PDA

View Full Version : Emu 1212 I msn

WeezyPD
14-07-2009, 12:24 PM
Ovako,imam ovu zvucnu i nikako ne mogu podesiti da pricam na msn sa drugovima...,zaista ne znam sta je...imam drajver...ako moze neko pomoci,zaista bih volio..

Hvala

lesha
14-07-2009, 12:29 PM
probaj da ucitas neku od osnovnih postavki miksera.

WeezyPD
14-07-2009, 12:43 PM
probaj da ucitas neku od osnovnih postavki miksera.

ne pomaze :\

lesha
14-07-2009, 01:49 PM
u win opcijama za sound stavi hardware acceleration na minimum

WeezyPD
14-07-2009, 02:28 PM
u win opcijama za sound stavi hardware acceleration na minimum

izvini,ali gdje da nadjem to ? nisam te bas razumio

DiskoPrle
14-07-2009, 03:24 PM
Uff, te msn i skype varijante uvek prate neku svoju logiku,ne znam da li si iskljucio integrisanu na kompu, mozda ti se msn ,ako nisi ,kaci na nju, a da ni ne znas, pricam ti malo napamet, al znam da npr na skajpu, i kad mutiras mikrofon na mixeru, on i dalje radi u skajpu, il kad sound shemu windousa stavis na none, skype zvucni efekat se i dalje cuje prilikom podizanja...
To pokazuje da imaju neki svoj softverski prolaz, mimo sistema, pa ti se tu mozda krije resenje.....

Pozdrav....

WeezyPD
14-07-2009, 04:04 PM
Uff, te msn i skype varijante uvek prate neku svoju logiku,ne znam da li si iskljucio integrisanu na kompu, mozda ti se msn ,ako nisi ,kaci na nju, a da ni ne znas, pricam ti malo napamet, al znam da npr na skajpu, i kad mutiras mikrofon na mixeru, on i dalje radi u skajpu, il kad sound shemu windousa stavis na none, skype zvucni efekat se i dalje cuje prilikom podizanja...
To pokazuje da imaju neki svoj softverski prolaz, mimo sistema, pa ti se tu mozda krije resenje.....

Pozdrav....

da...ali onda ne bih cuo kad me neko nudge-a ili kad mi posalje poruku,kao sto cujem :D

pozz

DiskoPrle
14-07-2009, 04:32 PM
da...ali onda ne bih cuo kad me neko nudge-a ili kad mi posalje poruku,kao sto cujem :D

pozz

Da,da, kontam,u pravu si....

.....al sve jedno probaj bar da udenes majk u integrisanu, ako uopste postoji....

diviner
16-07-2009, 11:23 AM
al znam da npr na skajpu, i kad mutiras mikrofon na mixeru, on i dalje radi u skajpu

Kada mutiras mic u mixeru ti jesi njega ugasio kao jedan od izlaza, medjutim, to da li ce u skypu on i dalje raditi zavisi prevashodno da li ti je mic ukljucen i odabran kao ulaz (kada odes na windowsov sound manager (master volume), i odes u recorder stavku, tu mozes da deaktiviras mikrofon kao ulaz...ili da to uradis preko third party mixera u slucaju ozbiljnijih audio interfejsa).

, il kad sound shemu windousa stavis na none, skype zvucni efekat se i dalje cuje prilikom podizanja...

Sound sheme nema veze sa ostalim soundovima, osim onim koji su unutar te sheme definisane, tako da je ovo normalna pojava.

DiskoPrle
16-07-2009, 02:25 PM
Ovo za sound shemu kapiram,samo sam mislio da windows tad blokira te pratece zvukove i za ostali softver,kad mu stavis sound sheme none....

A ovo za mic....

Quote:
Originally Posted by DiskoPrle http://rumski.com/forum/images/rupro/buttons/viewpost.gif (http://rumski.com/forum/showthread.php?p=250583#post250583)
al znam da npr na skajpu, i kad mutiras mikrofon na mixeru, on i dalje radi u skajpu

....ja i jesam mislio na input opcije softverskog miksera, elem tu deselektujes majk, aon ti i dalje radi u tim mesenger varijantama

diviner
18-07-2009, 08:32 PM
Ovo za sound shemu kapiram,samo sam mislio da windows tad blokira te pratece zvukove i za ostali softver,kad mu stavis sound sheme none....

A ovo za mic....

Quote:
Originally Posted by DiskoPrle http://rumski.com/forum/images/rupro/buttons/viewpost.gif (http://rumski.com/forum/showthread.php?p=250583#post250583)

....ja i jesam mislio na input opcije softverskog miksera, elem tu deselektujes majk, aon ti i dalje radi u tim mesenger varijantama

Aha...e pa onda je moguce da driver date karte "override"uje postavke u MasterVolume manageru windowsa...

btw, dobrodosao DiskoPrle !

DiskoPrle
19-07-2009, 03:36 AM
Aha...e pa onda je moguce da driver date karte "override"uje postavke u MasterVolume manageru windowsa...

btw, dobrodosao DiskoPrle !

...:) bolje vas nasao,...ja sam vise povratnik nego novopridoslica,al svejedno hvala.....

Pozdrav...