PDA

View Full Version : Google Chrome OS

Everbeatz
08-07-2009, 02:06 PM
http://googleblog.blogspot.com/2009/07/introducing-google-chrome-os.html

alavuk
08-07-2009, 02:58 PM
ma vazi !! !!!

rado bi ga isprobao ali nesto sam sumnjicav u lakocu sistema ...

Rhino
08-07-2009, 03:12 PM
Evo ja ga instalirah sad (i sad kucam s njega), ali ne vjerujem da cu biti user.. Mada djeluje da radi dosta brzo.

alavuk
08-07-2009, 03:53 PM
aj istestiraj ga sto vise mozes ...

Rhino
09-07-2009, 12:52 AM
Sto da ti kazem.... Poprilicno je brz, vjerovatno zbog toga sto nema previse zavrzlamica od tool-ova i 'dugmica' kao recimo IE. Ali opet mi mozilla ostaje omiljeni browser:wink:

Kazu da ce google brzo i OS da odradi? Pfffff...

Geronimo
09-07-2009, 01:36 AM
Sto da ti kazem.... Poprilicno je brz, vjerovatno zbog toga sto nema previse zavrzlamica od tool-ova i 'dugmica' kao recimo IE. Ali opet mi mozilla ostaje omiljeni browser:wink:

Kazu da ce google brzo i OS da odradi? Pfffff...

Da ali nisu uradili za MAC jos!!:banghead::banghead:

zmaj
11-07-2009, 09:56 PM
Da li je moguce da niko ne gleda naslov teme...:rotfl:
Novost je da je Googl najavio svoj OPERATIVNI SISTEM (iliti OS) - Chrome OS a ne radi se o web browser-u Chrome (koji btw. postoji i za Mac):banghead::rotfl:

Everbeatz
11-07-2009, 10:13 PM
Tako je zmaj. I ja bas gledam o cemu "ovi" pricaju :D

InsaneEyes
11-07-2009, 10:15 PM
vazi, ali dzaba im bilioni maraka dolara i evra kad ne umeju da nadju nekog inteligentnog da nacrta graficki interfejs.

uzas, ne verujem da je 2009-ta, a od pravog humanog grafickog operativnog sistema jos uvek nista

ovaj gugl OS izgleda blagi ocaj :(

Tribal_kg
12-07-2009, 12:52 AM
Gde si video Google OS kad je tek najavljen? :shock:

LACKY
12-07-2009, 01:53 AM
Znate kako! Sve sto se pojavi novo u pocetku bude docekano na noz.
Ali moramo posmatrati logiku tvorca ideje.
Kommpanija koja je stvorila milijarde prodajom pameti (sve njihove ideje kada bi pokusali fizicki da izvazemo, tezile bi manje od 1 grama. uostalom kao i Mickrosoft-ove) nije krenula grlom u jagode.
Oni su svesni da svoj proizvod mogu prodati iskljucivo ako se nametne kao pravilo.
Mislite li da Googl nema iskustvo u tome?

Everbeatz
12-07-2009, 02:34 AM

Pa da, jel neko uopste pogledao/procitao ovaj link sto postavih gore? :)

InsaneEyes
12-07-2009, 03:46 AM

evo ovde :wink:

http://www.tinypic.info/files/wg6n1ha9ey4xgv6vbszu.jpg

Tribal_kg
12-07-2009, 12:01 PM
Pre ce biti da je ovo Goobuntu OS. ;) Zar ti nije malo cudno da na Guglovom OS-u bude Firefox umesto Chrome-a? :)

Slavko
12-07-2009, 03:12 PM
Pa na Youtube, gde drugde 8-)

Videcemo sta ce ispasti od toga.Google je uvek imao velike ambicije po tom pitanju, a sredstava mu ne nedostaje :) Za ovo sam cuo jos pre dosta godina.Ali samo cuo.

zmaj
13-07-2009, 05:22 PM
Izgleda grozno... bas grozno... ali mislim da ce razbiti... koliko kapiram, fora je u tome da uopste nije hardverski zahtevan i da radi i na boljem kalkulatoru, da je jednostavan i vizuelno "sveden" (ruzan)... i samim tim verovatno i jaaaako jeftin... e sad, meni to ne treba, ali sta je sa milionima racunara na svetu koji sluze kao kase, internet kafei, netbookovi i ostali kompovi za domacice... a Google ima nacina i para da to i progura kako treba, za razliku od milion firmi i njihovih linux distribucija koji nisu mogli da stanu na crtu Microsoftu, i eto jednostavnog objasnjenja zasto postoji ovo ruzno parce softvera...:)

Rhino
13-07-2009, 07:36 PM
Pa da, jel neko uopste pogledao/procitao ovaj link sto postavih gore? :)

Uuups.... Izvinjavam se.

Izgleda da me je prevarilo sto mi je link 'uvalio' Chrome web browser, pa nisam ni procitao sto pise ocigledno:banghead: