PDA

View Full Version : Preporuka studijskih monitora za el.glazbu ...

Eomsy
31-07-2009, 02:48 PM
Pozz, ljudi.

Eto, desilo se i to vrijeme kada stupam ka prvoj kupovini svojih monitora :D .... Love imam 5000 - 6000 Kn, pa bi me zanimalo koje bi mi monitore preporučili u tom cjenovnom rangu za produkciju elektronske glazbe (soulfull-disco house, down tempo), sa pokojim obja?njenjem o utiscima preporučenih. Inače, moja produkcija je sa puno elemenata (recimo "gusta"), pa bi detaljna slika bila po?eljna :grin:.

Hvala ljudi, znam da će mi Rumski pomoći u mojoj nedoumici :) ...

P.S. Gibam na dva tjedna na more, pa neću bit u mogućnosti pratiti i odgovarati na va?e postove, al se vi slobodno raspi?ite, pa kad se vratim da lak?e sumiram stvari i popričam o va?im prilo?enim stvarima ...

HVALA, Lp, Eomsy 8-) ...

milos
31-07-2009, 02:54 PM
Adam A7

Bockie
31-07-2009, 03:44 PM
U principu A7 je prokleto precizan,izuzetno dobar monitor,pocinje da zauzima mesto u studijima kao nekadasnja NS-10ka,studio standard near field i sa njim nema greske, dapace (Yes little duck...:grin:)...

Ono sto praksa isto tako pokazuje je da takvo muzicko opredeljenje nikako ne moze da iskljuci i upotrebu KRK-ova, recimo, pa sad za koje pare mozes sto bolji model, Rokit osmice recimo ili VXT seriju npr,koja je bolja...

Imas kod vas Audio pro (http://www.audiopro-croatia.com/mex/kategorija_sa_artiklima.php?glavna_kat=49&kat=129) u Zagrebu i Osjeku..., a oni imaju obe marke u ponudi!

Eomsy
31-07-2009, 03:54 PM
U principu A7 je prokleto precizan,izuzetno dobar monitor,pocinje da zauzima mesto u studijima kao nekadasnja NS-10ka,studio standard near field i sa njim nema greske, dapace (Yes little duck...:grin:)...

Ono sto praksa isto tako pokazuje je da takvo muzicko opredeljenje nikako ne moze da iskljuci i upotrebu KRK-ova, recimo, pa sad za koje pare mozes sto bolji model, Rokit osmice recimo ili VXT seriju npr,koja je bolja...

Imas kod vas Audio pro (http://www.audiopro-croatia.com/mex/kategorija_sa_artiklima.php?glavna_kat=49&kat=129) u Zagrebu i Osjeku..., a oni imaju obe marke u ponudi!

Da, da ... Za sada mi i jest Adam 7 na prvoj poziciji, a za KRK nisam previ?e siguran, jer sam imao prilike slu?ati par različitih verzija (ubi me, ne znam kojih :() i nisam bio odu?evljen njima!!!

Dobio sam čak naputak kako bi bilo dobro jo? malo u?tediti, pa dat rađe za jo? bolje monitore (preporuka Emes Black TV www.emes.de (http://www.emes.de) , slični HR824) jer su dotičnoj osobi Adamovci zvučali bez veze (čovjek ima doma Emes Violet varijantu, ali su mi oni WWWAAAAYYYYY TOOOO MMUUUCCCHHH!!! ... mo?da Black varijanta ...:confused:) ...

Bockie
31-07-2009, 04:14 PM
Ne sumnjivo lepo deluje,ali nijedna velika trgovacka kuca u EU nije dala neke posebne podatke osim da su 8,5kila teski i skuplji oko 250? od adama po komadu...

Ipak,treba razmisliti i o kasnijem upgrade i sve to,adame ces uvek prodati,postoji servisna mreza,nece te ljudi pitati "a sta je ovo?" ako dodju da rade kod tebe... ...ne znam... ..kako god...

Ali i lepi su:

http://images7.thomann.de/pics/prod/193268.jpg....:grin:

Eomsy
31-07-2009, 04:17 PM
Ne sumnjivo lepo deluje,ali nijedna velika trgovacka kuca u EU nije dala neke posebne podatke osim da su 8,5kila teski i skuplji oko 250? od adama po komadu...

Ipak,treba razmisliti i o kasnijem upgrade i sve to,adame ces uvek prodati,postoji servisna mreza,nece te ljudi pitati "a sta je ovo?" ako dodju da rade kod tebe... ...ne znam... ..kako god...

Ali i lepi su:

http://images7.thomann.de/pics/prod/193268.jpg....:grin:

?ta jest - jest ... U pravu si ... Lijepi su ...:grin:

akordeonista
31-07-2009, 04:56 PM
Jos jedan glas za Adame! Ja ih koristim i prezadovoljan sam njima!
Ako pare nisu preveliki problem, jos bolja varijanta je kupiti Adam P11 - http://www.adam-audio.de/studio/

silicon science
31-07-2009, 05:21 PM
Uf, jos jedan od "onih" tredova. Vidim u buducnost - bice gomila clanova za Adame ali ce imak taj Melos, Emes ili kako se vec zove da bude kupljen :wink:
E da, i jos jedan glas za Adame. Poslusaj Bokija, treba misliti i o servisu i takvim stvarima... :wink:

Bockie
31-07-2009, 05:41 PM
Pa aj servis,doduse nisu nesto kvarljivi,nisam cuo da iko ima neki neresiv problem...
Ali,kad zafali,dodas njihov SUB 10 i rade jos bolje itd... Dakle dugorocno isplativiji...

akordeonista
31-07-2009, 06:38 PM
Pa aj servis,doduse nisu nesto kvarljivi,nisam cuo da iko ima neki neresiv problem...
Ali,kad zafali,dodas njihov SUB 10 i rade jos bolje itd... Dakle dugorocno isplativiji...

Tacno tako!!!

milos
31-07-2009, 06:38 PM
Sledeci mesec uzimam A7(ovo vec govorim godinu dana :D) ...:rotfl::(

Eomsy
20-08-2009, 04:26 PM
Sledeci mesec uzimam A7(ovo vec govorim godinu dana :D) ...:rotfl::(

Da ka?em, prije dva dana postao ponosan vlasnik A7-ca :da:!!! Jebeno!!!!! E, sad jo? ih uhodavam, pa nisam ni? stigao mixati na njima ... radim popodnevnu smjenu, pa samo pustim neki cd da svira, a ja se bavim djetetom :wink: ... Jo? ću ih pustiti par dana da sjednu, pa ću tek onda da krenem raditi na njima ... Uglavnom, mislim da sam dobro odabrao ..

milos
20-08-2009, 04:28 PM
Da ka?em, prije dva dana postao ponosan vlasnik A7-ca :da:!!! Jebeno!!!!! E, sad jo? ih uhodavam, pa nisam ni? stigao mixati na njima ... radim popodnevnu smjenu, pa samo pustim neki cd da svira, a ja se bavim djetetom :wink: ... Jo? ću ih pustiti par dana da sjednu, pa ću tek onda da krenem raditi na njima ... Uglavnom, mislim da sam dobro odabrao ..
Hehe, prikljuci nam se u sledecoj temi jer sam u nedoumici :D
http://rumski.com/forum/showthread.php?t=28986

XerXed
24-08-2009, 04:52 PM
Adam A7 - 5 glasova

Imam ga vec 2 god. sve odlicno radi. Ako ti je dobra akustika u reziji imaces kristalno jasan vokal - adam je tu najjaci

Ja na njemu radim ambijentalnu, elektronsku, pop .. .. odlicno

pozdrav .!

silicon science
31-08-2009, 12:47 AM
E a ja sam uzeo KRK ROKIT 8 al stara serija, tj. ne ovi G2 Haj Fi zvuchnjaci vec one kockaste :):grin:
"Jako sam sretan, ne mogu da vam reći"....:grin::grin:
Big Boki fala ti josh jedared

relis
31-08-2009, 06:34 AM
A7 su odlicni monitori, ali nemaju dovoljno low enda za ozbiljnije miksanje elektronske glazbe. Ako ne namjeravas kupiti sub u buducnosti, s A7 neces daleko stici.

Trenutno radim na house miksu i A7 mi pomaze mnogo, ali baseve ne razumijem.

Nekoliko puta sam vec premjestao PC do bratove sobe u kojoj se prikljucim na Mackie razglasne kutije i B52 subwoofer. Jbga, takav spektar neces dobiti na nijednom monitoru, ali u svakom slucaju bi bilo bolje kupiti nesto vece.

Tiki the Boyler
31-08-2009, 08:18 AM
A7 nema sub bas kao ni jedan dvosistemski near-field monitor. Ali da nema low-enda (kakav se da očekivati od monitora te koncepcije) nikako ne mogu da se slo?im! ?tavi?e upravo blaga predrkanost u basu me je odbila od A7! (ne radim elektroniku, pa mi taj izra?eni bas poprilično smeta)
Zbog toga sam se morao nategnuti za klasu bolje monitore, ali sad mi je drago zbog toga... :)

relis
31-08-2009, 09:34 AM
A7 nema sub bas kao ni jedan dvosistemski near-field monitor. Ali da nema low-enda (kakav se da očekivati od monitora te koncepcije) nikako ne mogu da se slo?im! ?tavi?e upravo blaga predrkanost u basu ...

Tocno!

Nisam razmisljao do kraja.