View Full Version : novi mastering studio Amsterdam
DaBear
12-07-2009, 11:16 AM
ima jos slika na
http://amsterdammastering.com/?page=news
navodno, jedna od "najboljih" mastering soba na svetu....veliko je, nema sta..
Pre gradnje, prostor je bio 72 kvadrata, a posle zidanja, izolacija i tretmana je zavrsilo na 42 kvadrata!!!!
Bowers & Wilkins rulezzzz
govorilo se da je previ?e mrtva za takvu kubika?u... i vlasnik je bio isprva nekoliko "razočaran"...
Preurađen Tom Hidley dizajn.
Tu ima i marketin?kog hype-a.
quake
12-07-2009, 09:18 PM
Ovaj prednji deo je kao skroz "ziv" i od pocetka su racunali na ovu poziciju B&W-a,tacno uz zid, za sta nisu dali detaljno objasnjenje a dosta se ljudi zapitalo cemu to.Inace modelom nautilus sam se odusevljavao gledavsi ga na slikama ali kada sam ga slusao....hm....mnogo sirov zvucnik,otprilike malo oskrnavljena verzija Matrixa 801,na trenutke podseca na kvalitetniji razglas.Raditi svakodnevno mastering na tome mi ne izgleda bas kao ozbiljan poduhvat (moze da bude stetno po zdravlje jer trazi snagu i odvrtanje) ali ko zna,ovde ga gura hypex,mozda u toj kombinaciji stvari drugacije stoje...
DaBear
12-07-2009, 10:01 PM
Ovaj prednji deo je kao skroz "ziv" i od pocetka su racunali na ovu poziciju B&W-a,tacno uz zid, za sta nisu dali detaljno objasnjenje a dosta se ljudi zapitalo cemu to.Inace modelom nautilus sam se odusevljavao gledavsi ga na slikama ali kada sam ga slusao....hm....mnogo sirov zvucnik,otprilike malo oskrnavljena verzija Matrixa 801,na trenutke podseca na kvalitetniji razglas.Raditi svakodnevno mastering na tome mi ne izgleda bas kao ozbiljan poduhvat (moze da bude stetno po zdravlje jer trazi snagu i odvrtanje) ali ko zna,ovde ga gura hypex,mozda u toj kombinaciji stvari drugacije stoje...
ja ga nisam nikad slusao (B&W) ali mnogi studiji ga koriste, Abbey Road, na primer i jos puno studija koji rade hi end classical recordings...
sad da zvuci kao razglas..???
quake
13-07-2009, 01:11 AM
Ma dobro,normalno da nije kao razglas ali je mnogo agresivna kutija i trazi veliki spl,pa vidis koje mrcine od pojacala stoje pored BW-a,nije to dzabe,kutija je totalno neosetljiva.U basu je baba roga i zvuk je sa vrlo malo koloracije ali nije za tise slusanje i ja ne bih mogao samo sa njom da radim.Kad "grune" grunula je,odusevis se,slusas par sati i gasis da ne ogluvis.A ovo za Abbey Road...pa oni kao i BBC koliko sam video koriste iskljucivo ENGLESKE kutije tipa Rodgers,Spendor,Kef,BW....ne secam se da sam video tamo dynaudio npm.Ne znam zasto niko ko ima kesa nece da proba npm Martin Logan elektrostatike u studiju, to bi vec bio izazov za akusticare.Njih sam slusao u hotelskoj sobi i smrzao se,mogu da zamislim kako bi zvucali u za njih projektovanoj reziji.
RAJKO
13-07-2009, 05:06 AM
http://apiaudio.com/word_190.html
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.