View Full Version : Univerzijada zavaranje
disco violence
13-07-2009, 05:11 PM
Da li ste gledali zatvaranje?
Mene je odusevila kineska obrada pesme ''Nishka banja'',kao i dj set na kraju,kombinacija drum'n'bassa i trube.Nista revolucionarno jer smo to vec imali prilike da cujemo,ali po meni odlicno odradjeno jer ako je kod mene na tv-u odlicno zvucalo, mora da je uzivo kidalo.
Nisam skontao ko su bili dj-evi i ko je radio tu muziku, da li neko zna?
discomix (matricu) je radio (la) ekipa shakalazoo,moja malenkost je producirala trubacki orkestar Dejana Lazarevica,u hali je bilo vrlo tesko napraviti orkestar da svira uzivo preko Dj -va ,jer je postojao problem sa kasnjenjem zvuka,nadam se da je na TV zvucalo bolje nego u Areni u svakom slucaju hvala ,potrudili smo se !!!
disco violence
13-07-2009, 06:34 PM
Svaka cast meni se jako svidelo.Pre godinu dana radio sam obradu Fejata Sejdica-Amazing Gates pa sam se dobro namucio prvo da uhvatim njihov ritam ,a posle da uklopim trubace u isti taj ritam,doduse ja sam radio preko stare snimljene stvari pa sam sekao i spajao do besvesti.Kako ste vi snimali i da li su trubaci imali problema da uhvate ritam sa matrice,negde sam cuo da im to predstavlja problem,jer su naucili da sviraju na svoj nacin.
Evo ako te interesuje mozes poslusati kako zvuci obrada Fejata Sejdica,mada nije ni blizu tako kvalitetno kao ono vase sto nekad bejase
http://www.unsignedbandweb.com/music/play.php?mode=song_hifi&band_id=9197&song_id=24403
disco violence
13-07-2009, 06:36 PM
E da zaboravio sam da pitam, gde moze da se cuje ovo sto ste radili?
Zaista je bilo tesko uzivo sinhronizovati trube i matricu zbog velikih refleksija u Areni ,pa smo ritmicku frazu iz drugog dela numere "Izgubljeno jagnje" odlucili da svira samo solo truba.Na zalost kod nas kada trazimo "in ear monitoring" ljudi misle da smo pali sa marsa!Celu matricu imam u kompu ,ali nisam siguran da bi se organizatorima svidelo da to stavim na net (bar neko vreme)!
DiskoPrle
14-07-2009, 03:05 PM
Vece pred zatvaranje, kada sam tehnickim vodjama rekao da bi trubacima na tornjevima trebalo dati in ear, dobio sam odgovor da oni "sigurno nisu navikli" na to,te ce ih samo zbunjivati, a na moju repliku da ih uvek mogu izvaditi iz uveta, nisam dobio nikakav odgovor????
Nego Ero,koji si ti???Ne mogu povezati???
Disko Prle=Vojin Ristivojevic, asistent muz.producenta i dizajner zvuka ceremonija otvaranja i zatvaranja...
DiskoPrle
14-07-2009, 04:23 PM
...Sto se tice kineza, mnogo smo se smejali kad smo iz spike s njima , i to sve preko prevodioca jer bas nesto i ne fermaju engleski, skontali da nisu ni pretpostavili da je tekst i na srpskom i na romskom, vec im sve to izgledalo isto...U sushtini logicno, ko da bi mi prepoznali nesto slicno u kineskom, al opet smesno...Kao i to sto dok izvode Nisku banju, na videu im idu slike Beograda...
Svejedno, i pored jezicke barijere, pokazali su se kao pravi drugari , dvojica od njih su ,isprva verovatno iz nepoverenja, bili poslati da stoje kod nas u rezhiji dok traje njihov program, al su vrlo brzo sve prepustili domacoj ekipi...
kad je krenuo ritam 9/8 pomislih da nisam ni imao pojma da kinezi imaju neparne ritmove,sve dok nije krenulo pevanje :):rotfl:
DiskoPrle
14-07-2009, 04:46 PM
U svakom slucaju, zatvaranje mi nije bilo nesto prenapeto,te se dalo i uzivati, u odnosu na otvaranje koje je zahtevalo sto se zvuka i muzike tice jedno tri puta vise hardvera za ispratiti svu onu interakciju...
disco violence
14-07-2009, 06:09 PM
...Sto se tice kineza, mnogo smo se smejali kad smo iz spike s njima , i to sve preko prevodioca jer bas nesto i ne fermaju engleski, skontali da nisu ni pretpostavili da je tekst i na srpskom i na romskom, vec im sve to izgledalo isto...U sushtini logicno, ko da bi mi prepoznali nesto slicno u kineskom, al opet smesno...Kao i to sto dok izvode Nisku banju, na videu im idu slike Beograda...
Svejedno, i pored jezicke barijere, pokazali su se kao pravi drugari , dvojica od njih su ,isprva verovatno iz nepoverenja, bili poslati da stoje kod nas u rezhiji dok traje njihov program, al su vrlo brzo sve prepustili domacoj ekipi...
Bez obzira na sve Kinezi su ostvarili zeljeni efekat jer su ljudi koliko sam video bili odusevljeni,taman da su u pozadini pustili slike Bukuresta ''niko'' to ne bi primetio.
A vi ste odradili odlican posao sa ili bez in ear monitoringa.Cestitke!
danny boy
29-11-2009, 11:06 AM
a kada mozemo ocekivati celu matricu na netu????
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.