PDA

View Full Version : Lexicon MX serija

akordeonista
29-07-2009, 12:10 PM
Da li je neko od vas imao iskustva sa procesorima Lexicon MX - 200, 300 i 400? Eventualno bi me zanimao i T.C. Electronic M-350.
Vrede li cemu njihovi efekti, prvenstveno me interesuju reverbi a posle i ostali efekti? Kakvi su u odnosu na Plug-inove tipa Sonox Reverb, Altiverb i sl., da li su bolji od njih? Deluju mi interesantno zbog lake implementacije kao VST, kontrole preko softvera, koriscenja automatizacije u sekvenceru i sl.

akordeonista
30-07-2009, 10:10 AM
Zar niko ne zna bas nista o ovim uredjajima?!

silicon science
30-07-2009, 11:10 AM
Zar niko ne zna bas nista o ovim uredjajima?!

Koliko para tliko i mjuze. Znachi dobri su za tu lovu koju das, opet zavisi za chega ti treba. Ako radis produkciju u kucnom ITB studiju onda ti to ne treba, a sonox radi puno bolje od tih "igrachaka"... :wink:

akordeonista
30-07-2009, 01:17 PM
Znam i ja to, mislim, kol`ko para...
Ali me interesuje imaju li njihovi preseti ikakve veze sa onim po cemu je ova firma i postala poznata? Dakle, ima li tu ijedan ozbiljniji reverb?

spidermusic
30-07-2009, 01:23 PM
...a ako radis svirke uzivo i potrebni su ti pristoji efekti i reverberacija sa brzim podesavanjem, onda ce ti ove sprave, srazmerno novcu, obaviti dobar posao. Dosta se kroriste i dobro rade u studiju kao jeftinija varijanta multiefektora za monitoring delay-a i reverb-a prilikom usnimavanja pevackih traka.

Posedujem Lexicon MPX 100 i TC M300 i oba dobro radi svoj posao za ulozen novac.

spidermusic
30-07-2009, 01:28 PM
Akordeonista, ako si iz Beograda i okoline, javi se i izvoli doci i probati sprave, pa sam odluci da li je to ono sto tebi radi posao.

akordeonista
30-07-2009, 04:18 PM
Hvala na ponudi, ali nisam iz BG-a ali ako bude prilike mozda svratim!
Jos jednom, hvala na ukazanoj dobroj volji!

RNT
30-07-2009, 07:59 PM
Eto da se i ja uključim u rasparavu :)!

Kupio sam prije koje dvije godine odmah čim su iza?li, mx 300 i zanimala me ta intergracija efekta kao vst.
Od intergracije, nista!usb se koristi samo za mijenjanje i editiranje preseta i nikakva druga korist od njega jer se ionako ulazi i izlazi moraju spajati analogno ili preko spdifa.
Kvaliteta efekata lo?a, jako lo?a, barem onih klasičnih reverbova po kojima je lexicon poznat. Moram priznati da masa free softverskih efekata radi bolje, pa prema tome po mojem mi?ljenju uzaludno bačenih 300 eura.

Pozz......

akordeonista
30-07-2009, 08:35 PM
E to me je interesovalo! Konkretan odgovor nekog ko je imao priliku da sve to ispita na delu!
Hvala!

voomighty
02-08-2009, 12:24 AM
malo kasnim sa temom, ali nisam bio pri kompu i netu prolse 2 nedelje pa eto.....

imam i mx 200 i mx 300

probao sam da ih nateram da rade kao vst i to je muka Bozja bila, mislim da sam na kraju odusatao a nisam ni uspeo, a cak i ako uspes da ga vezes pereko USBa i poteras kao VST, dopusta samo rad sa jednim kanalom, dakle ne mozes ga terati na vise kabnala, a cak mislim da je i nemoguce staviti ga kao FX kanal (ovo sam mozda lupio zestoko)....

na kraju sam ih probao kao external unit, analognim putem vezeo, ibacio kanal na 3 UOT na kartici p an aulaz u LEX i iz lexa u INput na kartici i pritisao rec da usnimim WET signal.... nem pojma.... reverba ima boljih softverskih... altiverb... uad plate 140...

ja ih koristim iskljucivo za live i tu rade super, 200 ima super perfektan pristup editovanju oba efekt kanala, dakle delay na jednom kanalu, laka kontrola tapinga, feedbecka, timing..... na drugom drzim recimo phaser ili reverb (predelay, size.... sve se obrce sa ona 3 noba), pa onda mogu lako da odredim da li hocu da propustim i neki od efekata preko delaya ili ne i koliko....

300 mi stoji samo za reverb, ima neki VOCAL PLATE Factory preset koji sam maloooo samo po svojoj potrebi doterao i to je stvarko skroz ok. neko mi je rekao sledecu stvar, a mozda je i to glupost ali ajde da napomenem:

300 ima 2 procesora u sebi kojim pokrece 2 ef. kanala, kad ukljucis neki program koji isma samo jedan efekat, oba procesor arade na tom jednom, pa su recimo reverbovi bolji, gusci sta li vec......

e sad..... da li ej to istina ili trac..... pitajte timofejeva :)

pozdravvvvvvvvvvvvvvvvvv

nadam se da sam pomogao...