View Full Version : Solo FX Channel - Nuendo
Kako da namestim da slusam samo FX kanal u Nuendu... znaci samo ono sto prolazi kroz send???
To u logicu radi vrlo lako, samo se solira bus na kome su efekti, ali u Nuendu vec satima pokusavam i ne mogu da provalim...
milos
01-08-2009, 07:23 PM
I dalje se mucis sa Nuendom ?:banghead::D
Mi vec na Logicu 9:wink:
Ima neka varijanta se pre i post faderom, logicno bi bilo da ovaj send namestis da bude prefader i onda samo mutiras originalni kanal(ili spustis)
Ma ja sam prokleti mazohista:rotfl:
Salu na stranu, znam za ovo sa pre faderom, ali nije valjda da je to jedino resenje?!? U tom slucaju, pri svakoj promeni gaina na kanalu moram da menjam za svaki kanal i send!?
Ajde vi Nintendovci pomagajte da se ne patim vise... ako je ovo jedino resenje, moram priznati da sam zgrozen ovim programom:banghead::mad:
LACKY
02-08-2009, 01:22 AM
Pa pritisnes solo od FX-a, i onda samo odsoliras kanale koji idu u njega. Mislim jeste komlikovanio ako u taj FX ide 30 kanala (mada predpostavljam da nesaljes bas 30 kanala u 1 FX)!
Pa pritisnes solo od FX-a, i onda samo odsoliras kanale koji idu u njega. Mislim jeste komlikovanio ako u taj FX ide 30 kanala (mada predpostavljam da nesaljes bas 30 kanala u 1 FX)!
Ne radi mi to osim u slucaju da je ukljucen pre fade, jer kada mi je ukljuceno S na FX kanalu i mutiram ili skinem S sa poslednjeg kanala koji ide na send on mi iskljuci Solo i na FX traci... loooodim... Znaci kada su mi sendovi na trakama kao post fade, on ih pusta na FX traku samo kada ta traka svira i ako ta traka ne svira ne ide nista na send i samim tim ne moze ni da se solira samo FX traka...
Ljudi, ajde mala pomoc da ne bude posle ubio se zato sto nije mogao da slusa samo FX traku u Nuendu, a ono mogle, stvarno bi bilo bez veze
:rotfl: Jel slusa ovde neko kad mixa sendove posebno uopste???:)))
LACKY
02-08-2009, 05:34 AM
Da, lupam. Ako bi ti bio soliaran samo FX kanal, nebi ima sta ni da cujes. Tj ako je samo on soliran u njega nista i ne ide. Ali postoji resenje. Soliras FX kanal i kada se solira i kanal koji ide u njega, ti onda tom kanalu u root-ovanju izlaza dodelis no out i mozes cuti samo FX.
I to sam probao, ali je daleko od prakticnog s obzirom da npr. na sendu gde mi je reverb imam nekoliko traka pa za svaku moram da namestam no out...
Auuuuuuu... Samo da zavrsim ovo sto imam i da bezim sa ovog Nuenda inace cu nervno da obolim zbog njega...
U svakom slucaju, hvala Lacky:)
Braca
02-08-2009, 06:40 PM
Ne preteruj!
Sve te kanale koji su na odredjenom FX-u, posaljes na jednu stereo grupu, sendove, naravno doziras po samim kanalima, a kada zelis da cujes samo "FX", ti lepo stisnem mute na grupu i svira ti samo ono sto prolazi kroz sendove na efekat. Verovatno moze i neka konekcija da se napravi, ali mi u 99,9% slucajeva ovo uopste ne treba. Par puta sam to koristio kao foru, ali realnom radu mi nikad nije trebalo.
To je Ogi, hvala ti!!! Spasio si me... jbga, verovatno stvar navike, ali ja obicno reverb namestam na sendu i povremeno slusam sami reverb, navikao tako...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.