghead::mad:

LACKY
02-08-2009, 01:22 AM
Pa pritisnes solo od FX-a, i onda samo odsoliras kanale koji idu u njega. Mislim jeste komlikovanio ako u taj FX ide 30 kanala (mada predpostavljam da nesaljes bas 30 kanala u 1 FX)!

zmaj
02-08-2009, 01:58 AM
Pa pritisnes solo od FX-a, i onda samo odsoliras kanale koji idu u njega. Mislim jeste komlikovanio ako u taj FX ide 30 kanala (mada predpostavljam da nesaljes bas 30 kanala u 1 FX)!
Ne radi mi to osim u slucaju da je ukljucen pre fade, jer kada mi je ukljuceno S na FX kanalu i mutiram ili skinem S sa poslednjeg kanala koji ide na send on mi iskljuci Solo i na FX traci... loooodim... Znaci kada su mi sendovi na trakama kao post fade, on ih pusta na FX traku samo kada ta traka svira i ako ta traka ne svira ne ide nista na send i samim tim ne moze ni da se solira samo FX traka...

Ljudi, ajde mala pomoc da ne bude posle ubio se zato sto nije mogao da slusa samo FX traku u Nuendu, a ono mogle, stvarno bi bilo bez veze
:rotfl: Jel slusa ovde neko kad mixa sendove posebno uopste???:)))

LACKY
02-08-2009, 05:34 AM
Da, lupam. Ako bi ti bio soliaran samo FX kanal, nebi ima sta ni da cujes. Tj ako je samo on soliran u njega nista i ne ide. Ali postoji resenje. Soliras FX kanal i kada se solira i kanal koji ide u njega, ti onda tom kanalu u root-ovanju izlaza dodelis no out i mozes cuti samo FX.

zmaj
02-08-2009, 05:15 PM
I to sam probao, ali je daleko od prakticnog s obzirom da npr. na sendu gde mi je reverb imam nekoliko traka pa za svaku moram da namestam no out...
Auuuuuuu... Samo da zavrsim ovo sto imam i da bezim sa ovog Nuenda inace cu nervno da obolim zbog njega...

U svakom slucaju, hvala Lacky:)

Braca
02-08-2009, 06:40 PM
Ne preteruj!

Oggy
02-08-2009, 07:46 PM
Sve te kanale koji su na odredjenom FX-u, posaljes na jednu stereo grupu, sendove, naravno doziras po samim kanalima, a kada zelis da cujes samo "FX", ti lepo stisnem mute na grupu i svira ti samo ono sto prolazi kroz sendove na efekat. Verovatno moze i neka konekcija da se napravi, ali mi u 99,9% slucajeva ovo uopste ne treba. Par puta sam to koristio kao foru, ali realnom radu mi nikad nije trebalo.

zmaj
03-08-2009, 12:16 AM
To je Ogi, hvala ti!!! Spasio si me... jbga, verovatno stvar navike, ali ja obicno reverb namestam na sendu i povremeno slusam sami reverb, navikao tako...