View Full Version : Workstation do 300-350 Eura
Flash Gordon
19-07-2009, 11:07 AM
Predajem rec onima koji imaju vise iskustava, naslov sve govori. Treba da ima dobre analogne/sintisajzerske zvukove (pad+lead), a dodatni plus je ako su orkestarki zvuci i hor dobri. Narodnjacke boje uopste nisu bitne. :D
U obzir dolaze klavijature sa sekvencerom ili neki groovebox koji ima sekvencer. Portamento je obavezan. :da:
Hvala unapred!
clusterchord
23-07-2009, 04:00 AM
e pa Flashe, u onom filmu o tvojim podvizima, prije skoro 30 godina, grupa Queen je koristila uglavnom Oberheim OB-X. nema hor nazalost.. :D
?alu na stranu, sve to sto spominjes ima većina ovih standardnih workstationa poput motifa, fantoma itd. e sad, ne sjecam se orkestralnih zvukova kakvi su, ali analog sint lead i slicne stvari su stvarno bile iznenadjujuce dobre na motif ES kad sam ga probao. odma je pao jam session. klaviri i to je standardno odlično na yamahama.
na Fantomu i ostalim sličnim Rolandima "analog lead" su mi najgori soundovi. u?asan mi je filter, papirnata rezonanca i to sve. nema ba? nikakve veze sa analogijom. padovi su okay. sve nesto pre-svijetlo, britko. yamahe su toplije.
neznam ove nove korgove bas dobro, al stare bolje da ne spominjemo.. k'o da si krpu stavio preko zvucnika. tritoni nikad nisu imali dobre sint leadove. padove ajde de.. ako je neki, ono, svemirski..
Flash Gordon
23-07-2009, 10:32 AM
e pa Flashe, u onom filmu o tvojim podvizima, prije skoro 30 godina,
Davno bese, ja sam svoje uradio, a mene, ako me se sete za dan Bezbednosti, sete, a ako ne... :D
neznam ove nove korgove bas dobro, al stare bolje da ne spominjemo.. k'o da si krpu stavio preko zvucnika.
Zaista, AI2 tehnologija, kao krpom preko zvucnika. Pun zvuk, ali muljav.
...sve to sto spominjes ima većina ovih standardnih workstationa poput motifa, fantoma itd.
...samo sto mi je budzet (za sada) otprilike kao iz naslova. :ups::(:cry: Mada bih za dobru ponudu odresio jos mozda 50 Evra.
E sad, glavna je stvar sto ne znam kako se cene krecu. Npr. skoro da nisam video ni jednog XP-60, FA-76, golog Trinity-ja ili Yamahu EX-5 ili osnovnog Motifa na prodaju. A bas sam pretrazio net i oglase...
Perfect-Harmony
23-07-2009, 11:43 AM
...samo sto mi je budzet (za sada) otprilike kao iz naslova. :ups::(:cry: Mada bih za dobru ponudu odresio jos mozda 50 Evra.
E sad, glavna je stvar sto ne znam kako se cene krecu. Npr. skoro da nisam video ni jednog XP-60, FA-76, golog Trinity-ja ili Yamahu EX-5 ili osnovnog Motifa na prodaju. A bas sam pretrazio net i oglase...[/quote]
Yamaha EX-5 oko 1200 $ , Osnovni Motif Yamaha MO6 61-Key Workstation (http://www.mitros-music.com/products/1293-Yamaha_MO6_61-Key_Workstation/4/) 98.461 RSD .... to su realne cene naravno u putanju je Nov MO6 .... E sad posto ces jako ali jako tesko da nadjes bilo kakav workstation u cifri do 350 ( osim mozda Novation X-Station , mada on i nije workstation vec je samo sinth ) moj predlog je da mozda sacekas malo skupis pare i kupis Yamaha MM6 ( malo je skuplja cifra ali zato ima engine Motif-a i zvuci jezivo dobro na svim poljima za te pare naravno 52.250 RSD ) .... to su priblizne informacije o cenama i moje misljenje ... javljaj o napredku ;)
http://www.youtube.com/watch?v=8E_bDg5ak9w :rotfl::rotfl::rotfl:
Flash Gordon
23-07-2009, 12:58 PM
...javljaj o napredku ;)
Hvala, hocu! MM6 nema portamento :banghead: inace mi se cini sasvm OK za rad sa nekim soft-sequencerom, dobar predlog :wink:
A Bert Smorenburg je ziva legenda. 8-)
silicon science
23-07-2009, 01:03 PM
.
:):) Dobra prezentacija sprave... Za te novce super radi
Flash Gordon
23-07-2009, 04:16 PM
Inace, kad bih bio siguran da bi provalio rad u npr. programu koji se zove Multitrack Studio, ne bih se libio ni da uzmem pomenuti Novation X-Station koji je monotimbralan. Ili nesto u tom fazonu, Novation Xio, Alesis Micron (Ion), ili neku stariju spravu tima KS5, AN1X...
Jeli tezak za skontati taj Multitrack Studio? :confused: Eh, nemam nikakvu spravu da ga isprobam :cry:
Perfect-Harmony
23-07-2009, 05:35 PM
Inace, kad bih bio siguran da bi provalio rad u npr. programu koji se zove Multitrack Studio, ne bih se libio ni da uzmem pomenuti Novation X-Station koji je monotimbralan. Ili nesto u tom fazonu, Novation Xio, Alesis Micron (Ion), ili neku stariju spravu tima KS5, AN1X...
Jeli tezak za skontati taj Multitrack Studio? :confused: Eh, nemam nikakvu spravu da ga isprobam :cry:
Sto bas Multitrack studio ? Jel dolazi u obzir mozda neki drugi sequencer ? Nisam imao priliku da isprobam to ali si me sada zaintrigirao pa cu u toku veceri probati i javiti utiske .... Btw koliko je meni poznato MM6 ima portamento
Flash Gordon
23-07-2009, 09:05 PM
Multitrack studio - zato sto sam o njemu nesto citao na netu da je jednostavan i da dobro radi. Skontao sam da preko njega mogu da odradim snimanje MIDI zapisa, pa onda to konvertujem u audio. I tako redom, traku po traku, pa resavam onaj problem sto se tice manjka timbrala. U stvari, skontao sam samo da to moze, e sad, kako, to ne znam :confused:
Naravno, uobzir dolazi i svaki drugi sekvencer po preporuci :D
Nazalost nemam apsolutno nikakvog iskustva u radu sa softverskim sekvencerima, a jos manje sa sistemima gde se radi konverzija "MIDI to Audio", ili kako se to vec zove.
Inace, nazalost, MM6 zaista nema portamento, proverio sam.
Perfect-Harmony
23-07-2009, 09:43 PM
Multitrack studio - zato sto sam o njemu nesto citao na netu da je jednostavan i da dobro radi. Skontao sam da preko njega mogu da odradim snimanje MIDI zapisa, pa onda to konvertujem u audio. I tako redom, traku po traku, pa resavam onaj problem sto se tice manjka timbrala. U stvari, skontao sam samo da to moze, e sad, kako, to ne znam :confused:
Naravno, uobzir dolazi i svaki drugi sekvencer po preporuci :D
Nazalost nemam apsolutno nikakvog iskustva u radu sa softverskim sekvencerima, a jos manje sa sistemima gde se radi konverzija "MIDI to Audio", ili kako se to vec zove.
Inace, nazalost, MM6 zaista nema portamento, proverio sam.
Pa realno ako radis na WIN-u onda ti ne preostaje nista drugo ( moje licno misljenje ) osim Steinberg-a ( Cubase ili Nuendo ) ... E sada imao sam priliu da probam tj testiram Propelerhead Record kao clan njihovog beta testing tima i mogu ti reci da nije ni malo zanemarljiv niti naivan ... e sada sto se tice konverzije midi to audio za to postoji milion nacina i u sustini onaj osnovni export audio je svugde pretezno isti ... Moj savet je da ako vec pocinjes da ucis o software-u i radu sa njim lepo uzmes Steinberg i polako step by step ili Propelerhead Record ( mislim da izlazi u septembru ) ... a gde bude zapelo u ucenju ... pa tu smo svi pomocicemo ;) :rotfl::rotfl::rotfl:
mozda nije losa varijanta neki roland JV1080, sa a33 masterom.... to se nadje za oko 350e... tu negde bude i osnovni trinity, ali ga retko ima po oglasima
Flash Gordon
27-07-2009, 09:47 PM
Sto bas Multitrack studio ? Jel dolazi u obzir mozda neki drugi sequencer ? Nisam imao priliku da isprobam to ali si me sada zaintrigirao pa cu u toku veceri probati i javiti utiske ....
Jeli prosla proba Multitrack studija?
E sada imao sam priliu da probam tj testiram Propelerhead Record kao clan njihovog beta testing tima i mogu ti reci da nije ni malo zanemarljiv niti naivan ...
Respect! :wink:
mozda nije losa varijanta neki roland JV1080, sa a33 masterom.... to se nadje za oko 350e... tu negde bude i osnovni trinity, ali ga retko ima po oglasima
Vaistinu retko. Ne bih se ustrucavao da dam 350 Evra za ocuvan Trinity, jedino me brinu izvestaji korisnika da im se kvari onaj skupi touchscreen.
E sad, pre neku noc sanjam ja da sviram. Cuju se neki akordi, kad je pogledam dole u sta sviram, a ono neka ploca od drveta. Lupam ja po drvetu neke akorde a zvuk sam izlazi. Probudim se i kazem sebi, ovo ovako ne valja. Ima da poludim bez sintisajzera.
E sad, posto budzet bas cuvam za neke jos vaznije stvari u zivotu, pade mi na pamet Yamaha CS2X. Jeli moze da padne preporuka za nju? Znam da je cena za nju oko 150 Evra, tako sam je vidjao. A ima i portamento.
Voleo bih da se oprobam u sci-fi/Jarre/Fin muzici.
Nabavio bih neki free PC sequencer za pocetak, nesto legalno royalty/copyright free. Samo da ima osnovne stvari tipa copy/delete/merge/quantize. Sto jednostavnije, pa ako moze neka preporuka. Cisto da provalim softverske sekvencere jer a njima jos nisam radio.
TunaFish bi jos dosao u obzir posto je oko 25 Evra, pa da ne cepidlacim. Moze li neka preporuka i za TunaFish?
Ako imate neke druge ideje, dajte da vas cujem.
EDIT: Yamaha S30, za razliku od SC2X ima redovnih 16 MIDI kanala be ogranicenja kao u pomenutom CS2X-u. A ima i opciju analognog prosirenja. Nisam svirao S30 (sem jednom na 6-7 minuta u nekoj buci), kako se pokazala? Koja bi bila njena cena?
Cs2x nisam probao, ali cs1x je verovatno najgora sprava koju sam svirao (uzeo na par dana da probam, i odmah vratio)
Flash Gordon
27-07-2009, 10:32 PM
CS1X = 4,5 MB waveforma
CS2X = 16 MB waveforma
Nadam se da se razlika cuje u praksi. :confused:
Daemian
30-07-2009, 11:35 PM
Cs2x imam i koristim za tezge/jammove/zezanja. Sempl ROM je otprilike iz doba W5/W7 (imao sam i to pa ne kazem bzz),sto ce reci nesto bas valja a nesto BAS ne valja (kao npr akusticni klaviri,koji su ogavshtina)... Odlican wurli, pizdarija "analogne" farbe, kvazi OB strings genijalan (sempl kobajagi oberhajm, al je super lushy), a farbe za dance-trance su prilicno uverljive (iako ih nisam realno upotrebio nikad nigde), FX proc nije los, jedan insert i dva mastera, sve u svemu moze da se isprogramira prilicno stvari... Ima real kontrole koje mogu i posluziti nekad i 64 polifonije sto je sasvim pristojno... Takodje pozitivno je sto kosta oko 150e max. i sto ima 3kg.
E sad, jedina stvar koja BAS moze da zasmeta su dirke, koje su najnajnajNAJOGAVNIJE ikad na planetama :banghead: Nikad goru dirku nisam pipnuo, a ovo treba uzeti za ozbiljno posto mi je kroz kolekciju,osim sintova, proslo bar 40 italijanskih orgulja (elka,crumar,farfisa,gem,...), a neke od njih imaju stvarno odvratne dirke...
Zakljucak: 150e+3 kilograma tezina+64 polifonija+interesantne budalastine koje nemaju ostali rompleri= odlicno (bar sto se mene tice)...
Daemian
30-07-2009, 11:41 PM
Zaboravih, na cs2x portamento je uzasan i totalno mi je besmislen i vise bi vredelo da su umesto portamenta stavili da moze da se igra pac-man ili snake na onom frljavom displeju....
A kao moj odgovor na prvi post u ovoj temi, za to sve sto si spomenuo, da ti treba i orkestar i hor a i analogija i sve to da radi dobro, a da bude 300e, jedino sto mi pada na pamet,kao i ostalima je neki master+jv1080 (ili nesto iz XP serije, sto mu dodje isto), pod uslovom da imas srece bas da naletis na tu kombinaciju prosirenja, pa prodjes jeftino...
Perfect-Harmony
31-07-2009, 09:40 AM
Jeli prosla proba Multitrack studija?
Respect! :wink:
Vaistinu retko. Ne bih se ustrucavao da dam 350 Evra za ocuvan Trinity, jedino me brinu izvestaji korisnika da im se kvari onaj skupi touchscreen.
E sad, pre neku noc sanjam ja da sviram. Cuju se neki akordi, kad je pogledam dole u sta sviram, a ono neka ploca od drveta. Lupam ja po drvetu neke akorde a zvuk sam izlazi. Probudim se i kazem sebi, ovo ovako ne valja. Ima da poludim bez sintisajzera.
E sad, posto budzet bas cuvam za neke jos vaznije stvari u zivotu, pade mi na pamet Yamaha CS2X. Jeli moze da padne preporuka za nju? Znam da je cena za nju oko 150 Evra, tako sam je vidjao. A ima i portamento.
Voleo bih da se oprobam u sci-fi/Jarre/Fin muzici.
Nabavio bih neki free PC sequencer za pocetak, nesto legalno royalty/copyright free. Samo da ima osnovne stvari tipa copy/delete/merge/quantize. Sto jednostavnije, pa ako moze neka preporuka. Cisto da provalim softverske sekvencere jer a njima jos nisam radio.
TunaFish bi jos dosao u obzir posto je oko 25 Evra, pa da ne cepidlacim. Moze li neka preporuka i za TunaFish?
Ako imate neke druge ideje, dajte da vas cujem.
EDIT: Yamaha S30, za razliku od SC2X ima redovnih 16 MIDI kanala be ogranicenja kao u pomenutom CS2X-u. A ima i opciju analognog prosirenja. Nisam svirao S30 (sem jednom na 6-7 minuta u nekoj buci), kako se pokazala? Koja bi bila njena cena?
Moje subjektivno misljenje o Multitrack-u je da ako planirate bilo kakav malo ozbiljniji rad onda ne vredi ni instalirati njega .... Vise je igracka nego ozbiljan Seqvecer .... Moje licno misljenje naravno .... FX osrednje zasan , Recording osrednje prosecan , Preglednost vise manje dobra ( Stvar ukusa ali ja licno ne volim takav setup interface-a ) , Audio Edit Uzasan ... Sve u svemi na skali do 10 ocena 2 ( realno 1.5 ali aj da ne budemo okrutni heheh ) .... pozz
Flash Gordon
31-07-2009, 01:00 PM
Zaboravih, na cs2x portamento je uzasan i totalno mi je besmislen i vise bi vredelo da su umesto portamenta stavili da moze da se igra pac-man ili snake na onom frljavom displeju....
A kao moj odgovor na prvi post u ovoj temi, za to sve sto si spomenuo, da ti treba i orkestar i hor a i analogija i sve to da radi dobro, a da bude 300e, jedino sto mi pada na pamet,kao i ostalima je neki master+jv1080 (ili nesto iz XP serije, sto mu dodje isto), pod uslovom da imas srece bas da naletis na tu kombinaciju prosirenja, pa prodjes jeftino...
Analogni zvuci (pad, lead, fx) me jedino stvarno interesuju, a orkestarski/horovi samo kao bonus, ali u stvari nebitni. Znaci rezonanca, filteri, portamento... I mastan sinteticki sci-fi zvuk 8-)
Prednost klavijaturama sa ugradjenim sekvencerom. Eto da pojasnim :wink:
Inace nisam znao da je portamento na cs2x-u bas tako los. Cuo sam da se ljudi zale na portametno u Korg-ovim nize klase - a to znaci u N seriji, kao i u aktuelnom X50.
Moje subjektivno misljenje o Multitrack-u je da ako planirate bilo kakav malo ozbiljniji rad onda ne vredi ni instalirati njega .... Vise je igracka nego ozbiljan Seqvecer .... Moje licno misljenje naravno .... FX osrednje zasan , Recording osrednje prosecan , Preglednost vise manje dobra ( Stvar ukusa ali ja licno ne volim takav setup interface-a ) , Audio Edit Uzasan ... Sve u svemi na skali do 10 ocena 2 ( realno 1.5 ali aj da ne budemo okrutni heheh ) .... pozz
Hvala! Nemam nikakvog iskustva sa sequencerima na PC-ju, pa bi mi iskljucivo dobro doslo nesto najjednostavnije, upgrade bi dosao kasnije.
Jeli probao neki Tunafish? Navodno je OK, a jednostavan. U njega idu i pluginovi i hardware synthi. Ako bi mi Tunafish bila dobra odskocna daska za ulaz na rad na PC-ju, onda stvarno super. Naravno, ne samo meni nego svim pocetnicima. Cak bi novcano bilo najisplativije, jer postoji malo more besplatnih vst v/a sinteva.
akordeonista
31-07-2009, 06:53 PM
Kad vec gledas besplatne sekvencere treba da pogledas i Reaper. On je (navodno) u klasi Cubase-a i ostalih "ozbiljnih" softver sekvencera. U njemu mozes sve da radis, i audio, i midi, sve Plug-inove i VST instrumente da koristis...
Daemian
01-08-2009, 01:17 AM
@FlashGordon:
Portamento nekako uvek poredim sa Moog i Yamaha portamentom (npr. sa DX7, koji mi je savrsen). Ovaj je nakaradan, nesto se cudno desi sa zvukom, kao da se promeni karakter, pogotovo ako probas sa polifonom farbom :confused:.... Mozda je bas ovaj moj nesto slogiran po tom pitanju :D
Na temu koliko je klavijatura od 100e "masno-sinteticka" mozemo danima, zavisi kako ti uvetu prija, ovo ti je povrsni review, vise odnos kvalitet-cena i mislim da je isplativa investicija...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.